Uzavření škol i pro MATURANTY

Uzavření škol i pro MATURANTY / Oznámení / Odevzdání petice / Komentáře


Nepřihlášený uživatel

#1

2020-04-17 16:17

Starší komentáře se mi bohužel nezobrazují, proto píši znova.

bydlím v Ostravě Porubě u Duhy, 5 minut od Alberta, proto kdo chcete se sejít k podpisu a podpoře petice, volejte nebo pište, přijdu s podpisovým archem k Albertu. Nejlépe do neděle, ať to stihnem poslat do Prahy. Děkuji, Lukášová, tel. 607166490.

David

#2

2020-04-17 16:39

Zdravím,

I když bych byl samozřejmě rád, kdyby tato petice vyšla, tak si myslím že se jí nikdo zaobírat nebude. Chtějí pouze obnovit ekonomiku a na zdraví občanů (budoucích pracovních sil) jim moc nezáleží. Alespoň to tak vypadá. E-petice je ještě o to horší, není nijak podložená. (Absence vlastnoručních podpisů občanů). I tak samozřejmě podepisuji a držím palce, aby nám to vyšlo.

Přeji krásný a zdraví víkend!


Nepřihlášený uživatel

#3 Re:

2020-04-17 17:27

#2: David -  

Já si to nemyslím, podle mě si jsou závažností a citlivostí letošních maturit moc dobře vědomi. Já jim věřím, že to nakonec nějak skoulejí, protože si vemte, že vás maturantů je v poměru k ostatním studentům menšina a vždycky se najde nějaký idiot a závistivec, který celou situaci nechápe a bude operovat, že to máte zadarmo. Snad se to povede. Držím palce.


Nepřihlášený uživatel

#4

2020-04-17 17:33

Dobrý den, petici fyzicky podepsanou tedy máme posílat? Budu mít pár podpisů tady z Ostravska. Děkuji, Lukášová

Nepřihlášený uživatel

#5

2020-04-17 18:01

Dobrý den, doufám že tato petice vyjde. I my máme doma rodiče a prarodiče a bojíme se o jejich zdraví

Nepřihlášený uživatel

#6 Re: Re:

2020-04-17 18:03

#3: - Re:  

zadarmo bych ani netvrdila, vždyt už ted ukázaly všichni studenti, kteří se dostali do 4 ročníků své vědomosti a spoustu dobrovolně pomáhají.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2020-04-17 18:07



Nepřihlášený uživatel

#8 Skupina

2020-04-17 18:37

Pokud chcete domluvit místo k podepsání archu, je vhodné využít facebookové skupiny, která nedávno vznikla.

 

Petice za: Uzavření škol do konce školního roku.


Nepřihlášený uživatel

#9

2020-04-17 18:46

Jsem maturantem, kterému bylo slíbeno, že před praktickou částí maturit absolvuje tzv. komplexní cvičení, které nás mělo připravit na onu část. Toto se mělo konat někdy v dubnu, kdy teploty nebudou dosahovat ještě takových hodnot, ale opravdu si nedokážu představit, jak bude přes 20 lidí v rouškách, venku, v horku, poslouchat jednoho učitele. Při otázce, jak se mám naučit odborné praktické otázky, jsem dostal odpověď, že mám řádně chodit do školy a účastnit se cvičení. Čili, pokud praktická maturita měla správně začínat v květnu (školy tak budou uzavřeny DVA MĚSÍCE), tak jsem přišel o dva měsíce plné možností jak se NAUČIT NA PRAKTICKOU ČÁST... Aby bylo jasno. Státní maturity se opravdu dají naučit doma, ale na praktickou část potřebujete učitele a online úkoly Vám s tímto nepomohou! Z mého pohledu bude úspěšnost letošních maturantů katastroficky nízká, ať už se učit budou nebo ne. Chytrolíni by si mohli odpustit termíny jako "prodloužený svaťák", protože spousta lidí doma nemá čas jenom na učení. Spousta z nás, maturantů, musí doma pracovat, pomáhat starším členům rodiny apod. čili se nejedná o úplně lehké prostředí k dlouhodobému studiu, navíc v této době.

Nepřihlášený uživatel

#10

2020-04-17 20:49

Děkuji za mnoho lidí co petici podepsalo, děkuji za to, že aspoň někdo se pokouší nás zachránit před spravedlností a snaží se ukázat že ještě trocha rozumu zde je.
Martin

#11 Re:

2020-04-17 20:55

#2: David -  

boužel si nikdo neuvědomuje, že kdyby studenti maturitních ročníků už měli klid tak mohli dělat v oboru zakládat firmy a osvč a tak ten stát podpořit nebo i do zdravotnictví ty lidi mohli jít a momentálně je stát sám proti sobě brání rozvoji ekonomiky brání rychlejšímu uzdravení brání lidem (studentům) pomáhat a myslím si že ná neni pár co by toho byli schopni místo toho nejspíše zbytečne sedíme doma a jen za nás rodiče utrácí a my se musíme učit a ani nemůžeme nikomu pomoci a nic. 

 

Chlebíček

#12

2020-04-17 21:57

Dobrý den, chci se zeptat, jaké máme možnosti, aby se tato petice mohla objevit v tisku ? Rozhodně by bylo dobré, aby maturanti dostali maturitu úředně, jak bylo prvně řečeno. Nevím, proč se najednou plán mění. 

Do čtvrtého ročníku se studenti dostali, takže znalosti mají. 
A námitka, že by to nebylo fér co se týče ostatních. Naprostá hloupost. Ti co maturitu mají, maturitu jednoduše mají. 
Ti co jsou ve třetím ročníku a podobně. Měli by být rozumní. Kdyby to bylo na jejich místě, také by neměli čas věnovat se plně učivu a vůbec, veškerá látka by ani nebyla dobrána s učiteli. 

A ti, kteří tu zkoušku dospělosti chtějí složit, tak ať si o to zažádají následně. To také bylo prvně zmíněno. 

Takže doufám, že naše vláda bude rozumná, petici si přečte a vyjádří se k ní. Podpoří naše studenty a maturitu udělí. 


Nepřihlášený uživatel

#13 Školy se přeci neotvírají

2020-04-18 05:36

Dobrý den, Ministerstvo školství vyhlásilo v březnu, že se maturity uskuteční v případě otevření škol. Ať mi někdo vysvětlí, zda lze považovat za plošné otevření škol to, že pár lidiček z PRVNÍHO stupně může jít 25.5. dobrovolně do lavic. Maturanti mohou začít od 11.5. využívat konzultace ve škole, ale učitelé na škole mojí dcery o to ani nestojí a raději volí konzultace po Skypu. Ostatní žáci zůstávají do září doma. Takže se ptám, kde je původní schválený záměr? Tohle není plošné otevření škol, ale KOČKOPES. 


Nepřihlášený uživatel

#14

2020-04-18 12:05

Podle me tuhle petici shodí ze stolu, stejně jako tu předešlou petici o uzavření škol. Ministerstvo se tak sice tváří, ale na zdraví studentů jim asi příliš nezáleží a ani na našich důvodech že se nestihneme na testy připravit. Udělají všechno pro to, aby to tenhle rok bylo stejny jako předešlé roky. Protože co kdyby to bylo pouze letos jinak a maturity by se dostali "zadarmo" (to, že celé 3 nebo 4 roky tvrde dřeme aby jsme se k té maturitě vůbec dostali asi nevidí), spousta minulých i příštích ročníků a starších občanů by si stěžovalo, že to přece není fér. Že loňský ročníky si tu maturitu taky tvrde vydřeli tak proč ne my? Třeba proto, že letos je tu Covid-19? Držím palce aby to vyslo. Ačkoliv je tu podpisu docela málo. No oni se pak budou divit, až se virus zase projeví v plné parádě díky ním :)


Nepřihlášený uživatel

#15 Re: Skupina

2020-04-18 15:45

#8: - Skupina 

Nejde najít


Nepřihlášený uživatel

#16

2020-04-18 17:26

Co jí přiložit potom k té fyzické?

Nepřihlášený uživatel

#17

2020-04-19 09:08

Zdravím, do tisku je nejlepší napsat, zkuste novinky, idnes, seznamzpravy. Určitě se někdo z nich chytne, dokud to nezmedializujeme je konec. Preji hodně štěstí
Jawi

#18 PRACOVNÍ POVINNOST, OMEZENÝ ČAS SE PŘIPRAVIT

2020-04-20 18:35

Jsem studentkou oboru Sociální služby a pracuji dle nařízení vlády na plný úvazek v přímé péči o klienty, často mám směny i o víkendech. Z práce jsem velmi unavená a mám velmi omezený čas se připravit na maturitní zkoušku, proto mě to uvádí do situace, kdy maturitní zkouškou v červnu neprojdu pravděpodobně a budu ji dělat za tři měsíce později znovu v září, místo abych se mohla věnovat práci o prázdninách, strávím to učením. Na studium tenhle rok mít asi prostředky nebudu. Jsem v těžké situaci, byla bych ráda, kdyby vláda to brala alespoň trochu v úvahu a situace také mnoha dalších. Dostala jsme nařízením pracovní povinnost a to v plném rozsahu pracovní doby a teď mám projít maturitou, když se na ni nemám čas ani energii naučit. Moc bych si přála, kdyby vláda tuto petici vzala v úvahu, pokud bych dostala maturitu za vysvědčení, jak bylo předem plánovano, ušetřilo by mi to spoustu problémů z hlediska studia vysoké školy, finančních možností a mohla bych nadále pokračovat v práci v pečovatelské službě bez omezení. Práce mě baví, vím, že taková práce je v této době potřeba, ale maturita se zkrátka zdá teď pro mě naprosto nemyslitelná.


Nepřihlášený uživatel

#19 Re: PRACOVNÍ POVINNOST, OMEZENÝ ČAS SE PŘIPRAVIT

2020-04-20 19:16

#18: Jawi - PRACOVNÍ POVINNOST, OMEZENÝ ČAS SE PŘIPRAVIT 

Naprosto Vás chápu... Také budu letos maturovat. Je mi 34 let, jsem samoživitelka a po celou dobu karantény chodím do zaměstnání na plný úvazek. Odpoledne po práci dělám úkoly se synem, který chodí do třetí třídy. Na učení na maturitu mi moc času ani energie nezbývá. Jenže ti nikoho z ministrů bohužel nezajímá.


Nepřihlášený uživatel

#20 UČEBNÍ OBORY

2020-04-21 12:03

Platí to též pro učební obory?

Marek

#21

2020-04-23 07:48

Takže máme asi smůlu, už je to několik dnů a k petici se pořád nevyjádřili.


Nepřihlášený uživatel

#22

2020-04-23 12:01

Tak a na slovensku se maturity dostanou na základě vysvědčení jako to mělo být u nás... Tak mi teď prosím někdo řekněte co je a není fér... Slovensko má k dnešnímu dni 1300 nakažených a schválili to i přes to že před pár dny říkali že maturity budou... Ano možná maji horší zdravotnictví a nemusí být nákaza ještě tolik odhalena, je jich polovina atd atd... Ale pokud vycházíme ze statistik tak je to opravdu nefér a slovensko zase jednou ukázalo zdravý rozum.. Už i Babiš se cuká a naráz nechce ani nouzový stav.. Slovensko má daleko horší ekonomiku, ale teď jim závidím.. Vypadá to že tam aspoň ještě někomu záleží na lidech..


Nepřihlášený uživatel

#23

2020-04-23 19:10

To že se tady studenti zajímají o své prarodiče a své zdravý mi přijde hezké ale momentálně vidím největší problém ohledně zaměstnání. Jako maturant si nedovedu představit ze momentálně řeším maturity. Spousta podnikatelů snižovala stavy a nemyslím si ze zase budou hned nabírat nové lidi. Nejvíc mě stresuje jakožto studentku cestovního ruchu kde za boha seženu práci. Naprosto vidím jak vylezu s maturitním papírem a řeknu si “kde ale teď vydělám peníze?” Věřím ze většina lidi už bydlí s přáteli nebo sama nebo se svým protějškem a co si budeme, spousta lidi v tomhle věku řeší peníze. Nechci teď ztrácet čas učením a stresem ohledně maturit ale radši ho ztratím tím ze si budu hledat práci a budu doufat ze mě vůbec vezmou.
Michal

#24

2020-04-24 21:47

Dobrý večer všichni

nejspíš máme smůlu

K petici se nevyjádřili a nejspíše ani nevyjádří. Ani si neberou nápady od sousedů Slováků. 
Jediná naděje je ta, že počet nakažených začne rapidně růst a vše opět zatrhnou. 

 


Nepřihlášený uživatel

#25 Re: #25

2020-04-25 10:03

#24: Michal -  

V pondělí se bude odevzdávat reálná petice, která má už přes 10 000 podpisů, tak snad to pomůže 




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...