Žádáme změnu hudební dramaturgie na stanici Český rozhlas Dvojka
Petice předána Radě ČRo!
Díky za vaší organizaci našich hlasů.
Od nespokojenosti k petici a od petice na Radu je to přece jenom kus odvedené práce.
R. Kolliner
Názor občasného posluchače ČRo 2
Doporučuji poslechnout si audiozáznam ze schůze Rady ČRo, k petici se začíná mluvit v 51. minutě. Pro mě z debaty vyplývá, že vedení ČRo je autoritativní a prolhané. A že nebude snadné s tímto vedením nějaké pozitivní změny uskutečnit. Zatím na ČRo 2 (ale i na Radiožurnálu co do výběru hudby) vítězí koncepce podbízení se většinovému (ne)vkusu místo aktivního (výchovného?) působení na posluchače a (re)formování onoho (ne)vkusu či rozšiřování obzorů posluchačů o jinou než mainstreamovou hudbu. Osobně si nedělám iluze, že by k nějaké změně na ČRo 2 došlo. Budu rád, když se ukáže, že se mýlím. Jinak si ČRo 2 pouštíme většinou jen v autě a to proto, abychom se ujistili, že většina pořadů je parodií sebe sama (vrcholem našeho rodinného pobavení je Tobogán Aleše Cibulky), výjimkou jsou poměrně vkusné diskusní pořady Jana Čenského "My dva a čas" a Terezy Kostkové "Blízká setkání". I přesto dávám přednost Plusu a hudbu si pak pustím dle vlastního výběru třeba ze Spotify.
Reakce na informaci pro petenty
Díky za informaci. Tak jak znám současné vedení ČRo, jsem s jejich přístupem trochu počítal, ale úspěch je, že vás vyslechli a bavili se s vámi. Přesto si myslím, že si to zase udělají podle svého, protože Radu mají na své straně. Je škoda, že její předseda kdysi Dvojku vedl a docela úspěšně a nyní se brání tomu, aby byla slyšet posluchačská veřejnost, za kterou oni vlastně v té Radě sedí.
A ještě jedna věc: Lenka Mahdalová je pro mě nová tvář, přiznám se, že naprosto v Českém rozhlase neznámá, nevím, kde ji vzali. Ale zaujalo mě to, že v Radě sedí i jakýsi Zdeněk Mahdal, který je dokonce místopředsedou Rady. Doufám, že to je pouze shoda příjmení, protože jinak to vidím, jako velký konflikt zájmů.
Marek Šváb
Moc děkuji za Vaši činnost
Jste super, díky vám je šance na zlepšení!