Za přijmutí změny hospodaření v příměstských lesích města Děčína

Děčínské fórum

#1 Mají to politici v plánu?

2015-04-07 17:44

Slyšel jsem politiky z ANO i VPM říkat, že to mají v plánu. Že o tom již jednají, ale je dobré, aby to neusnulo... Honza Štefan


Nepřihlášený uživatel

#2 Re: Mají to politici v plánu?

2015-04-07 20:10

#1: Děčínské fórum - Mají to politici v plánu? 

 Ano, v plánu to mají a jednají. Tato petice slouží i k tomu, aby bylo zřejmé, že lesy v Děčíně jsou opravdu "veřejným zájmem" a že si zaslouží lepší péči. Lesní úřad by totiž rád zpochybnil, že těch lidí, kterým jejich hospodaření vadí, je víc než pár křiklounů v novinách. 


Nepřihlášený uživatel

#3

2015-04-07 20:32

Je mi nepochopitelné co dokáží úředníci města a zástupci města tolerovat. Potrestat všechny zúčastněné a kritizované. Kácet by se měly ty stromy ve zmiňovaných oblastech, které ohrožují obyvatelstvo a majetek. Zde je potřeba redukce, pravidelné kontroly.

Nepřihlášený uživatel

#4

2015-04-07 21:05

Jeste bych zdůraznila zdravotní a sociální stránku i dalších příměstských lesu , na pod vrchem Klobouk a dále zdůraznila i ne zasahování v těchto lesích blízko obydlí megalomanskymi stavbami jakou je třeba tranzitní doprava .

Nepřihlášený uživatel

#5 Re:

2015-04-07 21:17

#4: -  

 Muzete k tomu Klobouku napsat více? Mate i nejake fotky? Kdy se tam kacelo, co a v jakem rozsahu? Jinak plati, ze budeme vznaset pozadavek na rozsireni statutu lesu zvlastniho urceni i na dalsi primestske lesy v Decine tak, aby mohly plnit svoji rekreacni funkci.

 


Nepřihlášený uživatel

#6

2015-04-09 20:13

Prováděl jsem v lesích v okolí Děčína několik mykologických exkurzí pro širkou veřejnost a velmi jsem hodnotil bidiversitu porostů. O to více mne překvapuje, že místní lesní odborníci, správci lesů, nechtějí vidět významnou funkci lesa pro rekreaci zdejších obyvatel a upřednosťují ekonomické zájmy před životním prostředím. Průběžné probírky lesních porostů jsou sice náročnější na práci, ale tato starost bude trvalá, kdežto u holosečí nastane období, kdy zde dlouho "nic " nebude a prostor pokryje buřina, Mám zkušenosti, že nová výsadba není často ošetřována (z nedostatku času nebo pro jiné důvody) a obnova paseky trvá hodně roků.

Nepřihlášený uživatel

#7

2015-04-16 20:15

Žijeme v Přípeři a když nad námi začali "těžit" s odůvodněním, že je to kvůli naší bezpečnosti jelikož stromy jsou přestárlé, a za pár hodin nám přistál ohromný buk v zahradě, tak jsme spustili alarm. Jediný kdo se nás zastal bylo město, lesy ČR se s námi vůbec nehodlali bavit. Chce se mi brečet když vidím, jaké nenávratné škody lesy ČR tady způsobují. Chlubíme se, že jsme "bránou čech" a lákáme k nám turisty. Za pár let je už nebude na co lákat, lesy budou prodané na Západ a nám zbydou holé pláně a oči pro pláč. Myslíte, že ti co o kácení rozhodují bydlí někde tady? To by přece nemohl žadný rodilý Děčíňák dopustit..anebo jsem moc naivní.

Nepřihlášený uživatel

#8

2015-05-19 00:38

Není pro mne přijatelné,jakým způsobem se nakládá s tímto mimořádně cenným krajinným celkem a proto jsem se rozhodl jí plně podpořit.Své zkušenosti a poznatky mohu doložit.