Petice za instalaci sochy hrdinům odboje
Jo
Re: děkuji pěkně za pozdravení, jenom nepoznám, od koho je...
pravda
Sice neschvaluji to co provedli potomci genmjr. Josefa Mašína, ale nakonec to možná i podpořím, jelikož skladbu zastupitelstva Prahy 6 považuji za nejhorší v republice.
Jsem velmi rád, že se tato petice objevila - s chutí jsem ji podepsal. Už asi před dvěma roky, kdy se začalo o pomníku Marie Terezie mluvit, jsem nad tím jen kroutil hlavou, i z hlediska historie (mj. vídeňská centralizace a germanizace) to považuji za scestný nápad.
Velice rada podporim tuto petici.kdyz je to pro dobrou vec
Re: pravda
Nevědomost je běžný jev v této zemi.Tzv.oběti byli příslušníci SNB a jeden příslušník zločiných Lidových milicí.Zajisté nevíte,źe bří.Mašínové dostali po válce vyznamenáni za záchranu sovětských zajatců.
Byli to hrdinové, vlastenci! Dnes, bohužel, chybí! Jaroslav Lamr, Rožmitál.
Re: Re: pravda
Stejně jako jejich matka nebo strýc. Ona zavřená, zemřela v kriminále, on popraven společně se dvěma členy skupiny.
Ondřej Šebesta
Re: Díky
Re:
Právě tři králové by jistě vedli odboj proti žaláři národů stejně jako Masaryk, Beneš, Kramář, Rašín, Klofáč a další hrdinové 28. října.
Re: Re: Díky
#16: Kamil z KLOBETY - Re: Díky
Souhlasím taktéž.
Re:
Ano, v Roudnici jsem u odhalení pamětní desky s radostí byl a rád bych dožil odhalení sochy "Třem králům" a třem kamarádům ze Skupiny Mašínů v Praze...
Čest jejich hrdinství.
Marie Terezie jistě také stojí za připomenutí. Ale jistě se najde místo blíže Hradu, jehož podobu významně ovlivnila.
| This discussion has been closed. |