NE pro Plavební stupeň Děčín
Re:
200 kamionu??to je lod 190 metru dlouha a 20 siroka ne?
Re:
#14: - Co tou lodní dopravou chcete převážet? Dejme tomu že posílám něco do Hamburku. Naložím to v Plzni do kontejneru. Pak to odvezu kamionem k Labi do přístavu. Pak to přeložím na říční lodˇ. Pak čekám týden nebo dva než to dopluje do Hamburku. Tam to zase přeložím na kamion a ten to odveze k záoceánské lodi. A nebo mám logičtější možnost to ráno naložit do kontejneru na kamionu a večer to z kamionu přeložit na záoceánskou loď. Kterou možnost myslíte že zvolím? A nejen já? Tak co na těch lodích za ty utracené miliardy chcete vozit?
Re:
Jsem zvědav, co budete říkat, až nastane opravdové sucho a nebude čím zalévat a co pít. To najednou budete i pro velké přehrady, že.
Re: Re:
#14: - Co tou lodní dopravou chcete převážet? Dejme tomu že posílám něco do Hamburku. Naložím to v Plzni do kontejneru. Pak to odvezu kamionem k Labi do přístavu. Pak to přeložím na říční lodˇ. Pak čekám týden nebo dva než to dopluje do Hamburku. Tam to zase přeložím na kamion a ten to odveze k záoceánské lodi. A nebo mám logičtější možnost to ráno naložit do kontejneru na kamionu a večer to z kamionu přeložit na záoceánskou loď. Kterou možnost myslíte že zvolím? A nejen já? Tak co na těch lodích za ty utracené miliardy chcete vozit?
Člověče vy jste demagog! Nebo pitomec? Chtěl bych vidět ten kamion, co za 12 hodin dojede z Plzně do Hamburku. A taky jste nejspíš chyběl ve škole na zeměpisu, protože jinak byste věděl, že Hamburk je mořský přístav, takže se překládá z lodi do lodi nebo na vlečku. Doporučuji trochu používat hlavu!
Lodní dopravou lze převážet cokoliv. A nevím nevím betonárka která potřebuje 8 tisíc tun písku měsíčně si radši nechá 1x týdně poslat jednu loď která přiveze 2 tisíce tun až k nim než X stovek kamionu, nevím co je pro vás ekologičtější a levnější varianta ale pro mě určitě jedna loď než sto kamionů na silnici :) na vodě se může náklad převážet jak chce a nikomu to nevadí, na silnici to pak vypadá tak jak to vypadá... furt samé nehody atd... a nehledě na to z toho dělate jak kdyby tady měli postavit přehradu jak Slapy :)) ... ma to být malá přehrada, žádná ohromná vodní stavba
Re: Re: Re:
#31: - Re: Re: Na ten kamion se můžete přijet podívat. Posílám ho z Plzně do Hamburku každý týden. Kontejnery se nepřekládají z říční lodi rovnou na záoceánskou loď. To nejde. Překládají se na nějakou vlečku nebo co. Každopádně každá manipulace navíc stojí čas a peníze.
#32: - Re: Re: Pokud nestojí betonárka přímo na břehu řeky u přístavu, tak převážení písku lodí je nesmysl. Vlak nebo kamion přijde levněji.
Pořád mi přijde, že zdůvodnění stavby toho jezu je chabé. Zdá se, že jde hlavně o to, aby byl postaven. Kdyby se hledala cesta, jak pomoci lodní dopravě, licitovalo by se těch možností víc.
Obávám se, že je to jak pravil jeden klasik: Chčijou nám na hlavy a už se to ani nepokoušejí vydávat za déšť.
Re: Re: Re: Re:
Je vidět že toho moc nevíte. Můžete mi prosím vysvětlit proč nejde z říční lodi nakládat nebo vykládat na zámořskou loď? Jsem totiž z oboru a děláme to uplně normálně ;) tak sem zvědav co napíšete :) Jinak ten váš kamion je malinka hromádka v rohu nákladní lodi, která se už ani nevykládá :)))
Nesmysl. asi nevíte že Loubí není jedinej přístav v naší republice, proč by loď vykládala v loubí? Pohodlně může dojet až do Lovosic do přistavu, ocať to mají kilometr na dálnici... to by se ulevilo kdyby po ústecké přestali jezdit ty žrouti nafty a brzdy provozu. Takže trochu selského rozumu potřebujete vy, zkuste trošku přemýšlet
Re:
ale proč ne jez, jezy jsou krásné, máme jich u nás na řece několik, každý je trochu jiný a každý má tím pádem svoje kouzlo, chci jez, chci moc jezů, chci řeky plné jezů
souhlasím s peticí
Re:
#5: - splavnost Labe je šílená.. lodě tu maj velký problém s málo vody a velkým proudem, jez to změní
Jez to zas tak nezmění.
#42: - Re: ale proč ne jez, jezy jsou krásné, máme jich u nás na řece několik, každý je trochu jiný a každý má tím pádem svoje kouzlo, chci jez, chci moc jezů, chci řeky plné jezů
Jenže každý jez je překážkou migrujícím živočichům - rybám, ale taky vydrám, bobrům atd. (Ryby většinou rybochod nenajdou.)
#29: Dodlinka - Re: Co tou lodní dopravou chcete převážet? Dejme tomu že posílám něco do Hamburku. Naložím to v Plzni do kontejneru. Pak to odvezu kamionem k Labi do přístavu. Pak to přeložím na říční lodˇ. Pak čekám týden nebo dva než to dopluje do Hamburku. Tam to zase přeložím na kamion a ten to odveze k záoceánské lodi. A nebo mám logičtější možnost to ráno naložit do kontejneru na kamionu a večer to z kamionu přeložit na záoceánskou loď. Kterou možnost myslíte že zvolím? A nejen já? Tak co na těch lodích za ty utracené miliardy chcete vozit?
Loďmi je co vozit - např. hromadné substráty. V Hamburku se to překládá z lodě do lodě. Nicméně lodní dopravě lze na Labi pomoci levněji a bez jezu. O tom to je.
#32: - Re: Re: Lodní dopravou lze převážet cokoliv. A nevím nevím betonárka která potřebuje 8 tisíc tun písku měsíčně si radši nechá 1x týdně poslat jednu loď která přiveze 2 tisíce tun až k nim než X stovek kamionu, nevím co je pro vás ekologičtější a levnější varianta ale pro mě určitě jedna loď než sto kamionů na silnici :) na vodě se může náklad převážet jak chce a nikomu to nevadí, na silnici to pak vypadá tak jak to vypadá... furt samé nehody atd... a nehledě na to z toho dělate jak kdyby tady měli postavit přehradu jak Slapy :)) ... ma to být malá přehrada, žádná ohromná vodní stavba
Souhlas - podporujme lodní dopravu. Jenže jez tvoří migrační překážku a zlepšit plavební podmínky lze na Labi i bez něj.
#39: - Re: Re: Nesmysl. asi nevíte že Loubí není jedinej přístav v naší republice, proč by loď vykládala v loubí? Pohodlně může dojet až do Lovosic do přistavu, ocať to mají kilometr na dálnici... to by se ulevilo kdyby po ústecké přestali jezdit ty žrouti nafty a brzdy provozu. Takže trochu selského rozumu potřebujete vy, zkuste trošku přemýšlet
Jez by zlepšil plavbní podmínky jen nad Děčín, takže by se při nízkých stavech vody v Loubí překládat MUSELO
Re:
#14: - 6... to je vidět že tomu nerozumíte... :) říkají vám něco rybí schůdky? asi ne co? ryby mají možnost jezem proplout jak po tak i proti proudu. Podívejte se jak má stvba vypadat;) a čím by to posílali když ne kamionama... vlakem? pokud ste trochuinteligentni tak víte, že lodní doprava je nejen nejokologičtejší ale i nejlevnější... :) a nechtějte vědět jak by to tu dopadlo po povodni kdyby přehrady nebyli... zachytili miliony kubíku vody... nic o tomnevíte a píšete :) jen ať ji postavěj, sem pro a sem moc rád že už je to schválené... nějakej brouk o metr vejš vyleze a ryby si zvyknou... aspoň nebudou mít takový proud :)
Ryby "rybí schůdky" většinou nenajdou. (A pokud ano, vysiluje je to.) Brouk vejš nevyleze - nemá kam. Ryby si "nezvyknou", vymřou. Některé ryby proud ke svému životu potřebují
| This discussion has been closed. |
T. Randák