Petice proti nespravedlivému posuzování Lékařské posudkové služby


Nepřihlášený uživatel

#76

2013-04-23 08:38

Jsem matkou 12-ti letého syna u kterého nám před dvěma lety vyspecifikovala odborná paní doktorka v Praze (v Jihočeském kraji na to není odborník) specifickou formu autismu-Aspergerův syndrom, ADHD- porucha soustředění a mírná hyperaktivita, dysfázie, dyslexie, dyslalie, vývojovou poruchu motorických funkcí-neobratnost jemné i hrubé motoriky a poruchy spánku dlouhodobě. Vím čím jsme si prošli, než jsme se dostali tam, kde jsme dnes. Ve skratce, zpráva pro komisi 3.stupeň, podali jsme žádost, po půl roce se nám ozvali ze sociálky a dostali jsme přízpěvek 2.stupeň. Co k tomu dodat. Rodiče jsou rádi, že aspoň něco dostanou a vrátí se jim z částí náklady, které mezitím vynaložili na ježdění po odborníkách a placení vyšetření. Ale nikdo nevidí ty děti, které jsou v tom našem světě ztracené a že bez pomoci se z nich můžou stát agresivní, zatrpklý jedinci, kterým nikdo nerozumí. A jak jsou na tom rodiče? Kdo se jich na to ptá. JE TO NEPŘETRŽITÝ PROVOZ.

Nepřihlášený uživatel

#77

2013-04-23 16:50

To co se děje v současné době ve zdravotnictví a následně na úřadech se nedá vůbec slušně popsat.Při řešení žádosti o invalidní důchod měla obyčejná úřednice,která má na starosti evidenci,snahu řešit případ místo posudkového lékaře a ještě s takovou arogancí,že jsem přemýšlela,kdo o tom vůbec rozhoduje.A to ještě nezapomněla dodat,že posudkových lékařů je málo...

Nepřihlášený uživatel

#78 Re:

2013-04-24 05:46

#76: -

Právě a já jen říkám, že ta výchova časově náročná se jednou vrátí a ne jenom nám, ale i státu, když ta matka mu dá co může svou výchovou a ta péče je velmi náročná psychicky pro rodiče. Není možné chodit do práce a ještě se pak věnovat takovému dítěti plně.


Nepřihlášený uživatel

#79

2013-04-25 17:20

Ministerstvo je v posuzování postižených lidí zcela diletantské a jeho jediným kritériem je ušetření co nejvíce peněz

Nepřihlášený uživatel

#80 Re: Re:

2013-04-25 19:50

#78: - Re:

Přesně tak, ale je potřeba mít ty finance, protože jinak se to nedá propojit!

 


Nepřihlášený uživatel

#81

2013-04-25 20:56

Domnívám se že posuzování přiznání průk.ZTP,ZTP-P
je zcela záměrné!!Jde ve své podstatě o likvidaci
mít nějaké možnosti se zařadit do civilizované společnosti osob z nějakým zdr. postižením!!Nevím kdo za tím stojí,ale je to politická nekultůra a neúcta člověka žijící ze zdr. postižením!!Vždy byly tyto dávky určeny dle zkoumaného zdrav stavu a podmíněny v přímém kontaktu z žadatelem, pokud tomu tak bylo je vše v naprostém pořádku!!Proč tedy dle dnešního posuzování není nutný kontakt LPK z žadatelem? Jsou přece případy kdy člověk bez obou končetin má ZTP-P,Ale nemá žádný stupeň "závyslosti" TAK JEJ NYNÍ "ZBAVÝME" průkazu a s ním i možnosti pobýrat nějaké "výhody" Jsem toho názoru že nemít končetiny určitě žádná výhoda není NEMYSLÍTE???

Nepřihlášený uživatel

#82

2013-04-26 12:28

Souhlasím se všemi body a jsem ráda, že jsem se o této petici dozvěděla. Snad se něco hne a LPS nebude již nadále státem ve státě a začne uznávat i handicapované a nebude jen schvalovat případy, kdy někdo pobírá důchody a přitom mu nic není.

Nepřihlášený uživatel

#83

2013-04-26 21:10

Pište stížnosti na lékaře LPS. Jejich posudky často vůbec neodpovídají podkladům od odborných lékařů. Nenechte se odbýt tvrzením, že existuje možnost odvolat se ve správním řízení. To není důvod, že posudek může být vadný, ale arogance moci.

Nepřihlášený uživatel

#84

2013-04-30 07:43

To co dokazují pos.lékaři v dnešní době je lidský hyenismus nic víc nic mín.Ve většině případech ani dítě nevidí a posuzují ho.

Nepřihlášený uživatel

#85

2013-04-30 08:54

Bratr má dítě s těžkou formou autismu kombinovanou s těžkou hemofilí. Je to opravdu otřesné, dítě potřebuje 24h péči - doslova 24h pod dohledem. Nemůže jezdit MHD kde dostává záchvaty a stačí aby se při záchvatu nešťastně uhodil a vykrvácí - udržte autistu na místě - fakt hrůza. Ovšem podle posudkové komise Praha 9 mu vlastně nic není, je katgorie 1, na auto nemá nárok (proč by taky měl, hemofilik po úraze 4km do nemocnice na bulovce určitě dojde pěšky) a ani příspěvek na speciální školku nedostane. Ani zprávy od lékařů kde je jasně uvedeno že jeho stav je opravdu vážný posudkovou komisi nijak nevzrušují - a nějaká konzultace s členy komise - ani omylem. Za to u nás ve vchodu bydlí romka která "prý" má klaustrofobii a tak nemůže pracovat - bez problémů dostala dávky jako invalida na první pokus. FAKT HNUS ! Vůbec nechápu jak ti lidé co dělají na komisi mohou v noci spát.

Nepřihlášený uživatel

#86

2013-05-04 10:55

Podepisuji tuto petici velmi ráda. Má sestra má syna s AS a z vlastní zkušenosti s chováním takového postižení je opravdu náročná. Každá maminka by měla dostat příspěvek na péči.Irena ŠVARCOVÁ

Nepřihlášený uživatel

#87

2013-05-05 11:23

Dobry den -pišu svuj nazor a myslim si že o osudu těchto děti rozhodne komise od stolu a někdy je ani nevidi podle tabulek komise ktera je zaškatulkuje-je nejvyšši čas ukazat že se nebojime a odvolat se a soudit-snad se konečně ledy hnou -tito lide jsou tady pro nas a ne my pro ně -taky sva tepla mistečka nemaji na věčne časy a to se tyka i komisi pro schvalovani PID+čid-Děkuji Josefova

Nepřihlášený uživatel

#88

2013-05-05 13:35

V posudkové komisi by měl být nějaký ergoterapeut..

Nepřihlášený uživatel

#89 Re:

2013-05-05 14:34

#87: -

Dceru viděl posudkář jednou a to ohledně tehdy ještě sociálního příspěvku a jinak ani náhodou, opravdu od stolu. Docházím i k názoru, že mrknou co to dítě mělo dřív za PNP a víc už neštou zda se zhoršilo nebo ne, spíš ještě to sníží bez nějakého zkoumání zpráv od odborníků.


Nepřihlášený uživatel

#90

2013-05-06 11:16

Dobrý den
Můj pětiletý syn trpící autismem vyžaduje neustálí dohled ale podle Ostravských posudkových lékařů je na tom tak dobře že nepotřebuje moji péči na tomhle rozhodnutí se ale neschoduje ani psychiatr ani psycholog mého syna.Kteří do každé zprávy uvádí že můj syn potřebuje zvýšenou péči neboť se jedná zvýšeně výchovně náročné dítě,které vyžaduje neustálý dohled,s vážným narušením komunikačních a orientačních schopností.Stupeň poruchy velmi těžký,ale ani to není pro posudkovou lékařku dostačující.Podle jejího úsudku můžu normálně pracovat.Kdo má autistické dítě doma ví že je to velice psychicky i fyzicky náročné.Věřím že se něco pohne a posudkoví lékaři budou posuzovat každý případ individuálně a ne plošně podle tabulek!!!do kterých zapadá jen autista který má i další poruchy či tělesné onemocnění které zaplať pán bůh můj syn nemá! s pozdravem A.U.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-05-07 19:45



Nepřihlášený uživatel

#92

2013-05-07 20:01

Dobrý den.Jsem samoživitelka s dvěma syny.Jednomu je deset a druhému sedm a ten bohužel touhle nemocí trpí.Mám životní minimum,které když zaplatím nájem a dětem obědy ve škole tak mi zbyde 1000kč.Matýskovi léky jsou však drahé.Nikdo mi nic nevysvětluje.Musela jsem si zjistit sama,že mám nárok na příspěvek na péči a už to trvá dlouho.Pracovnice k nám domů ještě nepřišla.Mám přestat platit nájem a kupovat dětem jídlo a léky a bydlet u popelnice?Nebo Matěje dát do ústavu,kde péče je drahá a připadá mi to kruté.Myslím tím,že bych mohla sice potom chodit do práce pokud by o Matěje někdo pečoval.Jak si to představují??Jsem psychicky i fyzicky vyčerpaná.Mám sama plno nemocí včetně vysokého tlaku a astmatu.Na své léky peníze nemám.Co bude s dětma až to se mnou sekne?To žijeme v demokratickém státě?Poctivě jsem pracovala.Mám odpracovaných 20let.Porodila tři syny.Mohu za to,že jeden z nich je takto nemocný?L.B.Brno

Nepřihlášený uživatel

#93 Re:

2013-05-08 10:30

#92: -

Tak já vychovala už tři nyní dospělé a ta poslední prostě je taková jaká je a je jí líp určitě doma s rodiči. Nevím jaké léky syn užívá, ale ty co má dcera tak jsou také drahé, ovšem psychiatrička napíš číslo diagnozy a plná úhrada a platím minimum, na tři měsíce asi 300 korun.

 


Nepřihlášený uživatel

#94

2013-05-08 14:52

Dobrý den
Mám taky nemocnou holčičku - diabetičku od 21 měsíců. Při žádosti o PnP mi soc. pracovnice sdělila že ji bude srovnávat se svým synem, který je zdravý, ale o rok mladší. Posuzovaly se úkony pro tuto diagnozu nesmyslné - jestli se umí otočit na posteli, jestli pozná rohlík od chleba atd. Když jsem jí řekla že se neumí obsloužit, nepozná na sobě např nízkou glykemku atd., vůbec ji toto nezajímalo. Malá taky patří k těm, pro které je přítomnost cizí osoby stresující.
A aby toho nebylo málo, já mám od 8 měsíců DMO, několik let mám ID, můj zdrav. stav se s věkem zhoršuje a operace není možná. Jsem závislá na pomoci druhých - nezajdu sama např. nakoupit... a ČSSZ si vzpoměla že mi můj zdr. stav přezkoumají, co kdybych se náhodou uzdravila, že? Manžel je po několika operacích kolena a ramena, pracoval těžce manuálně. Byly zrušeny tzv. Osoby zdravotně znevýhodněné. Požádal si o důchod a MUDr. na LPK se ho ptala jestli pracuje. Ano, pracuje, tak co by chtěl víc? Má být rád že má práci a berle má odložit a trénovat chůzi a posilovat koleno. Kdybychom změnili barvu pleti, bylo by to v našem státě jednodušší

Nepřihlášený uživatel

#95

2013-05-08 16:12

Kéž by náprava byla co nejrychlejší!

Nepřihlášený uživatel

#96 Re:

2013-05-08 16:53

#94: -

Ono to jejich místní šetření je o ničem, doma se vše zvládá líp a jak potom mimo domov to je už asi jedno a tak tedy nebude posouzeno jako nemocné a vyrazí ven a co se bude dít to už je jedno, oni asi ručí jen za to co se stane nebo jak se ten dotyčný chová doma a venku to už je jedno. Měli by každopádně hlavně dát na názory odborných lékařů a ne nějak místní šetření a stejjně pak posudkář z toho škrtne co může.


Nepřihlášený uživatel

#97

2013-05-10 08:13

I mě nezbývá než souhlasit,i my bojujeme,po DMO nechodíme a nebyl nám přiznám žádný příspěvek,odvolání trvá min 8měsíců,protože v současné době neuznávají skoro nikoho..

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2013-05-16 17:13


Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2013-05-16 17:18



Nepřihlášený uživatel

#100

2013-05-21 07:16

Jak můžete posuzovat postižené bez nich a jejich rodičů? Nechápu,stydte se.