Za změnu „ZÁKONŮ PRO KOČKU“

Za změnu „ZÁKONŮ PRO KOČKU“ / Oznámení / Napište krajům - napíšete? / Komentáře

Nepřihlášený uživatel

2025-05-13 10:28

Tak tento přístup rádoby kočkařů mě dostává na kolena. Každý umí jen plakat na sociálních sítích a když má možnost něco dělat koncepčně, PRO KOČKY, dělá se neviditelným. Proč??? Lidi, proberte se konečně!!! Nejde o nás, ale o životy těch nejohroženějších teplokrevných a bolest krutě vnímajících tvorů u nás! Pět minut času, nic víc. To je tak velká cena za kočičí život?
Kamila Dvořáková
Autor této petice

#2 Re:

2025-05-13 10:36

#1: -  

:-(

Nepřihlášený uživatel

2025-05-13 10:44

Náš Plzeňský kraj útulkům přispívá, přesto jsem mail napsala. Poděkovala jsem jim za jejich postoj a požádala je, aby zkusili přesvědčit i ostatní kraje, že je třeba se k tomuto problému nějak postavit.

Anonymous

2025-05-13 10:58

Dobrý den, Kamilo... Možná jeden podnět - nebylo by vhodné zdůraznit, že se kampaně mají zúčastnit i běžní občané, kterým není osud koček lhostejný? Ve výčtu spolků, útulků, krmičů, aj. nejsou uvedeni a pro někoho to může být zavádějící. Sama jsem zprvu tápala, jestli se můžu kampaně zúčastnit. Děkuji za to, co pro kočky děláte, mou podporu máte...

manonka

#5 Otázka pár minut

2025-05-13 11:31

Já napsala. Zabralo mi to pár minut času. Myslím, že by to mohl udělat každý.

Nepřihlášený uživatel

#6 Re:

2025-05-13 11:35

#4: -  

Je tam varianta dobrovolník/krmič. Do této kategorie je možné se zařadit. Zkusím zdůraznit.

Nepřihlášený uživatel

#7 Re: Otázka pár minut

2025-05-13 11:35

Nepřihlášený uživatel

2025-05-13 12:08

Dobrý den, zatím jsem žádnou takovou výzvu neviděla na sociálních sítí. Třeba Kaspro přes které je tato výzvě připravena nic takového na svém profilu nezverejnilo. Koukala jsem, jestli k tomu dali nějaký příspěvek že bych ho sdilela a nenašla jsem. Kolik lidí myslíte že otevře mail? Chce to udělat výzvu na sockach

Nepřihlášený uživatel

#9 Re:

2025-05-13 13:14

#8: -  

Kaspro na facebooku na zdi ma vyzvu napiste krajum a jde to sdilet. Sama jsem to sdilela....

Nepřihlášený uživatel

#10 Re:

2025-05-13 13:19

#4: -  

však je tam napsáno, že učastnit se může každý...je tam kolonka běžný občan...

Nepřihlášený uživatel

#11 Re:

2025-05-13 13:28

#1: -  

Přesně. Je smutné, že lidi na to kašlou. Jak maji něčemu věnovat víc času než jen podpis, nebo popsat něco vlastními slovy, tak se jim do toho nechce. Přitom ta výzva těm krajům je suprově napsaná. Je tam konstrukce. Takže stačí se jí držet a použít vlastní slova. A o tom to je, aby se co nejvíc lidí zapojilo a urgovali kraje a ukázali zájem o tuto tematiku.

Kamila Dvořáková
Autor této petice

#12 Re: Re:

2025-05-13 15:40

#9: - Re:  

Odkaz je v textu oznámení,  KasPro má na svém profilu také .

Nepřihlášený uživatel

2025-05-14 14:06

posláno, pomohl mi ten odkaz
děkuji vám za vše, co pro kočky děláte
M. Bednárová

Nepřihlášený uživatel

2025-05-14 14:23

Dobrý den,
té e-mailové kampaně napiste-krajum.cz jsem se zúčastnil, ale mám k tomu jednu připomínku. Vůbec z toho celého procesu vyplňování nebylo patrné, kdo bude příjemcem toho e-mailu. To si myslím, že může mnohé lidi odradit od vyplnění. Dostane e-mail i obecní úřad? Nebo později jeho kopii? Nebo to přijde jen krajskému úřadu a tam to zůstane?
S pozdravem,
J.Pražák
Kamila Dvořáková
Autor této petice

#15 Re:

2025-05-14 16:35

#14: -  

Vážený pane Pražáku,

tato kampaň je zaměřena na krajské úřady. Váš email přijde na odbor životního prostředí a krajskému náměstkovi nebo radnímu pro životní prostředí. 

Pokud byste si přál, aby přišla zpráva Vašemu starostovi na obecní úřad, můžete napsat zde v této kampani, která už běží delší dobu, a to je Napište starostovi - Na stránkách spolku KasPro

Pro více info o kampani Napište krajům kopíruji text z oznámení: 

......... Takže jsme hledali jiného příjemce této dotace a tím by mohly být kraje.
Některé kraje kastrační program mají, jiné ne a úplně ho ignorují. Dokonce tvrdí, že nemají žádné zprávy a problémech s kočkami.
Čili je to na nás, abychom jim dali vědět.
A máme na to, bohužel, málo času, pouhých 16 dnů. V pátek 23.5. by měly odejít poslední emaily.
27. s 28. 5 se totiž koná sněm Asociace krajů a zde bude zato otázka nadnesena naším náměstkem pro ŽP z LBC kraje.

Vše je připraveno zde: Napište krajům .......
Napište krajům o tom, kde krmíte kočky, kolik jich tam asi je.
Napište jim, který starosta nespolupracuje, který je agresivní a žádejte pomoc s komunikací.
Žádejte zavedení nebo rozšíření kastračního programu.
Chtějte osvětový program pro starosty obcí, děti ve školách.
Chtějte řešení.
Slušnou formou, prosím, vzor najdete v kampani, ale pište hlavně vlastními slovy.
Sahá vaše pomoc do více krajů? Ok. Napište na všechny. Email se dostane do pošty odboru životního prostředí a radnímu nebo náměstkovi pro životní prostředí v každém kraji.
Kraj Liberecký, Karlovarský a Plzeňský kastrační programy mají.
ALE ...! I v těchto krajích jsou starostové, kteří nechtějí slyšet.
Pište i sem a žádejte o pomoc s komunikací, žádejte osvětu, viz výše.
Chcete si stěžovat na starostu Českého Dubu, že je pěkný vůl?
Dobře, ale napište to jinak, slušně zdvořile a neurážejte vola jako užitečné zvíře.
Napište, že je agresivní ( pokud je), hluchý k vaším prosbám, napište, kolik koček krmíte, v jakém jsou ( byly ) stavu.
Pište, prosím, všichni, kdo se kočkami zabýváte:

Přeji hezký večer

Nepřihlášený uživatel

2025-05-16 14:49

Chtěl bych se zeptat kolik lidí posílá příspěvky? Není to jen nás 5 díky

Nepřihlášený uživatel

#17 Re:

2025-05-16 16:29

#16: -  

Včera večer bylo 600 odeslaných z 50.000 oslovených.

Nepřihlášený uživatel

2025-05-20 09:40

Dobrý den, posílala jsem email k vedení našeho kraje (Plzeňský) a přišla mi odpověď, která mě měla přesvědčit, že se pro kočky dělá dost. Ráda bych vám ho poslala, ale nevím kam. Tím bych chtěla poprosit kam bych ho mohla zaslat. Děkuji, Kadlecová

Nepřihlášený uživatel

#19 Re:

2025-05-20 12:14

#18: -  

Dobrý den, Plzeňský kraj je jeden ze 3, které mají kastrační program. Od tohoto kraje bychom rádi větší osvětu směrem ke starostům obcí a měst. Email můžete poslat na adresu : josefkazhajovny@centrum.cz

Děkuji

Placená propagace

Tuto petici propagujeme 3000 lidem.

Zjistit více...