Petice proti změně zimního času na letní
Re: Re:
Dětmi neargumentujte. Ty to odnášejí nejvíc. Když hlavně ty malé, co chodí do školky a prvňáci musí vstávat o hodinu dřív, to je v pořádku? Nabourá se jim režim, více stonají a když se konečně vše srovná, nastává nová změna. Proti tomu je večerní návrat domů za tmy banalita, kterou si navíc rodiče dokáží ohlídat.
Nechci změnu času, je to proti přírodě, z času děláme nečas.
Re:
Myslím, že zvířatům je to šumák ...
a mě osobně taky, posunu hodinky a je to ... a jedeme celá rodina včetně dětí podle nového. Pokud bych si měla vybrat, tak lepší je letní kvůli světlu, ale jak říkám, jinak je mi to šumák. Takže nepodepisuji.
Re:
Vážení, nikdo z vás tady si neuvědomuje, že pokud se čas "zafixuje" tak jak si všichni přejete, tak bude svítat v létě ve tři hodiny ráno a naopak večer bude vidět maximálně do půl deváté. Jestli by měl nějaký čas zůstat na stálo, tak rozhodně ne zimní, ale letní.
Vážená paní, bylo by fajn nehýbat s čaem vůbec - takže tak jak je to teď, ať to zůstaneRe: Re:
Jsem jen pro letní čas
jsem tolerantní člověk, ale musím zde vyjádřit své jasné stanovisko s nesouhlasem k Vaší petici. Zavedl bych trvale tzv. letní čas. Nevím, kdo to kdy vymyslel, ale byl to dobrý nápad. Souhlasím s tím, že přechod letní<->zimní a naopak je hloupost, ale zavedl bych jen letní. Pociťuji to hlavně na podzim a na jaře, kdy mohu být venku o hodinu déle (ať na kole nebo okolo domu).... Vím, že pro lidi, kteří i v odpoledních hodinách sedí někde zavření, nemá letní čas smysl, ale pro Ty, kteří mají život i odpoledne, mimo práci (vím, spousta lidí chodí na odpolední a noční nebo musí být v práci od 9 do 17, nemám jen svůj zaslepený pohled....) je letní čas velké plus. Pevně tedy doufám, že Vaše petice neuspěje a pokud už by měla, tak jen pro zavedení jen letního času. A jestli bude půlka Evropy slavit Sylvestra o hodinu později, to mi žíly netrhá.... Omlouvám se všem, které svým příspěvkem nějak urážím nebo možná rozčiluji...... S pozdravem, Martin.
Marcel
V praxi by to teda znamenalo, že v lete by Slnko vychádzalo a zapadalo o 30 minút skôr, ako je tomu teraz pri platnosti SELČ a naopak v zime o 30 minút neskôr. A hlavne by definitívne odpadli tieto otravné zmeny!
melete tu furt o dětech a jak je to nepřirozený a večer nemůžete usnout, já bych jen chtšl vidět jak by se vám spalo když by se ve 3 ráno začalo rozednívat, kurva už se vy tupci proberte, melete tu jen sračky a pokud vám změna času vadí, tak se odstěhujte do ruska kreteni, jste k smíchu
ještě by mě zajímalo jak jedna pisatelka přišla na to, že díky změně času děti víc marodí- ty jsi taky dobrá frnda
já osobně jsem tedy za každou minutu světla navíc rád, když chodím z práce po 17 h, vím alespon, že v létě můžu být venku min do 21 h a něco udělám
Je mi samozřejmě jasné, že lidem kteří jsou do večera v práci, či celé odpoledne zalezlí doma, to může být úplně jedno. Když už se tu ale argumentuje Hitlerem - popřemýšlejte nad tím, kdy vlastně čas vznikl. V době, kdy se se svítáním stávalo na pole a spát se chodilo se slepicemi. Myslíte si, že na tom jsme pořád stejně?
A když už se tu někdo údajně dopídil toho, kdo u nás letní čas zavedl (za Rakouska Uherska, mimochodem), dopídili jste se také důvodů? Úspora elektřiny, aktivita lidí větší odpoledne než ráno.
Marcel
Já bych byla také raději za zachování letního času a zimní zrušit. Bývá moc brzy tma a nejen dospělí,ale hlavně děti to špatně nesou. Náš prcek se také s tím špatně vyrovnává.
| This discussion has been closed. |
This comment has been removed by the person who wrote it.