NESOUHLASÍME S VRÁCENÍM MAJETKU CÍRKVÍM!!


Nepřihlášený uživatel

#526

2012-03-17 21:46

Ať církvím vrací majetek ten, kdo jim ho ukradl. Já to nebyl! Když chce být tato neblahá vláda štědrá k církvím, ať je financuje sama ze svých platů a tunelů!

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-03-18 07:49



Nepřihlášený uživatel

#528 "Vracení" majetku katolické církvi

2012-03-18 07:55

"Nevracet" katolické církvi něco, co jí nikdy nepatřilo.

Nepřihlášený uživatel

#529

2012-03-18 10:11

Církev není produktivní spolek, a z darů svůj majetek už zdaleka nedokáže udržovat, snad už ani využívat.Nakonec i nabytí těchto majetků je sporné- vznikal kdysi ze dřiny prostých lidí-našich předků
Šnek

#530 Re:

2012-03-18 10:21

#445: -  ANO,plně souhlasím s Vaším názorem,že ti parazité ve vládě si udělají stejně dle svého.A proto lidé,honem se zbavme těch zaprodanců ve vládě nebo za chvíli taky vrátí třebas hrad Bouzov řádu Německých rytířů...atd.

 


Nepřihlášený uživatel

#531

2012-03-18 10:41

Vracet majetek církvím, to je stejné jako jej vracet komunistům, fašistům a podobným lidumilným spolkům. Jak církve majetek získaly? Zřejmě naši pohlaváři spali při vyučování dějepisu. Tam by slyšeli o inkvizici, pálení "čarodějnic", prodeji odpustků, nevolnictví, robotě a jiných církevních radovánkách. Takto získávala církev "svůj" majetek. Stejně jako KSČ a NSDAP. To ale vláda kmotrů pod heslem "Zloději zlodějům" nechce slyšet. Takže, milí fráterníci, n....t!!!


Nepřihlášený uživatel

#532

2012-03-18 13:23

Nikdy nic církev něměla a když tak z krve poctivých a chudých lidí. Jak se má na to dívat ateista nebo vyznávač jakéhokoliv jiného náboženského uskupení. Pro zrovna katolíkům. V žádném případě nesouhlasím. V době kdy není na nic pro poctivě pracující lidi nelze dávat peníze těm kteří jsou po staletí potřísnění krví.
Libourec

Nepřihlášený uživatel

#533

2012-03-18 20:44

Odporná krádež.

Nepřihlášený uživatel

#534

2012-03-19 14:15

PETICE STRAN ,,MAJATKU CÍRKVÍ,, JE SPRÁVNÁ, MĚL BY JI POTVRDIT A SCHVÁLIT, KAŽDÝ SLUŠNÝ ČLOVĚK, TOHOTO PLUNDROVANÉHO STÁTU. (....JE NÁS TAK MÁLO A JSME SLÁBÍ NA ČIŠTĚNÍ TOHOTO BORDELU....)

Nepřihlášený uživatel

#535

2012-03-19 20:16

Nemohu se vyjádřit protože každé slovo by bylo sprosté.

Nepřihlášený uživatel

#536

2012-03-20 00:24

Vracet?? A to k němu církve přišly vlastní prací? Většinou jen svou mocí a bezohledností! :-( Takže nakradený!

Nepřihlášený uživatel

#537 Re: Re: Re: Re:

2012-03-20 20:02

#523: A.H. - Re: Re: Re:

Vidíte jen jednu stranu mince....

Pocítí ji však lidé také negativně...A to hlavně ti "normální" lidé, kteří pracují a v podstatě celý stát na nich stojí...A druhá věc je, že stát si ty prachy někde vezme...To není, že církev dostane a nic.Takhle to funguje v ideálním světě a bylo by to krásné.Ten stát si to na někom vybere, takže jeden dostane a druhému bude sebráno...A tedy zřejmě dojde na to, že těch charit bude potřeba. :D Kus?Naslouchá?Tady by potřebovali pomoci právě ti lidé, na kterých celá země stojí..Pořád se ustupuje cikánům, recidivistům, církvím, vozíčkářům...ale tady už potřebují pomoci normální pracující lidé a rodiny!Tohle všechno by se dalo vzít jako umělé vytváření bídy..

Myslíte, že vysmál.Církev zneužívala toho, že se jí dostávalo vzdělání.Měli přehled o všem..Nemůžete se na to dívat z dnešního pohledu.A místo toho, aby s věděním naložili "dobře" , tak okrádali ty prosté lidi, co neuměli ani psát..a ovlivňovali panovníky..Kolik válek a sporů uměle církev vyvolala..

Docela vtipné.."Musely vstoupit s majetkem, který pak dobrovolně"...ehm..Tak bylo povinné vstupné nebo dobrovolné? :)

To je to,o čem je tady celou dobu řeč.Brali majetek, ale tak , aby to vypadalo zcela nevinně..tedy ti lidé to vlastně dávají dobrovolně..Sloužit Bohu mohu jedině s kufrem peněz?No nevím..I ta Bible se nám nějak postupně cenzurovala a spousta toho církev vyškrtala, protože se jim to nehodilo...

K morálním hodnotám ještě není potřeba církve..Ono moc "dobra" také škodí.Všechno musí mít jistou rovnováhu...A docela to dokazují všemožní hipící, pseudohumanisté a ochránci lidských práv, kteří to začínají nějak moc přehánět a už ani dítě u doktora nelze přidržet, protože je to násilí..


Nepřihlášený uživatel

#538

2012-03-21 22:04

Proč má jeden z nejateističtějších států na světě něco platit církvi a proč jsou faráři státní zaměstnanci?

Nepřihlášený uživatel

#539

2012-03-22 02:44

Není vůbec žádný důvod vracet církvi jakýkoliv majetek a zásadně nesouhlasím! Hovoří se o majetku církve, ale nikdo nevyčíslil jeho přesnou hodnotu a pokud se hovoří v číslech, nebylo podáno vysvětlení co vše je do církevního majetku zahrnuto, v jaké hodnotě, kým byl proveden audit údajného majetku církve a s jakým výsledkem. Církev byla historicky pouze správcem majetku, který užívala a pokud nějaký majetek snad měla, získala ho nezákonným způsobem na lidech této země. Nesouhlasím s vrácením majetku církvím vůbec a tím více v současné ekonomické krizi a zadlužení státu, které se každým rokem zvyšuje stále více a požaduji v této zálěžitosti okamžité referendum všech občanů České republiky!

Nepřihlášený uživatel

#540

2012-03-22 10:59

Jedná se většinou o majetek získaný církevními manipulacemi,navíc požadavek je několikrát nadsazený.Kdybych stál coby kacíř před volbou život nebo peníze,taky bych raději vyprázdnil kapsy,než bych se dal upálit.Požadavek považuji za jednu z největších krádeží v tomto století.Nedat ani pětník.Ať hospodaří čestně s tím,co získali poctivou prací.

Nepřihlášený uživatel

#541

2012-03-22 14:51

Už císař Josef II. kolem roku 1780 kromě zrušení nevolnictví provedl faktické zestátnění církve (samozřejmě katolické, protože jiná v té době ani nesměla být...)
Císař Josef II. (syn Marie Terezie) už měl totiž dost rozpínavosti a arogance církevních představitelů, zavedl toleranci všech náboženských vyznání – a církev v podstatě zbavil veškerého majetku. Nadále byli církevníci jen „správci a provozovateli“ všech církevních statků, které od té doby patřily státu. Tedy alespoň v tom byl Josef II. císař „blahé paměti“. Udělal kus záslužné práce. Dokázal to, co nedokázali ani husité!
Tento stav přetrval i konec Rakousko-Uherska a vznik ČSR.A fakticky přetrval i celou dobu komunistického režimu.  NENÍ CO VRACET, VRÁCENÍ = VLASTIZRADA.....!!!!!!!!!!!!  CHCE SE ZVRACET........................


Nepřihlášený uživatel

#542

2012-03-23 22:21

Nenechte se oficiálně okrádat tímto státem.Potkat to může každého.Rozkradli toho už dost.Milan.

Nepřihlášený uživatel

#543

2012-03-24 03:41

Církve nikdy žádné majetky neměli, slouží bohu, tak at je platí on a Ti kteří tomu věří
Bernie

#544

2012-03-24 21:57

Dám sem jeden příspěvek, který není můj a říkám: POZOR NA NĚ. Čtěte prosím.

Škůdci a neškůdci
(22.3.2012) Zpívající poslanec TOP 09 Daniel Korte nám svoji zpěvnou vložku zařadil do svého repertoáru při hlasování a nedůvěře vládě. Mohutně všem zazpíval chorál na vlastní slova a melodii: "Proooooti náávrhuu".


Zpívající ministryni jsme už zažili, v parlamentu se dokonce jednou v docela vážné atmosféře pískalo na prsty, a to dokonce na prstíčky tehdejší první dámy. Zpěvně hlasující poslanec tu ale nebyl. Všechno je ovšem napoprvé. Překladatel, filolog, podnikatel Daniel Korte tedy načal novou etapu hlasování. Nedivil bych se, kdyby se od čtvrtka v Poslanecké sněmovně začalo namísto hlasování zpívat, zvláště když vládní většina odmítla Filipovu námitku proti tomuto způsobu znevažování opozice a samotného aktu. Tento z jedné strany do druhé putující poslanec je však znám mnohem zajímavější situací. V jednom médiu se totiž otevřeně vyjádřil k významným postavám minulosti. Tentokrát nezpíval, jen se vzrušením vyřkl svůj ortel: "Vidím v našich dějinách tři zemské škůdce. Za prvé Josef II. - sáhl na soukromý, konkrétně církevní majetek; za druhé Tomáš Garrigue Masaryk - zradil císaře pána a sáhl na soukromý majetek prostřednictvím pozemkové reformy, a za třetí Edvard Beneš. Byl to zbabělý a mstivý ctižádostivec, který zradil všechno a všechny, ‚vylikvidoval‘ české Němce, což byl jeho vlastní termín, sáhl na soukromý majetek - zestátnění a la lex Schwarzenberg a zaprodal zemi Stalinovi," (Parlamentní listy 16. 3. 2012).

Pan ze strany do strany putující poslanec (dříve OF, pak ODA, poté Strana konzervativní smlouvy, dnes TOP 09) svými výroky jen dokázal, oč jde straně, za níž se dostal do sněmovny. Demokracie, jak už členové TOP 09 dokázali mnohokrát, to není. I proto se na seznam kandidátů na prezidenta dostal předseda toho spolku. Pokud by zřejmě získali jeho spolustraníci nekontrolovatelnou moc, pak lze předpokládat, že by nám ostatním rychle poněkud přistřihli křídla. Škůdci podle pana filologa a podnikatele Korteho nejsou totiž jen tři významné postavy našich dějin, a pochopitelně komunisté, ale jistě by šel i o kus dál. Škůdce byl, alespoň podle vyjádření Marka Bendy z ODS i Jan Hus, podle předka pana Schwarzenberga, jak známe z jeho projevu na půdě parlamentního předchůdce dnešní Poslanecké sněmovny, nejen Hus, ale i všichni husité počínaje Husem a konče zřejmě Jiřím z Poděbrad. Takže, kdo by byl asi tím neškůdcem? Protože poslanec Korte se dostatečně nevyjádřil, zřejmě by šlo o císaře Zikmunda, Habsburka Ferdinanda, generalissima Valdštejna, Emila Háchu či bratry Mašínovy. Jiná jména si vzhledem k myšlení pana poslance Korteho nevybavuji.


Nepřihlášený uživatel

#545

2012-03-25 12:15

Proč já ateista, se mám podílet na vrácení majetku církvím,když žádný majetek nevlastnila a byl jí pouze pronajat.Toto je nehoráznost.
Šnek.

#546 Re:

2012-03-27 23:40

#538: -  

 Tož milé zlaté to, teda Tě nihdo asi neřekne. Jak sem už psal.Ať se modli hdo se chce modliť, třeba ke všeckém svatém,ale za svoje,a né za moje. Oni ně taky neplatijó za to,že mám nejakyho konička.Ti v téch sutanách,ti to móóóc dobře vijó,žet ty svoje ovečky mosijó furt a pořád oblbovať,ináč by jim utekli!Ti faráři só na to studovani,só to chytry lidi sténě si myslim,že na to sami nevěřijó,ale majó se fajn a to jim stači.Já věřim temu,že ve vesmiru je tisice takovéch slunečnich sóstav jak je třeba naša,/poněvač je nekonečné/ale že je tam neco navrchu co na nás šecky kóká a šecky nás vidí zároveň,tož to by musil něť ogála jak masařka a aji ta by to šecko nepobrala.


Nepřihlášený uživatel

#547

2012-03-29 14:13

1. dosud nebyla vyčíslena oficielní částka
2. Je to nesmyl zejména v době, kdy většina národa nemá na základní životní potřeby a nejsou peníze vůbec na nic
3. Z hlediska historie je otázka, jak vůbec církev k tomu majetku přišla
4. Osobně považuji církve za lidem škodlivé organizace Pokud má člověk svoji vlastní víru, nepotřebuje k tomu žádného kupce-prostředníka
Bernie

#548

2012-03-29 14:36

Opět sem dám ne svůj názor, ale dopis lidí určitě znalých věci (ne podle medií tak zvaných " významných osobností"!!)

Apel na poslance: Řekněte NE daru církvím!
(28.3.2012)
Náprava případných křivd způsobených církvím v nedávné minulosti, se nemůže změnit v dar katolické církvi za staletá příkoří, která způsobovala českému národu a státu.


V otevřeném dopise to píší spisovatelka Lenka Procházková, historik Mojmír Grygar a režisér Václav Dvořák. Apelují na koaliční poslance, aby vrátili návrh zákona o majetkovém vyrovnání státu s církvemi vládě k přepracování. KSČM a ČSSD s tak obrovským darem státu církvím nesouhlasí.
»Nechceme, aby výsledky vaší práce poškodily občanskou veřejnost, aby okleštily zásady demokratického humanismu a dostaly se do rozporu s požadavkem historické spravedlnosti. Nemůžeme se proto beze slov dívat na to, jak se někteří z vás pokoušejí zrušit odkaz zakladatele státu T. G. Masaryka tím, že schválíte zákon, který má převést rozsáhlé státní majetky do soukromého vlastnictví římskokatolické církve a dalších 16 církví a náboženských společností. Náprava případných křivd, způsobených církvím v nedávné minulosti, se nemůže změnit v dar katolické církvi za staletá příkoří, která způsobovala českému národu a státu,« stojí v dopise.

Návrh zákona o tzv. narovnání státu s církvemi podle nich vláda sepsala tak, aby vyhovoval požadavkům katolické církve. Na 70 % občanů s jeho přijetím nesouhlasí, koalici to však nezajímá. Autoři dopisu tvrdí, že prosazováním daného zákona, který je právním i etickým paskvilem, koalice žene »společnost proti církvím, věřící proti nevěřícím. Zákon opět založí mafiánské skupiny kořistníků, kteří tyjí na těle našeho národa,« píší poslancům. Navrhují celospolečenskou diskusi o narovnání státu s církvemi a o skutečné odluce církví od státu tak, jak předpokládá Ústava. Pak teprve může vzniknout zákon, který bude podporovat většina občanů a nepovede k novým nespravedlnostem a nenávistem.


Procházková se tématu věnuje usilovně. Pokud zákon v parlamentu projde a prezident ho podepíše, je to prý příklad velezrady, o které mluví Ústava. Církevními restitucemi se spisovatelka zabývá 18 let. Trestní oznámení kvůli nim podala na premiéra Nečase a členy jeho vlády i na kardinála Dominika Duku. Minulý týden napsali stejní autoři dopis papeži. Vyjadřují v něm údiv nad možným převedením značného nemovitého majetku patřícího státu do vlastnictví katolické církve. »Kromě těchto nemovitostí, jejichž cena je odhadnuta na 75 mld. Kč, má ČR po 30 let splácet finanční úhradu, která s inflací může dosáhnout dalších 96 mld. Kč,« uvádějí




Nepřihlášený uživatel

#549

2012-03-29 18:06

Církev je dost bohatá, nic jí nepatří už od dob Rakousko-Uherska.

Nepřihlášený uživatel

#550

2012-03-29 19:53

Majetek, který požadují bych jim věnoval (nejedná se o žádnou restituci-nebyl to jejich majetek)a z peněz však ani korunu. Vždyť podle restitučních zákonů se jedná o nápravu některých majetkových křivd a to se prosím jednalo o faktické vlastnictví soukromých osob.