Petice proti změně zimního času na letní
Re: Re:
Svítalo tak věky a nikomu to nevadilo, tak ať se čas měří dál tak, jako před těmi pošahanými úpravami co zavedl za války Hitler. A co se týká úspor v energii tu to nepřináší žádnou.
spíš ponechat letní čas
Vážení občané,
nevím podle čeho se rozlišuje letní a zimní čas. Já bych spíš ponechal bez změny ten letní. Zajímalo by mě, jaká je produktivita člověka ráno v 6-00, kdy je světlo a jaká je produktivita člověka v 17-00, kdy je tma. Pokud se nemýlím, od Slovenských hranic do Ukrajiny to je cca 600 km a tam je při dnešním posunu ještě v 18-30 světlo. Takže logicky vyplívá, že udělám víc práce, když bude světlo do 18-30 než od 6-00 do 16-30.
V rámci kompromisu bych ponechal po celý rok letní čas s 1/2 hodinovým posunem. Při dnešním čase v 17-00 by bylo 18-30. Pracuji v realitách, kdy tma je hodně velkým mínusem. Řeknu Vám příklad. Klient chce vidět 4 pozemku od 16-00 zimního času. Takže předpokládám, že bych se mu věnovat do 17-30. V 16-30 je už tma. Bohužel, musím kvůli současnému zimnímu času to přesunout na víkend, protože to můžme sjednat samozřejmě i v 6-00 ráno, kdy je světlo.
Takže mohu mu to prezentovat od 6 do 16-30 zimního času v sobotu nebo v neděli. Při letním čase s 1/2 hodinovým přídavkem to mohu prezentovat v tomto případě i přes pracovní týden. V sobotu a neděli se mohu věnovat rodině.
Ptám se klientů a většina je pro letní čas, protože co mu pomůže světlo v 6 ráno zimního času.
sotva si všichni a všechno zvyknou na jiný režim,
zase se čas změní
není to zdravé
nic nepřináší , jen samé komplikace
JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola
JUDr.PhDr.Mgr. et Mgr.Henryk Lahola
Re: Re:
Souhlasím, díky za hodinu světla odpoledne, případně večer v létě. Co nechat po celý rok letní čas - pak by odpadly diskutované problémy...
Re: Re: Re:
Ja by som ten letný veru bral, aj cez zimu. Tma o 16,00 hod. prakticky 3 mesiace v roku, pôsobí na mňa hodne depresívne. Nehovoriac už o súčasnom počasí.
vliv na psychiku
Letní čas má pozitivní vliv díky odloženému stmívání, deprese díky tomu prokazatelně ustupují a člověk je aktivnější a jeho aktivita efektivnější. To se projevuje na celkovém zdraví, zlepšení imunity (mám vyzkoušeno), úspora energie je až druhořadá. Hlavní význam je ve výše uvedeném.
Re: vliv na psychiku
Presne tak. Podľa mňa, by mal byť zrušený práve čas stredoeurópsky (mylne označovaný za zimný). A zvlášť pre Slovensko, ktoré leží v najvýchodnejšej časti stredoeurópskeho pásma, sa SEČ už veľmi nehodí. Nie je nad dlhé svelé večery:-)
| This discussion has been closed. |
Re:
#425: VK -
ty jsi mi taky píča...on ti to ten malej řek viď