Petice proti změně zimního času na letní
V Rusku zrušili zmeny času, ale pozor, s tým rozdielom, že nechali letný natrvalo!
Ak si pozorne prezriete mapku časových pásem v Rusku, nájdete tam veľa lokalít, ktoré predbiehajú pravý slnečný čas nie o jednu, ale dokonca o 2 hodiny. Čo znamená, že pravé poludnie mávajú počas celého roka okolo 14-tej hodiny.
Re: Re:
paní Anno,pokud by se něco uspořilo,tak nám okamžitě zdraží proud,aby nepřišli o zisky,takže bych doporučil abyste
se zamyslela spíš Vy.Slávek.
Re:
Nechápu jak vám chybí 1 hodina, den má 24 hodin, to se nemění. Pokud vám jde o to, že je večer světlo, tak si pořiďte neprůsvitnou roletu a jděte spát o hodinu dřív. Tmu uděláte vždycky, ale Slunce nahradíte těžko. Žárovka je prostě jen žárovka. Já mám radši letní čas.
Re:
Jako dítě jsem letní čas milovala a nenáviděla zimní a to mi zůstalo. V mém okolí neznám nikoho komu by se líbil zimní čas.
This comment has been removed by the person who wrote it.
Re: Re:
#533: - Re
souhlasím, totiž jako děti to vnímáme správně, jenže nás pak život učí různé nesmysly a to tohle je jeden z nich :)
Chci jeden čas - letní
Jsem taktéž proti změně času, ale rád bych jen ten letní. Nepotřebuju, aby v létě bylo světlo už ve tři ráno a v srpnu se stmívalo už v sedm večer. Po práci potřebuju ještě pracovat doma na zahradě nebo na baráku a brzké setmění v rámci zimního času by mě v létě vadilo, okradlo by mě o hodinu, kterou bych mohl v pohodě ještě něco udělat při denním světle. Na co by mě bylo, že by bylo světlo už ve tři ráno, když do práce vstávám v pět? Zbytečné. Chce to jeden čas, ale ten letní, aby bylo večer vidět o hodinu déle, ještě lépe o dvě, ale to už bych chtěl asi moc. V bytech chápu, že je to lidem jedno, ale ti ať si zatáhnou rolety večer a jdou spát v srpnu už v těch sedm, kdy se v rámci zimního času začíná smrákat...
V moderní společnosti považuji přetrvávání tohoto archaického opatření za neodůvodněné.
Jsem pro. Já se s každou změnou srovnávám cca měsíc. Organismus celkově prý půl roku (jak se už nějaký odborník vyjádřil) - tedy celou dobu než dojde k nové změně a pak může začít znova.
A jsem pro letní. Alespoň je déle vidět.
Kde najdu text petice?
Re:
Jsem naopak jen pro letní a nebo nechat stávající oba časy. Ráno mi nedělá problém vstát, vždyť je stejně už světlo, a odpoledne díky za každou chvíli světla navic. Kdyby to však vyšlo jen s tím zimním, bylo by možná ještě řešením dělat třeba již od pěti. V osm už by byla sice tma,ale z práce bychom šli už v jednu po o.
Re: Re: Re:
a ty ses byla ze dokazes takhle urazet pico
| This discussion has been closed. |