PETICE ZA ODVOLÁNÍ Mgr. Hrbkové Hrudkové

Kubát

#1

2012-10-30 00:30

Když musí děti čekat hodinu , až paní ředitelka dorazí a podepíše přemístění,protože do té doby neměla čas, jde nějaké ADHD stranou.
vera

#2

2012-10-30 09:58

Jsme pro děti vzorem, povídala paní ředitelka a poslala na nás Zajíce
Verunka

#3

2012-10-30 11:27

Lidičky, co je to za cvoka???
Proč je v Dobřichovicích nová ředitelka???
Lukas
Nepřihlášený uživatel

#4

2012-10-30 14:57

Naprosto skvělá petice i mě zaráží tyto praktiky bratříčkování a dohazování známých za veřejné peníze.Okamžitě po zhlédnutí zpráv na tv prima jsem kontaktoval MŠMT a stěžoval si na toto bylo mi odpovězeno hned druhý den že s panem Zajícem byl rozvázán pracovní poměr ale s Paní řetitelko Hrbkovou se nic neřešilo


Nepřihlášený uživatel

#5 Miloš

2012-10-30 15:08

Věřím, že většina zaměstnanců podepsala. Mám pravdu?

Luboš

#6 souhlas

2012-10-30 15:46

naprosto souhlasím!
divák TV

#7 ...a schválně ... ;o)

2012-10-30 20:45

Je cca 11% nepodepsaných souhlasících (30.10. v 19:45) málo nebo hodně? Je v tom čísle obsažena informace?
divák

#8

2012-10-30 21:10

Ve svém profilu p. ing. nabízí spolupráci ve školství (...rozumné, neteroristické...) a chtěl by také mj., aby na sebe lidé byli hodní... a jeho novým koníčkem je střelba a zbraně...neuvěřitelná kombinace a co těm jeho lžím říkají spoluobčané, děti, zastupitelé, nebo zaměstnanci ústavu? Zeptejte se jich!
síla z kanceláře

#9

2012-10-30 21:57

Zdali pan ing. také chce být hodný na lidi? Po třech týdnech jeho půsosobení v ústavu, kdy se nikterak neseznámil s mou prací, mi mezi 4 očima řekl, ať dám výpověď... Reagovala jsem překvapeně a chtěla se dozvědět, jaké výhrady k mé práci má on nebo dokonce paní ředitelka? Uvedl, že na ní přenáším své rozhodovací kompetence (jelikož jsem nezastávala žádnou vedoucí funkci, divila jsem se ještě více)... Reagovala jsem možná neadekvátně a nabídla, že odejdu hned, pokud nestojím paní ředitelce ani za to, aby se mnou jednala osobně a posílá svého zástupce (v době našeho rozhovoru kouřila před budouvou). Na to mi řekl, že to ne, že na moje místo nastoupí nová zkušená síla až 1.10. (musela tedy již být ve výpovědní době) a že do té doby přece agendu musí někdo zastat.
Paní ředitelka se s mojí prací neseznámila a o mé práci ani o výpovědi se mnou sama neměla odvahu mluvit. Navíc jsem ze 3 týdnů, během kterých se zřejmě rozhodovalo, čí post by měl uvolněn, měla týden dovolenou... Paní ředitelka nakonec stvrdila svým podpisem, že "důvodem rozvání mého pracovního poměru dohodou je výsledek jednání s jejím zástupcem ze dne 22.8. U mého stolu a na mé židli od 1. 1O. sedí nová zkušená síla s nižším vzděláním...
Klásek

#10 Re: ...a schválně ... ;o)

2012-10-30 22:06

#7: divák TV - ...a schválně ... ;o)

Bohužel atmosféra pod vlivem paní ředitelky je taková, že se někteří bojí uvést své jméno z důvodu možných dopadů na jejich zaměstnání ze strany vedení org., proto se domnívám, že zvolili alespoň tuto formu protestu. Jelikož paní ředitelka zaměstnancům vyhrožuje použitím paragrafu 52. zákoníku práce, pokud se jí znelíbí a s tímto paragrafem by si už výchovní pracovníci ve školství asi ani neškrtli. Děkujeme všem za zájem a podporu petice, nadřízené orgány prozatím vyčkávají a nereaguji na naše stížnosti.

 

 

Tomáš

#11 Paní ředitelka

2012-10-30 22:20

Díky moc za podporu. Je skvělé, že s námi komunikuje prostřednictvím této petice tolik lidí, když samotná paní ředitelka není přímé komunikace schopna a vše deleguje přes své nejbližší podřízené, kterým bylo oznámeno, že pokud svou práci nezvládají, tak mají sami podat výpověď. A děti a zaměstnanci jsou v pomyslném žebříčku paní ředitelky až na posledním místě.
divák TV

#12 Re: Re: ...a schválně ... ;o)

2012-10-30 22:26

#10: Klásek - Re: ...a schválně ... ;o) 

Plně chápu. Nemělo to být rýpnutí, ale naopak zviditelnění tohoto zřejmého motivu a zejména povzbuzení. Držím palce vaší vůli se aktivně bránit ...

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-10-31 05:43


Bohemina

#14 Neuveritelne se stalo skutkem (Hrabal)

2012-10-31 05:54

Pracuji v oblasti dusevniho zdravi a pece o ohrozene jedince tricet sest let, z toho tricet let v zahranici. Je pro mne naprosto nepochopitelne ze je v Cechach v roce 2012 mozne bez jakekoli kontroly a bez jakychkoli nasledku zamesntat ve vedeni a na tak citlivem miste osobu trestne stihanou, a to pro vyhruzky nasilim. Vedouci pracovnik ktery neco takoveho dopusti nemuze podle meho nazoru byt kompetentni zustat na vedoucim miste kdekoli, zejmena pak na pracovisti kde se jedna o deti ohrozene ci narusene.
učastník zájezdu

#15 ...

2012-10-31 08:07

Držím palce všem, pravda a láska musí zvítězit nad kosočtvercem:-)
Sonny

#16

2012-10-31 10:22

A kdo je přímo s dětmi načeho zařízení, tak ví jak se tato situace přenáší i mezi ně. Děti vše velmi citlivě vnímají a ptají se co se děje, proč odcházejí lidé kteří jim hodně pomáhali a kteří tu najednou nejsou. Pro paní ředitelku i jejího bývalého "Zajíce" jsou opravdu děti až na posledním místě, jí zajímá kariéra, zastrašování, manipulace atd. Děti ne, to je jen materiál.Předchozího ředitele, který byl odvolán měly děti opravdu rádi, i když, jako každý z nás měl i své chyby. Ale tato paní je pro ně velikým ohrožením - tím jak zařízení vede je ohrožena stabilita celého zažízení
Baletka

#17

2012-10-31 10:39

Nepředpokládám, že MŠMT odvolá svou bývalou zaměstnankyni z funkce ředitelky, do které jí samo dosadilo. Muselo by přiznat svou chybu a to se v Čechách nedělá.
O to víc si vážím odvahy a statečnosti zaměstnanců, kteří za "svůj ústav" a "svoje děti " bojují s větrnými mlýny.
vychovatel

#18

2012-10-31 11:20

Paní ředitelka není schopna pochopit ani základní pravidla při loučení dětí. To že má dítěti sdělit, kam a kdy pojede do dětského domova, psycholožka, jí je úplně jedno a zřejmě si chce hojit svoje mindráky a bere tuto výsadu naprosto amatérsky na sebe. Ona se totiž nezajímá jak to u nás funguje. Ona je přeci ŘEDITELKA. Volá si děti a oznamuje jim, že budou odjíždět. Ty pak naprosto dezorientovné běhají a každému to radostně říkají, ale neví kdy a většinou ani kam. Vzhledem k tomu, že se jedná o děti již dost zatěžované jejich situací a nejistotou, mě to opravdu HODNĚ vadí. Těžko vysvětlíte malému děcku, že paní ředitelka je popletená, že se v podstatě ještě neví určitě kdy a kam pojede.
Paní ředitelka vykazuje řadu poruch na které jsme zvyklí u našich dětí, ale ona nám zřejmě nedůvěřuje a bojí se na nás obrátit, aby jsme jí pomohli.

Pavel Kokrš

#19 Smutek v duši

2012-10-31 12:35

Je my smutno, když si uvědomím, že jsme se po roce 1989 neposunuli směrem do Evropy, ale naopak blíže k ruským mravům. Petice, bohužel, nic nezmění. Soudruhy (ať už jsou členy jakékoli partaje) na Ministerstvu nezajímá občan. A s kritiky - byť fundovanými odborníky - není třeba se bavit. Příjemnější je poslouchat neschopné klaněče a patolízali, kteří - šťouchajíce se mezi sebou lokty - očekávají přidělení trafik. Držím palce Dobřichovicím, držím palce slušným lidem. Jenže tady nad právem stojí moc a peníze. A citoví a morální imbecilové vítězí nad slušnými lidmi.
vera

#20

2012-10-31 12:39

Souhlasím s tím, že ředitelku děti nezajímají, jen jako materiál. Zaměstnanci nejsou lidi, ale jen ti zdola! Zajímal ji jen obnos pro ing., tedy než donutí odejít jiné zaměstnance. Osobnost ředitelky vykazuje známky poruchy v jejím jednání a chování, od srpna, co nastoupila společně s ing., z pozice moci začali šikanovat zaměstnance, po jednom likvidovali lidičky, kteří jim nic neudělali. Lidičky, kteří mají praxi, znají chod zařízení, děti je mají rády a mohly jim předat kus sebe jako vzor do života. Což se o ředitelce říct nedá, jako vzor použít sílu moci, manipulaci, vyhrožování, zastrašování, odmítání komunikace, pomlouvání, urážení, sekýrování apod. To fakt není dobrý vzor. Posílala svého nohsleda, aby kontroloval, vyhrožoval. Manipuluje se zaměstnanci a nutí podepsat výpověďi nebo vyhrožuje §, že už je pak nikdo nezaměstná apod.
V.

#21

2012-10-31 12:51

Ředitelka má rysy mnohých našich politiků - naprosto nulovou empatii k lidem kolem sebe, sebestřednost, totální nekompetentnost a přesvědčení ve správnost svého chování.Neschopnost dialogu a podezíravost ke každému zaměstnanci. Z pohledu etopedie / poruchy chování/ vykazuje mnohé patologické rysy.
vychovatel

#22

2012-10-31 15:01

Dřív se stávali řediteli lidé zkušení, dnes stačí jít na ministerstvo, chvíly tam pracovat a už máte možnost dostat nějaké to ředitelské křeslo. Vždyť se stylem pokus omyl zapracuje!!!!!!!!
Děkujem MŠMT za kvalitní kádrování!!!!!!!!!!
xxx

#23

2012-10-31 18:09

Když paní ředitelka zahájila první společnou pedagogickou radu slovy, že přišla do DÚ transformovat, jen málokdo by si z neznalosti tehdy pomyslel, že v jejím podání se slovo transformovat rovná slovu likvidovat. V praxi to pak dokazuje tím, že doslova šlape po lidské důstojnosti, odchází lidé, kteří pracovali pro děti, kteří hájili práva dětí srdcem a rozumem, a pro které každé dítko bylo osobností nikoliv pouhým číslem ve statistice. Lidé, co zůstali, se musí smířit s tím, že slib daný paní ředitelkou je jen plivancem na podlaze v restaurace IV. cenové kategorie. A člověk, který ji dělal do jisté doby odborného poradce, se snažil být papežštější než papež. Který při prvním dotazu ohledně dodržování pracovní doby byl schopen z úst vypustit výrok:,, U nás ve fabrice... ." Prosím, jestli tedy celé účinkování ve zdejší organizaci pojal nynější vrcholný managment jako práci ve fabrice, pak je možné, že budeme vyrábět jen zmetky a nakonec se sami zmetky staneme.
Skutečnost

#24 Boj s větrnými mlýny

2012-10-31 21:26

Diagnostický ústav byl pro zaměstnance místem, kde panovala dobrá atmosféra, podpora a pomoc dětem. Bohužel v současné chvíli zde panuje snaha pomáhat dětem od zaměstnanců, ale od paní ředitelky jsou takovým lidem házeny klacky pod nohy a jsou trestáni za veškeré snažení. Kdo nepůjde proti nám, proti tomu také nepůjdeme, jak sdělil pan Zajíc. Už to je dost nemorální. Následné psaní různých upozornění, paragrafů a vyhrožování lidem už v tak špatné situaci na náladě moc nepřidá. Jakýkoli skutek je naopak po zásluze potrestán. Zaměstnanci a děti jsou na posledním místě. Na prvním místě jsou jen zájmy paní ředitelky a snaha o to, aby prosadila svou osobnost byť by měla jít přes mrtvoly. To, že veřejnost vnímá situaci za žalostnou, zaměstnanci jsou diskriminováni, není s nimi jednáno jako s rovnými, naopak jako s podřadnou pracovní silou a s dětmi jako s figurkami, nikoli osobnostmi je k pláči. Voláme po spravedlnosti, ale není nás vyslyšeno. Lidé co tuto práci dělají s nadšením, láskou a jsou vzorem jsou potlačování a za vzory se považuje paní ředitelka, pro kterou byl zřejmě vzorem i pan Zajíc. Lidé nedopusťte, aby takovéto jednání bylo běžné, aby lidé co mají rozum, lásku v srdci a snahu pomáhat byli jen figurkami na hracím poli a lidé, co jen škodí, likvidují a neberou ohledy na potřeby dětí, zaměstnanců a potřebných pomoc vládli světu. Diagnostický ústav Dobřichovice je zařízení na které děti vzpomínají i po x letech, pamatují si, co je zaměstnanci naučili a obracejí se na nás se svými radostmi i starostmi dodnes. Obávám se však, že po těchto skutcích, co se dějí a ničí vše to co bylo vybudováno a pomohlo tolika dětem a rodičům bude brzy zlikvidováno. A proč? Aby si někdo zvedl sebevědomí, vyléčil si mindrák a obohatil se na úkor bezbraných lidí co potřebují pomoc.
nesina

#25

2012-10-31 22:57

pracuji v podobnem zarizeni a myslim ze tato prace se musi delat s laskou a ne kvuli dobre trafice u pani reditelky je prvdepodobne ze trpi poruchou chovani a z mehoho nazoru tam nema co delat deti ani dobry tym nejsou rukojmi at vrati TRAFIKU zpet puvodnim zamestnancum v PLB by se snad mistecko naslo nektere Vas znam a drzim palecky at se vse dobre obrati ve vas prospech drzte se PA PA