Petice za záchranu porodnic v ČR
Re:
Já jsem rodila v malé porodnici a všechno bylo na 100%, pokud naši malou porodnici zruší, budou maminkky jezdit rodit do nejbližší porodnice 40 km, což je hodina cesty v zimně na horách obrovské riziko, že se tam ani nedostanete. Bohužel některým lékařům nepomůže ani praxe, záleží také na přístupu.
Lenka K.
Rodila jsem před 9 měsíci akutním císařem a jen proto, že porodnici máme od místa bydliště cca 9 km ( Pelhřimov ), dopadlo vše v pořádku. Kdyby ji tu měli zrušit, musela bych do Havlíčkova Brodu a to je dost daleko ( cca 35 minut ), když máte akutní problém a je třeba ho okamžitě řešit.
Re: Vždycky je to jenom lidech,kteří na tom daném místě pracují
This comment has been removed by the person who wrote it.
Re: Re:
A jé zase někdo kdo si nezjistí žádné konkrétní informace a tlachá.
Znáte třeba nějaká čísla jak často ty komplikace přijdou?
Nebo třeba jak často přijdou v nemocnici, protože je nemocnice sama vyrobí zbytečným urychlováním a přehnanou medikací?
Znáte práci porodních asistentek a víte kterým maminkám kývnou na porod doma a kterým ne a řeknou jim že by měly raději rodit v porodnici?
Víte jak rychle se případné komplikace objeví a jak často nezbývá čas na převoz do porodnice?
Ovšem rušení malých porodnic je podpora domácích porodů, jenž ty zakážeme, takže ženy budou rodit na chodníku, v autech na cestě do porodnice, v sanitkách atd. paráda, moc se těším na svůj příští porod!
Re: Perte do mě ať je po mě :D
#22: Beast - Perte do mě ať je po mě :D
Dělám porodnictví přes 20let, porodil jsem přes 5000 dětí, do důchodu mám daleko, ale chtěl bych zase dělat v malé porodnici. Argumenty politiků a ekonomů neobstojí.
1. malé porodnice mají i menší počet personálu, na jednoho tak ve skutečnosti vyjde ročně více porodů než na pražské klinice, kde je jich plné hejno. A hlavně o službách pak musí dát i 3-4 hlavy dohromady, aby problém zažehnali. To není nic proti, jen trocha do mlýna.
2.Ekonomika - je naprosto opačná než tvrdíte Vy- jelikož existují "individuální sazby péče" ve smlouvách s VZP, rodí malá porodnice např.za cca 25000 bodů, klinika za stejný, nekomplikovaný porod dostane kolem 40000 bodů. Tím, že si stát sníží síť zdravotnických zařízení, nejen porodnic, může nastat v nedaleké budoucnosti neřešitelný problém. Budeme nemocní a zbude na nás jen "neakutní" lůžko v LDN či na oddělení tzv.následné péče. Dobrá vyhlídka.
3. Rodička uvítá spíše solidní péči s lidským přístupem jedním lékařem a jednou asistentkou, než špičkovou přetechnizovanou verzi porodu, kde se komplikace spíše vytváří. Netvrdím, že jsem se nesetkal s "normálním" porodem, který se během okamžiku převrátil do noční můry, ale vždy se to zvládlo. Na druhé straně komplikované porody končící úmrtím novorozence či rodičky či obou bohužel existují i na špičkových porodnicích v Praze. Jenže jaksi mediální mašinérie posouvá všechny lidi do náhledu, když to nezvládli ani v Praze, co by pak dělali na periferii. Trochu mne mrzí takový jednoduchý pohled na "venkovní" - mimopražské porodnictví, kde se dosud rodilo kolem 70% dětí.
| This discussion has been closed. |