Za ponechání údaje o hlavním městě Izraele ve školním atlase


Nepřihlášený uživatel

#26

2016-08-31 07:56

Žádný „palestinský stát“ a žádného „palestinského velvyslance“ neuznávám. Má snad ISIS velvyslance v ČR? Může mít ČR diplomatické styky s teroristickými organizacemi? NE!

Nepřihlášený uživatel

#27

2016-08-31 11:31

Možná by po tomto incidentu bylo lépe ministryni uvolnit.

starablazkova

#28

2016-08-31 12:32

Poslanec neexistujícího teroristického státu komanduje předposrané úředníky socialistiké vlády jak mají lhát.
S tím nemohu souhlasit, i kdybych se Semtexem opásal.


Nepřihlášený uživatel

#29

2016-08-31 14:54

Hlavní město Izraele je  J E R U Z A L É M   ! !   Stát Palestina  N E E X I S T U J E   ! !


Nepřihlášený uživatel

#30

2016-08-31 16:07

Při návštěvě Izraele jsem vypadal jako ignorant, když jsem místnímu průvodci říkal, že hlavní město je Tel Aviv. Nechci, aby se i moje děti mohly dostat do stejně trapné situace.

Nepřihlášený uživatel

#31

2016-08-31 16:54

Ve Švédsku už jsou dál: "  Jedna základní škola v Malmö propůjčuje své prostory v neděli  sdružení s názvem Framtidsföreningen [ "The Future Society"]. Organizace pořádá nedělní školu, kde mimo jiné  jsou rozdávány dětem mapy, kde Izrael byl odstraněn a v učebnicích je  "odpor" proti Izraeli  oslavován. Framtidsföreningen také obdržel $ 4500 z Malmö rekreačního fondu od roku 2014.

https://www.gatestoneinstitute.org/7626/sweden-anti-israel 

 


Nepřihlášený uživatel

#32

2016-08-31 17:06

Jeruzalém je hlavní město Izraele, tak, jak rozhodla vláda Izraele
Dan

#33 Re:

2016-08-31 18:37

#1: -  

 Proč Izrael staví osady na palestinském území? Neumí se chovat.


Nepřihlášený uživatel

#34

2016-08-31 20:39

Proc PODEPISUJI tuto petici: O umisteni hlavniho mesta na uzemi sve jurisdikce si rozhoduje kazdy stat sam. Jerusalem byl vzdy hlavnim mestem Israele s vladnimi institucemi vetsinou v zapadni, dominantne "zidovske" casti mesta, ktera je soucasti Israele od 1948. To, ze vladni instituce nebo diplomaticka zastoupeni jsou i mimo hlavni mesto existuje i v jinych zemich: Nizozemske hlavni mesto je Amsterdam a vladni instituce a diplomaticka zastoupeni jsou v Den Haag/The Hague. To, ze neexistujici stat, "Palestina", je udeleno moznost "radneho" diplomatickeho zastoupeni neni uznani jeji existence, ale pokus o politicky natlak. To, ze se "palestinske" ambasade umozni zasah do vnitrnich zalezitosti hostitelskeho statu, jako v pripade toho ucebniho atlasu, je nehoraznost.

Nepřihlášený uživatel

#35

2016-08-31 20:44

O tom, ktere je hlavni mesto toho ktereho statu, rozhoduje dotycny stat.

Pred Druhou svetovou valkou Litevcani uvadeli, ze jejich hlavnim mestem je Vilnius, docasne okupany Polskem, a proto administrativa statu sidlilo v Kaunasu.

Uvadet Tel-Aviv jako hlavni mesto Izraele namisto Jeruzalemu je jako tvrdit, ze hlavnim mestem Ruska je Leningrad a ignorovat, ze jim je Moskva a ze Leningrad se jmenoval a zase jmenuje Sankt Peterburg. Podobne by bylo uznavat za hlavni mesta New York namisto Washingtonu, DC, Toronto namisto Ottawy, Sydney namisto Canberry, Rio de Janeiro namisto Brasilii, atd.

Tvrdit, ze Cesko nemuze uznavat Jeruzalem kvuli jeho vychodni casti, jejiz unifikaci s jeho zapadni casti provedl Izrael po Sestidenni valce v cervnu 1967, rad bych pripomenul, ze Ceskoslovensko uznavalo jako hlavni mesto NDR Berlin, pres existenci jeji zapadni casti, ktera nebyla soucasti NDR. Soucasny postoj ceske administrativy je tudiz "mnichovsky".

Soucasny postoj nekterych neni zalozen na historicke pravde, ale politicke korektnosti, ktery, jak historie jiz mnohokrat dokazala, vede spise do hrobu nez na vysluni civilizace. Ceskeho Ministerstva kultury (v tomto pripade spise vystupujici jako Ministerstvo politicke korektnosti) v tomto pripade plave s proudem, nez aby se drzela jistych zasad.

Pokud Cesko ma kratkou pamet, v dobe nesvobody a okupace, at nacisticke nebo sovetske, stali Zide a pozdeji jejich stat Izrael na strane ceskeho lidu, coz se o Arabech rici neda. Staci pripomenout jejich nejvyznamnejsiho predstavitele z uzemi dnesniho Izraele, Jeruzalemskeho muftiho, ci Gamala Abdela Nasera, ktery pro svuj postoj musel byt v dobe WW2 internovan Brity. Byla doba, kdy si to Ceskoslovensko uvedomovalo a clovek by predpokladal, ze historicka pamet naroda neni zase tak kratka, ale v pripade soucasne ceske vlady se evidentne mylim.

Co se tyce samotne petice, jeho vyplneni vyzaduje uvedeni krestniho jmena. Pro mne nemozne uvest, protoze nejsem krteny. Autori peticni stranky zrejme nevedi, ze v cestine existuje Rodne jmeno, stejne jako v anglictine First ci Given Name, ve francouzstine Prénom a v nemcine Vorname. Vyrazy, ktere nepredpokladaji predem definovane nabozenstvi, jak je tomu u krestniho jmena.

Charles Wiener


Nepřihlášený uživatel

#36 Izrael > Palestina

2016-08-31 20:49

Položme si otázku. Jsou lepší pracovití židi, kteří vybudovali z ničeho vysoce rozvinutý stát disponující nejmodernějšími technologiemi, nebo arabská palestinská sebranka, která umí jen ničit, zabíjet a škemrat o humanitární pomoc?


Nepřihlášený uživatel

#37

2016-08-31 22:40

TAK TUHLE PETICI MOHL NAPSAT JENOM NĚJAKÝ VEPŘ CO VOLIL PŘÍTELE IZRAELE OŽRALÉHO TUZEMANA, CO SE KAMARÁDÍ S PUTLEREM A DALŠÍMI DIKTÁTORY A CHCE POPULISTICKY VYHÁNĚT NEBOŽÁKY MUSLIMSKÉ BĚŽENCE Z ČESKÝCH ZEMÍ. JSTE UBOHÁ KVIČÍCÍ NACINALISTICKÁ A BOLŠEVICKÁ PRASATA !!!!! PROSTĚ ČESKÁ CHÁTRA, KNEDLOVEPŘO A ŠKOPEK PIVA, JAK SPRÁVNĚ ŘEKL PAVEL NOVOTNÝ. BĚŽTE UŽ DO PR.... TAM KDE SLUNCE NESVÍTÍ, ZASRANÍ RASISTIČTÍ ČECHÁČCI !!!! 


Nepřihlášený uživatel

#38

2016-09-01 01:28

Ještě se v dějinách nestalo, aby bylo zcela marginální ministerstvo školství chytřejší, než král Šalamoun. Až za paní ministryně Valachové.
acb

#39

2016-09-01 02:02

V textu chybí čárka za vloženou větou (před "vrátíme"). Je to škoda, když tu jde o školství. Navíc nás  s dětmi již školou nepovinnými ten text jednoduše diskriminuje. Nemůžeme s dobrým svědomím petici podepsat. I to je škoda. Achabisko


Nepřihlášený uživatel

#40

2016-09-01 09:42

Absolutne nepripustne aby na skolach ucili nespravne informacie- klamstva a o to horsie ak tento krok bol urobeny ako ustupok teroristickej organizacie co riadi palesticky narod -ich vlada.

Nepřihlášený uživatel

#41 2014: 500 zavražděných palestinských dětí!

2016-09-01 09:43

Vy byste měli být souzeni mezinárodním soudem za své zločiny proti lidskosti!


Nepřihlášený uživatel

#42

2016-09-01 15:22

Jak je vůbec možné, že si může nějaký neexistující stát diktovat, které město budeme považovat za hlavní město Izraele? Když si tzv. Palestinci vymyslí, aby se stát Izrael úplně vymazal z atlasů, taky to naše vláda odkývá jako nějaké tupé ovce? Hlavní město Izraele je Jeruzalém a přes to vlak nejede. Je nehoráznost to jakkoliv zpochybňovat, natož měnit...


Nepřihlášený uživatel

#43

2016-09-01 15:33

Nemám starost o Jeruzalém ani o stát Izrael. Všech 66 knih Bible tj. SZ a NZ hovoří jasnou řečí o nezrušitelné vůli Stvořitele. S pozdravem Jiří Kašpar
Vašek Malec

#45

2016-09-01 16:20

Já bych se nedivil, kdyby v těchto intencích nebylo uváděno v učebnicích dějepisu například i to, že na konci čtyřicátých let se v Českých Budějovicích cvičili izraelští piloti - mnozí z nich byli a nebo jsou ve významných státních funkcích státu Izrael, kteří pak na Československým státem Izraeli odprodaných Spitfirech a československých S - 199 Mezek, bojovali proti Arabům, kteří chtěli tento stát potomků Davidivých utopit v krvi.

Kdyby se zamlčovelo i to, že první bombardovací letouny - dvě B 17 byly v Českých Budějovicích připraveny a vyzbrojeny na přelet do Izraele, při kterém bombardovaly Cairo, hlavní město egipťanů, kteří napadli Izrael, nebo i to že řada československých vojáků, kteří přišli zpět do vlasti z Anglie, ale i z SSSR odešla žít a i bojovat do Izraile.


Nepřihlášený uživatel

#46

2016-09-01 18:01

Plně souhlasím. Jeruzalémby měl být celosvětově uznán jako hlavní město. Už jen z historického hlediska.

Nepřihlášený uživatel

#47

2016-09-01 19:11

Teroristům se nemůže ustupovat, v Izraeli to dobře vědí , jen díky tomu dosud existují.

Nepřihlášený uživatel

#48

2016-09-01 19:23

Protože fandím Izraeli.

Nepřihlášený uživatel

#49 Re:

2016-09-01 20:11

Souhlasim#2: -  

 

Petr

#50

2016-09-01 20:14

Mezi Izraelci a Palestinci je zásadní rozdíl v mentalitě a úctě k životu. Židi dokázali během pár desítek let zúrodnit poušť, na které tisíce let Palestinci poháněli stáda koz a velbloudů, a to i přes odpor všech okolních států, kteří proti nim hned v počátku vedli válku, ve které i tak Izraelci proti přesile vyhráli a od té doby nepřestali s neustálým odstřelováním jejich státu. A co dokáží Palestinci, kteří nikdy nic nevybudovali? Jen střílet na Izrael ze škol a nemocnic rakety, krytí štítem civilistů, odpalovat se při sebevražedných atentátech na tržištích, aby sebou vzali co nejvíc lidí. Mentalita takových lidí (kdybych napsal zvířata, urazil bych je) je mi naprosto odporná. Někoho kdo nemá absolutní úctu k životu a kort k nám nevěřícím psům já v Evropě nechci. Takoví lidi společnosti nikdy přínosem nebudou - se podívejte do Francie, Itálie, Švédska, Německa, Anglie na ten kulturní přínos - umí to jen přepadávat a znásilňovat. Nechápu lidi, co se téhle teroristické sebranky mohou ještě zastávat. A ještě těmihle antisemitskými nesmysly indoktrinovat děti prostřednictvím školních pomůcek. Že jim není hanba! Jsou odporní!!