Petice proti přejmenování letiště Ruzyně na letiště V. Havla.


Nepřihlášený uživatel

#4976

2012-02-05 11:16

Nemůže se každý objekt v republice jmenovat podle Václava Havla, to můžeme rovnou plzeňskou Škodu pojmenovat znovu ZVIL . Navíc ta změna názvu letiště by byla hodně drahá záležitost, kterou zaplatíme opět my poplatníci.

Nepřihlášený uživatel

#4977 Re:

2012-02-05 14:54

#46: -  Správně, to je trefa. Snad by lidé začali přemýšlet , kdo ke dnešní bídě, resp. rozkradenému - a k dalšímu rozkrádání státu podstatně přispěl.

 


Nepřihlášený uživatel

#4978

2012-02-05 15:31

Havel byl herec,komediant a lhář

Nepřihlášený uživatel

#4979 Re: 100 % souhlas

2012-02-05 18:01


Nepřihlášený uživatel

#4980

2012-02-05 21:10

Dvakrát křtít jednu budovu je nesmysl.

Nepřihlášený uživatel

#4981

2012-02-05 22:30

Konečně se našel v našem otupělém národě někdo, kdo má odvahu alespoň naznačit, že se přece po každém užitečném idiotovi nemusí po jeho smrti přejmenovávat letiště.

Nepřihlášený uživatel

#4982

2012-02-05 23:17

Václav Havel nebyl můj president,nevolil jsem ho!

Nepřihlášený uživatel

#4983 Zrušení Ruzyňského letiště

2012-02-05 23:50

1/ populární petice
2/ nové petice
3/ naposledy podepsané petice
Pan Petr Kellner je opravdu "skvělý" výtvarník (zvláště potom ti "Jeleni na pasece"), určitě by si také zasloužil nějakou tu petici za kompletní zrušení Ruzyňského letiště jako takového....ujme se toho někdo?


Nepřihlášený uživatel

#4984

2012-02-06 08:38

Nesouhlasím s přejmenováním letiště ! Souhlasím s vyjádřením názoru pana Petra Kelnera !

Nepřihlášený uživatel

#4985

2012-02-06 09:51

Osobně Havla považuji na základě skoro šedesátiletých životních skutečností za někoho úplně jiného,než za osobu,která je nám 20 let prezentována. O detailech si kdykoli s kýmkoli popovídám,jejich zveřejněním zde se však nechci dopouštět hanobení mrtvoly.Když po něm něco pojmenovat,tak snad nějaký pajzl,ale rozhodně ne letiště. Doufám,že zdravý rozum zvítězí nad snahou do konce dotáhnout legendu na oblbování davu. I když s politováním pozoruji,že si o to značná část tupého davu říká.


Nepřihlášený uživatel

#4986 Re: absolutní nenávist komunismu !!

2012-02-06 10:00

#15: komunismus je zvěrstvo !! - absolutní nenávist komunismu !!

Mistře,až si otřeš ústa po dávení kterým jsi na PC dopravil obsah svých útrob,zkus se mi ozvat na meil maus-x@seznam.cz. Chtěl bych ti nabídnout své zkušenosti a poznatky o V Havlovi,včetně osobního setkání a rád bych si vyslechl Tvé argumenty pro tvrzení,které jsi zde předvedl. Kdyby se mi povedlo jen Tě přimět k hlubšímu informovanému zamyšlení,bude to stát za to. Možná,že naopak o svém názoru přesvědčíš Ty mně. Uvidíme. Tak zatím!


Nepřihlášený uživatel

#4987

2012-02-06 10:34

Souhlasím naprosto s petící pana Kellnera. Nazvat letiště po jakékoliv osobnosti je třeba velmi zvážit. Ať po panu Havlovi pojmenují např. divadlo Na zábradlí, kde dlouho působil.

Nepřihlášený uživatel

#4988 Polemika k jednotlivým článkům

2012-02-06 11:46

Když čtu jednotlivé úvahy různých lidí dovolil jsem si zneužít níže uvedeného článku a přidat ho k této petici.
Názor autora k otázce letiště neznám !!!! ( reakce na článek ,absolutní nenávist ke komunismu.)

Disident John Bok: Za bolševika jsem měl jistotu, že uživím rodinu
JINÝMA OČIMA Platíme i za vytření zadku, jediné, co máme ještě zadarmo, je spánek a dýchání, řekl pro ParlamentníListy.cz chartista a disident John Bok. Komunisté, kdyby byli u moci, by nebyli podle něj takoví vyžírkové a nesmáli by se lidem do ksichtu. Nakonec za nich byly plné obchody a místo na Kanárské ostrovy se jen jezdilo do Bulharska. Na Islandu to vyřešili přímou demokracií, dodává.

24.1.2012 13:48
Průzkumy jednoznačně ukazují, že levici rostou preference a tím i Komunistické straně Čech a Moravy. Proč se tak děje, v tom má zapřísáhlý antikomunista John Bok jasno.
Studovali zadarmo a druzí mají platit?
„Já se nedivím, protože stát ignoruje základní, úplně triviální věci. Lidi si mají utahovat opasky, omezují se různé sociální dávky, mateřské příspěvky, ořezává se zdravotnictví, studenti si mají platit svá studia. Když se podíváte na seznam politiků, tak devadesát procent jich studovalo před listopadem a zadarmo, z mých peněz, když jsem já byl daňový poplatník, z peněz dělníků a ostatních pracujících,“ míní někdejší disident
„Takže utahujeme opasky a přitom pan premiér Nečas rozdá prachy dámě, která tam nastoupila do zaměstnání,“ rozčiluje se s odkazem na nedávno zveřejněné statisícové odměny šéfky kabinetu předsedy vlády Jany Nagyové.
Statisícové odměny? Za plnění povinností? Zvrácenost
„Prostě když nastoupíte do zaměstnání, nevím, proč za práci, kterou máte smluvně vykonávat, byste měl brát 190 tisíc. Já nechápu, jak si pan ministr práce a sociálních věcí může dovolit odměňovat své náměstky několika set tisícovými odměnami za něco, co mají vykonávat jako svojí práci. Vždyť je nikdo nenutí, aby to dělali. To je ta zvrácenost!“ konstatoval Bok pro ParlamentníListy.cz.
„Tohle když si lidi uvědomí, když je jim říkáno, jak musíme platit zdravotnictví, když celý život platili zdravotní pojištění? A na druhou stranu se vyhazují prachy lidem za to, že dělají ve státní správě to, co je jejich povinností? Nikdo je nenutil,“ míní Bok a dodává: „A já si myslím, že když mají šedesát nebo čtyřicet tisíc, tak je to slušný plat vedle jiných lidí, jako jsou třeba lékaři, kteří zachraňují lidské životy, nebo učitelů, kteří kultivují společnost a budují vzdělávací potenciál země.“
Komunisté by se nám nesmáli do ksichtu
„Čili ti nahoře pořád chtějí něco krátit, ale svým kamarádíčkům rozhazují prachy, tak se nedivte, když komunisté, kteří nejsou u moci, ale jsou v opozici, že budou získávat čím dál víc sympatií. Oni to mají lehké, nejsou u moci, o ničem nerozhodují. Ale pravdou je, že si myslím, že když budou u moci, tak si nebudou rozdávat takové odměny. Je to paradoxní, ale tak to je,“ myslí si Bok.
„Já určitě nemůžu být podezírán z toho, že bych sympatizoval s komunisty. Ale musím konstatovat, že jsem přesvědčený, že kdyby se komunisté dostali k moci, tak nebudou tak rozežraní a nebudou se nám tak vysmívat do ksichtu. A nebudou nám říkat, že se máme uskrovnit a přitom rozhazovat peníze svým sluhům a poskokům. Vždyť je to urážlivé,“ konstatoval chartista lakonicky.
...za bolševiků bylo líp
„Já jsem si myslel o panu Nečasovi, že bude korektnější a soudnější, než ti před ním. A on je nemlich to samý. Já nezávidím lidem peníze, to v žádném případě! Ale člověk, kterej maká jak barevnej, platí celý život daně a sociálku a zdravotní, se najednou dozví, že tahle dáma (Nagyová) dostává odměny za práci nad rámec, co to je za blábol? A dostává více než sám ministerský předseda. No tak to vám zůstane rozum stát, nebo ne
Co pak chcete od těch lidí? To se samozřejmě nase*ou a řeknou, to nám za bolševiků bylo líp. Sice jsme neměli svobodu, ale měli jsme plné krámy všeho možného zboží, které jsme nepotřebovali. A věděl jsem, že svou rodinu uživím. A nepojedu na Kanárské ostrovy, ale do Bulharska,“ vzpomíná na dobu minulou disident.

„No a teď už nikam nepojedu, protože všude je kapitalismus. Tak jedině do Číny nebo na Kubu, ale tam také ne, protože to dělají cestovky, čili je to drahé. Takže jak tuhle řekl jeden mladý muž, ono už není kam utéct,“ dodal Bok se smíchem.
Svoboda je důležitá, ale...
„Ale samozřejmě, pro mě je důležitá svoboda a tu máme značně přijatelnou. A to vidím na svých dětech, takže v této situaci chvála Bohu za polistopadové změny. Ale na druhou stranu žijeme v reálném světě, tak si přeci nemůžeme jen pochvalovat, že máme svobodu a být přitom svědky toho, jak se tu všechno ořezává a vláda chce přenést to břemeno na občany, kteří platí daně. A ty se jim teď ještě zvednou.
Platím i za vytření zadku
Takže kdykoliv spláchnete záchod, sníte rohlík, platíte DPH. Ještě chvála, že nemusíme platit za nadechnutí, ale za močení už ano, tam musíte spláchnout. Takže jediné, co máme zadarmo a neplatíme z toho daně, je spánek a dýchání. A občané jsou rukojmí politiků, kteří si dopřávají z našich daní, což je pro mě neakceptovatelné.
Tak bych se nedivil, kdyby se stalo něco podobného jako na Islandu. Občané se po internetu přes sociální sítě domluvili a svrhli vládu, shodili prezidenta, shodili parlament, udělali si novou ústavu a řekli evropským bankám, že ty prachy, kterými se zadlužili jejich šéfové, ať si také ti šéfové zaplatí. Ty že občané platit nebudou. To je tichá revoluce bez krve.
Nicméně, když se rozhlédnete, tak to nikde v médiích nenajdete. Přitom je to úžasný počin. To je přímá demokracie,“ uzavřel John Bok.
John Bok (* 24. října 1945, Pardubice)
je český politický aktivista.
Podepsal Chartu 77.
V sedmdesátých a osmdesátých letech jej sledovala a perzekuovala Státní tajná bezpečnost.
Kvůli jeho politickým názorům musel pracovat v dělnických profesích.
V listopadu a prosinci 1989 vedl ochranku Václava Havla. Po Sametové revoluci tři roky pracoval v Úřadu pro ochranu ústavy a demokracie a FBIS.
Je předsedou a zakladatelem Spolku Šalamoun, ten založil roku 1994 se spisovatelkou Lenkou Procházkovou.
Spolek se angažuje v případech, kdy je podezření na chybné vyšetřování nebo rozhodování soudní moci.



Autor: Ondřej Vaněk

Nepřihlášený uživatel

#4989

2012-02-06 11:49

Chci poděkovat panu Kellnerovi za angažovanost a sepsání této petice. Stydím se za ty, kteří se zhlédli v praktikách totalitních režimů a začali budovat kult osobnosti Václava Havla. Pokud by byl Václav Havel tím, za koho jej vydávají, musel by se stydět a hlasitě se ozvat proti těmto snahám. A pokud se někomu zdá, že je třeba Letiště Ruzyně přejmenovat a vyhodit za to miliony z kapes daňových poplatníků, tak ať se zamyslí z novodobých dějin třeba nad jménem Jana Palacha! Osobně si ale myslím, že to není nutné a ty peníze se dají využít i jinak.

Nepřihlášený uživatel

#4990

2012-02-06 16:19

Je to neuvěřitelná drzost vládnoucích zločinců a jim podobných dělat z takového gaunéra hrdinu, který naši zemi spolu s dalšími nechal vykrást a sebe ten opilec povíšil na kazatele o morálce. Vše co je spojeno s tím to dacanem včetně hrobky vymazat i s komediantkou.

Nepřihlášený uživatel

#4991

2012-02-06 18:39

Naprosto souhlasím
pepino

#4992 Re: Polemika k jednotlivým článkům

2012-02-06 19:30


Nepřihlášený uživatel

#4993 Re:

2012-02-06 20:46

#4: -

A děkujme bohu, že ti sudečtí němci nechtěj hranice zpátky !


Nepřihlášený uživatel

#4994 Re: Polemika k jednotlivým článkům

2012-02-06 20:48

#4988: - Polemika k jednotlivým článkům

Leší už bylo, teď bude už jenom hůř a s negramotnýma cikánama za zadkem !


Nepřihlášený uživatel

#4995

2012-02-06 20:59

Nestačí, že je po něm pojmenován účes u holiče. Nebo se nenecháváte stříhat na Havla ?
starydedecek

#4996 Re: Polemika k jednotlivým článkům

2012-02-06 21:02

#4988: - Polemika k jednotlivým článkům

Zatím platíme za vodné a stočné a ještě by jsme mohli platit za žrací a srací !


Nepřihlášený uživatel

#4997

2012-02-07 00:09

Nesouhlasím s vytvářením kultu osobnosti. Pan Havel má určitě zásluhy. Já to nezpochybňuji. Přesto domnívám se, že přejmenování jakých koliv statků ala letiště, po intelektuálivi typu pana Havla, je zneuctění jeho myšlenek. Buďme nad věcí. Jeho jméno mohou nést nové knihovny, čajovny, studovny, divadla, kina a pod. To se k tomu hodí. Jinak ne.

Nepřihlášený uživatel

#4998

2012-02-07 00:41

Havel byl ten,kdo naučíl národ lhát, ne bolševici, pro dolary zradil i své spoluodpůrce režimu, zůstane zaprodancem.Až se o tom ožerovi, bude říkat pravda.Tak si hodně lidí řekne:lidská zrůda fuj!!!a s chutí si odplivne.Ale to ještě nějakou dobu potrvá.....

Nepřihlášený uživatel

#4999

2012-02-07 08:54

Petice je naprosto na místě a naprosto nechápu, proč a za co by se mělo letiště jmenovat po člověku, který, aspoň dle mého názoru, si to naprosto nezaslouží, pro ČR zase toho tolik nevykonal a ve svém důsledku si pouze jen namastil kapsu a nabral majetky, což byl jeho cíl především.

Nepřihlášený uživatel

#5000

2012-02-07 16:38

Ať si pojmenují podle Havla třeba nějakou putyku a nebo tedy dobře nějaké divadlo, ale více bych to nepřeháněl.