Petice Za zrušení soukromých exekutorů
Re: Re: Zajímalo by mě..
ANO souhlasím jsou to všichni svině
Připravuji se na to, že bude stále hůř, ikdyž naděje umírá poslední, ale to by se musel objevit někdo, kdo má silné sociální cítění a zárověň silné zázemí a dostat se do popředí politiky... a nebýt "zlikvidován". Vladimír Dluhoš
Soukromá exekuce....
zlikvidovali firmu. Byli to 2 bratři. Jeden byl právník, druhý asi také, ale vykonával exek. činnost.
Doslova já na brachu - bracha na mne. No, na štěstí jsme to ustáli. Od té doby jsem se s žádným takovým "dobrodějem" nesetkala, ale i tak to ve mně zanechalo znechucení na celý život.
Nesouhlasím s chováním a jednáním exekutorů, ani se zákony které jim jejich chování umožnují. Jsem pro zrušení exekutorů, ihned tím ušetříme na výplatách pro soudce, atd.
D.C.
Stálý měsíční plat
http://pritel007.webnode.cz a přečtěte si info
Re: Re: Poslední výzva
#574: Taquitinus - Re: Poslední výzva
nejste náhodou exekutor ? :) mrkněte na případy viz http://exekucejenferove.sweb.cz tohle je důvod proč se nám nelíbí práce soukormých exekutorů. Těch "přehmatů" je tolik a odpovědnost v podstatě nulová, téměř žádné kárné tresty. Praktiky nechutné. Pravda je, že za to v podstatě exekutoři nemůžou to legislativa je tak špatná. Ten příklad s prodavačkou je naprosto zcestný, ta kdyby se několikrát spletla v namarkované ceně a zákazník si stěžoval, tak letí. Ovšem exekutoři si mohou dělat co chtějí. Prosím o reakci až si projdete zdokumentované praktiky na odkaze viz výše v textu. zdravím a přeju ať Vám vydrží ta důslednost v jednání
V ránních hodinách přišli 2 exekutoři a jeden z nich,takový typický kriminální týpek okamžitě začal lepit žluté cedulky EXEKUČNĚ ZABAVENO na všechno. A to nejen dlužnici. Protože jsem nesouhlasil jsem s jeho drzým jednáním, tak jsem zavolal policii. Přišli 2 policisté a řekli mě, že s tim nemohou nic dělat, že je to v rámci zákona.
Sebrali mě tiskárnu a kabely od počítače a pokud jim nedám 20000,-Kč,že mě všechno odpoledne odvezou do Přerova.Teprve potom budu muset dokazovat, že je majetek můj.Nechtěli odejít a nutili tu paní zaplatit výše uvedenou částku a podepsat splátkový kalendář.Částku 20.000,-Kč zaplatil nakonec můj vnuk, kterého jsem zavolal,aby nám neodvezli veškeré zabavené věci. Protože ta paní nepodepsala splátkový kalendář a musela z bytu odejít, tak byla tak zoufalá,protože neněla kam jít, že třetí den skončila svůj život pod koly vlaku.Toto se přihodilo pře rokem v lednu.
Takhle bezohledně oni jednají s dlužníky.A já spolu s vnukem jsme měli celý měsíc starostí s dokazováním, že zabavený majetek je můj.
Proto naprosto souhlasím s jejich zrušením.
Re:
Plně souhlasím. Je to hodně smutné, neplatí tu žádná pravidla, žádná slušnost, žádná kontrola. A reklamy stále lákají lidi k dalším půjčkám. Přece není tak nemožné stanovit pravidla, brát ohled na to, kdo dluží - jestli člověk, který celý život pracoval a teď vinou tunelářů přišel o práci a dosud byl pracovitý a poctivý - nebo cikán, který neplatil nikdy, ale sáhnout se na něho nesmí. Kdyby tu existovala konr¨trola, nebylo by tak nesnadné odlišit neplatiče od lidí v nezaviněné nouzi, nefachčenka od lidí, kteří by dělat chtěli a nemají možnost, protože naši mocipáni zlikvidovali tuto republiku zcela cíleně na objednávku zvenčí. Měli bychom je pověsit, zabavit jim nakradené majetky, vrátit peníze tam, kam patří a hend by bylo líp. Není snad takový problém dát do zákona, že zabavit mohou majetek pouze do výše určitého procenta nad dlužnou částku a ne zabavit tisícinásobně více a rozprodat to v dražbě za pakatel. To je zločin a je trestný - všude jinde, jen ne v této naší zparchantělé zemi, kde dacani mají hlavní slovo a slušný člověk nemá ani poradní hlas. A volby? Ty nic nevyřeší - jsou tam stále titíž, chce to vzít vidle a zapíchnout ty darebáky, kteří se vysmívají všem demonstracím a názorům lidí, kteří je živí a měli by se jim zodpovídat jako svému živiteli a zaměstnavateli. Nejvyšší čas si tohle uvědomit a uděla s nimi krátký proces- jestli už není pozdě!
Návrh řešení ve třech bodech
Navrhuji toto -
1. Postavit soukromé exekutory mimo zákon
2. Mimo zákon rovněž postavit mimobankovní půjčky
3. Peníze by měly poskytovat pouze banky (jako dřív) a tyto si samy zjistit finanční spolehlivost klienta. Bylo by to jejich riziko.
4. Všechny tři body jeden den v parlamenu přijmout jako zákon a platnost hned druhý den od vydání tohoto zákona - to by nastal šrumec!
Re:
...mno obávám se, že pan ministr Pospíšil a celé jeho slavné ministerstvo nepomůže. Možná by nám všem mohl prozradit jak jezdil (či ještě jezdí) s vybranými exekutory a právníky do Kroměříže na Justiční akademii ( a to několik let) a domlouvají další byznys pro exekutory a právníky. Proč si myslíte, že chtěl, aby exekutor přímo rozhodoval o pohledávce a to ještě dřív než soud? Prostě ,má to hošan zvládnuté a teď se snaží v tv a dalších mediích napravit reputaci děláním bububu na exekutory a právníky. Ale výsledek se rovná 0, protože jinak ho ti pánové zničí a oni ví jak na to...
Poznámka
asi jste si nevšiml, že soukromí exekutoři jsou ve většině států Evropské unie a v téměř 70 státech světa. To zase chcete zpáky úplatné a zkorumpované vykonavatele soudů, kteří nikdy nic nevymohli, mimo úplatků do své kapsy?
| This discussion has been closed. |