Petice za vydání posledních 2 knih z 12 dílné série Děti země
Náklady na autorská práva
Celá série - je to klasika
Re: Celá série - je to klasika
#3: mircea - Celá série - je to klasika
na www.ulozto.cz, dej vyhledat Auelova a najde ti to zazipovaný soubor, ve kterém je v pdf všech 5 dílů (10 knih) děti země, které u nás vyšli.
Re: Re: Celá série - je to klasika
#4: Aja - Re: Celá série - je to klasika
bohužel to právě není CELÁ SÉRIE......
Fragment
Dobrý den,
bohužel Vás musím zklamat, podle interního pravidla nevydáváme pokračování sérií, které začalo v minulosti vydávat jiné nakladatelství.
:)
Jde o fanouškovsko-amatérský překlad! www.auel.estranky.cz
Re:
Spíš jde o to, že tahle petice je jen snaha upozornit... 90%lidí, kteří mají knihy se o ni ani nedozví ...
Re: Re:
Upozornit, že cca 100 lidem to leží na srdci do té míry, že někde něco zaklikají na netu? Aby to nemělo opačnej efekt :( Jak se plánuje s peticí naložit - počká se na nějaký počet podpisů? Bude viset určitou dobu? (jak dlouho tady vlastně může viset petice?)
přece nenecháte čtenáře bez posledních dílů...
Re: Re: Re:
doufám, že po dostatečném počtu podpisů by mohlo nakladatelství změnit názor... v dřívějších dobách byly knihy vydávány v 20-30 tisícových nákladech.. v novějších knihách se takové údaje nedají nalézt. Myslím, že číslo kolem 2-3 tisíc podpisů, které budeme sbírat x let, by mohlo stačit :)))
Re: Re: Re: Re:
Jsem knihovnice, doporučila jsem ságu mnoha čtenářům a zatím každý byl nadšen. V knihovně se bohužel knihy rychle opotřebují, takže některé díly už chybí, doporučovat neúplné není košer, nové nadšence již asi nezískám :-(. Své vlastní bych taky nerada půjčovala cizím lidem. Na petici jsem narazila úplně náhodou, když jsem se chtěla podívat zda paní Auel již dopsala slibované pokračování. Já jsem ochotna dát za poslední díl klidně tisícovku pokud by to bylo třeba, je to moje nejoblíbenější kniha.
Re: Celá série - je to klasika
#3: mircea - Celá série - je to klasika
Já jsem měla to "štěstí", že jsem si jednou před lety u své tety prohlížela nový katalog Knižního klubu a našla jsem tam tuto celou sérii, tak že mám knihy všechny pěkně doma, do té doby jsem si to půjčovala jen v knihovně a to už tenkrát se na ně čekala fronta! Chtělo by to vydat znovu celou sérii, protože jsou knížky nesehnatelné, napsala jsem emaily několika známým vydavatelům, ale bez úspěchu :-( Jak to že na práva mají peníze ve všech okolních státech a u nás ne?? Já chci také číst pěkně v češtině nové díly!
Re: :)
Ahoj, moc oceňuji nadšení, s jakým jsi se pustila do překladu! Chtěl bych nabídnout alespoň malou pomoc třeba s korekturou, popřípadě i se samotným překladem. Řekni si, kde bys především ocenila pomoc. Posílám kontakt.
Hezký den.
Jiří Macháček
Sága Děti země
kdysi jsem od rodičů jako malá dostala 1. díl a část dalších jsem si vypůjčila v knihovně. Ráda si vzpomenu, již jsem se několikrát marně snažila najít nebo koupit celou sadu. Připojila jsem se k petici, na uložto stáhla pdf.(moc děkuji tomu, co si s tím dal tolik práce) a také děkuji za anglický překlad prvních dvou kapitol - také se ráda připojím s pomocí!
Veronika
| This discussion has been closed. |
Alespoň elektronická verze