PODPORA ŘEDITELCE SOU služeb Novovysočanská JANĚ KŘÍŽOVÉ

novomark

#1 UŽ DOST

2016-03-07 01:02

Do školy chodil můj jeden můj synovec, druhý tam chodí nyní. Já se nechávám stříhat v Žitné ulici. Vím hodně o této škole a cením si přínosu současného vedení. PROTO říkám NE všem, kteří chtějí zneužít mou rodinu!


Nepřihlášený uživatel

#2

2016-03-07 18:16

Janu Křížovou znám už mnoho let a troufám si říci, že je to člověk se srdcem na pravém místě a vědomě někomu škodit je naprosto v rozporu s její přirozeností. Snaží se lidem pomáhat, jak to jen jde. Za svoji školu, studenty i učitele bojuje zcela upřímně s obrovským nasazením a vytrvalostí. Takových silných a obdivuhodných lidí, jako je právě Jana, jsem ve svém životě nepotkala mnoho, proto jsem přesvědčená, že právě ona si zaslouží naši podporu a že ubohé anonymy směřované na její adresu posílané na vyšší místa (které jsou téměř na denním pořádku), včetně článku v bulvárních novinách, jsou prachsprostou lží plnou nenávisti, závisti a zároveň jsou také neschopností vlastní sebereflexe těchto autorů.
Zdeňka Průšová


Nepřihlášený uživatel

#3 3

2016-03-08 06:38

Tohle je první petice, co v životě podepisuju. Janu znám přes dvacet let, nevím, kdo jiný by si víc zasloužil podporu.

Jiří Kotrč


Nepřihlášený uživatel

#4

2016-03-08 09:06

Paní Janu Křížovou znám mnoho let a měl jsem to štěstí, že jsem pod jejím vedením mohl pracovat. Je pravdou, že vždy vyžadovala maximální pracovní nasazení a nesnesla jakoukoli zahálku. Je upřímná a velice pracovitá a právě to se některým lemplům nelíbí a proto píší anonymy, stále si stěžují a vzpomínají na staré časy. Chápu, že se jim za starého vedení klidně žilo a nyní se po nich chce aby chudáci pracovali....
Nikdy jsem se pod žádnou petici nepodepsal, ale dopis bývalého pana ředitele, anonymy jeho bývalých spolupracovníků a lživý článek v bulváru mě k tomu vyburcovaly.

František Ptáček


Nepřihlášený uživatel

#5

2016-03-08 11:26

Janu znám pěknou řádku let, spolupracovali jsme spolu ve škole a poté mi dělala tři roky nadřízeného. Za tuto dobu jsem ji poznal jak profesně tak soukromě a tvrdím, že byla a je nejspravedlivějším šéfem, kterého jsem poznal a za takové lidi má smysl bojovat.

Zdeněk Budil


Nepřihlášený uživatel

#6

2016-03-08 19:47

paní ředitelku Janu Křížovou znám osobně, považuji ji za slušného člověka a myslím, že slušnost je to nejvíce, čím se může člověk prokazovat. Milena Kunešová

Nepřihlášený uživatel

#7

2016-03-09 11:18

Paní Janu Křížovou známe přes třicet let. Jedná se o inteligentní, spravedlivou a čestnou ženu, která se ke svým povinnostem, jak profesním, tak i osobním, staví velice zodpovědně. Jsme přesvědčeni, že nařčení a pomluvy, které byly prezentovány v tisku, se v žádném případě nezakládají na pravdě. Proto jsme se rozhodli tuto petici podpořit.

František a Helena Drnovcovi

Lubomír Kříž

#8

2016-03-09 12:15

Dobrý den, musím se přiznat, že se jedná o můj první komentář v petici. Paní Janu Křížovou, mojí maminku, znám zhruba 32 let a domnívám se, že patřím k těm, kteří ji znají poměrně dobře.

K podobným článkům bulvárních médií mám zdrženlivý postoj a nereaguji ně, jelikož se k jejich článkům ani nedostanu. Zároveň neuznávám názory respondentů, kteří se prezentují do těchto deníku, kterými jsou Blesk, Aha apod. Udělám si o těchto lidí subjektivní obrázek a nestojí mi za to na ně reagovat, ať už si pozvou redaktory deníků na osobní setkání do svého soukromí, jsou pravidelnými respondenty, pod tlakem jiných nechají sebou manipulovat, provádí rozhovory za finanční odměnu či stojí o mediální zviditelnění. S mediálním prostředkem, bulvárem, je to jako boj s větrnými mlýny…

 Z rodinného života vím, že moje maminka není typ člověka, který by vyhledával spory, ponižoval lidi a povyšoval se nad ně, útočil či měl zákeřné úmysly, které by vedly až k šikaně nebo způsobovaly zdravotní problémy. Naopak ji znám jako starostlivou, ohleduplnou, empatickou, pozornou a lidskou bytost. Jejími charakteristickými vlastnostmi je zdravá asertivita, cílevědomost, kladení vysokých cílů, sebevzdělávání a osobní rozvoj, proaktivní přístup a silné komunikační schopnosti. Přesně tyto vlastnosti jsou v současné době vyžadovány v pracovním prostředí a jedině člověk s takovými rysy může být úspěšný a vést kvalitně kolektiv lidí. Byl jsem účastníkem i mnoha školních akcí, ve kterých docházelo ke komunikaci nejen mezi pedagogy, ale i se žáky a jejich aktivnímu zapojení. Interakce učitel – žák je jedním nejcitlivějších témat ve výchovně vzdělávacím procesů a je jemu věnována značná část v pedagogice. Proto zapojení žáků do různých projektů, seminářů, prezentací nebo školních soutěží je zajisté správným krokem od odbourání této zdi (jak o ni zpívají Pink Floyd) mezi učitelem a žákem. Tato práce a snaha byla, je a bude vidět i v budoucnu u mojí mámy.

Práce je jakýmsi druhým „domovem“ všech pracujících lidí a tudíž i vedoucí zaměstnanci musí zajistit manažersky chod daného subjektu, nastavit příjemnou atmosféru na pracovišti, dlouhodobě nastavit cíle a operativně reagovat na dané situace. Jsem přesvědčený, že máma přesně tyto klíčové body splňuje a bere svoji práci ředitelky zodpovědně a považuje ji za vlastní. Utváří ji tak, aby se škola dál rozvíjela a odpovídala moderním standardům modelu středních škol.

Málokterý jedinec si nastaví zrcadlo a zhodnotí co společnosti, firmě, známému i neznámého člověku obětoval, aniž by z toho měl cíleně osobní profit. Brát jde snadno a obětovat cokoli, bez vedlejších úmyslů, již hůře. Závěrem bych chtěl sdělit, že jsem přesvědčený, že moje maminka obětuje práci víc než by musela a snaží se bezjištně rozvíjet školství. Překoná i překážky, které ji kladou do cesty jistí lidé a myši (J. Steinbeck)…

Syn Luboš


Nepřihlášený uživatel

#9 Re:

2016-03-09 20:31

#7: -  

 


Nepřihlášený uživatel

#10 Re:

2016-03-09 20:53

#8: Lubomír Kříž -  

 Jsem Magda Pietrasová - majitelka kadeřnictví Praha 10 Průběžná 2. Paní Ing Janu Křížovou znám tři roky a déle než rok s ní spolupracuji. Mohu srovnávat vedení minulé školy za ředitele Mgr Petra Němce s nynějším. Jsem přesvědčena, že magistrát vybral správnou, schopnou nástupkyní, která  je odborně fundovaná a organizačně velmi schopná a při veškerých jednáních, která jsem s ní vedla byla vždy férová. Školu dále zvelebila a tak jak jsem mohla poznat plně se jí věnuje. U mne na provozovnu chodí na praxi čtyří žákyně, které jsou vděčné za to, že paní ředitelka jim tuto praxi umožnila a mají jí v úctě. 

     Ze všech těchto důvodů jsem byla negativnimi reakcemi v tisku velmi zaskočena a rozhodla jsem se paní ředitelky touto formou zastat. věřím ve spravedlivé posouzení vzniklého konfliktu.


Nepřihlášený uživatel

#11

2016-03-10 14:13

Paní ředitelku znám už léta a ráda bych ji podpořila. Pracuji ve školství přes dvacet let a s tak fundovaným a pracovitým člověkem se v oboru moc nesetkávám. Neutále voláme po změně v našem vzdělávacím systému a když s ní někdo začne, tak se mu podrážejí nohy. Důvod - strach!  Přestaňme se bát změn a nechme lidi, kteří mají vize a dokáží je realizovat, dělat svou práci.

Hana Holanová

 


Nepřihlášený uživatel

#12

2016-03-14 17:39

Na škole dva roky působila PaedDr. Táňa Bujárková, učitelka s bohatými pedagogickými zkušenostmi, velmi kladně hodnocena vedením školy, u dětí byla oblíbená. Táňa Bujárková byla předsedkyní předmětové komise, vytvářela ŠVP, vedením školy byla nominována jako předsedkyně maturitních komisí na jiné školy.


Když jedna oblíbenkyně paní ředitelky svolala do sborovny učitele školy za účelem nátlakové akce, aby učitelé napsali, jak je paní ředitelka výborná a inspekce ji špatně hodnotí, učitelka Bujárková vystoupila s tím, že inspekce záporně hodnotí práci vedení školy a ne učitelů. Po tomto jejím výroku byla zavolána do ředitelny s tím, že vedení školy ji pracovní smlouvu neprodlouží, přestože jí chyběly dva roky do důchodu a na MŠMT jí sdělili, že její vzdělání je dostačující a že je věcí paní ředitelky, zda ji na škole ponechá.


Nepřihlášený uživatel

#13

2016-03-20 12:30

Pracuji ve školství už přes 30 let a volám, konečně, konečně se starý pan ředitel nabažil a s tlupou svých Lenhorek může slavit. K tomu jim jistě bude ukazovat obrázky z jeho oblíbené Kamasutry. Sám za svého ředitelování nedokázal nic a nyní uboze šlape po práci jiných. Zajímalo by mě, kolik inspekcí vykonali magistrátníci a školní inspekce za jeho působení. Na tuto otázku asi nedostanu odpověď a proto mám další, měl pan Mgr. Němec v době svého řízení zpracované ŠVP. Neměl a světe div se, nikomu to nevadilo. Hlavně, že nikdo nepsal anonymy a všechny Lenhorky měly svá dobře placeá bidélka. Doufám, že se naše tiskové a televizní hvězdy řádně uzdraví. Čeká je další neméně "záslužná" práce a tou je hledání a likvidace všech vnitřních nepřátel a přívrženců paní Křížové.
K tomu jim přeji hodně zdaru a při hledání nezapoměňte, že vše špatné se vám vrátí. Ještě mám poznámku, i na mě se někdy pan ředitel podívá špatně a něco mi vytkne. Nikde to zatím neventiluji a doufám, že z toho neonemocním.
Antonín Kroutil

Nepřihlášený uživatel

#14 Re:

2016-03-22 12:52

#13: -  

 Tak konečně někdo napsal pravdu, kterou tady na učilišti vědí všichni, kteří zde za bývalého ředitele pracovali. Přidávám ještě to, že dalším koníčkem pana Němce bylo popíjení a to zejména s panem Pechem (ale nejen s ním) a někdy i dokonce se studenty. V takovém prostředí se opravdu některým pracovalo velmi dobře, proto asi ta lítost, když museli opustit místo. Ten, kdo viděl, jak vypadala škola pod jeho vedením a jak vypadá dnes musí jasně vidět rozdíl a posun k lepšímu, který zde nastal. Magistrátní úředníci to asi vidět nechtějí a jediné k čemu se zmůžou, tak sepisují účelové inspenkce a hledají, jak by paní Křížovou ještě více pošpinili. Oni by měli být Ti, kteří chtějí školství, které smeřuje vpřed a pmáhat nejen všem ředitelům a učitelům, aby svoji práci vykonávali dobře a ne jim házet klacky pod nohy, jak nám teď předvádějí. V mých očích navíc potvrdili to, že jsou i oni vtaženi panem Němcem do tak ubohé hry, kdy on sám neunesl, že škola je nyní daleko lepší než za něj a navíc přece potřebuje zachránit všechny ty svoje kumpány a Lenhorky. Takže staré struktury na Magistrátu by měli popřemýšlet jestli jsou ve svých funkcích oprávněně, když předvádějí svoji podjatost a neprofesionalitu.

Lukas

#15

2016-04-03 20:58

Paní ředitelku Křížovou znám jen krátce, ale mohu za sebe říci že je to velice vstřícná dáma, která mi umožnila individuální studium na této škole. Dala mi šanci ukončit středoškolské vzdělání při zaměstnání. Za což jsem ji velmi vděčen.