Máme toho dost - prohlášení k současnému stavu veřejné správy


Nepřihlášený uživatel

#1

2015-07-30 08:05

Ředitelství finančního úřadu uvádí velmi zavádějící údaje pro rušení poboček. Nyní budou muset všichni daňový respondenti všechny své běžné záležitosti a kontroly s finančním úřadem řešit v Třebíči. Jaké je to přiblížení státní správy občanům. Ani nedáží odhadnout, kolik to bude cest daňových respondentů z obvodu Náměště nad Oslavou. Nepočítám ztrátu času a zvýšení nákladů. Rozumně uvažující úředník by ani takový návrch nepodal.

Nepřihlášený uživatel

#2

2015-08-04 05:09

Děkuji tvůrcům petice.

Nepřihlášený uživatel

#3

2015-08-04 07:49

Zrušení fungujících úřadů pro obyvatelstvo je nepochopitelné. Tvoří se nové zcela zbytečné instituce a potřebné zanikají.Zase to odnesou občané s malou nebo špatnou mobilitou a dostupností.


Nepřihlášený uživatel

#4

2015-08-04 09:25

Stát si navykl jednat bez ohledu na skutečnou prospěšnost rozhodnutí pro bčana a po každých volbách si žije dále svým vlastním zpohodlnělým životem. V GB každý politik slouží mandátu obdrženému od občanů, více nesmí. Skládá také slib, že učiní vše ve prospěch co nejvyšší životní úrovně každého Brita. Zpronevěra tomuto kredu je vždy hodnocena jako naprosté selhání. Ptám se, kdo z dnešních osob, podílejících se na řízení, nebo správě naší země, by podepsal moje jednoduché kredo : " Co nesmím, to neumím ". Jde přitom o pouhý předpoklad, že jsem způsobilý. Jinak bych rád napsal, že inteligentní zeštíhlování státní správy je ku prospěchu věci a jen opakuji, že ti kdo rozhodují, jsou " vazaly " našeho mandátu. Bez něj jsou naprosté nuly! Jen díky velmi slabému právnímu povědomí " obce " může beztrestně fungovat taková zmrzačenina " realizace demokratických institucí ". Státní správa ČR nejvíce odpovídá nevydařené tragiparodii.

Nepřihlášený uživatel

#5 Re:

2015-08-04 09:27

#4: -  

 

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2015-08-04 13:29



Nepřihlášený uživatel

#7

2015-08-04 13:39

Socialisté jsou pokrytci, určitě ne blíž lidem, ale dál lidem. Státním zaměstnancům přidávají peněz a navyšují jejich počty. A jsou to úředníci, kdo kontroluje za peníze daňových poplatníků daňové poplatníky. Na tyto výdaje se šetří tak, že se zruší něco, co by lidem usnadnilo jednání s úřady.

Nepřihlášený uživatel

#8

2015-08-05 16:53

Rušit něco, co se dobře osvědčilo a funguje, nesvědčí o zdravém rozumu.

Nepřihlášený uživatel

#9 Re:

2015-08-06 20:42

#7: -  

 Zajisté. Socani udržují v chodu bohatý přebujelý státní aparát, který bude dohlížet na co nejhojnější výběr daní, aby měli ti nahoře co do kapes a vše rozfofrovali na nesmysly. Před volbami naslibovat hory doly a celé volební období držet lid zkrátka. Asociální vláda nemá peníze na naše nemocné, uzavírá Klokánky, na nemocné děti se pořádají sbírky a sbírají víčka, … ale na trafiky pro svoje kamarádíčky, na živení hord imigrantů, bohaté sociální dávky cikánům, splacení dluhů předluženého Řecka, na nevládní organizace jako je Člověk v tísni, na mediální korporace, jako je Česká televize, generování a udržování různých komisí a výborů a podvýborů v Česku i v Bruselu, se najdou peníze vždy. A tato zrůdná hydra uchvátila celou EU a dusí jednotlivé národy. Tfuj!


Nepřihlášený uživatel

#10

2015-08-07 09:11

Úřady by měly být především pro lidi a ne lidi pro úřady!
Obyvatelé malých obcí jsou taky lidé a nevím proč se jim za každou cenu musí komplikovat život. A už vůbec nechápu že úřad který je zavedený se musí rušit. Co se asi ušetří!!!

Nepřihlášený uživatel

#11

2015-08-07 19:12

Nejsem zvláštním příznivce petičních aktivit, ale petici MÁME TOHO DOST jsem podepsal rád a všestranně ji podporuji. Je jasně a zřetelně zformulovaná lidmi, kterým věřím. A navíc k problému, který bohužel většina stále bere na lehkou váhu, stejně jako další plíživé protidemokratické aktivity.

Nepřihlášený uživatel

#12 Boží mlýny

2015-08-11 07:53

Chápu a rozumím stanovisku pacovských, jen si tak vzpomínám na nedávné diskuze nejdříve na téma sloučení pelhřimovského gymnázia s obchodní akademií, poté na téma rušení jídelny, kdy pan hejtman a jeho radní pro školství používali pro podporu svých  plánů přesně rétoriku Ředitelství finančího úřadu, pan Vlček neměl problém s tím, že dojde ke zhoršení konfortu a bezpečnosti  pro studenty pelhřimovského gymnázia (je jich cca 450) - je přece také krajským zastupitelem !!!, jen pan Vystrčil se ptal. Ale lživé argumenty používalo vedení kraje také a stejně jako teď pana hejtmana neslyší Ředitelství FÚ, tak tehdy on nehodlal slyšet argumenty studentů a petičního výboru. Inu BOŽÍ MLÝNY, pánové. 


Nepřihlášený uživatel

#13

2015-08-13 11:16

Dobrý den,
jsem starosta menšího města a plně podporuji uvedenou petici.
Stále dochází ke vzdalování základních služeb státu od občana ("úprava" žádání o OP a cestovní doklady, finanční úřady, pošty, úřadovny eon, vodárenské společnosti atd.).
Pracoval jsem před řadou let na Finančním úřadu nejdříve jako správce daní a po rozvoji výpočetní techniky jako správce IS ( skoro 10 let). Umím tedy posoudit, zda tento úřad je zbytečný či nikoliv. Při současné dopravní obslužnosti to pro staršího občana ( poud je ještě schopen) znamená mnohdy cestovat celý den, aby mnohdy vyřídil naprostou banalitu.
Hlavně, že bylo zřízeno "Generání finanční ředitelství", které je pro občana "zcela nezbytné" - opět trafikové posty.
Hezký den


Nepřihlášený uživatel

#14

2015-08-28 09:14

Úředníků by mělo byt méně, ale měli by pracovat pro občany a byt občanům dostupní. Nevidím žádný přínos přestěhovat všechny úředníky do Karviné, aby tam dojížděli do práce stejně jako občanéza nimi. Zbytečná ztráta času všech.

Nepřihlášený uživatel

#15

2015-08-28 10:25

Při představě, že jako jeden z těch 19 tis.platců daně, kteři ročně FÚ musí navštívit bych musel jezdit do Karviné mi nahání husí kůži.

Nepřihlášený uživatel

#16

2015-08-28 13:29

Je nutné FÚ v daných místech rušit??? Úředníkům je zjevně jedno, že lidé budou muset jezdit x km do oresních měst na FÚ a zbytečně na vlastí náklady hradit cestovné a trávit mnohem více času na FÚ než když jsou tam kde jsou nyní. Přitom tento úřad a zaměstnance na úřadu si platíme z naších daní. Stejně se žádné peníze sloučením neušetří!!!

Nepřihlášený uživatel

#17

2015-08-30 19:09

Je to prostě nesmysl když to funguje

Nepřihlášený uživatel

#18

2015-08-31 17:45

Tuto petici podepisuji z hlubokého přesvědčení, že stát se v tomto případě a v řadě dalších případů chová ke svým občanům prostřednictvím svého aparátu hůře než macešsky. Neustále bují státní aparát a přesto stále více povinností přehrává na obce a přímo na občany, kterým ztěžuje již tak obtížný kontakt s úřady. Vidím to jako neochotu zamést si před vlastním prahem.


Nepřihlášený uživatel

#19

2015-09-01 13:06

a co takové místo okresního FÚ v Karviné. Je pro občany bezpečné?