Petice proti nepravidelnosti rodičovských příspěvků.

Lu.

#151 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nezodpovědnost

2013-02-21 17:06

#150: Jana - Re: Re: Re: Re: Re: Nezodpovědnost

Nevím, jestli si občas všímáte lidí při nákupech potravin, jaké všemožné zbytečnosti v košíkách mají. Salámky, sladkosti, blbosti... Pokud mám šetřit a vím, že na to nemám, tak si toto odpustím. K životu to potřeba není. Samozřejmě si to nevztahujte na sebe, pokud mezi tyto nespadáte, nicméně si dovolím tvrdit, že takových lidí je většina. A ti pak nejvíce řvou. Místo aby začali u sebe a zamysleli se, ukazují na druhé. Je jednoduché vinit, složité starat se o sebe.

Rozlobená více než Paní Rozlobená

#152 Re: #20

2013-02-21 17:14

#23: Paní Rozlobená - #20

Hm, tak to by mě zajímalo z čeho žijete. Jsem maminka na RP. Vždy jsem myslela na zdaní kolečka a skoro až ve 30 jsme se s mužem rozhodli pro prvního potomka. Manžel pracuje od 19 let, já začala brigádničit od 14 let, pracovat od 22 při studiu na VŠ. Vždy jsem myslela na zadní kolečka....a min. polovinu platu (cca 6000,-/měsíčně ukládala na naše bydlení, které se nám podařilo pořídit cca před 3 roky...dofinancovat jsme museli jak jinak úvěrem). Než jsem šla na rodičovský příspěvek, měla jsem uloženo cca 80000,-. Přestože manžel pracuje (podniká ve stavebnictví jako OSVČ) a já jsem na RP na 3 roky (7600,-/měsíc) tak po zaplacení všech výdajů (energie, voda, plyn a hypotéka a soc. a zdrav. pojištění manžela a životního pojištění) nám zbyde cca 5500,- na vše pro 3 lidi (což neříkám, že by bylo málo). Jenomže nemáme podporu rodiny, nikdo mi do ledničky nenakoupí, nikdo mi nekoupí ani prd na syna a nikdo mi na ostatní poplatky, které jsem uváděla výše, také nepůjčí (myslím tím rodinu, protože do spotřebitelských úvěrů bych v životě nešla--nejsem blázen) O těch nutných výdajích které jsem psala výše bych Vás chtěla ubepečit, že s nejlepším svědomím je platím zejména pro mého syna, protože, kdybych je neplatila a něco se se mnou stalo, tak by syn byl ve 2 letech několiksettisícový dlužník a jaké by byli jeho vyhlídky. Energie s dítětem máme dražší (já si mohu klidně topit na 17 stupňů, ale kvůli dítěti topím na 2, jinak by byl stále nemocný a ještě více peněz než do topení bych dala do léků...ale to je dlouhá debata.

Jinak co se týká podpory od státu....o tom se s Vámi nikdo nehádá. Jen jde prostě o princip, že od státu je rodičovský příspěvek nastaven tímto způsobem a většině maminek (včetně mne) jde o to aby příspěvky chodily pravidelně. A´t se tedy stanový určité datum a je vše vyřešeno

Jana

#153 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nezodpovědnost

2013-02-21 17:21

#151: Lu. - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nezodpovědnost

Tak v tom nákupu musím s vámi souhlasit. Proto pořizuji nákup potravin přes internet, protože si napíšu přesný seznam co dochází a navíc ušetřím mimo peněz i čas (doprava a čas strávený v obchodě). A koupím jen to co opravdu nutně potřebuji, ale i tak se za měsíc dostanu (a to počítám jen jídlo pro děti 23 měsíců) přes RP. Ale ne každý má tu možnost takto nakupovat.


Nepřihlášený uživatel

#154

2013-02-21 17:36

Tak si pojďte slečno/paní popovídat se mnou alespoň přes Skype.. Velmi mě zajímá,pracovník jako Vy, kterému budu moci zaplatit kdy já budu chtít. Respektive moc by ses mi líbila, udělám-li škrty, znesnadním přístup, omezím, budeš spokojená, protože máš rezervy.. Vy nevíte, že nic nevíte, nechápu proč tady ještě čeříte vodu.
Vybrat přezdívku

#155 Předmět

2013-02-21 17:49

Napsat komentář...to co jsem do svých 30let zaplatila na sociálním a po mateřské ještě zaplatím, v zivote nevyužijí. Ma chyba, ze jsem vydělávala víc, tudiz mela vetsi odvody. Důchodu se pravděpodobně nedoziju, chci jen to, co jsem si předplatila, a to v rozumném termínu. Naše děti jsou novy daňový poplatníci, pracovni síly, tak jim doprejte alespoň tatranku.

Nepřihlášený uživatel

#156

2013-02-21 18:04

petici podepisuji na rodicak se uz neda spolehnout horsije kdyz matevice deti cekate celi mesic zaplatite ucty anic skorovam nezbide
Lu.

#157 Re:

2013-02-21 18:09

#154: -

Já o voze, vy o koze. Nic o tom, že zaplatíte, kdy budete chtít, se nepsalo. Psalo se jen o tom, že zaplatíte do konce měsíce - to je rozdíl. A o škrtech, znesnadnění přístupu (čeho?) a omezení se nikdo nezmiňoval už vůbec. Nicméně toto si na mě bývalý zaměstnavatel zkusil jednou a už je jen bývalý. A tak by se měl zachovat každý, a nejen v tomto případě. Dokud si lidé nechají s..t na hlavu, mohou akorát brečet a virtuálně (jako v této diskuzi) nadávat, ale tím se nic v oblasti výplat mezd nezmění. Takoví si za svou situaci, bohužel, mohou sami... Jak se říká: jaké si to uděláš, takové to máš.


Nepřihlášený uživatel

#158 Re: Re:

2013-02-21 18:19

#157: Lu. - Re:

ja myslela ze je to petice pro pravidelnou  vyplatu rodicaku a kdo to tak nechce a je mu to jedno at se nevyjadruje

 


Nepřihlášený uživatel

#159 Re: Re:

2013-02-21 18:23

#157: Lu. - Re:

na skype nejdeš :-) ?? Určitě by ti to rády vysvětlili i mí dvojčátka a o rok starší holčina - kdy na všechny pobírám (a pozdě) jeden příspěvek. On ti i můj manžel může vysvětlit, že 20 ani 25tis na takovou domáctost nestačí... tudíž ty by jsi v mojí situaci měla pendrek... Tedy tři hladový... Studuju, pracuju. Ano stěžuju si, my si na hlavu "stát" (jsem matka a vulgarismy nepoužívám na rozdíl od někoho), proto ta diskuse...

 


Nepřihlášený uživatel

#160

2013-02-21 18:25

pardon - na hlavu "srát" nechceme nechat...

Nepřihlášený uživatel

#161 ;-)

2013-02-21 18:33

Vážení, stát na vás kašle a petice to nezmění.

Nepřihlášený uživatel

#162 Re: ;-)

2013-02-21 18:54

#161: - ;-)

Stát jsme my a my to změnit musíme

stana

#163 Re:

2013-02-21 19:04

#21: babička -

vite,v tomto se "cikanu" musim zastat..neberou je vubec vcas.dokonce znam hodne cikanskych maminek,co je jeste nemaji a jsou zoufale.jejich chlapy makaji,ale to je na najem a spol.na jidlo davaji prave ty maminky.zrovna jedna bydli hned naproti a ja ji pujcila,protoze jeji miminko nemelo plenky a jeji starsi jidlo.nam jsou 2 roky,jsem uplne sama,a taky kazdy mesic na tu almuznu cekam jak nejaka socka.takze neni pravda,ze cikani maji prednost a to,ze jsou hned do herny taky ne!kvuli jednomu cikanovy maji ostudu vsichni?to zase stve nejvic me.jak nekdo si muze dovolit,hazet je do jednoho pytle,kdyz je ani nezna??muzete mi to nejak vysvetlit?podle vas budu hloupa,naivni a mlada,ale ne kazdy cikan takovy je a I CIKANI CEKAJI NA TY PENIZE!!A SPOUSTA Z NICH JESTE DNES 21.UNORA!!!

Lu.

#164 Re: Re: Re:

2013-02-21 19:16

#159: - Re: Re:

Nechápu, proč by mi měly tvoje děti vysvětlovat, proč jste na tom špatně... A také nechápu, proč, když jste neměli dostatečné příjmy, přišlo další těhotenství. Prostě sorry, ale fakt mi toto uniká. Na druhou stranu: pokud já bych byl v situaci, že nedokážu dosatečně zabezpečit svou rodinu jedním zaměstnáním, dělal bych vše proto, abych měl zaměstnání dvě nebo klidně tři - a řeknu tajemství: vedle zaměstnání dělám i na ŽL (a ani bych nemusel, ale protože chci domek, tak makám, co to jde, protože vím, že brečením ani hulákáním, že ten stát mi hází klacky pod nohy, se ten domek nepostaví). To samé bych dělal, pokud by měla moje rodina strádat. Na soc. pojištění měsíčně odvádím několikanásobek tvého rod. příspěvku - a brečím, že mě stát obírá nebo že kvůli takovým odvodů živím i jiné? Nikoliv. Takže jak jsem psal výše: každý svého "štěstí", nebo spíš osudu, strůjcem.


Nepřihlášený uživatel

#165 Re: Re: Re: Re:

2013-02-21 19:36

#164: Lu. - Re: Re: Re:

Milý zlatý,jednou ty příspěvky jsou, tak se mají normálně vyplácet. Budu se opakovat, co mají dělat maminky, co téměř dva měsíce peníze nedostaly?? K mým dětem, víš o tom že existují dvojčata? Nebo trojčata??? K odvodům - no tak to moc nemakáš, když já měla odvody 14 let vyšší, než co pobírám od státu teď. Také ti řeknu tajemství - jsem OSVČ, musím. Studuji, abych buď změnila ještě něco já, nebo výchovou mé děti.Vůbec nechápu, co tu děláš, pokud nesouhlasíš s peticí, tak jí nepodepisuj a nahoře v pravo máš takové červené X

K mému muži, dokáže se postarat o svou rodinu,výborně. Mě štve, že mateřskou jsem si předplatila a chci ji v řádném termínu. Moc snad toho nechci. Moje děti ti budou platit důchod, nebuď proto tak skoupý.

stana

#166 Re: #20

2013-02-21 19:38

#23: Paní Rozlobená - #20

presne jak tu uz mnoho maminek reklo.nejspis si vys vydrzuje nejakej blbecek,ktery snasi vase "inteligentni" blaa blaaa blaaaaaaaa....ale jsou tu maminky,ktere nemaji nikoho.ja treba rodice nemam,jsem z detskeho domova,manzela nemam,pritele taky ne.protoze se mi zabil v praci.syn otce ani nepoznal,a kazdy mesic mam mit vse zaplacene do 15teho.jsem hrda na to,ze vse zvladam a nejsem v azylu.mam byt,najem platim,stejne jako elektrinu a penize mam,mam prispevek od statu, a rodicovskou a tech 3800,- mesicne mam ciste jen na jidlo a dite a pleny.jsou nam 2 roky,takze nestaci ze mu uvarim co sobe.a je logicke,ze kdyz jsem uplne sama,tak jsem rada,kdyz penize prijdou jak maji!mimochodem,po otci jsme nic nezdedily,protoze se zabil v mem tehu (7m)a nestihl podepsat podklady,ze on je otcem.


Nepřihlášený uživatel

#167

2013-02-21 19:39

A že se mám, nebo máme špatně jsem neřekla. Zaplaťpánbůh mému muži. Nehulákám,ani nepláču, barák jsem už postavila,pokud ty ne - obávám se, že už ho nepostavíš, pokud ti přítelkyně/žena porodí dvojčata nebo trojčata, tak s Tvýma odvodama si panáčku neškrtneš !
Lu.

#168 Re:

2013-02-21 19:51

#167: -

V řádném termínu ji máš, nevím, na co si tou peticí stěžuješ. Zákon stanoví jasně, do kdy má přijít. Samozřejmě si to ty a tobě podobní vykládají opět po svém, bez snahy chápat. Stejně jako bez většího přemýšlení dokážeš na základě věty "několikanásobně větší" přesně určit, kolik asi vydělávám... Dobře, posunu to dále: moje příjmy jsou měsíčně i šesticiferné, takže bych se nebál toho, zda si po porodu škrtnu nebo ne. Makám až šestnáct hodin denně, protože si jdu za tím, co chci. A baráček si, s největší pravděpodobností na rozdíl od tebe, postavím za svoje - jen jsem trpělivý a klidně si ještě pár měsíců počkám, než abych se upsal ďáblu v podobě hypoték či úvěrů, což je zřejmě průser mnoha zde diskutujících, kteří se zadlužili, aby byli "ve svém". A z toho plyne pak takové to kopání kolem sebe, že "nutně potřebuju dávky v termínu", aby poplatili to, do čeho je nikdo nenutil. Na bydlení si člověk půjčovat nemusí, možnosti jsou i jiné... Ale halt "všichni žijí na dluh, tak já musím taky", že?


Nepřihlášený uživatel

#169

2013-02-21 20:03

Tak já se tedy taky připojuji, sice jsem tento měsíc dostala rodičák 15. takže jen 3 dny zpoždění, manžel vydělává hodně, takže mě to zas tolik nebralo, ale mám spoustu kamarádek, které jsou samy na děti a jsou na těchto dávkách závislé, proto to podepisuji protože nikdy nemohu vědět, kdy se do téhle situace dostanu také. A vy, které tu píšete takový bludy, nevíte nic o životě, přála bych vám jeden jediný měsíc zažít co matky samoživitelky a mluvili byste jinak.

Nepřihlášený uživatel

#170 Re: Re:

2013-02-21 20:15

#168: Lu. - Re:

souhlas,vesměs nejvíc znám hulákajících,co nakupují Nextíky,víkendy tráví v shopinech a tady vybekávaj,že místo 9. přijdou prachy 12.Potěš koště národe


Nepřihlášený uživatel

#171

2013-02-21 20:36

Jak můžeš vědet, za co jsem si postavila dům ?? Pokud je tvá mzda sesticiferná, tak jsi se trochu sekl ve výpočtech odvodů panáčku. A tvůj zaměstnavatel má také měsíc na to, aby ti uhradil mzdu? 16 hodin denně? Pozor na zdravíčko, znám to velmi dobře, nevyplatilo se mi to takhle pracovat.

Nepřihlášený uživatel

#172

2013-02-21 20:45

A mimochodem ji ještě nemám. Ppm jsem pobírala původně k 5.

Nepřihlášený uživatel

#173

2013-02-21 20:51

Kolik dětí máte? Vy chytří pánové?

Nepřihlášený uživatel

#174 Re:

2013-02-21 20:51

#172: -

PPM je něco jiného než RP a vyplácí jiný úřad

Lu.

#175 Re:

2013-02-21 20:51

#171: -

Sekl jsem se v čem? Několikanásobek rod. příspěvku může být klidně desetinásobek, ne? Tak jaká chyba ve výpočtech? Navíc jsem psal, že příjmy jsou až šesticiferné, nikoliv mzda. To je rozdíl. A ano, zaměstnavatel mě platí až po dvacátém v měsíci a nemám s tím problém.

Za co jste si postavili dům, to samozřejmě nevím, stejně jako jsi ty v předešlém příspěvku nemohla vědět, jaké jsou mé příjmy a přesto jsi tvrdila, že "asi moc nemakám". Nicméně předpokládám, že pokud máte vlastní bydlení a nestačí vám dohromady 20 až 25 tis. Kč měsíčně, zřejmě neplatíte jen energie (přeženu to a řeknu cca 4 tis. Kč měsíčně), jídlo, benzín a další drobnější výdaje, ale i onu hypo.

Takže za jídlo na osobu dejme tomu pro dospělého 3 tis. Kč měsíčně, pro děti polovina. Tak jsme na cca 10 tis. Kč. Pořád zbývá něco mezi šesti až jedenácti tisíci k dobru. Oblečení, telefony, internet... Pořád mi tam zbývá dost peněz na to, aby člověk mohl žít lépe než průměr. Takže pokud je to jen tak tak, hypo by to vysvětlovala. Já osobně jsem nebydlím ve vlastním (důvody výše), a jsem schopen vyžít se 12 tis. Kč měsíčně vč. 1700 Kč na ŽP a 300 Kč na penzijku, takže v podstatě s deseti (a neřekl bych, že musím škudlit).

Jak to, že u mě to jde, ale u jiných ne?