Petice za záchranu porodnic v ČR
ambulanti porod
Re: Perte do mě ať je po mě :D
#22: Beast - Perte do mě ať je po mě :D
A jste si jistý, že ve fakultní nemocnici bude u porodu zkušený porodník. Vždyť tam o sebe škobrtají. Když je u nich na stáži lékař z periferní nemocnice umí toho více než oni.
Rodila jsem v Opavě, která má být zrušena, stejně jako jedna z mála.. Rozloha lůžkového je na jednom celém patře po obou stranách schodiště.. V den, kdy jsem rodila já a ještě další 2 dny poté tam rodilo tolik žen, že i když byly pokoje po dvou, tak jsme tam byly po třech a ještě otevřeli provizorní jedno horní patro.. Porodnice posílala rodičky jinam, ale nebylo kam, všude bylo přeplněno.. Ptala jsem se na to zdravotního personálu, jak je tohle možné a proč se má teda tahle nemocnice rušit, když vypadá tak vytížená.. Dozvěděla jsem se, že tyhle stavy jsou v porodnictví absolutně normální.. Při jakékoliv změně tlaku a počasí se nastávající rodičky rozrodí a je docela jedno, kdy mají termín.. (já rodila 14 dní předem) a pak třeba týden ticho po pěšině a čeká se na další bouřku, nebo krupobití.. A nezlobte se, ale spoléhat na to, že jsou v jedné nemocnici připraveni pojmout tolik rodiček a plně se jim věnovat.. Tomu nevěřím, ani kdyby jste se na hlavu postavil..
porodnice
za 1)všude se mluví o zkvalitňování péče,nemocnice ještě nedávno bojovaly za certifikáty jako baby friendly hospital a teď chtějí,abychom rodily na běžícím páse ve fabrice......Když k tomu přičtu unavený,vystresovaný a nedostatek personálu v nemocnicích bude porod opravdu krása!!!
za 2)pokutujou porody doma(s porody doma v ČR nesouhlasím-nedostatek zabezpečení pro rodičku i dítě při komplikacích),ale co se bude dít např. u nás, když to bude do nejbližší porodnice cca 60km?asi si udělám porodní kurz ať můžu dělat babku aspoň u nás na vsi těm,které to bohužel do nemocnice nestihnou!!!!!První pomoc ovládám dobře...Děkujem páni politici za vše!!!!
Markéta
Proč zakázali vznik porodních domů?Nechápu.Škoda,že to nebude číst žádný z těch kompetentních...
neuvěřitelné!!!
Re: Re: Perte do mě ať je po mě :D
#115: - Re: Perte do mě ať je po mě :D
To snad ani nemůžete myslet vážně????!!!!!!!Bobik
Re:
tak tyhle neosobní porodnice jsou mnohem bezpečnější než bezhlavě rodit doma.... co jako přijdou komplikace a s celou asistentkou se můžete tak maximálně vyfotit!!!!!
Korupce a zase jen korupce
nemam co dodat. Jsem nastavajici druhorodicka a predstava, ze bych se stresovala, kde vlastne porodim, me desi a tak jsem pridala svuj hlas.
dekuji BKoralova
Porodnice
| This discussion has been closed. |
Ano šetřit se samozřejmě musí,ale vtomto státě se stále šetří na nesprávných místech,myslím že sou velké rezervy i jinde.K to mu sloučení porodnic,nechtěla bych se dožít toho aby kvůli tomu že se sloučili porodnice pro mne nebude místo až mě manžel poveze do porodnice a v bolestech pojedem dalších X kilometrů tam kde místo bude a nebo mě tam odrodí ale následně převezou do jiné protože pro mě nebude volná postel!!!Jen myslím že 600 porodů ročně je dost velké číslo a pokud to tedy má být tak bych to číslo určitě snížila.