Za změnu „ZÁKONŮ PRO KOČKU“
- Petice
- Oznámení 20
- Podpisy 16 151
- Komentáře
- Statistika
- Zásady ochrany osobních údajů
- Zvláštní viditelnost
Za změnu „ZÁKONŮ PRO KOČKU“ / Oznámení / Výsledky kampaně Napište krajům / Komentáře
Nik Sim |
#1 Dost smutné ....2025-06-16 16:0257 lidí od nás z kraje, podobná čísla i jinde. Kde jsou ty stovky a tisíce lidí třeba z kočičích skupin? Plně chápu politiky, že na kočky i lidi okolo koček, se*rou. Myslíte, že 57 lidí z kraje, kteří se ozvali, je nějaké číslo, množství, které by měli brát v potas? Když nadhodí jakékoli jiné téma, ozve se určitě lidí víc, než ohledně koček. Proč by měli politici řešit něco, o co není zájem mezi lidmi? Vždyť by byli blbí, proti sobě. Z čistě zištných důvodů budou řešit témata a oblasti, o které je zájem, ne nějaké okrajové téma koček ... Dost smutné a o to víc, že to nechápou právě lidé od koček. |
Nepřihlášený uživatel |
#22025-06-16 17:08Moc mě to mrzí. Jsem Jihočech, mail jsem poslala a velice se stydím, že se na mé rodné hroudě k problému otočili zády. Nemám slov. Klára K. |
Nepřihlášený uživatel |
#32025-06-16 17:57Odpověděli mi z kraje, že se mám obrátit na svou obec. Jinými slovy – poslali mě do háje. To není nezájem kočkařů, ale jejich bezmoc. Dana |
Nepřihlášený uživatel |
#42025-06-16 18:26Reaguji na poslední zprávu. Považuji se za krmiče a psala jsem. Bohužel je to více méně pravda, ale pokud se obrátíte na obec jako občan, krmič čí spolek tak se v drtivé většině potkáte s odmítnutím. KVS také dělá mrtvého brouka ostatně pokud nemají hromadu ( od více lidí)stížností videí a fotek tak je vše šetřeno max papírově s tím, že se nic závažného nezjistilo a to ani při týrání jakéhokoli zvířete. Někdy obce i upozornění pokud budete obtěžovat tak vám můžeme zakázat krmení. Buďto obec tvrdí, že problém s kočkami není, že každá kočka má majitele jen se toulá a péče a zdravotní stav je na nich( i když se majitel nestará a kočky strádají a množí se). Ani nemají zájem zjistit jak na tom opravdu kočky jsou. Největší drzost: když vám to vadí a krmíte je tak jsou vaše, starejte se. Také běžné situace s předáním nalezených koček jak toulavých, opuštěných koťat či zraněných. V takovém případě jsou odvezeny někam tak říkajíc do přírody či bůhví jak zlikvidovány. Jak obcemi MP tak samotnými občany. Vždyť koček je dost. Spousta lidí je lhostejných a někteří jsou schopni ještě kočkám ubližovat. Nebo tvrdí , že takový život je pro ně přirozený a podle přírodních zákonů. Př. majitelka koček ke kterým se snaží začlenit cizí tak po ní hážou co popadnou nebo střílí vzduchovkou atd.. Rodina každý rok pořídí kotě dětem a až pojde kvůli nepéči a věčnému špatnému zacházení dětmi či zardoušením psem tak pořídí další. Prostě lidé obecně jsou problém, kočka pro ně není tak důležitá jako pes apod.. Můžete to nepřetržitě hlásit obci, MP a ti to stejně neřeší. Majitelé vás pošlou někam. Tak vám nezbývá než rezignovat a starat se podle svých možností a neupozorňovat na sebe. |
![]() Anonymous |
#62025-06-16 18:45Lidé nekočkaři řeší problémy přitoulaných koček po svém a nemusím zde popisovat jak to si každý dokáže představit. Je to pro ně okamžité řešení bez komplikací. Takže obce ani o problěmu neví a je hotovo. |
Nepřihlášený uživatel |
#72025-06-16 20:05Tohle je přímo zdrcující prozření a nůž do zad pro ty, kteří za to bojují . Upřímně mi to vzalo jakoukoliv naději, že by se ti někdy mohlo změnit, když se k tomu kockarska obec staví zády. Pravdou je, že jsem skoro u žádného spolku neviděla, že by zveřejnili výzvu k oslovení kraje na jejich sociálních sítích. |
Kamila Dvořáková Autor této petice |
#8 Re:2025-06-16 22:04No právě. Obec nic neví. Vždyť jim tu kočku ani nemusíte dát. Nafotit mobilem na místě nálezu, pak u veterináře a poslat emailem, raději datovkou. Nalezena Kočka číslo ×××, souladu se zákonem žádám obec o vyhlášení/ zveřejnění nálezu. Dále žádám písemné vyrozumění, jakým způsobem se obec o kočku /nález postará. Zatim je v mé péči a postarám se o ni, než obec domluví umístění v útulku nebo se najde majitel. |
#9 Re:2025-06-16 22:05Ano, vím. U obcí to začíná. Tam, kde budou obce od neustálým tlakem , začnou tlačit i na kraj. |
#10 Re:2025-06-16 22:11Nejsem jediná, kdo upozorňuje na nezákonné a laxní jednání mnoha spolků. Skoro to vypadá, že jim situace vyhovuje. A ten pláč na sítích, tklivé články o kočičích ve strašné stavu ( ve kterém bezpochyby jsou), vše co jim přináší to potlačování po zádech, jak jsou skvělí a úžasní, že pomáhají. Jedno oko nezůstane suché. A ty tisíce koček trpí kvůli jejich nedůslednosti. Eva Hulcová se tomu věnuje roky a je za to zatracována , haněna a dehonestována. Jsem jí vděčná, že to vše vydržela a drží. |
#11 Re:2025-06-16 22:16Nezbývá než rezignovat? S tím nesouhlasím, zbývá ještě bránit sebe i ty kočky a stěžovat si, u nadřízených. Na úředníky, i na starosty a jejich chování třeba jejich straně. A požádat o pomoc jiné lidi, spolky, obrátit se na KasPro pro radu a pomoc s komunikací s obcí. Dokud žijeme, máme pořád mnoho možností, i když se na některé musíme zhluboka nadechnout. Nedat se zastrašit! |
Nepřihlášený uživatel |
#12 Re: Mám přesně stejné zkušenosti. Pošlete obci e- mail s fotkami a žádáte vyjádření a obec ani neod.2025-06-17 04:21 |
Kitt&Café |
#13 Ach ty kraje...2025-06-17 08:04My v útulku ( zlínský kraj ) jsme se na kraj obraceli již několikrát, pokaždé s negativním výsledkem, na email z kampaně nám začali odpovídat nesmysly o kastracích, byl odeslán i navazny email. Stejně tak přišla totiž a odpověď zamítnutí a odeslání na obce Zatoulanému štěstí. Oba útulky bojujeme a větrnými mlýny úřadů. Za nás se povedlo navázat spolupráci a nejproblémovějšími obcemi, kde se kočky likvidovaly. A domluvili jsme alespoň to, že se kočkám dostane pomoci a nějaké, alespoň minimální, finanční podpory ( desetikoruny denně po omezenou dobu - ač je to vlastně smutné, i za těch pár korun je člověk vděčný) Jsme rádi, že alespoň část našich fanoušků zareagovala na výzvu, byť se jedná o desítky za náš kraj. Bohužel, kdo se více nezajímá, nemá šanci vidět, jakým odpadem a názory na kočky se musíme na úřadech brodit. Tento boj má smysl a nenecháme se otrávit. Situace je natolik kritická, že není možné pokrývat pomoc kočkám v rozsahu, v jakém by byla třeba.
|
Nepřihlášený uživatel |
#14 Re: Re: přesně tak, mám dosti podobne smýšlení. Eva je zlatá, hodně od ní čerpám. Dělá to moc dobře2025-06-17 08:10 |
Nik Sim |
#15 Re: Re:2025-06-17 08:13Přesně tak. Poplácávání tam asi mělo být, místo potlačování po zádech .... Ten komentář a vaše odpověď, to je přesné, vystihující, bohužel ..... Vidím to kolem sebe, ale nic s tím nejde dělat. Upozornit na to, tak jsem ten špatný, který jde jakoby proti lidem zachraňující kočky. To, že je to přesně naopak, resp. je potřeba vidět trochu do budoucna, to nepochopí, nebo si to zachránci koček nepřipustí .... |
Nepřihlášený uživatel |
#16 #12: - Re: Mám přesně stejné zkušenosti. Pošlete obci e- mail s fotkami a žádáte vyjádření a obec an2025-06-17 08:13Já bych Vám doporučila odešla oznámení datovou zprávou. Na tu musí odpovědět do 30ti dní. |
Nepřihlášený uživatel |
#17 Re:2025-06-17 08:17Stále je zapotřebí tlačit na obce aby postupovali dle zákona, jakmile vám jedna a ta sama obec několikrát odmítne pomoc, nebo nekomunikuje, tak to pošlete na kraj, nebo na ministerstva. Stezujte si, vždyť co jiného jde dělat, aby se to někam pohnulo. Výborně pomáhají sociálně sítě. Mně se díky nim podařilo domluvit s městem kastrace.... |
Nepřihlášený uživatel |
#182025-06-17 08:21Ja prispivam kazdy mesic na KasProKat financne. Dale prispivam projektu Splnene kocici prani. Psala jsem primatorovi ohledne kastracniho programu pro nase mesto. Odpoved, nezajem, ze neni potreba. Utulek zde mame a funguje dobre, a zatim mi vzali kazdou kocicku, kterou se mi na ulici podarilo odchytit. |
Nepřihlášený uživatel |
#19 Re: Re:2025-06-17 11:51Já s paní soucítím a naprosto ji chápu. Když je člověk jediný z celé obce, který chce něco řešit, tak na něj ostatní pohlíží přezíravě a neberou ho vážně. Já osobně jsem zachraňovala jediné pohozené kotě, ale míra lhostejnosti okolních lidí byla velmi znatelná. Obcházela jsem doby a ptala jsem se, jestli někomu nepatří. Všichni mi řekli, že jejich není a že už se tam potuluje třetí den. Na obci byla paní moc milá, ale nezmohla nic jiného, než vydat inzerát. U nás není útulek ani v okresním městě a spolek měl plnou kapacitu. Krajský útulek plný. Takže se pak člověk vlastně nediví, že to nikdo nechtěl řešit, když ví, že mu kotě zůstane na krku. A pak přijde kamarád s tím, že bude nechávat obskočit kočku, aby měl koťátka, přitom nalezence odmítl. Ještě se divil, že jsem naštvaná. Prý mám kotě utopit. Dokud se zásadně nezmění přístup většiny lidí, nezmění se ani situace koček a zákony pro ně. |
Nepřihlášený uživatel |
#202025-06-17 12:22Ano, všichni nálezci koček musí tračit na obce a zveřejňovat nálezy zvířat, jinak pro obce tento problém neexistuje |
Lenka |
#212025-06-17 14:09Ano, je to smutné, ale nesmíme se vzdávat. Jestli jsem to dobře pochopila, stát peníze nabídl, ale je třeba vyřešit, jakému subjektu je dávat. Asociaci útulků se před lety nepodařilo založit, tak teď byla naděje, že by to šlo přes asociaci krajů. Ty to odmítly, tak co znovu zkusit založit asociaci útulků? Vždyť se tam nemusí dát všechny, když o ty peníze nestojí. Nestačilo by jich dát dohromady jen pár? Kolik jich musí být, aby to byla nějaká asociace? Několik by se jich snad domluvilo - těch, kteří mají podobné názory a postupy. |
Nepřihlášený uživatel |
#22 Re: Re: Re:2025-06-17 14:13Přesně tak stejné zkušenosti jen s tím, že obec odmítá jakoukoli povinnost a ještě řeknou ať se starám když s tím mám problém. A už jsem obtěžující občan co řeší nesmysli. |
Nepřihlášený uživatel |
#232025-06-17 18:33Dobrý den, se založením Asociace by zřejmě problém být nemusel, ale s jejím provozem. Taková instituce, potřebuje několik lidí, kteří za svou práci dostanou zaplaceno. A měla by útulkům nabízet něco, co by je zajímalo a do Asociace přitáhlo. čili třeba pomoc s dotacemi, právní pomoc atp. Právník, účetní se znalostí dotačních titulů a asistentka minimálně + vedoucí. Čili poměrně dost financí. Kamila Dvořáková |
#24 Re: Ach ty kraje...2025-06-18 06:52#13: Kitt&Café - Ach ty kraje... Moc vám děkuji a všem, kdo se opravdu snaží. Má zpráva nebyla o Vás, věřím, že to tak chápete, ale třeba o spolcich jako jsou Tlapky Mochov, o lidech ze spolků, kteří odmítají vůbec hlásit a ještě se tím pyšní na FB, třeba Míša Hencová a mnoho dalších. |
ŽÁDÁME VYŠŠÍ TRESTY ZA TÝRÁNÍ ZVÍŘAT
PETICE za přejmenování Moskevské ulice v Karlových Varech na počest Jiřího Bartošky
Trest členům gangu týrající zvířata v Číně
Výzva vládě k zabezpečení urgentní humanitární pomoci Gaze a dosažení dohody o příměří
Výzva Radě ČT k odvolání generálního ředitele ČT Jana Součka
Sky Shield pro Ukrajinu - otevřený dopis předsedovi vlády České republiky
Výzva vládě Pomoc pro 100+100 dětí z Gazy
Deklarace zastání se srnčí zvěře
Petice za zabavení majetku ruského teroristického státu v ČR
Petice za ochranu Kunratického lesa pro lidi
Chcete něco změnit?
Bude-li člověk mlčet, nic se nezmění. Autor této petice se rozhodl něco změnit a jednat. Uděláte to samé? Zahajte sociální hnutí vytvořením petice.
Vytvořte vlastní peticiDalší petice, které by vás mohly zajímat
SAVE STALIN
1232 Vytvořeno: 2025-06-24
Petice studentů proti nevhodným podmínkám ke studiu na Střední škole sociální péče a služeb v Zábřehu na Moravě
498 Vytvořeno: 2025-06-21
Nesouhlas se současným vedením na Střední průmyslové škole chemické v Pardubicích, fungováním školy a komunikací vedení vůči zaměstnancům a studentům školy
580 Vytvořeno: 2025-06-16
PETICE RODIČŮ ŽÁKŮ PJZŠ HORÁČKOVA K SITUACI NA ŠKOLE
272 Vytvořeno: 2025-06-18
Petice proti používání herbicidních postřiků ve městě Zlín.
158 Vytvořeno: 2025-06-19
Petice za zachování Paní učitelky Hudečkové na naší škole
106 Vytvořeno: 2025-06-22
ŽÁDÁME VYŠŠÍ TRESTY ZA TÝRÁNÍ ZVÍŘAT
131674 Vytvořeno: 2025-02-11
Petice za setrvání šéftrenéra přípravek pana Tomáše Hájka
93 Vytvořeno: 2025-06-21
Petice za zpřísnění podmínek pro podmíněné propuštění pachatelů zvlášť závažných trestných činů
730 Vytvořeno: 2025-05-04
Petice proti zákazu konání řízených degustací vín v prostorách sokolovny v Holicích
64 Vytvořeno: 2025-06-19
Petice veřejnosti, rodičů žáků a bývalých žáků ZUŠ Biskupská 12, Praha 1
129 Vytvořeno: 2025-06-14
Petice proti výstavbě soustavy větrných elektráren na Žulovsku a Javornicku.
1996 Vytvořeno: 2025-05-15
Za trestní postih hanobení zvířecích ostatků a důstojné zacházení po smrti
5984 Vytvořeno: 2025-05-20
Žádáme prezidenta, aby odmítl ratifikaci Vatikánské smlouvy
50 Vytvořeno: 2025-06-07
Petice za zachování sdílených elektrických koloběžek v Praze a nastavení vhodné regulace
308 Vytvořeno: 2025-04-30
Deklarace zastání se srnčí zvěře
2822 Vytvořeno: 2024-08-23
PETICE ZA ZRUŠENÍ POVINNÝCH TELEVIZNÍCH A ROZHLASOVÝCH POPLATKŮ
26518 Vytvořeno: 2021-12-22
Petice za Demisi vlády - stop bitcoinové mafii!
353 Vytvořeno: 2025-06-09
Za spravedlivou regulaci reklamy v Praze
121 Vytvořeno: 2025-06-04
Petice za snížení objemu zástavby developerského projektu Central Group v ul. Geologická, zachování stávající vzrostlé zeleně a řešení dopravní situace v této ulici
142 Vytvořeno: 2025-06-01