NESOUHLASÍME S VRÁCENÍM MAJETKU CÍRKVÍM!!
This comment has been removed by the person who wrote it.
This comment has been removed by the person who wrote it.
Za válek žehnaly ať zvítězí ti hodní, proč? když jsou věrní bohu? Za totáče byly jedna ruka s komouši, proč když věří a uctívají boha a teď když je takzvaná svoboda tak chtějí to na co nemají vůbec právo, hnus, já tomu říkám HYENISMUS. Až začnou makat rukama jako každý jiný už tak v tomhle zlodějském státě tak snad si něco vydělají a bude to opravdu jejich.
Re:
Jak to, že církev na majetek nemá právo?Vidíte právně správné, že císař Josef II. majetek církvi ukradl?Jinak přeji vše dobré.
PS. Odpovídat nemusíte, na petici jsem "zabrousila" jen náhodou. Již se k ní vracet nebudu.
Re:
Tvrzení, že církvi majetek ani nepatřil, je demagogický argument, který využívá skutečnosti, že vývoj vlastnictví církevního majetku prošel po právní stránce složitým procesem, a navíc se mnohdy stal cílem zájmu nejrůznějších nenechavců, nejednoho státu, panovníka či diktátora. Církev se jim jevila jako snadná oběť. Historický vývoj však potvrdil vlastnictví církve, která získala majetek různým způsobem. Nebyly to jen dary panovníka či knížete, velmi často církev získala majetek na základě nejrůznějších intencí, příspěvků věřících, odkazů, darů, ale i koupí. A také na základě vlastní hospodářské činnosti.Historie nám ukazuje, že církev ke své existenci vždy potřebovala majetek. Otázkou je, jak byl a jak bude využíván. Bude-li to ve prospěch nemocnic, škol, sirotčinců, nejrůznějších ústavů, domovů důchodců a jiných charitativních institucí, dělá stát majetkovým vyrovnáním s církvemi ten nejlepší možný krok ve své novodobé historii
Re: Já nesouhlasím s legalizací komunistických krádeží.
#453: - Já nesouhlasím s legalizací komunistických krádeží.
Mluvíte mi ze srdce. Ti, co majetek vrátit nechtějí, asi se o pravdu moc nezajímají. Ani o historii, ani o to, jak by majetek využívala. Kdo má ale zatvrzelé a nepřístupné srdce,tomu se těžko něco říká.
Re: Re:
Snad nemůže tohle nikdo mysle vážně. :)
Příspěvky, dary, odkazy a koupě..ano,ano..To je pravda s ale..Jakým zpuůsobem k tomu asi tak přišli?Vyhrožováním, vydírání, podvody, zneužívání aneb vydej majetek, jinak se budeš smažit v pekle..
A nezapomínejte, že tuhle srandu pocítí všichni, protože ten stát ty prachy někde musí vzít ..a kde sáhne jako první?Do Vaší peněženky...
Re: Re: Já nesouhlasím s legalizací komunistických krádeží.
#515: m.a. - Re: Já nesouhlasím s legalizací komunistických krádeží.
Pravda?Jaká pravda?Vaše? :)
"jak by" ..Snad nevěříte, že jsou to hodní svatí lidé, kteří pomáhají...Bude Římskokatolická církev a.s. a drsné podnikání.Všude mluví o podnikání, kšefty s pozemky a byty, ale o nějakém pomáhání nikde nepadla řeč. :) Je dost naivní si myslet, že jsou svatí a slušně naloží s majetkem.Budou z nich podnikatelé, možná mafiáni..prostě zase budou nějakým způsobem tahat z lidí prachy, lhát a podvádět a hrabat a hrabat..a chlastat vínečko a taky se těším na ty pedofilní bordely aneb po 22h kostelíčky jen pro chlapce do 15. :)
Re: Re: Re:
Ano, jak říkáte, tuto srandu pocítí všichni. A pokud církvi bude majetek vrácen, pocítí ji ti, kdo přijdou do církevní nemocnice, církevních škol, domovů důchodců a jiných charitativních institucí. Pocítí ji, že nebudou bráni jako "kus", ale jako ten, kterému se naslouchá, ke kterému se přistupuje důstojně, ve kterém se vidí člověk, který potřebuje pomoci.
Majetek byl darován např. dary panovníka či knížete. Nedovedu si představit, že by nějaký i když vysoce postavený církevní hodnostář řekl panovníku: Daruješ mi to a to, neb se budeš smažit v pekle.Ten by se mu pěkně vysmál.(Ale to už je jen takové "lehké" povídání.) Je ale také známé, že mnohé dívky toužily vstoupit do klášterů, ale musely mnoho let čekat, až si "na to vydělají". Do kláštera musely vstoupit s určitým majetkem.A tento majetek dávaly následně dobrovolně, protože jim to za to stálo. Chtěly sloužit těm nejchudším v sirotčincích, nemocnicích.... a tím sloužit i Bohu.
A pokud by např. mládež byla vychovávána v církevních školách tak, aby uznávali morální hodnoty, vážili si člověka a řídili se pravidlem- "co nechceš aby dělali tobě, nedělej ani ty jim",(což jinde světšinou neučí), tak bych do té své peněženky s radostí sáhla.
Re:
Prosím, přečtěte si komentář 514, abyste byl trochu v obraze. Děkuji
Každý trochu soudný člověk ví, jak se to s církevním propůjčeným majetkem mělo a že úlohou církve není hromadění majetku, ale něco docela jiného... A jestli jsem na něco pyšný, pak na to, že jsme nejméně religiozní stát na světě.
| This discussion has been closed. |