Petice za odvolání ředitelky ZŠ Jílové, Mgr. Markéty Kácové


Nepřihlášený uživatel

#1

2015-11-12 09:25

Měl jsem dvakrate rozhovor s paní ředitelkou, i když děti nemám. Jednalo se o nepořádek okolo školy na sídlišti a ohledně školy na náměstí,kde se ráno děti perou a někteří slabším ubližují. Psno ředitelka je velká alibistka,která mi sdělila, ze to není v její kompetenci a ze má na to lidi.hlavně chtěla vědět,kdo jsem - skoro detailní popis protože jsem ss ní mluvil po telefonu. Osobní setkání nepřicházelo v úvahu...... A pokud vim,mela být již dávno odvolána na doporucení školského úřadu,nebo se pletu????
M.Bernard

#2 Re:

2015-11-12 10:12

#1: -  

 Za své výsledky a vedení školy, ne že jenom odvolána, ale vůbec se tam neměla dostat. Ovšem lidská vyšší moc, rozhodla jinak.

Jiří Peterka

#3 Re:

2015-11-12 12:27

#1: -  

 Dobrý den,

měla být dávno Radou města odvolána na základě hlasování 5:1 Školské rady, která své stanovisko předložila Radě města Jílového již v roce 2013 z rukou Mgr. Krabcové. Tehdy se hlasovalo na základě protokolu, který jasně hovořil o tom, že si ředitelka i její zástupce (kterého si s sebou vzala z Benešova nad Ploučnicí) neoprávněně vypláceli penízky (u jiné náhodně kontrolované učitelky se toto nevyskytovalo). Rada města si tímto dokumentem Školské rady vytřela zadnici. Tehdy totiž opět zasáhl starosta svým názorem že "neoprávněně vyplacené peníze budou vráceny, tudíž nikomu žádná újma nevznikla"........ Tudíž náš starostovský samosoudce, který zároveň doslova postavil na hlavu doporučení odborné komise na vhodnost kandidátů, zaúřadoval svým názorem hned dvakrát. Jako prní obrátil pořadí konkursu (původní pořadí vhodnosti uchazečů bylo Zibner, Justová, Kácová.......on jako první navrhl Kácová, Justová Zibner), podruhé když si vedení ZŠ neoprávněně vyplácelo peníze ve svůj prospěch (prospěch ředitelky a jejího zástupce)......Policie ČR to však vidí jinak a nechá to posoudit soud. Ctím presumpci neviny, nicméně jako starosta bych toto "zařízl" již ve fázi pokusu a ředitelku odvolal. Notabene na doporučení Školské rady, díky závěrům z protokolu ČŠI. Ale v Jílovém jak vidno může být všechno naprosto otočené, obrácené a nestandardní.....

Hezký den. Jiří Peterka


Nepřihlášený uživatel

#4

2015-11-12 16:54

Tak asi něco je špatně.řekla bych stručně.
L. N.

#5

2015-11-13 07:18

Je mi to nepříjemné,že to tady musim napsat,ale p. Peterka nemyslíte si,že na této situaci máte většinový podíl. Myslím, že byste se měl omluvit všem zaměstnancům školy, kteří tam za vedení Mgr. Hanzlové pracovali, protože kdybyste v r. 2011 nevyburcoval vedení města k vyhlášení výběrového řízení na ředitele/ky ZŠ nemuselo k téhle menilé situaci vůbec dojít. Mgr. Hanzlová si mohla v klidu ředitelovat ještě nějakou dobu,než by se vyhlásilo výběrko,které by se vyhlásit už muselo. Ale takhle tlačit vedení,aby to udělalo???? Vedení se toho chytlo a nasadilo si svého koně, tak to tady máte co jste chtěl - Změnu ve vedení ZŠ.

Z.H.

#6 Re: ZŠ

2015-11-13 09:15

#5: L. N. - ZŠ 

 Paní Hanzlová byla a je super učitelka, ale škola se za jejího vedení v poslední době už nikam neposunovala. Čerpání dotací z EU pokulhávalo. Kdyby se nepřeskakovali kandidáti a ředitelem se stal pan Zibner, mohlo být všechno OK. Stačí se podívat, jak kvete škola v Tisé, kde teď řediteluje. Nikdo nečekal, že roli budou hrát kamarádi a spolukandidáti.

Jiří Peterka

#7 Re: ZŠ

2015-11-13 09:58

#5: L. N. - ZŠ 

 Dobrý den,

samozřejmě, že máte pravdu. Vyburcování města (neburcoval jsem ovšen jenom já - to jste neuvedl) jak říkáte mělo přispět k tomu, aby se skutečně zahájil konkurs, aby se skutečně uchazeči zajímali o to, co mají kde vylepšit a předložili projekty, ze kterých si měla Rada města vybrat. Jak byl udělán konkurs víme. Nejdříve bylo známo osazenstvo konkursní komise, které si promptně pan Mgr. Zibner opsal. I když jsme tehdy jako občané (bylo nás více), chtěli, aby se  nejdřívě vyhlásil konkurs, a až po obdržení obálek se sestavila komise - dle tohoto vedení to prostě nešlo. OK. Potom si toliko oblíbený starosta začal dělat co chtěl - obrátil pořadí které učila odborné komise (a RMJ mu to schválila), hájil neoprávněné čerpání finančních prostředků, RMJ si vytřela zadnici usnesením Školské rady. OPRAVDU NEMOHU ZA TO, KOHO JSTE SI ZVOLILI....

Dalším aspektem je managerský profil současné ředitelky. Zralý a vyzrálý manager po se nástupu do funkce snaží tým stmelit a ukázat, jak se to dá dělat jinak, představit svou vizi. Takový manager je schopen čerpat know-how od služebně starších kolegů, využít jejich praxe a nasměrovat je dle svého do modelu, kterého chce dosáhnout. Ano, dá to práci, ale výsledky jsou vynikající...

Naproti tomu vyházet lidi s praxí (ještě ani neumět dát výpověď a tím rozhazovat peníze), udělat takové klima, že z podřízených se stanou ovce a pomyslnými ovčáckými psy je strach o práci , donašečství a kamarádšoft včetně zaměstnávání "vyvolených bez výběrového řízení", to je druhý styl řízení. Takový manager se jen stará o to, aby mu někdo nepřerostl přes hlavu, není zájem o to, aby někdo poukázal na to, že se to takto nesmí dělat atp. Neschopný manager musí mít zákonnitě ještě více neschopné podřízené, nebo alespoň mlčící vystrašené ovečky. Mimochidem, prvním krokem naší, doposud paní ředitelky, byla změna pracovních smluv a doplnění dodatku o MLČENLIVOSTI.....

ZA TOTO, TAKÉ NEMOHU. Já jsem neobrátil pořadí uchazečů, které určila konkursní komise a několikrát jsem usiloval (i pan Kalous), aby ředitelka byla odvolána. Má snaha byla oživit a opravdu zlepšit věci ve škole, ale opravdu nemohu, že jste tyto věci minulé volební období nijak nemonitorovali a OPRAVDU NEMOHU ZA TO, že jste i přes výše uvedné hříchy TOTO VEDENÍ OPĚT ZVOLILI....

S pozdravem. Jiří Peterka

L. N.

#8 Re: Re: ZŠ

2015-11-13 13:55

#7: Jiří Peterka - Re: ZŠ 

 Já nejsem Jílovák, již 5 let bydlím v Děčíně. Ale v čem máte pravdu je,že po tom všem co se děje na škole v Jílovém, tak lidé (hlavně rodiče)  mohli mít více rozumum a již ty samé lidi k vedení nepustit. Jen jestli v tom nehrálo roli podplácení voličů. Ani bych se nedivil.


Nepřihlášený uživatel

#9 Re: Re: ZŠ

2015-11-29 15:09

#6: Z.H. - Re: ZŠ 

 Splachovací Zibner !!!!! Že za ty leta, co dělal místostarostu, nedal do školy ani korunu. To je v pořádku? Fakt jste všichni blbci, nebo si děláte z lidí srandu? Je to šmejd vychcanej a vy všichni máte moc kátkou paměť..


Nepřihlášený uživatel

#10 Re: Re:

2016-05-21 20:19

#3: Jiří Peterka - Re:  

 Můžu se tedy zeptat, jak to vlastně s tou Kácovou dopadlo? Já už školní děti naštěstí nemám, ale kdyby byly, tak by do školy s podobnou personou ve vedení rozhodně chodit nesměly. Po dlouhé době si pročítám materiály týkající se naší obce a nestačím se divit, co vše lze. Inu každý si dovolí tolik, kolik mu je dovoleno. Bohužel, většina lidí se těmito věcmi nezabývá a i mě přestalo dění související s Jílovskou radnicí již před časem zajímat. To je ovšem zásadní chyba. Neměli bychom si nechat líbit kdejakou lumpárnu.

Z.J.

#11 Re: Re:

2016-05-21 20:27

#3: Jiří Peterka - Re:  

 Pane Peterko, nezávidím Vám problémy, které musíte neustále řešit. Klobouk dolů před Vámi. Velká škoda, že takových jako jste Vy, je tak málo.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2016-05-21 20:29


Z.J.

#13 Re: ZŠ

2016-05-21 20:34

#5: L. N. - ZŠ 

 Tohle je ten nejhloupější argument, jaký se tu mohl vyskytnout.