PETICE ZA ZRUŠENÍ SOUDCOVSKÉ DEFINITIVY


Nepřihlášený uživatel

#1

2014-05-22 21:15

Včera bylo pozdě ... (s tím zrušením definitivy).
Jirka K 213

#2 soudcovská Definitiva

2014-05-22 21:15

Včera bylo pozdě.

Nepřihlášený uživatel

#3

2014-05-23 07:13

Bylo by třeba zlikvidovat justiční mafie. Zrušení soudcovské definitivy by tomu mohlo pomoci.

Nepřihlášený uživatel

#4

2014-05-23 07:58

Definitivní není nic. Soudcovská práce je jako každá jiná. Nikdo nemůže soudce nutit, aby ji vykonávali. Všechny státní služby musí být podřízeny demokratickému rozhodnutí voličů.

Nepřihlášený uživatel

#5

2014-05-23 08:01

JE TO PŘESNĚ NAOPAK TO CO SE SNAŽÍME PROSADIT TO JE PRÁVĚ TO O CO ONI VŮBEC NESTOJÍ A NEMAJÍ NAPROSTO ZÁJEM NĚCO TAKOVÉHO PROSADIT SRALI BY SLASTNÍHO HNÍZDAI.
HANK

#6

2014-05-23 08:05

JE TO PŘESNĚ NAOPAK TO CO SE MI SNAŽÍME PROSADIT TO JE PRÁVĚ TO O CO ONI VŮBEC NESTOJÍ A NEMAJÍ NAPROSTO ZÁJEM NĚCO TAKOVÉHO PROSADIT TO BY SI SRALI DO VLASTNÍHO HNÍZDA.
herhorn

#7 tomas herhorn

2014-05-25 20:41

Pozice soudce by měla být obhajována každých 5 let před nezávislou komisí systémem 3x a dost (3x "neúmyslné" pochybení, ignorování důkazů, nadržování pachatelům, překrucování práva atd.). Osobně znám situaci ve špičkách OČVTŘ a justici a kauzy lukrativních klientů jsou domlouvány přes jejich právníky (odložení nebo kreativní obvinění, obžaloba, zprošťovačka, potvrzovačka), zkorumpovaní jsou všichni od instance vyšetřovatele, přes státního zástupce, soudce senátu 1. a 2. stupně, právo je zcela ignorováno (stejně bylo p. Bendou a spol. vytvořeno naprosto nesrozumitelně a neuchopitelně a IQ většiny souců ani neumožňuje zákoníkům porozumět, natož je využít). Dalo by se pokračovat konkrétními jmény a kauzami otevřeného zneužití práva, náhubkovým zákonem, jmény prokurátorů, soudců a jejich dříve vylustrovaných kolegů z advokacie = členů mafie, která si postup řízení a usnesení dohaduje u kafe/piva. Bezpráví a zvůle je dnes mnohem horší než v 50. letech (s vyjímkou trestu smrti), kdy se justice ještě snažila o veřejné povědomí spravedlnosti, dnes je zvůle mafie vykonávána bez publicity. Bohužel 99.9% občanů vnímá realitu tzv. 3D a co je nepálí, hasit nebudou, dokud nezačnou sami kejhat - jako potrefená husa - za nezájmu médií a zbytku populace. Změna systému není možná bez změny duchovní úrovně - minimálně tak u 20% populace - a to je po cca 40 tis letech vývoje lidské populace na území Evropy - s minimálním duchovním vývojem a drobným technickým růstem v posledních asi 200 letech - ještě běh na velmi dlouhou trať i pokud člověk začne "hned" : http://www.blisty.cz/art/70152.html
https://mega.co.nz/#F!JVFl1bYT!bt36lEp3bWhefkLBLYSPaQ

herhorn

#8 Tomas Herhorn

2014-05-27 16:27

Mafie a její masmédia za každého režimu vytvářejí iluzi bezvadně fungujícího práva + spravedlnosti pro 3D veřejnost (za Stalina, Hitlera, Kima, Gottwalda za Milady Horákové atd.). Dnes mafiánští korupční soudci MS/VS Praha ve spolupráci s kolegy OČVTŘ (nedávno ministr Němec, Rampula, Grygárek a dnes jejich bývalí podřízení u MSZ a VSZ Praha) a svými příbuznými/jmenovci a vylustrovanými bývalými kolegy - prokurátory - dnes už soukromými právníky (v kauzách Janoušek, Barková, Srba, Harvardský průmyslový fond...) - během cca 24 let demonstrativně - vzorově - vybrali asi tak 5 z 1000 tunelovacích kauz velkého rozsahu "pro veřejnost" (např. Smetka, Stehlík, Rath = arogantní lidé mimo mafii, kteří se nechtěli s nimi dělit) a ve zbytku lukrativních tr. řízení přesně titíž trestní soudci PROKAZATELNĚ ÚMYSLNĚ zmanipulovali důkazy, svědky, průběh většiny tr. řízení + hlavě včetně následné likvidace důkazů z trestních spisů (sami proti sobě) o úmyslném nepředvolání hlavních poškozených a neuplacených svědků k hlavnímu tr. líčení, o falešných posudcích, nevyužití tisíců listinných a účetních důkazů o tr. činnosti obžalovaných atd.. Rozsah a obsah zneužití práva + spravedlnosti je v ČR tak velký a prokazatelný a MATADOŘI JUSTICE NATOLIK ZKORUMPOVANÍ - až do úrovně některých soudců ÚS ČR (na míru zproštění mafie vytvářejí dokonce i precedenty), že veřejnost absolutně není připravena toto "skousnout" a žádná politická strana toto pro ČR určitě nejdůležitější téma NIKDY NEBUDE PROSAZOVAT. Takže vemte na vědomí, že ani Okamura/Úsvit nechápe téma justice jako dostatečně populistické a tudíž je NEBUDE PROSAZOVAT. Ztrácíte tam bohužel OPAKOVANĚ čas a energii !!!

herhorn

#9 Tomáš Herhorn

2014-05-27 23:20

Naprostá většina lidí má vnímání + chování KOBYLEK = vydrancovat kde se co dá + pořádně si užít + po nás potopa (m.j. do konce 21. stol. budou vydrancovány všechny suroviny na i pod zemí). V duchovní oblasti se tomu říká "3D vnímání reality" (= EGO + ambice, hmotaření, absolutní prožívání dějů vnějšího světa + neustálá nespokojenost + boj, neustálé posuzování + odsuzování + škatulkování, hyperspotřeba, nelidskost, snaha o ovládání a buldozerování druhých lidí vůlí a MOCÍ - nejlépe od státního koryta + absolutní korupce atd.). K těmto společenským a sociálním normám jsme byli všichni vychováni (rodinou už od batolat, školou, společností/TV) a i když normy, podle kterých žijeme, jsou asi z 95% lži (viz. J.Dušek - 4 dohody), jsou nám denně "refreshovány" společností a státem (z reálného poznání bychom se duševně zhroutili), JSME PODLE NICH POSUZOVÁNI I JUSTICÍ (...za každého režimu...). Legislativu převzala (Jičínský - s vypuštěním paragrafu na rozvracení republiky a pár dalších) a dotvořila MAFIE (M.Benda a spol.) na míru mafie + za účelem rostoucí nepřehlednosti a nesrozumitelnosti a nevyužitelnosti + IQ většiny soudců (a právníků) stejně neumožňuje jí porozumět + efektivně využít (= opačná rozhodnutí soudů různých stupňů, překrucování práva, zkorumpované znalecké posudky dnes už téměř na vše). Protože dnes asi 99.9% populace realitu vnímá tzv. "3D" a politici, právníci, OČVTŘ a hlavně SOUDCI navíc tvoří tu nejméně duchovně vyspělou část každé populace, není na Tvoji změnu žádná šance, dokud aspoň tak 20% populace nebude realitu vnímat tzv. 5D (běh na hodně dlouhou trať). To je důvod, proč Tvůj návrh (jakožto ale i změna politiků/politiky k lepšímu) nemá vůbec žádnou šanci (ale 3D publikum to nechápe a už věky se domnívá, že výměnou pár politiků nebo změnou systému "už konečně bude ráj").  3D vnímající lidé začnou "KEJHAT" - TEPRVE AŽ JAKO POTREFENÉ HUSY - a 1000x více je zajímá hokej nebo přejmenování Letiště V.Havla (viz. počet podpisů peticí....). Jinak samozřejmě máš pravdu a obhajoba pozice soudce před odbornou komisí by měla být - podle mého názoru - každých 5 let a systémem 3x a dost (viz. diskuze k peticím nahoře). Současná zvůle MAFIE realizovaná prostřednictvím totálně zkorumpované justice + OČVTŘ + předních pražských právníků (bývalých StB-vylustrovaných prokurátorů a příbuzných nebo nejbližších kamarádů soudců) + za abs. nezájmu masmédií + lidí je NAPROSTO OHROMUJÍCÍ a nezákonnost dnes je !!! řádově !!! vyšší než v "profláklých" 50. letech za M.Horákové (kromě trestů smrti - dnes Tě zlikvidují i s rodinou "za živa"). Ale jak říkám - NIKOHO TO NEZAJÍMÁ, dokud sám není "potrefen" (za absolutního nezájmu masmédií + lidí) a zlikvidován.  Stručně řečeno - Tvoje petice je jistě nejdůležitější ze všech petic zde - ale skoro nikdo o ni zájem neprojeví - sám uvidíš.


Nepřihlášený uživatel

#10

2014-05-28 05:41

Měli by to mít soudci na 3-5 let, pak vyhodnocení kvality jejich práce a pak teprve možnost prodloužit. Vyhodnocení by prováděl buď soud vyšší instance a nebo advokátní a zároveň notářská komora nebo nezávislý občanský výbor nebo Ústavní soud. Zde si nechám poradit.
herhorn

#11 Re: Tomáš Herhorn

2014-05-28 10:00

#10: - Vyhodnocovat by to musela komise na x let jmenovaná sněmovnou (nebo v referendu - větší politická nezávislost), protože třeba MS a VS Praha jsou mafií úzce propojeny (viz. např. www veřejně publikovaná kauza Koženého HPH v likvidaci = falešný likvidátor HPH Pacovský jmenovaný Koženým s údajnými konexemi u MS/VS + soudce MS (náhodou dnes předseda senátu Ratha) čistě náhodou se taktéž jmenuje Pacovský + naprosto skandální rozhodnutí obou stupňů MS/VS Praha (likvidátor měl vyrobit falešné směnky Vepros pro umělé předlužení HPH, které pak nikdy nedal z ruky + MS Praha navíc z miliónu "omylem" udělal miliardu + potvrzení umělého konkursu u VS), kde až NS ČR až po 3 letech od dovolání legálního představenstva HPH (Ing. Častorál a spol.) fond už úplně vytunelovaný i o zbylé mld (bylo účelem) vyvedl z umělého podvodného konkurzu + stovky podobných pražských kauz (klidně i pod dohledem stejné nezákonné činnosti soudů u MSZ/VSZ) - jako "podle kopíráku" a hlavně úplně bez publicity).  Pokud ti samí soudci opakují velmi podobná + 100% v praxi osvědčená "neúmyslná pochybení" - sice nelze revidovat pravomocně jimi uzavřené kauzy (a nějak pomoci poškozeným mafií), ale systémem 3x a dost lze aspoň zrušit jejich definitivu a přitom tyto soudce hlavně nijak profesně a ekonomicky nepoškodit (o trestní odpovědnosti soudce nemůže v českých mafiánských podmínkách být ani řeči).  Korupční soudci-matadoři mohou jít "pro změnu" pak škodit třeba k bratranci nebo ke kamarádovi z mafie - např. k vylustrovanému stbáckému prokurátorovi společníkovi a.k. - do nejznámějších a díky těmto konexím i nejúspěšnějších privátních a.k. a jistě by nebyli ani ekonomicky poškozeni (viz. např. Rampula dnes jako právní zásupce Rittiga, dříve "údajně" hromadné nařizování zametání kauz pod koberec v propojení MS+VS+MSZ+VSZ Praha = daleko větší škody...).  Z pochopitelných důvodů nemohu ve státě ovládeném mafií zde uvádět žádné konkrétní příklady a jména, než veřejně někým www publikovaná.


Nepřihlášený uživatel

#12

2014-05-28 11:50

Užitečná petice. Když jsem se díval do statistik, na jaké úrovni je transparentnost naší justice, našel jsem ji mezi Tanzánií a Nigérií. Tohle je hodně zoufalý stav. Věřím, že jej tato petice zlepší.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2014-06-11 17:24


Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2014-06-11 17:26



Nepřihlášený uživatel

#17 Nic nemůže být definitivní.

2014-06-11 17:31

Je nutná bezpodmínečná kontrola soudců. O katastrofální situaci v justici jsem informoval několik poslanců, mnoho novinářů, zastupitelstvo Zlínského kraje, vládu a tři ministerstva. Stále je v politice a na úřadech mnoho lidí, kterým tento hrubý nepořádek vyhovuje.
Disent 2014

#18 Buďme konkrétní - zveřejňujme jména "podivných soudců"

2014-06-17 00:40

Obvodní soud Praha 2 - JUDr.VOLEMANN
MěS Praha - JUDr.Ivan KRATOCVÍL
VS Praha - JUDr.KEMENYOVÁ
KS Ústí nad Labem - Mgr. PETERKA

Nepřihlášený uživatel

#19

2014-07-03 08:27

Bohužel soudci dnes mají na svědomí většinu marasmu, se kterou se v ČR musíme potýkat - nikdy se neodvážili pozavírat velkozloděje, těm jdou na ruku - to nese víc a tudíž je to důležitější než spravedlnost..

Nepřihlášený uživatel

#20

2014-12-18 07:51

Nejhorší situace je u opatrovnických soudů. Zde soudci kradou bezdůvodně, opakuji, že bezdůvodně, děti vlastním otcům pod rouškou taláru. Konkrétně Jindra Kružíková MS Brno, Čečotka KS Brno.

Nepřihlášený uživatel

#21

2014-12-31 15:36


Protiprávní a zvrhlé jednání České justice a Policie.



„Bezprávní džungle“, ve které se Česká republika nachází od svého vzniku, dává možnost „seberealizace“ policajtům, státním zástupcům a soudcům, kteří by v „Normálním Demokratickém a Právním státě“ neměli šanci podobná povolání vůbec vykonávat.

Příkladem toho jsou kromě jiných i orgány činné v trestním řízení v Heřmanově Městci a v Chrudimi.

Policejní vyšetřovatel nprap. Miloš Stejskal z Městského oddělení Policie ČR V Heřmanově Městci, po uzavření vyšetřování „vloupání“ do automatu na cukrovinky v tzv. „Domově pro seniory“ hl. města Prahy v Heřmanově Městci v listopadu 2014 „vědomě“ předal Státnímu zastupitelství v Chrudimi „nedostatečné důkazy“, které mně měli usvědčit ze spáchání tohoto trestního činu, přesto že jsem mu podal myslím, že dostačující vysvětlení i s důkazy o tom, že jsem tento trestní čin neměl čím spáchat.

Hlavní důkaz hovořící v můj prospěch, byl však v kamerovém záznamu přímo „z místa činu“. Policie použila jenom část tohoto záznamu na kterých jsem byl kamerou zachycen, který však žádný trestní čin, ani pokus o něj nezaznamenal. Přesto že nebyl žádný svědek který by mně viděl něco odcizit, nebylo u mě zajištěno nic co by z této „údajné krádeže“ pocházelo, případně klíče nebo nářadí kterým bych se měl tohoto trestního činu dopustit a Policie se ani nesnažila nějaké další důkazy u mě zajistit, stačilo to okresnímu státnímu zástupci v Chrudimi Judr. Vladimíru Kytnerovi k podání obvinění a samosoudci Okresního soudu v Chrudimi Mgr. René Tinzovi k tomu, aby tuto část kamerového záznamu použil jako rozhodující důkaz proti mně a odsoudil mně trestním příkazem pro přečin krádeže, kterou jsem nespáchal, což by potvrdil i úplný záznam z kamery, kdyby jej Policie dala k dispozici a kdyby si jej okresní státní zástupce nebo samosoudce vyžádali.

Proti tomuto Protiprávnímu a svévolnému rozsudku jsem se v zákonné lhůtě odvolal. V hlavním líčení u Okresního soudu v Chrudimi samosoudce Mgr. René Tinz opět „vyhověl“ návrhu státního zástupce Judr. Vladimíra Kytnera uznat mně vinným z tohoto přečinu a svůj předchozí rozsudek (podmíněný trest a úhradu „údajné“ celkové vzniklé škody 118,- Kč) potvrdil, přesto že jsem poukazoval na skutečnost, že při zhlédnutí celého záznamu z kamery by se prokázalo, že jsem se žádného trestního činu nedopustil a ani jsem se o to nesnažil.

Ve svém závěrečném zdůvodnění sice samosoudce Mgr. Tinz uznal že „důkazy byli nedostatečné, protože Policie nedodala úplný kamerový záznam z toho večera, kdy k vloupání došlo“, to mu však vůbec nebránilo rozhodnout o mé vině. Pokud jde o zmíněnou škodu, ani poškozený (Domov pro seniory) není schopen přesně určit, v čem tato „údajná“ škoda spočívá.

Policie V Heřmanově Městci, která tento „případ“ vyšetřovala, zjevně „využila (zneužila) možnost jak mně potrestat za moji veřejnou kritiku jejich postupu, při vyšetřování mých Trestních oznámení v souvislosti s poměry v tzv. Domově pro seniory kde bydlím a za můj Otevřený dopis ministru vnitra Milanu Chovancovi“.

O tom, že Policie „nakládá s případnými kamerovými záznamy podle své libosti“, jsem se měl možnost přesvědčit již v květnu 2014 v Praze, když jsem byl „při mém individuálním veřejném protestu proti porušování lidských práv v ČR protiprávně obtěžován Policii ČR“. Na toto „obtěžování“ jsem si poté stěžoval u Ministerstva vnitra a na Policejním prezídiu. Představitelé Policie odpověděli tvrzením že „tato moje stížnost se nedá prokázat, protože všechny kamery na uvedených místech byli zrovna v ten den a v té době mimo provoz“.



Podobná „jednání“ orgánů činných v trestním řízení jsou nejenom „protiprávní a zvrhlá“, ale jsou „dalším důkazem beztrestného a hrubého pošlapávání Lidských práv v České republice ze strany orgánů státní moci“.



Alojz Janiga, Masarykovo nám. 37

538 03 Heřmanův Městec



A teď to srovnejte. Za to že jsem nic neukradl, jsem dostal podmínku a cikáni, kteří udělali v památníku Terezín škodu skoro za dva miliony, ji dostali taky. A nejhnusnější na tom je to, kde to udělali. To je tá česká zvrácená spravedlnost.







Nepřihlášený uživatel

#22

2014-12-31 15:38

Protiprávní a zvrhlé jednání České justice a Policie.



„Bezprávní džungle“, ve které se Česká republika nachází od svého vzniku, dává možnost „seberealizace“ policajtům, státním zástupcům a soudcům, kteří by v „Normálním Demokratickém a Právním státě“ neměli šanci podobná povolání vůbec vykonávat.

Příkladem toho jsou kromě jiných i orgány činné v trestním řízení v Heřmanově Městci a v Chrudimi.

Policejní vyšetřovatel nprap. Miloš Stejskal z Městského oddělení Policie ČR V Heřmanově Městci, po uzavření vyšetřování „vloupání“ do automatu na cukrovinky v tzv. „Domově pro seniory“ hl. města Prahy v Heřmanově Městci v listopadu 2014 „vědomě“ předal Státnímu zastupitelství v Chrudimi „nedostatečné důkazy“, které mně měli usvědčit ze spáchání tohoto trestního činu, přesto že jsem mu podal myslím, že dostačující vysvětlení i s důkazy o tom, že jsem tento trestní čin neměl čím spáchat.

Hlavní důkaz hovořící v můj prospěch, byl však v kamerovém záznamu přímo „z místa činu“. Policie použila jenom část tohoto záznamu na kterých jsem byl kamerou zachycen, který však žádný trestní čin, ani pokus o něj nezaznamenal. Přesto že nebyl žádný svědek který by mně viděl něco odcizit, nebylo u mě zajištěno nic co by z této „údajné krádeže“ pocházelo, případně klíče nebo nářadí kterým bych se měl tohoto trestního činu dopustit a Policie se ani nesnažila nějaké další důkazy u mě zajistit, stačilo to okresnímu státnímu zástupci v Chrudimi Judr. Vladimíru Kytnerovi k podání obvinění a samosoudci Okresního soudu v Chrudimi Mgr. René Tinzovi k tomu, aby tuto část kamerového záznamu použil jako rozhodující důkaz proti mně a odsoudil mně trestním příkazem pro přečin krádeže, kterou jsem nespáchal, což by potvrdil i úplný záznam z kamery, kdyby jej Policie dala k dispozici a kdyby si jej okresní státní zástupce nebo samosoudce vyžádali.

Proti tomuto Protiprávnímu a svévolnému rozsudku jsem se v zákonné lhůtě odvolal. V hlavním líčení u Okresního soudu v Chrudimi samosoudce Mgr. René Tinz opět „vyhověl“ návrhu státního zástupce Judr. Vladimíra Kytnera uznat mně vinným z tohoto přečinu a svůj předchozí rozsudek (podmíněný trest a úhradu „údajné“ celkové vzniklé škody 118,- Kč) potvrdil, přesto že jsem poukazoval na skutečnost, že při zhlédnutí celého záznamu z kamery by se prokázalo, že jsem se žádného trestního činu nedopustil a ani jsem se o to nesnažil.

Ve svém závěrečném zdůvodnění sice samosoudce Mgr. Tinz uznal že „důkazy byli nedostatečné, protože Policie nedodala úplný kamerový záznam z toho večera, kdy k vloupání došlo“, to mu však vůbec nebránilo rozhodnout o mé vině. Pokud jde o zmíněnou škodu, ani poškozený (Domov pro seniory) není schopen přesně určit, v čem tato „údajná“ škoda spočívá.

Policie V Heřmanově Městci, která tento „případ“ vyšetřovala, zjevně „využila (zneužila) možnost jak mně potrestat za moji veřejnou kritiku jejich postupu, při vyšetřování mých Trestních oznámení v souvislosti s poměry v tzv. Domově pro seniory kde bydlím a za můj Otevřený dopis ministru vnitra Milanu Chovancovi“.

O tom, že Policie „nakládá s případnými kamerovými záznamy podle své libosti“, jsem se měl možnost přesvědčit již v květnu 2014 v Praze, když jsem byl „při mém individuálním veřejném protestu proti porušování lidských práv v ČR protiprávně obtěžován Policii ČR“. Na toto „obtěžování“ jsem si poté stěžoval u Ministerstva vnitra a na Policejním prezídiu. Představitelé Policie odpověděli tvrzením že „tato moje stížnost se nedá prokázat, protože všechny kamery na uvedených místech byli zrovna v ten den a v té době mimo provoz“.



Podobná „jednání“ orgánů činných v trestním řízení jsou nejenom „protiprávní a zvrhlá“, ale jsou „dalším důkazem beztrestného a hrubého pošlapávání Lidských práv v České republice ze strany orgánů státní moci“.



Alojz Janiga, Masarykovo nám. 37

538 03 Heřmanův Městec



A teď to srovnejte. Za to že jsem nic neukradl, jsem dostal podmínku a cikáni, kteří udělali v památníku Terezín škodu skoro za dva miliony, ji dostali taky. A nejhnusnější na tom je to, kde to udělali. To je tá česká zvrácená spravedlnost.



Kájínek

#23 Úplná petice za justici zde:

2015-01-12 14:55


Nepřihlášený uživatel

#24

2015-05-17 18:07

Jsem již dva a půl roku trestně stíhaná za neexistující trestný čin pomluvy na Facebooku. Přestože do spisu 3 T 277/ 2013 u OS FM žádný důkaz o pomluvě z mé strany do dnešního dne nebyl doložen, pseudosoudce Karel Šigut věc přehodnotil na §345 křivé nařčení s trestní sazbou osmi let! Loutkovým procesem se snaží stavební úřad vysoudit zpětně úplatky za kolaudaci mého domu z r.2012. Podala jsem si stížnost. Úřad musel kolaudovat bezúplatně. Úřednice a starosta se cítili být poškození bezúplatnou kolaudací naší roubenky, snaží se úplatek vysoudit zpětně. Proti mne svědčí lidé, kteří po mne prokazatelně požadovali úplatky, které jsem jim nezaplatila. Proto mne začali trestně stíhat. Soudce Mafián mne posílá do opavského blázince. Člověk, který dobrovolně neplatí požadované úplatky, je podle okresního soudu ve FM duševně chorý. Advokát setrvává v nečinnosti. Hájím se sama. JUSTIČNÍ COSA NOSTRA JE. Jsou to kupčíci s rozsudky.