Za bezpečnou rekreaci na Vltavě i na dalších vodních plochách ČR
Rychle jedoucí čluny a skůtry nejen ohrožují a obtěžují rekreanty, ale navíc vlny které se tvoří, podemílají břehy a poškozují
pramice a lodičky rybářů zaparkovaných u břehu a vemi stěžují rybaření.
Po tomto víkendu by to mohlo být zase aktuální.
Martin Horňák & Alena Lehmannová = rekreanti Cholína
Re:
Při srážce skútru s pramicí na Orlíku zemřela osmnáctiletá dívka
vyhledejte si na google
Je to tragédie.
Ale ta tragédie se stala proto, že nebyli dodrženy pravidla plavebního provozu, kdyby jste místo nesmyslného omezování raději žádali, aby policie a plavební správa důsledně kontrolovali na vodě a činili dohled nad plavebním provozem tak jak mají. Pravidla na vodě jsou dostatečná, ale jejich dodržování skoro nikdo nekontroluje a nepostihuje.
Re:
...navic po vode se rev motoru nese pet minut pred tim nez skutr ci clun prijede, a pak zase pet minut co je za za zatackou. defakto tam prez den neni moznost mit deset minut klidny posezeni u voudy. pokud se lide chteji bezhlave projizdet sem a tam, mohou k tomu vyuzit dalnice.
Byl jsem 16.6.2016 na Staré Živohošti na rybách,to co tam předváděli na skůtrech,ale i na velkých člunech , byla katastofa a říční policie nikde.Hlavně ,že se chlubí ,jak dávají dýchnout vodákům na kánojích na řekách a posílají je do zprávního řízení. Tak nevím, kde soudruzi z NDR udělali chybu.
Re: Re:
Pokud chcete sedět u vody, můžete v koupelně. (Úplně stejně blbý argument, jako ten váš o dálnicích.)
Mně vadí hlavně hlučnost. Je to upřednostnění menší části rekreantů, kteří se k vodě jezdí vyřádit (často ta samá skupina, co do v letoviscích túruje motory a opilí jezdí z diskoték a na diskotéky). Ti, kteří si chtějí v klidu odpočinout a bude jich nejspíš většina, mají smůlu. Je to očividně podplacené provozovateli půjčoven a kempů... Pravomoc rozhodovat o povolení/nepovolení by měla přejít z MD na obce, popř. lokální referenda. Je politováníhodné, že menšina už zase otravuje většinový zájem.
Chudák kluk, teď s tim musí žít do konce života.
Re: Karel
Dokud na každém skútru nebude sedět jeden policajt, tak skútroví frajeři budou na přehradách ohrožovat ostatní a zabíjet. A navíc ten kravál, smrad a benzín - lidi chtějí u vody odpočívat.
Re: Re: Re:
Když Wigwam odpočívá u vody, nikoho tím neohrožuje na zdraví ani na životě. Na rozdíl od mnoha skůtráků. A zraněným či pozůstalým je pak jedno, že k neštěstí došlo, protože skůtráci nerespektovali předpisy.
Re:
Máte pravdu,je to opravdu síla,já s dcerou máme karavan na Orlíku,přesně naproti zámku a na pláži deno denně vidíme,jak ti šílenci na skútrech a milionových člunech bezohledně jezdí po řece i blízko břehů a neberou ohled na nás rybáře,koupající se rodiče s dětmi.Sám jsem byl v této sezoně svědkem,kdy i plachetnice s motorem jela do 10metrů od břehu,kde se koupali tátové s 3letetými dětmi a posádka plachetnice v počtu 4 osob nekoukala po směru své jízdy ale dozadu,musel jsem na ně hlasitě volat,aby se vyhli než někoho zraní.Byl jsem i svědkem oživování té dívky,která zemřela v červenci díky bezohlednému řidiči skútru a byl to děsivý pohled,to měli naši poslanci a ministři vidět,aby viděli co mají svým špatným rozhodováním na svědomí.
| This discussion has been closed. |