Změna doby trvání letního času
Změna času
Richard Havlena
Re: žádný zimní čas neexistuje
Žádný zimní čas neexistuje. To si někdo vymyslel jen kvůli matení lidí. Existuje pouze přirozený čas středoevropský a existuje déle než lidstvo. Tento čas také lidi po statisíce let formoval, tak vznikaly přirozené biorytmy. Domýšlivé šíbování časem tam a zpátky na času samotném nezmění nic. Rozhodit ale může právě ty tisícileté biorytmy a nepříznivě ovlivnit kondici, zdraví a životní pohodu lidí, zejména lidí, kteří i bez toho mají nějaké zdravotní problémy nebo vážnější starosti (kdo je dnes nemá?). Kromě toho jde vlastně o svého druhu šikanu, o buzerování lidí pro nic za nic.
Hnus
Zrušit!!!
Re:
Zímní čas je náš, středoevropský. Letní čas patří na východ ... když zaváděli v roce 1979 letní čas, nechápal jsem důvod, dosud jsem stejně neviděl skutečné, přesvědčivé, argumenty, takže už 34 let mám neměnný názor, nechme letní čas Ukrajincům, braňme si ten svůj, nyní nazývaný "zimní". Takže petici nepodepíšu, nesouhlasím s posunem, chci zrušení ukrajinského času v ČR!
Re: Změna času
Ano, je to tak. Původně jsem chtěl petici podepsat, ale já odmítám "letní čas" zcela. Od roku 1969 pracuji převážně v dopravě a vím tedy velice dobře, jaké tyto opakované změny dělají zmatky zvláště v mezinárodní dopravě a přepravě. Malé děti nemohou pochopit, proč musí jít spát, když venku ještě svítí slunko na plné pecky, dvakrát ročně je nutno přehazovat čas na všech hodinách a hodinkách (které jsou už i v domácích elektrospotřebičích), v mobilech, atd. Nejlepší na tom všem je, že se prakticky žádná elektřina neušetří. Kde jsem pracoval, všude se svítilo prakticky celý den. Navíc, když přepočítám, kolik elektřiny spotřebují všechny světelné zdroje a všechny ostatní elektrospotřebiče, je tento rozdíl mnohonásobný. Ten, kdo udržování nesmyslných změn času požaduje, je zcela odtržen od praxe a měl by dostat Nobelovu cenu za blbost.
M.
| This discussion has been closed. |