MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA / Oznámení / Dejme šanci prezidentskému kandidátovi Marku Hilšerovi zúčastnit se voleb! / Komentáře


Nepřihlášený uživatel

#1

2017-06-29 11:31

Čím víc bude kandidátů, tím větší šance bude Zeman mít, protože hlasy proti němu se roztříští mezi více kandidátů. Ideální by byl jeden protikandidát, kterého by ostatní podpořili...
Michal Majzner
Praha 5

#2 potřebujeme mít nyní více kvalitních kandidátů , voliči vyberou

2017-06-29 12:14

#1: -  

 Dobrý den, s tímto názorem nesouhlasím. Systém prezidentské volby v České republice je totiž dvoukolový. Rozdělení společnosti v České republice zajišťuje, že v prvním kole se každá zhruba polovina obyvatel soustředí za nejnadějnějším kandidátem (nám blízký bude konkurentem Miloše Zemana nebo Petra Robejška nebo někoho takového). Sami voliči nejlépe předejdou tříštění sil. To byl také případ minulé volby - problém nebyl, že by se lidé nesoustředili za jedním kandidátem - podpořili v prvním kole Karla Schwarzenberga, který doslova "vyluxoval" hlasy ostatních hodnotově podobných kandidátů. Problém nebyl, že by jich bylo více, ale naopak, že chyběl někdo, kdo by měl ještě větší šance, než Karel Schwarzenberg ve 2. kole oslovit 50+ %   voličů.   Například ve volbě chyběl Jan Švejnar nebo někdo podobný. Pak by to měl Miloš Zeman věřím mnohem těžší. 

Navíc kdo teď pozná, že třeba se máme soustředit za Jiřím Drahošem?  Pokud jste sledovali volby ve Francii, tak víte, že jasný favorit, Francois Fillon  byl několik měsíců před volbami odstaven skandálem. Nic takového nikomu nepřeji, ale může se sto bohužel stát. Sázet již teď  všechno "na jednu kartu" je obrovsky rizikové. Nebo Jan Fischer u nás .. myslelo se, že má "první volbu v kapse" , ale vůbec mu nevyšla kampaň, debaty, propadl.

Takže budu rád, když tam bude ještě člověk, kterému mohu 100% věřit a navíc jsem si naprosto jist, že kdyby hrozilo (dost nepravděpodobné, vzhledem k rozložení voličstva)  druhé kolo  Zeman-Robejšek například,  a cítil, že nemá dostatečnou podporu, tak by jistojistě odstoupil a doporučil volit rozumného kandidáta.

Navíc jak jsme psali, jde o kultivaci politické scény díky důvěryhodnému člověku z nové generace a doufám i naději do budoucna (nejen) v prezidentské volbě.

 

DM

#3 Re: pottebujeme mit nyni vice kvalitnich kandidatu , volici vyberou

2017-06-29 12:57

#2: Michal Majzner - pottebujeme mit nyni vice kvalitnich kandidatu , volici vyberou 

 Jenže pokud se do druhého kola nedostane Drahoš (dobře, možná ještě Horáček), ale nějaká "nasazená" osoba, která má být záměrným pseudokandidátem proti Zemanovi, tak máme smůlu a máme Zemana znovu. Takže p. Hilšer by mohl být soudný a nesnažit se brát Drahošovi třeba těch 1-4%. Anebo je tou nasazenou osobou a pak do toho půjde za každou cenu, aby právě ty procenta sebral a do druhého kola se dostal třeba další pseudokandidát, což by mohl být např. Stropnický.

Michal Majzner
Praha 5

#4 Re: Re: pottebujeme mit nyni vice kvalitnich kandidatu , volici vyberou

2017-06-29 15:15

#3: DM - Re: pottebujeme mit nyni vice kvalitnich kandidatu , volici vyberou 

 Marek se právě nechal slyšet, že toto samozřejmě bude brát v úvahu a podle toho se před volbou zařídí - takže se shodujeme. Ale teď je opravdu brzy ještě. A co když se pan Horáček a Drahoš ukáží v diskuzích jako slabí kandidáti? Doufám, že ne, nepřál bych to, ale další jasný kandidát je jedině plus.  Ještě opravdu do prvního kola zbývá hrozně dlouhá doba...

Jak říkám, voliči nejsou neznalí, zvláště ta část, na kterou spoléháme v prvním kole, ta velmi dobře vyhodnotí, kdo má největší šance do kola druhého.

Minule také Karel "vyluxoval" prefence například Přemysla Sobotky a dalších ... nepodceňoval bych voliče. Více dobrých kandidátů znamená také kvalitnější diskuzi, na to nezapomínejme.

qwert123

#5 Re: Re: Re: pottebujeme mit nyni vice kvalitnich kandidatu , volici vyberou

2017-06-29 15:28

#4: Michal Majzner - Re: Re: pottebujeme mit nyni vice kvalitnich kandidatu , volici vyberou 

 Ale "my" (oml. za ten plurál, ale nelze jinak) skutečně potřebujeme kandidáta, který bude machrovat v diskusích stejně jako Zeman? 

NE!

NE pro Horáčka 
NE pro Hilšera

 

s nadějí, že podpoří DRAHOŠE a přestanou si hrát na Ameriku. 


Nepřihlášený uživatel

#6

2017-06-29 16:05


Dobrý den, pane Němče,

právě dnes jsem p.Markovi H. poslala vyplněný arch se 16 podpisy. Ode mne je v pořadí druhý a je to asi maximum, co mohu kolem sebe sehnat. V Liberci je, pokud vím, jedno podpisové místo. Už dlouho jsem se neptala, jak to vypadá s počtem podpisů, zpočátku to nebylo slavné. Ještě je čas a myslím, že to bude s tím, jak se bude volba prezidenta blížit, pro lidi čím dál zajímavější a tento pán by se mi na prezidentském křesle taky líbil. Určitě víc než další "antiislámista" a zájemce o trafiku (nejspíš) - Vratislav Kulhánek, jak jsem se dnes dočetla. Je to horror. Jobovka stíhá Jobovku, ale buďme optimisté. Je to možná kvůli tomu, abychom si lépe všímali toho, co je kolem ještě - nebo už zase - dobrého.

Zdraví Vás důchodkyně Eva Vaníčková z Liberce

Nepřihlášený uživatel

#7

2017-06-29 16:29

Vážení pánové,
velmi si cením všeho, co jste udělali ohledně petice, jejímž jsem signatářem (jen pro pořádek), tedy toho, co jste udělali ve prospěch dobré věci, ve snaze o řešení alespoň jedné části marasmu, se kterým jsme nuceni se setkávat. Potud vám patří můj dík a úcta.
Váš aktuální příspěvek (odkaz dorazil v podobě emailového oznámení), týkající se nastávajících prezidentských voleb mne však poněkud zaskočil - tím, že je preferenčně personifikován. Jakkoli pan Marek Hilšer může být slušný i schopný člověk a jakkoli může být jeho kandidatura přínosná, spojit aktivitu, týkající se výlučně snahy o zákonnou eliminaci pana Zemana v postavení prezidenta, s agitací pro nového kandidáta na prezidentský úřad, je podle mého názoru krajně nevhodné.
Chápu sice váš osobní zájem (který je shodný se zájmem mým a věřím, že valné většiny lidí v této zemi) o to, aby prezidentský úřad zastávala kvalitní osobnost bez nežádoucích vazeb. Ani tento zájem ale nemůže omluvit využití / zneužití (vyberte sám) signatářů petice, která má s vaším aktuálním příspěvkem společné pouze to, že jde o "post prezidenta". Nevím, jak u koho, v mých očích jste se tím transformovali ve volební štáb pana Hilšera, který ovšem touto agitkou prokázal svému kandidátu ze všeho nejvíc medvědí službu. Škoda.
Přeji vám krásné dny
Alena Raisová

Nepřihlášený uživatel

#8 Jsem trochu na rozpacích...

2017-06-29 17:43

Nemyslím si, že je rozumné tříštit síly podporou dalších a dalších kandidátů, když je životně důležité pro celou zemi především zbavit se toho současného hradního monstra a rýsuje se dokonale civilní a slušný kandidát, který už nyní má poměrně dobrou šanci.
A nevím, jestli mi trochu dost nevadí případný kandidát "kterého známe osobně, Marek".... Koneckonců každý známe někoho osobně, dokonce i současné Blahorodí zná hodně lidí osobně. A ten "Marek" mi trochu připomíná výkřiky ve webových "diskusích" typu: Miloši vydrž, my tě nedáme...Budeme tě, Miloši třeba i nosit...! V žádném případě tím nechci snižovat kvality, jak lidské, tak politické pana Hilšera, dohromady o něm (já !!) nic nevím ani se nechci dlouze pozastavovat nad oslovením (případného) prezidenta křestním jménem, jen mi to nepříjemně připomíná ony výkřiky ve zmiňovaných "diskusích" o "Kchódlovi" a "Milošovi". Berte to jako můj soukromý názor, který má velice daleko k nějakému zbožštění prezidenského úřadu, ale přeci jen by měl představovat určitý, snad majestát, vhodnější výraz mne nenapadá, který by si určitě zasloužil oslovení "pan" a příjmení.
Smím-li ještě k tomu oslovení jménem, kdysi, ještě za komunistického režimu se při nejrůznějších veřejných akcích někteří moderátoři tomu, aby nemuseli použít oslovení "soudruh" vyhýbali právě oslovením jménem a příjmením, kdy se elegantně "soudruhovi" vyhnuli. Bohužel, i v době, kdy už to vypadalo, že se naučíme používat oslovení "pan, paní", dnešní mediální hvězda, pan Moravec, tehdy ještě redaktor BBC, začal tohle odporné oslovování jméno+příjmení používat naprosto systematicky a je nanejvýš příznačné, že ho v tom ve svých televizních diskusních pořadech následoval snad nejodpornější bolševický skřet, nynější šéfredaktor Radiožurnálu, soudruh Pokorný. Velice hezky to vyznělo, když jsem ho jednou zaslechl: "...co na to říkáte, Václave Klausi ?". Čímž nechci říci, že bych onoho pojmenovaného DNESKA nějak miloval.
A abych to nějak konečně uzavřel, spoléhat na to, že volič se nakonec před urnou zastaví, zamyslí a nakonec moudře zvolí toho nejlepšího kandidáta mi připadá, přinejmenším, velice naivní, ne-li nebezpečné. Aníž bych pohrdal demokratickými principy a mechanismy.

Snad nejvýraznější vzpomínkou na onu komedii, která vynesla na Hrad ten současný zvratek je zdánlivá drobnost, která, kupodivu, nevyvolala absolutně žádnou odezvu. Ani u žádného z novinářů, ani u politiků "napříč", ani u moudrého voličstva.
Jedním z velkých argumentů Zemanovy klaky proti "Kchódlovi" bylo, že ten odpornej Němčour a katolickej přivandrovalec nezná ani druhou sloku české hymny. A najednou se začali všichni předhánět v tom, jak ji znají, pan profesor Klaus mladší, ředitel věhlasného gymnázia dokonce několikrát, bohužel i pan Schwarzenberg se začali předvádět, jak ji oni umějí.V tom posledním případě to bylo snad ještě horší než "číro".
Předpokládám, že Vy ji znáte také ? Ale ne, nebudu Vás zkoušet. Jistě víte, stejně jako já, že zákon o státních symbolech říká, že českou státní hymnu tvoří PRVNÍ sloka Škroupovy písně "Kde domov můj".

Tedy, pokoušet se vytvářet další a další kandidáty proti jednomu, u něhož není ani v nejmenším jisté jak a odkud masivní podporu bude mít, při značné neprůhlednosti státních mechanismů, které mohou volby "korigovat" může skončit tím, že těch pár hlasů, někde vyplýtvaných může být rozhodujících.Tady se rozhodně nejedná jen o "obměnu generací", zkuste si vybavit, že "Jeho Blahorodí" by podpořilo referendum o vystoupení z EU, i když by ((zcela samozřejmě) hlasovalo proti.

S pozdravem,
M.Klimeš



Vlastizrádci z pražské kavárny neprojdou!
Nepřihlášený uživatel

#9 Toho banderovce?

2017-06-29 18:36

Naserte si, pražská kavárno!


Nepřihlášený uživatel

#10

2017-06-29 18:37

            

Opět prohrajete!

#11

2017-06-29 18:57

Je opravdu ubohé, že člen TOP09 Němec po prohraných volbách kandidáta TOP09 na prezidenta založil tuhle "petici".


Nepřihlášený uživatel

#12

2017-06-30 00:51

Radeji Zemana (i kdyz ho rad nemem) nezli nejakeho Hillsera ,mozna lepe kdyby to zkusil v Israhelu!!

Nepřihlášený uživatel

#13 Re: Jsem trochu na rozpacích...

2017-06-30 04:46

hovnoccuc

#14

2017-06-30 04:47

Pis strucne !! Tady neni knihovna stareejch babicek


Nepřihlášený uživatel

#15 Re: Jsem trochu na rozpacích...

2017-06-30 04:48

#8: - Jsem trochu na rozpacích... 

 A pis strucne spisovateli


Nepřihlášený uživatel

#16

2017-06-30 05:56

Podepsat se pod vykopnutí kremelské trosky, není to samé jako podpora pana Hilšera,.. toho rozhodně volit nebudu.
Skol !
Pražáci čuráci
Nepřihlášený uživatel

#17

2017-06-30 08:20

Miloš Zeman bude opět dobrý prezident a pražská kavárna bude opět kvičet jako postřelené svině. :-)


Nepřihlášený uživatel

#18 Re:

2017-06-30 13:35

#7: -  

 Aleno, musím s Vámi jen souhlasit. Petice je věcí jednou, agitace za nového kandidáta věcí druhou. S tou druhou se neztotožňuji a trochu mě mrzí, že k ní byla „použita“ ta první.
Jak píšete, je to škoda.
Pěkný den
Lenka Pavlová

svobodana

#19 upozornění na dalšího prezidentského kandidáta (M. Hilšera)

2017-06-30 17:03

Vážení rozhořčení,

na rozdíl od paní Raisové a Pavlové neshledávám na upozornění na dalšího, dosud celkem opomíjeného kandidáta na prezidentskou funkci, MUDr. Marka Hilšera, nic pohoršlivého, a to zejména proto, že v tomto kroku nevidím nic, co by bylo nefér nebo jakkoli ohrožovalo další kandidáty. Odkaz na stránku MH má zcela jistě daleko k manipulaci nesoudnými davy. A pokud někdo mluví o "nastrčené figuře", zřejmě nemá ve zvyku pátrat po dostupných informacích a dává přednost apriorním, ničím nepodloženým soudům; právě to je něco, čeho bychom se ve voličstvu měli obávat.

Přiznejme si však, že ačkoli se už přes čtvrt stolení pohybujeme v mantinelech společnosti, která si říká demokratická, je zřejmé, že šance rovné nejsou (což je do jisté míry i přirozené). Ani v předvolebním klání. Není ale chybou zmíněného kandidáta, že se nezviditelnil na politickém kolbišti (nestraník), že dosud nedosáhl důchodového věku nebo významného profesionálního úspěchu či mediální proslulosti. Kdo se vážně zamýšlí nad tím, kdo by nás mohl se ctí reprezentovat, měl by se seznámit s lidskými motivacemi, občanskými zkušenostmi a politickými postoji také tohoto kandidáta, kterému dlouhodobě není lhostejné, v jakém společenském klimatu žije a kam směřuje naše republika. Jsem přesvědčena, že toto měli na mysli autoři petice, když se na její signatáře obrátili se svým apelem. 

Osobně dr. Hilšera (s prominutím Marka) znám z práce v Akademickém senátu 1. lékařské fakulty UK, jemuž jeden čas (již jako student) i předsedal. Vím o jeho angažovanosti ve věcech obecných i o jeho vytrvalé potřebě napomáhat rozumným řešením a posouvat věci směrem k lepšímu. Své kampani, která není zdaleka středem zájmu médií (a bez těch patrně zůstane outsiderem), obětuje s přáteli již rok svůj volný čas i peníze (kterých jako mladý lékař věru nemá nazbyt). Nebude mít patrně billboardy. Objíždí regiony a mluví s občany. Není konfrontační. A myslí to vážně. Ale protože je to čestný člověk, věřím, že se nakonec zařídí podle rozložení sil tak, aby kýžená změna na prezidentnském postu nastala. 

Dana Svobodová

Jenda

#20 Re: upozornění na dalšího prezidentského kandidáta (M. Hilšera)

2017-06-30 21:51

#19: svobodana - upozornění na dalšího prezidentského kandidáta (M. Hilšera) 

 Neznám ho osobně, ale viděl jsem ho a slyšel jsem ho na jednom koncertu, kde měl i malé vystoupení - informaci o sobě a svých představách. Podpořil jsem ho podpisem i finančně a mám v něho naprostou důvěru. A taky myslím, že by ustoupil, jakmile by jeho kandidátství mohlo vést k oslabení rozumného výsledku voleb.

 

Michal Majzner
Praha 5

#21 Re: Re: upozornění na dalšího prezidentského kandidáta (M. Hilšera)

2017-07-01 07:25

#20: Jenda - Re: upozornění na dalšího prezidentského kandidáta (M. Hilšera) 

 Děkuji Vám za podporu a moudrá slova a myslím si to samé. Smysl v jeho podpoře vidím v tom, že mezi lidmi při kampaních a v televizních debatách bude člověk, na kterého se mohu spolehnout, že bude hájit rozumné demokratické myšlenky. Již to samo o sobě je obrovsky cenné. Navíc má dobrý úsudek a sám posoudí, zda má šance v prvním kole nebo zda má smysl někoho jiného podpořit.  Osobně nesouhlasím se včerejším komentářem Lídy Rakušanové, že "tříštění sil" by mohlo vést k vítězství MZ v prvním kole. Jak by k něčemu takovému mohlo dojít? Jedině tak, že by lidé, kteří mají velký odpor k MZ si nedokázali vybrat mezi kandidáty a zůstali doma. To by hrozilo, kdyby naopak bylo málo kandidátů a na jediného rozumného naopak vyplaval nějaký veliký skandál atd.  Jinak mít více kandidátů je bezpečnější .... protože i když se v prvním kole síly rozloží mezi více, stále to bere efektivně jedinému kandidátovi to 1.kolo vyhrát ...   No a ve 2. kole se již rozhodne.  Ale jak jste psali, Marek je velmi rozumný člověk a ve kterékoliv fázi jsem si jist, že se rozhodne optimálně.

No a poslední skvělá věc je ta snad vůbec nejlepší na celé věci  - pokud Marek vejde trochu ve známost díky kampani a slušné politice, může být teoreticky nadějí pro budoucí politiku nejen prezidentskou, pokud bude tomu ochoten věnovat další náročný čas :)


Nepřihlášený uživatel

#22 Re: Re: Jsem trochu na rozpacích...

2017-07-01 14:07

#15: - Re: Jsem trochu na rozpacích... 

 Taky nemusím vůbec, nejspíš ?


Nepřihlášený uživatel

#23 Re:

2017-07-01 14:10

#17: Pražáci čuráci -  

 Ovčáci, čtveráci..

veny

#24

2017-07-01 19:32

Jen dement může dát hlas Havloidnímu Drahošovy nastrčenému neschopnému  . Jen dement může dát hlas, mafiánovy a vekslákovy Horáčkovy . A jen dement může dát hlas tomu vypatlanému Hilšerovy.  Za všemi těmito lidmi stojí prozápadní kapitalistická mafie ,všichni tito lidé nadšeně halekají kdykoli teroristická organizace NATO vyrazí někam vraždit. Člověk musí mít IQ hodně pod 70 ,když ještě pořád dává hlasy prozápadním loutkám , strůjcům světového terorismu. Tolik lidí kolik zavraždila Amerika s Británií a Francií za posledních sto let ,to nestihla zavraždit ani katolická církev. Nikdo z těch vašich vypatlanců se nedostane ani do druhého kola. Protože lidé v této zemi nejsou tak uplně hloupý a něchtějí mít se zločinci ze Západu ,ale ani z Východu nic společného. Berete si pořád do pusy Západní demokracii a jste tak slepý , že nevidíte ,že na Západě nikdy žádná demokracie nebyla. Západu vládnou nenasitné rodinné klany vrahů ,židozednáři . Jediné co je zajímá je kdo z nich bude na titulní stránce nejbohatší člověk světa . Zabijou kuli tomu klidně každého z vás hlupáků. V té vaší vysněné Americe nemá 30% populace ani na zubaře , zatím co zbrojaři terorizují celý svět a smějou se, Američany používají jen do mlýnku na maso . Británie kde umlácení Čecha řetězem je za podmínku ale hození slaniny po muslimce za pul roku vězení. To chcete? Tuhle západní teokracii ? Tak v tom případě volte ty tři nastrčené vypatlané loutky bez rozhledu. A do deseti let vám tu budou slimáci řezat hlavy a znásilňovat dcery deno deně. Ještě že se celá ta Západní teokracie bude do té doby topit v krvi a občanských válkách. Pevně doufám že lidé u nás mají rozum a tu špínu zde k moci nepustí. Stačil zločinec Havel. Řekl bych že lidé jsou už vyléčení z podobných degenerátů.


Nepřihlášený uživatel

#25

2017-07-02 07:02

Pana Hilšera nikdo nezná... pokud má soudnost a zodpovědnost pro kterou "Marka doporučujetee, protože jej znáte dobře osobně" neměl by se vůbec o kandidaturu snažit
Promiňte mi můj dotaz... jakou hodnotu má vaše reference? Nezlobte se, myslím že pro 99,9% obyvatel ČR má vaše reference hodnotu nulovou