Petice proti uvažované těžbě štěrkopísku ve Staré Boleslavi


Nepřihlášený uživatel

#1

2011-07-13 14:46

Jde o zcela bezprecedentní příklad prosazování parciálních komerčních zájmů tzv. "lobyingem" na úkor zájmu veřejného, neboť veškerá veřejnost a obyvatelé města Brandýs n. L. Stará Boleslav se o připravované těžbě dozvěděli až v momentě, když bylo na daném místě louka U jatek - Stará Boleslav - smontováno korečkové rypadlo!!!!!!!!!!!!!

Nepřihlášený uživatel

#2

2011-07-14 01:44

Připojuji svůj hlas k petici obyvatel, které je potřeba vyslyšet. Jedná se o jejich město, jejich ulice, jejich zdraví a hlavně, jejich životní prostředí. Mají plné právo říci NE.
Mgr. Janeta Benešová

Nepřihlášený uživatel

#3

2011-07-14 09:25

To je snad ta největší hloupost,co mohl někdo vymyslet.Jako by nestačilo,že máme téměř uprostřed města stavebniny,již dva roky se "opravují" mosty!!Místo obchvatu,abychom se zbavili těžkých náklaďáků,tak pískovnu??? Jansová
boleslavak1

#4 Zastavení záměru těžby písku za humny Staré Boleslavi

2011-07-14 15:00

Zdravím všechny,
prosím zastavme tento nesmyslný podnik a následné zavezení odpadem. Asi by bylo lepší obejít všechny občany Staré Boleslavi s petičním archem. Zdá se mi, že mnoho lidí o této petici neví podobně jako o těžbě. Zkusme zvýšit váhu naší petice a přerušme bezohlednost a ........ našich radních. Pojdme na radnici, oficiálně si vyžádejme informaci a tu musíme ze zákona dostat! PS: Totéž jsou mosty!

Nepřihlášený uživatel

#5

2011-07-15 10:23

Jako zastupitel města, který veřejně vystupuje po celá léta proti rozšíření těžby, udělám vše, co je v mých silách a v návaznosti na platné zákony, abych napomohl k zabránění rozšíření těžby písku v katastru našeho města. V.Kapal
skorkovák
Nepřihlášený uživatel

#6

2011-07-15 15:56

Chamtivost těchto novodobých zlatokopů nezná mezí...pokouší se o to i za cenu podvodů na spoluobčanech ve všech možných lokalitách, i v našem bydlišti...zničí vše cenné a nenahraditelné, co nám tu po době ,,úžasného a rovnoprávného komunismu,, ještě zůstalo nedotčeno...nedovolme jim to...


Nepřihlášený uživatel

#7

2011-07-15 17:21

Máme snad demokracii a tak se vyjadřuji.Půda ještě hřeje od stop, kdy po ni kráčel soudobý papež a za ním přicházející procesí poutníků z celé vlasti. Snad by zastupitelé města Brandýs n.L. - St. Boleslav mohli se zdravým rozumem usoudit, že dravost podnikatelů není vždy ku prospěchu města, které je už tak sužováno naprosto nezvádnutelnou dopravou.Václav Kolář

Nepřihlášený uživatel

#8

2011-07-15 21:14

Je to hrůza bude to mít vliv na spodní vody, tatry s pískem zničí silnice, dopravci je záměrně přetěžují. Pak ty pozemky zaplněné odpadky prodají na parcely, ze země pak bude unikat dlouho metan atd.

Nepřihlášený uživatel

#9

2011-07-16 11:36

Pryč s místostarostou Javůrkem!!!! Tváří se že je pro lidi a přitom
zjednodušší pozici nenasytným těžařům podepsáním dlouhodobé nájemní smlouvy.

Nepřihlášený uživatel

#10

2011-07-16 13:13

Javůrka znám osobně. Pod maskou hodného dědy rybáře se skrývá vypočítavý prospěchář, který je pro prachy a funkce schopný čehokoliv, co chcete od bývalého komunistického aparátčíka. Jinak držím palce a doufám, že se podaří těžbu zastavit.

Nepřihlášený uživatel

#11

2011-07-17 12:29

Od dětství, které jsem prožila v Brandýse n.L., byla Polabská luka mým rájem, nejkrásnější klidnou krajinou, naučila jsem se plavat v Labi a tichých rybnících, jako býval Proboštský. Viděla jsem turistickým byznysem zničenou krajinu kolem kouzelného jezera Tahoe v USDA a stačilo mi to - to nikdy!

Nepřihlášený uživatel

#12

2011-07-18 09:28

Proto nové mosty - pro pískaře..

Nepřihlášený uživatel

#13 O Boleslavi se říká, že je to město duchů......

2011-07-18 13:58

Připojuji svůj hlas,  protože nevím co jiného bych mohla udělat:(

Podepisovali jsme petici proti pískovně v Otradovicích. Po zahájení těžby nám všem klesla voda ve studnách, takže jsme se museli připojit na městskou. K čemu nám byly následně vypracované posudky, že se tam těžit vlastně nemělo a že původní posudek byl špatný, když pískovna jede?? Nejsem geolog, nedokáži domyslet, co tato těžba s krajinou a s vodou udělá, jak se bude chovat vylitá voda při záplavách při změněných podmínkách, ale dokážu si živě představit, co to udělá s mým životem, když se pár metrů od domů spustí těžba písku. Vodičková

 


Nepřihlášený uživatel

#14

2011-07-18 16:31

To se ani nedá slušně komentovat!!!

Nepřihlášený uživatel

#15

2011-07-18 18:28

Tak k půvabné dostavbě brandýské radnice a barbarské demolici unikátního historického mostu před významnou renesanční památkou, můžeme očekávat i intenzivní atak na "zvelebení" pravého břehu Labe. Skutečně na naši dobu začátku třetího tisíciletí - přesněji dobu "budování demokratůry - budou mít potomci skvělé památníky. Jsem zvědav, co příjde jako další. R. Čížek

Nepřihlášený uživatel

#16

2011-07-18 18:46

Těžba by měla fatální důsledek na životní prostředí jak v Boleslavi, tak i v Brandýse, neboť těžká nákladní auta s pískem po otevření mostů budou jezdit i Brandýsem.
Pripojuji odkaz na zajímavý článek, ve kterém se poodhalují praktiky vedení města ve vztahu k zahájené těžby:
http://www.brandyske-noviny.cz/news/lide-tezbu-nechteji-ale-mesto-podepsalo-smlouvu/

Nepřihlášený uživatel

#17 ZASTAVME TO !!

2011-07-18 19:03

Ačkoli vedení města zřejmě dle informace z předchozího komentáře stojí o to, aby se těžilo (naskýtá se otázka proč, když většina občanů města s ní nesouhlasí - že by z něčích zištných důvodů?) nevzdávejme to a přinuťme je, aby těžbě zabránili!!.
Pojďme na přístí schůzi zastupitelsta a sdělme jim, co si o tom myslíme, když jsme jim nestáli za to se nás předem zeptat!!

Nepřihlášený uživatel

#18

2011-07-18 23:07

Domnívám se, že již současné nepřirozené vodní plochy mj. negativně ovlivňují půdní režim a nelze vyloučit, že právě tyto uměle vyvolané změny se odrážejí i na statice nedaleko se nacházející významné NKP - poutního kostela Panny Marie ve Staré Boleslavi. Na zdivu chrámu se v poslední době objevují značné trhliny ohrožující tuto významnou památku. J. Špaček


Nepřihlášený uživatel

#19

2011-07-19 11:17

No hlavně když si odmyslím ty karavany nákladních vozidel. Slyšeli jste někdo jaký randál děla to rypadlo vzadu u koleji? To bude slyšet až v sídlišti. Co budou dělat lidi co mají hned naproti nově postavený domky? A to nemluvím o sešupu cen okolních nemovitosti. A jedna technická - pokud to co píše pan Kapal je pravda a tu smlouvu muselo první posvětit zastupitelstvo, což se nestalo, tak je snad automaticky neplatná ne?
hostik

#20 Re: Cela petice je ukazkou naprosteho ignoranstvi

2011-07-19 15:04

#1: -

Projektovani a schvalovani tezby je pomerne dlouhodoby proces, do ktereho je zapojeno spoustu organizaci. Peticnici meli tedy cas se o vec davno starat. Jaky je konkretne verejny zajem v oblasti U Jatek, kdo je verejnost? Vase argumentace o zvysujicim se provozu kamionu svedci mimojine o tom, ze jen malo odpurcu tezby v posledni dobe skutecne navstivilo. Dalsi nepodstatna otazka zni, kdo vykompenzuje firme Tapas naklady spojene s pripravou nove tezby? Vy? Ja tedy ne.


Nepřihlášený uživatel

#21 Re: Re: Cela petice je ukazkou naprosteho ignoranstvi

2011-07-19 16:18

#20: hostik - Re: Cela petice je ukazkou naprosteho ignoranstvi

Ukázkou naprostého ignoranství jste akorát tak vy. Nechápu jak se můžete zabývat kompenzací Tapasu - že by vás platili?. Pokuste si uvědomit, že těžba ještě není zatím pravomocně povolena. Jestli jsou v Tapasu takoví hlupáci, že budou chtít kompenzace za přípravy k těžbě na které nemají zatím ani povolení, tak to jsem sám zvědav. Je nutné připomenout, že celá akce s těžbou je dlouho a v tichosti připravovaná vedením města. Bohužel pro ně, petičníci na to přišli a začali konat. Doufám, že se do budoucna podaří označit ty městské papaláše, kteří v tom mají prsty.  Veřejný zájem rozhodně není hluk, prach, navýšení těžké dopravy, zničení silnic, zhoršení životního prostředí, úbytek vody, vytěžení písku a následné zavežení odpadem - mohdy i nebezpečným. Malý okruh lidí si akorát vydělá těžké peníze a půlce Boleslavi to bude akorát otravovat život. To je podle vás veřejný zájem?


Nepřihlášený uživatel

#22 Re: Re: Cela petice je ukazkou naprosteho ignoranstvi

2011-07-19 18:45

#20: hostik - Re: Cela petice je ukazkou naprosteho ignoranstvi 

 Mám na diskutujícího jednu otázku - jak a kdy jste se Vy dozvěděl o uvažované těžbě, když o ní celé město do zveřejnění petice nevědělo? Není náhodou povinností představitelů města, kteří byli zvoleni občany tohoto města, je o tak vážné věci včas a dopředu informovat, aby i občané měli možnost se k tomu vyjádřit? 


Nepřihlášený uživatel

#23

2011-07-20 01:06

Dobrý den, jsme čelákovičtí sousedé a jezdíme k vám občas na kole, takže i nás se to týká
spidi

#24 znám krásný vtip... a je zde na místě

2011-07-20 15:29

žila zvížatka v lesa a chtela si vybudovat sídliště... i vyslala lišku do města pro potvrzení... po týdnu se vrátila že jedno potvrzení jí nikdo nechce vydat. Tak se do města vypravil medvěd. Ani ten však nepochodil. Tak se nabídl vůl, že to zařídí... již druhý den se vrátil a měl všechna povolení. Na otázku, jak se mu to povedlo odpověděl:" No otevřu jedny dveře a tam kamarád ze školy. otevřu druhé a tam spolužák... a tak to bylo všude."
... sakra, nebyla to zviřátka z katastru Brandýs nad Labem - Stará Boleslav???
hostik

#25 Re: Re: Re: Cela petice je ukazkou naprosteho ignoranstvi

2011-07-20 19:20

#22: - Re: Re: Cela petice je ukazkou naprosteho ignoranstvi

Kde a jak jsem se o ni dozvedel? Jednoduse v registru EIA. A tam se, pratele konspiracnich teorii divte se, nyni lze docist i tom, ze zamer byl projednan s verejnosti na brandyskem zamku na podzim 2008.