Petice za záchranu porodnic v ČR
sama jsem kvůli klidnému porodu jela třikrát z Plzně do porodnice v HOřovicích, kde mi bylo v malé příjemné nemocnici poskytnuto pokaždé to nejlepší zázemí a krásné klima pro porození mých třech dcer.
Malé porodnice bývají příznivým prostředím pro klidný porod. Vždyť porod je přirozená věc a my maminky potřebujeme mít pro otevření porodních cest trochu zázemí. Čím to, že v malých porodnicích nebývá tolik nástřihů a císařských řezů... Věra Klailová
SAMA JSEM RODILA 4X V PORODNICI A NEDOVEDU SI PŘEDSTAVIT, ŽE BYCHOM NA POSLEDNÍ CHVÍLI SHÁNĚLI ZÁCHRANKU,PRO SVOJE RODÍCÍ DCERY,ŽE BY JE TO NUTILO V DOM. PROSTŘEDÍ, PŘESTOŽE JÁ JSEM PEČOVATELKA A MŮJ MUŽ SANITÁK.DOKONCE TA MOJE,POSLEDNÍ POR. UDÁLOST BYLA NEJKLIDNEJŠÍ, BEZ NÁSTŘIHU A V MÝCH 40-TI LETECH .MÁM DVA VNUKY A RODILO SE V SAN FRANCISKU- A BYLO TO NA OBJEDNÁVKU- JE TERMÍN A JE VOLNÝ SÁL- TAK HOTOVO A KDYŽ TO NEJDE ,PAK MUSÍ SEKCIO CESARO, NEBOŤ POD TÝM TLAKEM VYVOLANÝCH VZTAHŮ, PAK ZACHRAŇUJÍ OBA. SAMA JSEM TO ZAŽILA r. 87, DÍTĚ ZE ČTYŘ NEJMENŠÍ A PO 30 HOD S PRASKLOU PL. VODOU A NÁSTUP HOREČKY 39,7. ZVLÁDLY JSME TO, ALE NERISKUJTE DOMA, VIZ 36-LETÁ ZASTÁNKYNĚ PORODÚ V DOM. PROSTŘEDÍ Z AUSTRALIE, ZEMŘELA PŘI PORODU NA INFART A STIHLA DALŠÍ RODIČKY VAROVAT, ŽE SE MÝLILA. J
Jsem pro petici proti zrušení Vsetínské porodnice a věřím že těm blbcům tam nahoře to otevře oči!Už není možné co pořád vymýšlejí,vždyť Vsetínská porodnice je skvělá navíc je po rekonstrukci a je teď mnohem hezčí a pro nás maminy je tam fajn prostředí a i pro naše novorozené děti veškeré vybavení atd...Chtěla bych vidět toho kdo toto navrhl jak v bolestech a stresu jede rodit kor teď v zimě někde do Zlína přes Syrákov a v kalamitě!!!Místo aby byla rodička relativně v klidu a připravovala se na přicházející miminko,tak bude stresovat jestli dojede do nem.včas a jestli její dítě bude v pořádku,nebo porodí během cesty v sanitce!!!!!S pozdravem RenataOrságová držím palce musíme bojovat!!
Re: Perte do mě ať je po mě :D
#22: Beast - Perte do mě ať je po mě :D
Vsetínská porodnice je menší ale je špičkově vybavená jak pro rodičky tak pro novorozence,Co se týká lékařů dva roky před důchodem tak tam není ani jeden aspoň co já měla čest vždy to byl mladý lékař s plnou kvalifikací.Co se týká dopadu jestli pojede 30km tam nebo tam nemáte tak úplnou pravdu,porod může být tak rychlý,že to nemusí stihnout a porodí v sanitce.A to může mít velké riziko jak pro matku tak pro dítě.Ono se zřejmě bude vše zase řešit až když se něco stane jako vždy.Píšete že je třeba šetřit všude ano máte pravdu,tak ale by měli začít pááni ministři a poslanci začít sami u sebe,jak se říká schody se metou vždy od shora né ze spodu.A myslím si že kdyby si ubrali ,odřekli si odměn hodně by do naší kasičky přibylo peněz.
Co to je za vláda,která místo podporování porodnosti a rodin,ruší porodnice?!?
Nesouhlasím se zrušením menších porodnic obecně. Vzhledem ke zkušenostem známých s přeplněností např. brněnských porodnic, je to nepochopitelné. A navíc je třeba myslet i na gynekologická oddělení spojená s porodnicemi, která se mi jeví jako stále více naplněná. Šetřit ano, ale rozhodně jinde. Bohužel, kdo přemýšlí nad podobnými "reformami" nemá určitě vlastní zkušenost s tím, že mu v začátku porodu řeknou, že nyní mají plno a musí do jiné porodnice, kterou si pro svůj porod nevybral, nebo s tím, že pacientka hospitalizovaná na gynekologickém oddělení v místě svého bydliště (nebo v jeho bezprostřední blízkosti) může být každodenně v osobním kontaktu se svou rodinou a v případě ivančické nemocnice i s členem rodiny, který je dlouhodobě umístěn v LDN. Předem děkuji za komplexnější lidský pohled na tuto problematiku a zapomenutí na jednoduchá čísla.
Troufám si tvrdit, že s rušením porodnic je to úplně totéž!!!
Banda nenažranců a zlodějů ve vládě a na ministerstvech napřed nechá rozkrást naše peníze, které jsme odvedli do státní kasy a zdravotním pojišťovnám... a pak nám budou tvrdit, že nejsou peníze na porodnice, na zdravotní péči, na důchody atd. atd. atd. Jedna nehoráznost za druhou!
Politici v čele s nedostudovaným chemikem Kalouskem, králem všech lhářů a špinavců Drábkem a hrobařem českého zdravotnictví Hegerem nám tvrdí, že v je ohrožena budoucnost našich dětí. A přitom tuto budoucnost sami promyšleně likvidují systematickým rozkrádáním a tunelováním státní kasy. Nám kážou vodu a přitom sami pijí víno.
Je velice jednoduché cokoli zničit a zlikvidovat... a je nesmírně obtížné to znovu vybudovat. Ti, kteří dnes chtějí rušit porodnice, žádnou z těchto porodnic nevybudovali. Proto nemají nejmenší právo tyto porodnice likvidovat.
Nedopusťme likvidaci porodnic!
Je to jen na nás, co si necháme líbit!
K vítězství zla stačí, když dobří lidé sedí se založenýma rukama.
Sice nevím, jestli takhle lze změnit něčí chybné rozhodnutí, ale jsem zásadně PROTI rušení menších porodnic, jako je např. ta v nedalekých Ivančicích. Z vlastních zkušeností vím, že oddělení GYN-POR je na velice kvalitní úrovni co do prostředí i po stránce personálního obsazení. Nechceme o ni přijít!!!!
| This discussion has been closed. |