Petice za zachování fontány na náměstí Jiřího z Poděbrad na Praze


Nepřihlášený uživatel

#1

2013-02-11 19:43

fontánu nejen zachovat, ale také hlídat její stav..mnohdy je i v létě mimo provoz..jak znám dosavadní revitalizace, znamená to většinou zrušení stávající zeleně a zhusta přibude beton a ev. nějaké příšerné betonové truhlíky se zdechlými stromky (viz Smíchov)--
Carilo

#2 Fontána Jiřího z Poděbrad

2013-02-12 11:11

Je veliká škoda,že se petice týká jenom obyvatel z Prahy 3. Nevím,ale rád zajdu z Karlína na Vinohrady a rád zasednu na naměstí na lavičku. Fontána, tam v tomto provedení patří,je ovšem velká škoda,že je již dlouhá léta zanedbávána. Zdá se mi to jako úmysl několika málo úředníků, možná zkorumpovaných,toto dílo odstranit a na jeho místě, za mrzský peníz, postavit nějakou kancelářskou budovu či obchodní dům.Každopádně vám všem držím palce v tomto jistě nelehkém boji.

Nepřihlášený uživatel

#3 Re:

2013-04-14 01:09

#1: -

Je to betonova pica, ale nase! Bohuzel po triceti letech jsem pragl2, ale koukam na ni z okna stale a nedam ji! Prvni pusa, brko atd...Ale otazkou je, nebude to pro nase ctyrnohe lepsi? Nebudeeee!!!

 


Nepřihlášený uživatel

#4

2014-01-08 10:46

Podepsal jsem petici už jen proto,abych pak nečetl v radničních novinách,že se občané nezajímají o tyto stavby,jako to bylo v případě zástavby parku pod věží.

Nepřihlášený uživatel

#5

2014-01-13 23:34

Zijem uz tri roky na Namesti Jiriho z Podebrad. Je to jedno z najkrajsich miest v Prahe. Kasna na namesti sluzi detom a ich rodicom na hratky, vizualne a tektonicky patri ku koloritu namesti a bol by som nerad ak by zmizla. Nemyslim ze je potrebne prerabat monumenty z dob "rezimu". domnievam sa totiz ze vacsina z nich je vytvorenych bez politickeho pozadia a pride mi sporne ci a preco ich vobec sucasne nahradzat. Architektura tvori pamat mesta - z ktorej je mozne sa ucit a cerpata nadvazovat na nu v buducnosti. Ak sa budeme zbavovat svojej minulosti, prideme o svoju identitu. Z pohladu Slovaka zijuceho v Prahe mozu tieto riadky zniet prapodivne. Pisem ich pretoze si za posledne mesiac vsimam priliv novych obyvatelov tejto oblasti a mam obavy ci su schopni ocenit a zachovat kulturu ktora tu doteraz existuje ! Piss & luv *

gnd/
Onřej

#6 Praha 3

2014-01-20 20:56

Ing. Cikán a zastupitelstvo ve své argumentaci drmolí často o UNESCO, tj. o světovém dědictví - legitimní kategorií je blízké okolí památky - proto je rovněž legitimní, aby se mohli podepsat i lidé odjinud, klidně z celého světa.