Petice proti přejmenování letiště Ruzyně na letiště V. Havla.

Martin

#3476

2012-01-12 22:31

Václav Havel je nejvýznamnější osobností našich poválečných dějin. Celý život zasvětil boji za svobodu,demokracii a spravedlnost. Mimoto byl taky jenom člověk s mnoha chybami. Ovšem nemyslím si, že by se po něm mělo něco pojmenovávat, aspoň ne hned. Jeho jméno zůstane v mém srdci natrvalo.

Nepřihlášený uživatel

#3477 KULT OSOBNOSTI

2012-01-12 22:31

Jsem proti vytváření jakéhokoliv Kultu osobnosti! A to zajména v případě Václava Havla.
Milan Holinger

#3478 KULT OSOBNOSTI

2012-01-12 22:33

Jsem proti vytváření jakéhokoliv Kultu osobnosti! A to zajména v případě Václava Havla.

Nepřihlášený uživatel

#3479 Re:

2012-01-12 22:37

Souhlasím s názory, proč něco měnit. Je to sice trend, ale nikomu to v ničem nepomůže ani snad neuškodí, i když v dnešní době a situaci těžko říct. Když už by si někdo zasloužil, aby po něm bylo pojmenováno naše pražské letiště, byl by to podle mého názoru náš první prezident T.G.Masaryk. A do dnes se tak nestalo, takže o čem se tady vůbec bavíme. Nebo tady chce někdo vyprovokovat histerii jako v KLDR po smrti jejich milovaného vůdce? Problémy, za které mimochodem nese částečnou odpovědnost i zesnulý pan Havel, to stejně nevyřeší. Stačila, myslím, i fraška pana Kocába  na Labi. Mimochodem by mě moc zajímalo, kolik nás tahle pitomost stála nebo bude stát. Ať si každej vyjádří své náklonnosti dle svého, ale za své. Tímto se ovšem nechci nijak dotknout památky Václava Havla. Všechny rozumně uvažující osoby tímto zdraví učitel dějepisu Jiří Marek

 


Nepřihlášený uživatel

#3480

2012-01-12 22:39

Odjakživa je to Ruzyně(teď myslím Praha), což samo o sobě je i symbolem proti totalitě, protože tam byli političtí vězni - nebo vězěnkyně. Pan prezident má své zásluhy, ale nemělo by se to přehánět.

Nepřihlášený uživatel

#3481

2012-01-12 22:43

Nemyslím si, že se pan Václav Havel nějak výrazně přičinil o demokracii v této zemi a proto jej nemohu považovat za státníka. Je třeba se oprostit všech kultů osobnosti, jelikož to pošlapává význam osobnosti každého jiného člověka. Další otázkou je, zda by člověk jako Václav Havel v té podobě jak je veřejnosti předkládán vůbec souhlasil s takovým to počinem. Pokud ano, tak myšlenka Mňačkova románu Jak chutná moc zjevně přetrvává a slabý lidský element se od této myšlenky nedokáže nijak odprostit.
Erika H.

#3482 Re: Re: absolutní nenávist komunismu !!

2012-01-12 22:45

#22: - Re: absolutní nenávist komunismu !!

Asi nemusím probírat, že pan Havel nijak neovlivňoval, v jaké se narodí rodině :). Nebyl dokonalý, byl to také jen člověk, takže i on měl chyby - chápu, že některá jeho rozhodnutí považujete za chybná. Ale nezlobte se - navážet se do někoho, že je to "spratek z bohatý rodiny", to mi zavání závistí, marxismem a omezeností. Pevně věřím, že se u vás mýlím...

Ano, Havel by nikdy SÁM nemohl dokázat přemoci komunistický režim. Ale přiznejme si: to by nedokázal nikdo. Jeden člověk toho proti velké rudé zrůdě zmůže asi tolik jako motýl proti betonové zdi.

Byl to lid, kdo vyhrál nad komunismem, to máte pravdu. Ale kolik z těch, kteří demonstrovali a vybojovali svobodu, měli odvahu nechat se zavřít do vězení kvůli svému boji za pravdu a kolik z nich otevřeně hovořilo? Ať pana Havla motivovalo cokoli, nedělal to proto, aby se zviditelnil. Jak sám(a) víte, za minulého režimu existovaly snazší způsoby, jak se dostat na místo na slunci. Kdyby pan Havel vstoupil do strany, stal se horlivým komunistou a dostatečně lezl všem do zadku, také by se "prosadil", ne snad? Tak proč to neudělal? Kvůli rodinnému "vroubku"?

Zašel by tak daleko (vězení, neustálá špionáž ze strany StB, zákaz činnosti apod.) jen kvůli zlosti, že nemůže žít v takovém přepychu, jako by mohl za demokracie? Vy byste se nechal(a) uvěznit jen z pouhé "rozmazlenosti"? To zní, nezlobte se, trošku nepravděpodobně.

Vyčítáte panu Havlovi i to, že nechtěl krvavě a tvrdě bojovat, že chtěl sametovou revoluci?

Zvláštní, opravdu zvláštní.

Názory na pana Havla jako spisovatele a dramatika můžou být různé. Já osobně mám ráda jeho humor. Je to dost individuální: z četby k maturitě jsem se těšila mimo jiné právě na jeho dílo (a nezklamal mne). Pokud absurditu jeho her nechápete, není to moje věc. Holt máte asi jiný vkus, není však důvod to zobecňovat. Mám z vás dojem, že za chvíli prohlásíte: "Nemám rád(a) fialovou barvu, chudáci ti, kteří nosí fialové oblečení! Bída a utrpení!"

Nezlobte se, ale tohle vážně není příliš objektivní připomínka.

Ale pravda je, že ne každému se názory pana Havla musí líbit. Chápu, že možná patříte mezi ty, kteří ho zkrátka nemohou vystát (i když, myslím, k tomu není valný důvod - ale budiž...). Bohužel jsem však nenašla žádný argument, vyjma některých rozhodnutí, kterých se dopustil v prezidentské funkci. Můžete mi to prosím ještě trochu vysvětlit? Vyjma posledních dvou vět jsem nepobrala snad žádnou vaší námitku...

Nechci letiště V.H.

#3483 Boj proti komunismu??

2012-01-12 22:46

Přejmenovat letiště po někom kdo se tvářil, jako že bojuje proti komunistům a po Plyšové revoluci se komančema přímo obklopil, se mi zdá přinejmenším zvláštní. Ani se prakticky nepokusil o jejich zákaz. Kdy těch 80tis zmanipulovaných příznivců pochopí, že celá politika je lež a fraška, ať je tam Pepík, nebo Tomáš?

Nepřihlášený uživatel

#3484

2012-01-12 22:51

Petice "Za...", petice "Proti..." nebo na internetu tvořit seznamu návrhů a pak o nich hlasovat?

Nepřihlášený uživatel

#3485 Námět k myšlence:

2012-01-12 22:51

Bavíme se tu o chronicky známé věci, která se nyní vlastně více či méně nějakým způsobem dotýká každého z nás. Dobře. Pravdu vnímáme každý tu svoji, ze svého pohledu - taky v pořádku. Předpoklad: řekněme, že se v podstatě nezměnila ta naše povaha česká, že je od r. 1918 (vzniku republiky Čechů a Slováků) vlastně tak nějak stejná: podobné reakce, sklon k přehánění ať do + či -, podobný smysl pro humor... V případě rozvrkočené společnosti po úmrtí p. Václava Havla mě s hrůzou a noční můrou napadla myšlenka: jakým člověkem byl vlastně T.G. Masaryk??? No řekněte sami - nestojí to za úvahu? Na čem vlastně stojí náš "právní a demokratický" stát???

Nepřihlášený uživatel

#3486

2012-01-12 22:52

Petice "Za...", petice "Proti..." nebo na internetu nejdřív tvořit seznam návrhů a pak o nich hlasovat?

Nepřihlášený uživatel

#3487

2012-01-12 22:53

Část této společnosti se stala naprosto nesoudnou, zfanatizovanou ze smrti pana Havla.Mimo určité zásluhy v chartě to nebyl zas až tak vyjímečný člověk.Když se někdo narodil ve zlaté postýlce s dvěma chůvama, pak se díky rodinnému bohatství stal součástí pražské zlaté mládeže, penízky mu nechyběly ani když byl vězněn...Jeho uměleckou činnost si netroufám hodnotit, nikdy jsem ji tak jako většina lidí nepřišel na chuť.Po převratu se v mých očích znemožnil tím, že dal veřjný příslib, že bude dočasným presidentem do řádných voleb ale pak už se koryta nepustil dalších X let, manželka mu umírala a on se tahal s Veškrnkou, propustil vrahy zloděje a jiné kriminálníky z vězení a odneslo hodně obyvatel na životech, zraněním, okradením.Souhlasil se zabíjením a bombardováním ve válce v Jugoslávii a spoustu dalších věcí a zásadních chyb kterých se dopustil.Pompézní pohřeb v katedrále sv. Víta nebyl dopřán ani Masarikovi, který byl na rozdíl od něj silně věřící.Doporučil bych pokud již po něm chce někdo mermomoci něco pojmenovat, tak nějaké kulturní zařízení anebo zařízení vysoce potřebné např. veřejné WC aby si lidé uvědomili za co některé jeho činy stály a kde i díky němu občané tohoto státu jsou.Chápu, že moje názory se možná někomu moc líbit nebudou, těm kteří s nimi souhlassí - děkuji.Libor Brno

Nepřihlášený uživatel

#3488

2012-01-12 22:54

nesouhlasim je to absurdni
Randal

#3489 Václav Láhev

2012-01-12 22:55

Václav Láhev

DOFUNĚL, DOFUNĚL DALŠÍ PROJEV SVŮJ
MOZKOVÝ PRŮJEM, JAK BUDE NÁM DOBŘE
OVCE UŽ TLESKAJÍ, TRIBUNY ZÁŘÍ
DÁŠA HOŘÍ PRAVDOU A LÁSKOU

VÁCLAV LÁHEV OBĚTOVAL VŠE
ROKY VĚZENÍ, PLÍCE I STŘEVA
S HOLKOU Z PORCELÁNU MARNÁ JE SNAHA
JEMU SE UŽ NEPOSTAVÍ!

STVOŘIL NÁM RÁJ, MÁME HO RÁDI
TEN NÁŠ POKLAD LITERÁRNÍ
TO PŘECE NEVADÍ, ŽE TEČOU MU SLINY
ON JE TAK MOUDRÝ, LIDSKÝ A MILÝ

VÁCLAV LÁHEV OBĚTOVAL VŠE
ROKY VĚZENÍ, PLÍCE I STŘEVA
S HOLKOU Z PORCELÁNU MARNÁ JE SNAHA
JEMU SE UŽ NEPOSTAVÍ!

JSEM VŽDY DOJAT, KDYŽ TĚ SLYŠÍM
TVÉ PROJEVY JSOU TAK HLUBOKÉ
TVÁ ŽENA JE ÚPLNÝ ANDĚL
ŠKODA TĚCH PROBLÉMŮ S EREKCÍ

VÁCLAV LÁHEV OBĚTOVAL VŠE
ROKY VĚZENÍ, PLÍCE I STŘEVA
S HOLKOU Z PORCELÁNU MARNÁ JE SNAHA
JEMU SE UŽ NEPOSTAVÍ!

Nepřihlášený uživatel

#3490

2012-01-12 23:00

nevím co ten člověk udělal pro nás obyčejné lidi?

Nepřihlášený uživatel

#3491 Re: Václav Láhev

2012-01-12 23:00

#3489: Randal - Václav Láhev 

 Zkrompromitoval jste celou tuhle petici i její signatáře, z čehož mám velikou radost.


Nepřihlášený uživatel

#3492 Re:

2012-01-12 23:02

Je všeobecne známe, že Václav Havel nemal rád lietanie a ani letiská. Navrhujem preto po Václavovi Havlovi pomenovať niečo, čo mal rád. Premenujme nejaký pivovar alebo liehovar... Mal rád tiež zlodejov a vrahov, ktorým dal po nástupe do funkcie amnestiu..Premenujme nejakú väznicu..

 

DÁŠA

#3493 Re: Re: Václav Láhev

2012-01-12 23:04

#3491: - Re: Václav Láhev V.H. se zkompromitoval sám, nepotřeboval na to pomocníky

 


Nepřihlášený uživatel

#3494

2012-01-12 23:07

zažil jsem kult osobnosti.A toto není nic jiného.Stát se nestará o občany a bývalý president je opravdu jen bývalý.Ad se k tomu po letech vysloví odborníci.
Randal

#3495 Jeden text o Vaškovi od RG ze mne milovníka téhle kapely nedělá

2012-01-12 23:13

Tohle je pravdivý text o Havlovi - ta kapela s tím nemá co dělat, jen se mi ten text líbil...nikoho jsem nezkompromitoval...nesouhlasím s veškerým jednáním téhle kapely, ale tenhle text je pravda - myslím hlavně ta Láhev a potom ta ironie na Havla...


Nepřihlášený uživatel

#3496

2012-01-12 23:17

Zabývám se historií, a k této "hysterii" přejmenování jde o manipulaci s davem - pamatuji kulty řady presidentů při jejich pohřbech, plačící ženy a muže. Nelze popřít, a jsou důkazy, že V.H. je rozporuplná osobnost. Za pár let budeme zase halasně měnit názory a přejmenovávat? - proč se zdráhají vladaři uspořádat referenda?

Nepřihlášený uživatel

#3497

2012-01-12 23:24

Pojmenovat po něm novou národní knihovnu až se postaví klidně, ale letiště je nesmysl.

Nepřihlášený uživatel

#3498

2012-01-12 23:27

Z celého kolotoče okolo se už stala fraška

Nepřihlášený uživatel

#3499

2012-01-12 23:29

Po Havlovi pojmenujte divadlo, knihovnu, či jinou kulturní instituci

Nepřihlášený uživatel

#3500

2012-01-12 23:32

Všude se šetří a tady by to stalo miliony. Jen těch nových razítek, papírů....atd.
Fenič se zbláznil a ti šaškové nahoře se chtějí zalíbit.