Petice za záchranu porodnic v ČR

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice za záchranu porodnic v ČR


Nepřihlášený uživatel

#376

2012-03-01 11:50

Neuvěřitelné... K porodům doma či v porodních domech se stát staví negativně, teď ještě chce rušit "neefektivně využité porodnice" a k tomu se pořád omýlá, že je malá porodnost. Poslouchá se tady někdo?

Nepřihlášený uživatel

#377

2012-03-01 14:22

Je úplná blbost zavírat porodnice...chcete, aby to tady vypadalo jako před 100 lety??? A jezdit 100 km do vzdálených porodnic bych fakt nechtěla....to musel vymyslet opravdu "rozumný člověk:o(((...

Nepřihlášený uživatel

#378

2012-03-02 00:47

Dobrý den,
sama jsem kvůli klidnému porodu jela třikrát z Plzně do porodnice v HOřovicích, kde mi bylo v malé příjemné nemocnici poskytnuto pokaždé to nejlepší zázemí a krásné klima pro porození mých třech dcer.
Malé porodnice bývají příznivým prostředím pro klidný porod. Vždyť porod je přirozená věc a my maminky potřebujeme mít pro otevření porodních cest trochu zázemí. Čím to, že v malých porodnicích nebývá tolik nástřihů a císařských řezů... Věra Klailová
FUJI
Nepřihlášený uživatel

#379

2012-03-02 02:22

SAMA JSEM RODILA 4X V PORODNICI A NEDOVEDU SI PŘEDSTAVIT, ŽE BYCHOM NA POSLEDNÍ CHVÍLI SHÁNĚLI ZÁCHRANKU,PRO SVOJE RODÍCÍ DCERY,ŽE BY JE TO NUTILO  V DOM. PROSTŘEDÍ, PŘESTOŽE JÁ JSEM PEČOVATELKA A MŮJ MUŽ SANITÁK.DOKONCE TA  MOJE,POSLEDNÍ POR. UDÁLOST BYLA NEJKLIDNEJŠÍ, BEZ NÁSTŘIHU A V  MÝCH 40-TI LETECH .MÁM DVA VNUKY A RODILO SE V SAN FRANCISKU- A BYLO TO NA OBJEDNÁVKU- JE TERMÍN A JE VOLNÝ SÁL- TAK HOTOVO A KDYŽ TO NEJDE ,PAK MUSÍ SEKCIO CESARO, NEBOŤ POD TÝM TLAKEM VYVOLANÝCH VZTAHŮ, PAK ZACHRAŇUJÍ OBA. SAMA JSEM TO ZAŽILA r. 87, DÍTĚ ZE ČTYŘ NEJMENŠÍ A PO 30 HOD S PRASKLOU PL. VODOU A NÁSTUP HOREČKY 39,7. ZVLÁDLY JSME TO, ALE NERISKUJTE DOMA, VIZ 36-LETÁ ZASTÁNKYNĚ PORODÚ V DOM. PROSTŘEDÍ Z AUSTRALIE,  ZEMŘELA PŘI PORODU NA INFART A STIHLA DALŠÍ RODIČKY VAROVAT, ŽE SE MÝLILA. J

Hanka

#380

2012-03-02 11:03

Právě jsem v 7. měsíci těhotenství.Od začátku ani neuvažuji o tom, rodit jinde než ve Vsetíně. Profesionální, ale hlavně lidský přístup, který mi je věnován je nesrovnatelný.Bohužel mé těhotenství provází řada komplikací včetně hospitalizace na gynekologicko-porodnickém oddělení ve Vsetíně.Takže nesoudím jen podle máho výborného gynekologa, ale mohu již posoudit celý personál tohoto oddělení a to jediným slovem-je úžasný!!! Proč ukončit práci lidí, kteří jsou profesionálové, ale nezapomněli být lidmi jen kvůli statistikám?!?!?!?

Nepřihlášený uživatel

#381

2012-03-02 15:35

Jsem pro petici proti  zrušení Vsetínské porodnice a věřím že těm blbcům tam nahoře to otevře oči!Už není možné co pořád vymýšlejí,vždyť Vsetínská porodnice je skvělá navíc je po rekonstrukci a je teď mnohem hezčí a pro nás maminy je tam fajn prostředí a i pro naše novorozené děti veškeré vybavení atd...Chtěla bych vidět toho kdo toto navrhl jak v bolestech a stresu jede rodit kor teď v zimě někde do Zlína přes Syrákov a v kalamitě!!!Místo aby byla rodička relativně v klidu a připravovala se na přicházející miminko,tak bude stresovat jestli dojede do nem.včas a jestli její dítě bude v pořádku,nebo porodí během cesty v sanitce!!!!!S pozdravem RenataOrságová držím palce musíme bojovat!!


Nepřihlášený uživatel

#382 Re: Perte do mě ať je po mě :D

2012-03-02 15:53

#22: Beast - Perte do mě ať je po mě :D

Vsetínská porodnice je menší ale je špičkově vybavená jak pro rodičky tak pro novorozence,Co se týká lékařů dva roky před důchodem tak tam není ani jeden aspoň co já měla čest vždy to byl mladý lékař s plnou kvalifikací.Co se týká dopadu jestli pojede 30km tam nebo tam nemáte tak úplnou pravdu,porod může být tak rychlý,že to nemusí stihnout a porodí v sanitce.A to může mít velké riziko jak pro matku tak pro dítě.Ono se zřejmě bude vše zase řešit až když se něco stane jako vždy.Píšete že je třeba šetřit všude ano máte pravdu,tak ale by měli začít pááni ministři a poslanci začít sami u sebe,jak se říká schody se metou vždy od shora né ze spodu.A myslím si že kdyby si ubrali ,odřekli si odměn hodně by do naší kasičky přibylo peněz.


Nepřihlášený uživatel

#383

2012-03-04 20:23

Zamýšlí se někdo nad dostupností porodnic ve vztahu k situování, stavu komunikací, druhu oblasti (horská), atd.

Nepřihlášený uživatel

#384

2012-03-04 21:26

Co ktomu psat. Az budeme rodit nekde ve chlivech tak uz bude pozde

Nepřihlášený uživatel

#385

2012-03-04 21:27

porodnici sice už potřebovat nebudu ale podepisuji pro další generaci.nemá cenu to komentovat..ale pevně doufám,že zvítězí zdravý rozum a porodnice budou zachovány pro budoucí maminky.

Nepřihlášený uživatel

#386

2012-03-06 10:07

Rodila jsem ve Vsetínské porodnici všechny 3 své děti a jinam bych nešla.Ochota,milé slovo, nebo jen povzbuzení ženě v této chvíli nesmírně pomůže,pro mě je vsetín 1. A zrušit prvotřídní perfektně zařízenou a funkční okresní porodnici je blbost na N-tou.
Co to je za vláda,která místo podporování porodnosti a rodin,ruší porodnice?!?

Nepřihlášený uživatel

#387

2012-03-06 22:56

Děkuji za petici, rodila jsem obě děti ve Vrchlabí a tutu krásnou zkušenost bych přála všem ženám, které se pro ti rozhodnou. Jetenská

Anonymous

#388

2012-03-19 08:51

Proč? vždycky t byly a my je teď zrušíme....tak jako školky,školy které teď chybí!!! Budeme rodit doma....děti si budeme taky hlídat sami a až vyrostou tak je nejspíš i budeme vyučovat doma....protože místa ve školách prostě nejsou :-( :-( :-(

Nepřihlášený uživatel

#389

2012-03-23 21:18

V žádném případě nesouhlasím s rušením malých porodnic, kde mají maminky i miminka mají zasloužený klid. Ve velkých městech je to pouze jeden bezcitný běžící pás.

Nepřihlášený uživatel

#390

2012-03-24 04:04

Zrušilo se hodně školek a je jich málo, zrušilo se spousta potřebných věcí, které nám těď chybí a až zruší menší porodnice, tak to chci vidět jak někdo vysvětli, že se miminko, teď nemůže narodit, protože maminka v bolestech čeká frontu až na ni přijde řada. Tohle mohl vymyslet jen bezdětný sobec, který vživotě nezažil, že mě těĎ přišla 1 kontrakce a za 1 hodinu byl syn na světě. A pak se odsuzují domácí porody, Já je také nemám ráda, ale stále je to lepší řešení než rodit ve frontě na ulici. Hoši děkujeme a odejděte.

Nepřihlášený uživatel

#391

2012-03-24 12:56

Nesouhlasím se zrušením menších porodnic obecně. Vzhledem ke zkušenostem známých s přeplněností např. brněnských porodnic, je to nepochopitelné. A navíc je třeba myslet i na gynekologická oddělení spojená s porodnicemi, která se mi jeví jako stále více naplněná. Šetřit ano, ale rozhodně jinde. Bohužel, kdo přemýšlí nad podobnými "reformami" nemá určitě vlastní zkušenost s tím, že mu v začátku porodu řeknou, že nyní mají plno a musí do jiné porodnice, kterou si pro svůj porod nevybral, nebo s tím, že pacientka hospitalizovaná na gynekologickém oddělení v místě svého bydliště (nebo v jeho bezprostřední blízkosti) může být každodenně v osobním kontaktu se svou rodinou a v případě ivančické nemocnice i s členem rodiny, který je dlouhodobě umístěn v LDN. Předem děkuji za komplexnější lidský pohled na tuto problematiku a zapomenutí na jednoduchá čísla.


Nepřihlášený uživatel

#392

2012-03-24 18:38

Před časem se hromadně rušily mateřské školky - důvodem prý byly "klesající křivky demografického vývoje". Píšu to v uvozovkách, protože je to jedna z nevětších blbostí, co jsem kdy slyšel. Prostě nějaký prašivec nebo parta zaprodanců za pár špinavých grošů dostali za úkol zdůvodnit to, co bylo cílem. Napřed byl stanoven cíl - zrušit mateřské školky. Pak se teprve hledaly argumenty pro zdůvodnění zrušení mateřských školek. A vida, uplynulo pár let a v ČR je totální a kritický nedostatek mateřských školek!
Troufám si tvrdit, že s rušením porodnic je to úplně totéž!!!
Banda nenažranců a zlodějů ve vládě a na ministerstvech napřed nechá rozkrást naše peníze, které jsme odvedli do státní kasy a zdravotním pojišťovnám... a pak nám budou tvrdit, že nejsou peníze na porodnice, na zdravotní péči, na důchody atd. atd. atd. Jedna nehoráznost za druhou!
Politici v čele s nedostudovaným chemikem Kalouskem, králem všech lhářů a špinavců Drábkem a hrobařem českého zdravotnictví Hegerem nám tvrdí, že v je ohrožena budoucnost našich dětí. A přitom tuto budoucnost sami promyšleně likvidují systematickým rozkrádáním a tunelováním státní kasy. Nám kážou vodu a přitom sami pijí víno.
Je velice jednoduché cokoli zničit a zlikvidovat... a je nesmírně obtížné to znovu vybudovat. Ti, kteří dnes chtějí rušit porodnice, žádnou z těchto porodnic nevybudovali. Proto nemají nejmenší právo tyto porodnice likvidovat.
Nedopusťme likvidaci porodnic!
Je to jen na nás, co si necháme líbit!
K vítězství zla stačí, když dobří lidé sedí se založenýma rukama.

Nepřihlášený uživatel

#393

2012-03-26 09:46

Proč by se ta porodnice měla rušit?dětí se sice rodí míň ale bodejď by se nerodilo za takovích podmínek.Vše se ruší takže se nebude rodit na víc další lidé bez práce.Prosíme vás nerušte ji .Děkujeme

Nepřihlášený uživatel

#394

2012-03-26 12:48

Nesouhlasím ze zrušením menších porodnic!!!

Nepřihlášený uživatel

#395

2012-03-26 13:25

Nesouhlasím se zrušením menších porodnic!!!Větší porodnice nebudou připraveny na zvýšený počet porodů,klesne i následná péče o maminky a miminka,protože se bude víc hledět na kvantitu a ne na kvalitu.Nakonec to dopadne tak,že budou porodnice odmítat rodičky a ty budou rodit na cestě mezi porodnicemi.Tohle vláda chce?Tak ať se pak nediví,že klesne porodnost v celé republice a že se lidé těmto opatřením brání.
katuš
Nepřihlášený uživatel

#396

2012-03-27 11:45

Sice nevím, jestli takhle lze změnit něčí chybné rozhodnutí, ale jsem zásadně PROTI rušení menších porodnic, jako je např. ta v nedalekých Ivančicích. Z vlastních zkušeností vím, že oddělení GYN-POR je na velice kvalitní úrovni co do prostředí i po stránce personálního obsazení. Nechceme o ni přijít!!!!


Nepřihlášený uživatel

#397

2012-03-27 14:08

Jednoznačně nesouhlasím s rušením porodnic! Neznamená to, že malé porodnice, které nedousáhnou uvedeného počtu porodů, jsou horší než ty velké - naopak! K maminkám se chovají více jako k lidem a ne jako k někomu na běžícím páse, jak to často bývá právě ve velkých porodnicích, kde podle přání vyšších rozhodujících orgánů běží jeden porod za druhým. Je vidět, že o tom rozhoduje převážně mužské pohlaví, které to ani nemohlo zažít!!! Navíc i malé porodnice mohou mít kvalitní doktory a primáře se čtyřicetiletou praxí!

Nepřihlášený uživatel

#398

2012-03-27 17:58

Nejsem příznivce kroků zpět a rušení porodních míst je jedním z nich.
Markéta Haladová

#399

2012-03-27 19:52

Dobrý den, jsem zásadně proti rušení malých porodnic. Dvakrát jsem rodila v ivančické porodnici a nikdy bych nevolila jinou. Setkala jsem se zde s vysoce profesionálním a lidským přístupem, prostě jsem se zde cítila jako doma. Domnívám se, že zrušením malých porodnic se udělá víc škody než užitku. Ve zdravotnictví se propaguje individuální přístup k pacientům, ale dělá se vše pro to, aby tomu bylo právě naopak. Doufám, že zvítězí zdravý rozum a naše malé, domácí a vstřícné nemocnice (nejen porodnice) zůstanou pro širokou klientelu.

Nepřihlášený uživatel

#400

2012-03-27 23:38

Ivančice gynekologie a porodnice je to,co musí fungovat dál!Chodím leta k Panu primáři Soukalovi a díky němu mám dcerku a nebýt jeho už jsem tady nemusela být.Nemluvě o setřičkách a dalších doktorech pod jeho vedením.Děkuji,že jste a modlím se,aby jste dál fungovali!