Zrusenie povinneho cipovania psov

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Zrusenie povinneho cipovania psov

Latryna

#151 Existujú výnimky?

2013-05-26 06:40

Môj pes má 17 rokov, je poloslepý, hluchý a bezzubý, sotva už chodí a tak je stále doma. Von (na ohradený dvor pri dome) chodí len vykonávať svoje biologické potreby. Ako dlho bude ešte žiť, to netuším. A to ho mám podľa tohoto nezmyselného zákona ešte očipovať? Veď je riadne registrovaný, má svoju známku, platím zaňho daň ...

Nepřihlášený uživatel

#152

2013-05-26 11:00

petícia proti čipovaniu
2013-05-25 19:36

Na internetovom rádiu SLOBODNY VYSIELAČ si môžete k tejto téme vypočuť rozhovor s pani Adrianou ktorá je iniciátorka petície proti povinnému čipovaniu . Na ulož to.sk sa dá stiahnuť petičná listina na ktorú môžete zbierať podpisy a poslať jej to poštu .http://www.slobodnyvysielac.sk/video/m8/p11 . http://ulozto.sk/xyJdA4QT/peticia-cipovanie-doc

Nepřihlášený uživatel

#153

2013-05-27 17:33

Je to škodlivé a zbytočne zvieratá trpia

Nepřihlášený uživatel

#154 Vláda považuje zvieratá za veci, ktoré treba začipovať a skenovať

2013-05-28 23:44

Vláda, zodpovední poslanci aj s veterinárnou komorou na základe tejto prikazujúcej novely o povinnom očipovaní zvierat - považujú všetky zvieratá za veci - za necitné predmety, ktoré nemajú právo cítiť bolesť či iné vnemy, čiže ich vlastne necítia, keďže sú veci. Aj súčasný slov. zákon považuje zviera za vec-neživý predmet, ktorý nič necíti, nevníma. JE TO POKRYTECKÉ A FALOŠNÉ TVRDENIE - považovať živý organizmus - živočícha za vec. Tento nenormálny zákon mal byť už dávno zrušený. Na webe CHANGENET.SK je možné začať v časti Kampane akciu proti tejto novele. Zvýši sa zároveň informovanosť obyvateľstva o skrytej realite ohľadom čipov - o ich rizikách a o skutočných tragických prípadoch poškodených začipovaných zvierat nielen v zahraničí, ale už aj tu. Táto novela nerešpektuje - základné ústavné práva občana na ochranu toho, čoho je vlastníkom,
nerešpektuje zákon na ochranu zvierat proti tyranii - pretože prikazuje bolestivý chirurgický zásah do tela. Zbytočný krutý úkon, z ktorého vyplynie celoživotné riziko následkom nosenia elektronického vysielača s nebezpečným obsahom, neprirodzeného predmetu pre zviera. Chovateľ a verejnosť má právo na množstvo informácii ohľadom čipov a čipovania, ktoré mu nie sú poskytnuté a nie je povinný zakúpiť tovar - konkrétne čip, keď nedostane informácie, na ktoré má právny nárok : V súčasnosti ale nie sú vykonané dlhodobé štúdie o vplyve celoživotného 10-20 ročného nosenia čipu živým zvieraťom, nie sú vykonané testy o zdravotnej nezávadnosti, kvalite a dĺžke životnosti materiálu čipu, nie sú chovateľom poskytnuté údaje o presnom materiálovom zložení čipov, včetne ich antimigračných poterov, nie sú poskytnuté údaje o výrobcoch čipov, ktorí dokonca často odporúčajú používanie mikročipov len na základe DOBROVOLNOSTI a sami sa zriekajú akejkoľvek zodpovednosti za prípadné poškodenie zdravia zvieraťa, čo tiež hovorí o niečom.. Takisto sa toho zriekajú veterinári, ktorí čipy aplikujú, lebo žiaden by nebol ochotný podpísať chovateľovi potvrdenie o tom, že v prípade poškodenia zvieraťa na základe nosenia čipu bude on - veterinár zodpovedný za toto poškodenie a bude musieť odškodniť chovateľa. Takisto ani vláda, nik nie je ochotný byť zodpovedným za ublíženie zdravia zvierat v dôsledku jeho začipovania a sústavného nosenia čipu vo vnútri tela na citlivom mieste v krku pri štítnej žľaze, alebo medzi lopatkami, ale prikazovať a hroziť pokutami - to vedia všetci diktátori. Pritom sú známe prípady poškodených až uhynutých zvierat kvôli ich začipovaniu - napr. na webe Necipujtenas.cz. Ale tieto fakty nezaujímajú veterinárov, vládu, ani poslancov. Je im jedno, ako zvieratá trpeli a budú trpieť..
Rovnako táto novela nerešpektuje zákon na ochranu osobných údajov, keďže veľa osobných údajov o zvierati a jeho majiteľovi bude volne prístupných na nete na databáze začipovaných zvierat pre každého človeka, ktorý bude poznať číslo čipu zvieraťa. To veru nie je žiadna ochrana súkromia majiteľa zvieraťa. Keď sú pre vládu dnes zvieratá veci, ktoré sa musia čipovať a skenovať, čo bude zajtra - možno vyhlásia za vec vaše dieťa a tiež sa začipuje, aby sa mohlo čítačkou oskenovať ako vrece zemiakov na pulte v markete. Odporúčam poslať na Changenet.sk odkaz na túto petíciu..

Nepřihlášený uživatel

#155

2013-05-30 10:52

Je to zásah do organizmu a štúdie preukázali škodlivosť čipov. Je potrebné hľadať inú formu postupu proti túlavým psíkom.
Ak sa niekto bude chcieť psa zbaviť, prípadne ho ukradnúť, nie je problém pod kožou zavedený mikročip odstrániť. Psíčkari zabojujme!

Nepřihlášený uživatel

#156 Re: nie so za to

2013-05-31 09:11

JOZEF

HANBA POLITIKE......

 

po prvé - je to týranie zvierat

po druhé - plnenie vreciek

po tretie - diktatúra - čoraz väčšia.....

 

 


Nepřihlášený uživatel

#157 Re: ZASTAVME CIPOVANIE !

2013-06-06 06:04

#42: - ZASTAVME CIPOVANIE !

Rada sa zapojím do petície za zrušenie zákona o pivonnom čipovaní. JK


Nepřihlášený uživatel

#158

2013-06-06 11:51

Nehodlám podporovat lobby výrobců čipů.

Nepřihlášený uživatel

#159

2013-06-10 18:28

No a čo? Potom sú na rade ľudia? Je to smiešne!

Nepřihlášený uživatel

#160

2013-06-15 19:02

lutujem velmi tych psikov že musia nosit vo svojom tele cudzie teleso som proti.
Anonymne

#161 Re: Re: Re:

2013-06-15 19:37

#9: - Re: Re:

V prípade, že by si ho nedal začipovať dostaneš pokutu... Je to zverstvo od nášho štátu, že robí takéto svinstva na nevinných zvieratách. Pri stratení psa mi ho aj tak nájsť nepomôžu. Podľa môjho názoru tu ide iba čisto o KONTROLU a ďalšie dávanie pokút slušným ľuďom...


Nepřihlášený uživatel

#162

2013-06-16 09:11

moja fenka ma 17 rokov a nemienim cipovanim riskovat jej zivot


Nepřihlášený uživatel

#163

2013-06-17 14:13

K chorým nápadom nie je čo dodať!

Nepřihlášený uživatel

#164

2013-06-17 17:40

Jeden znamy si kupil z ciech steniatko krasny psik a chudak uz mal na krceku vyholene a tam mal cip prislo mi to tak luto.A vkuse len spal.Ani nebehal ako ostatne steniatka.Nemala som chut ho ani pohladkat a pritom na vine nieje psik ale hlupaci ludia,ktori na vsetko naletia.Ked si v buducnosti budem kupovat dalsieho psika tak jedine bez cipu.Niekedy pri predaji nedali psikov ani ockovat ani odcervit a teraz im davaju aj cipy.Kludne to mohli nechat na buducich majitelov a ti hadam by mali tolko rozumu zeby nedali.Lebo je to len skuska potom pridu na rad novorodenci.Intel chce implantovat cipy novorodencom do roku 2020 a potom pridu na rad vsetci ostatni..Ale ked im to prekazime uz pri psikoch mame sancu im prekazit tie ich obludne plany!!!

Nepřihlášený uživatel

#165

2013-06-22 14:18

V živote si nedám očipovať psa!!!
Mária

#166 Re:

2013-06-25 14:17

#25: -

čipovanie nič nerieší,len naplní niekomu vrecká a niekomu ich vyprázdni.Povinné čipovanie skutočne nič nevyrieši.Čítala som na inej stránke príspevok chovateľa mačiek.Zaradil Odporcov čipovania do piatích skupín.Len tak pre zaujímavosť :V jednej skupine boli nekontrolovaní množitelia psov pre biznis.Nekontrolovaní množitelia mačiek pre biznis tam neboli zaradení v žiadnom bode.Niesom chovateľ ani mačiek ,ani psov ,ani iných zvierat.Som len majiteľka jedného úžasného stvorenia ,ktorému nedám v žiadnom prípade zaviesť do tela čip.Starám sa oňho ,platím dane,teda je zaregistrovaný na mestskom úrade.zbieram hovienka aj tam kde nemusím,Nekupujem lacné krmivo v Tesku (bolo to uvedené v jednej skupine nespokojných podľa chovateľa,či chovateľky mačiek)Starám sa oňho .Každoročne svedomito ho dávam očkovať proti besnote a iným chorobám ,ale asi predsa sa starám zle podľa chovateľa mačiek ,lebo nedovolím svojmu psovi zaviesť do tela čip.

Nič len biznis

#167 Re: Odpověď čipovací fanynce !

2013-06-25 17:01

#5: Dedahad - Odpověď čipovací fanynce !

Plne súhlasím.Tiež som čítala názor chovateľa ,alebo chovateľky mačiek ,ktora súhlasila s čipovaním psov.Po Vašom príspevku je mi jasné ,prečo.Mačky sú od čipovania oslobodené.Zaujímalo by ma prečo z toho vynechali mačky.Túlavých mačiek tu máme pomaly toľko ako v Indii opíc.Aj mňa hnevajú silácke rečí o neškodnosti čipu ,alebo veď je to len pes tak čo vyvyšujete psa nad človeka!!!!Dovolím si tvrdiť a veľakrát si poviem: PES má viac rozumu ako niektorí ľudia .Ak niekto súhlasi s čipovaním,nech si dá svojmu psovi zaviesť hoci aj desať čipov a nech nám ,ktorí nesúhlasíme s čipovaním,nechá právo slobodne sa rozhodnúť.


Nepřihlášený uživatel

#168 Hana

2013-06-25 21:51

Nie je pravda,že mačky sú od čipovania oslobodené nariadenie čipovania platí pre spoločenské zvieratá: psy,mačky a fretky.Pre mačky a fretky žijúce len v byte je význam čipovania nulový.
V mediách už prebehla správa,že túlavé mačky a psy volne pobehujúce v osadách neprispôsobivých
občanov sú od čipovania oslobodené.Len občania,ktorí platia za svoje zvieratá dane a platia drahú
veterinárnu starostlivosť majú povinnosť dať svoje zvieratá začipovať za cca 30 Euro pod hrozbou
vysokej pokuty.Je to vrchol nespravedlnosti a špinavosti!!!!
Mária-Nič než biznis

#169 Re: Hana

2013-06-26 11:37

#168: - Hana

Veď o tom píšem.Myslela som ,že všetky mačky.O to je horšie že túlave mačky sú oslobodené.Prečo asi?Všetko dopadne na majiteľov zvierat,ktorí sa o ne staraj.Nás si  nájdu, lebo máme svojich psov zaregistovaných.Tých,čo sa o svoje zvieratá nestarajú,neplatia za ne dane,teda niesú zaregistrované a pochybujem,že ich dávajú povinne očkovať proti besnote,tých to obide ,lebo """akože""" ani nejestvujú a môžu sa množiť  bez akejkoľvek kontroly.Nielen v cigánských osadách.Je ich všade plno .Na dedinách ,na okrají mesta v rodinných domoch.Kto sa prizná v prípade kontroly k týmto mačkám?Aj tak si myslím,že namiesto toho aby niekto kompetentný zdvíhol zadok a urobil kontrolu,radšej prijmu nezmyselný zákon.

mária-nič len biznis

#170 Re: Re: ˇPovinné čipovanie - týranie zvierat

2013-06-26 16:23

#101: MVDr. - Re: ˇPovinné čipovanie - týranie zvierat

MVDr.,tvoja reakcia na :Lena-povinné čipovanie-týranie zvierat,nesvedčí o tom ,že si ozaj veterinár.Keby si bol skutočne MVDr.tak sa v prvom rade vyjadruješ na urovni a uvedomíš si,že skutočný veterinár má zvieratá chrániť a nesúhlasil by si s čipovaním.

Ak si takzvaný veterinár,tak asi budeš mať  mať z čipovania finančný osoh a budeš čipovanie podporovať ,ale aj tak by si sa vyjadroval slušne a uvedomil by si si,že Lena len napísala svoj názor.

Myslím si,že téma o čipovaní ,či nečipovaní je vážna .Hulvactvo by tu nemalo mať miesto.Nezvyknem nikomu tykať preto ,že nepoznám písateľa komentára ,ale tebe sa ospravedlňovať nebudem .za tykanie.


Nepřihlášený uživatel

#171

2013-06-29 07:25

Rozhodně jsem proti čipování!

Nepřihlášený uživatel

#172 Proti!

2013-06-29 07:26

Nikdy předtím jsem neměl možnost být veřejně proti, ale když se naskytla tato příležitost, dávám jednostranně najevo své NE!!

Nepřihlášený uživatel

#173

2013-06-29 07:59

Jsem proti jakémukoliv čipování, ať zvířat, tak i lidí.
Mária

#174 Re:

2013-06-29 13:57

#146: -

výstížne! ! ! Súhlasím,až na MVDr.Tiež by som mu možno odpustila gramatické chyby ,keby nebol vulgárny


Nepřihlášený uživatel

#175 Som proti čipovaniu psov a hlavne protič

2013-06-29 20:39