Americkou armádu na našem území nechceme!

Jiří Jelínek, Praha 5

#3926 Američané jsou vysoce agresivní

2015-07-18 07:36

američané se roztahují po všech stránkách po celé planetě, žádná země neměla nikdy tolik vojenských základen po celé Zemi. Našim prvořadým úkolem je vyhnat američany z Evropy


Nepřihlášený uživatel

#3927

2015-07-18 08:37

Krok za krokem vyvolávaná a eskalovaná válka na Ukrajině má cíl - rozdělit Evropu. Je to válečný, hořící plot mezi Evropou a Ruskem. Odděluje státy EU od Ruska - surovinové základny. Je nutnou, ale ne postačující podmínkou k podpisu TTIP a TAFTA.


Nepřihlášený uživatel

#3928

2015-07-18 15:09

Podpis potvrzuji avšal platbu na zviditelnění této petice odvolávám.
Důvod: důchodce přecenil své finanční možnosti !
Mico

#3929

2015-07-18 20:36

Byli jsme pod sovětským diktátem, teď budeme pod americkým diktátem. Nikdy nebudeme svobodný národ, pořád se budeme někomu klanět. V případě revoluce jako v 68 ná nepřijede potlačit tanky Varšavské smlouvy, ale tanky NATO. Takže z bláta do louže. Ale co. Když jsme blbci, máme co jsm si zasloužili.


Nepřihlášený uživatel

#3930

2015-07-19 17:23

Doněck: „Naléhavá výzva prezidentům USA a Ruska“. USA varují své občany. A ruská „bomba všech bomb“ – video

Zacharčenko vyzývá k míru, Luhanská republika stahuje zbraně

Naléhavá výzva Zacharčenka dává v souvislostech s prohlášeními Kyjeva a varováním americkým občanům jiný význam – schyluje se k velkým bojům? Ve snaze bránit válečnému řešení situace a naplnit Minské dohody, dnes Luhanská republika začala se stahováním některých zbraní: „LLR začíná jednostranné odstoupení od linie kontaktu“ – uvedl náčelník štábu Lidových milicí sboru, Sergej Kozlov. „Navzdory obtížné vojenské a politické situaci na Ukrajině, nemáme v úmyslu využít tuto výhodu a vyvolat nové kolo konfliktu. Plníme závazek k dohodám z Minsku a děláme tento krok otevřeně a jednostranně a těšíme se na vyvážené odpovědi na ukrajinské straně,“ – řekl náčelník štábu. „Aby se v té době zabránilo provokacím, bude odstranění prováděno za přítomnosti zástupců mise OBSE,“ – řekl Kozlov (zde).

Nedávno byla na Ukrajině Nulandová, o dění na Ukrajině hovoří i Pjakin v posledním videu z 15.7. (zde). Do dění by se zřejmě hodily už jen „správné“ výsledky vyšetřování nehody Boeingu 777 (Snaha byla, ale po napadení holandské zprávy Ruskem, a najednou objevícím se australském videu z místa nehody, existují najednou dvě verze výsledku….).

ODKAZ-Doněck: „Naléhavá výzva prezidentům USA a Ruska“. USA varují své občany. A ruská „bomba všech bomb“ – video


Nepřihlášený uživatel

#3931

2015-07-20 17:35

Video: Holandsko demonstruje za pravdu o letu MH17-Boeing 777 + australské video + video z prvních minut po dopadu


 


Nepřihlášený uživatel

#3932

2015-07-20 18:07

Video: Holandsko demonstruje za pravdu o letu MH17-Boeing 777 + australské video + video z prvních minut po dopadu

ODKAZ-Video: Holandsko demonstruje za pravdu o letu MH17-Boeing 777 + australské video + video z prvních minut po dopadu

Video: V.V.Pjakin – Otázky a odpovědi z 15.7.2015

Veliké poděkování i stránkám leva-net, které na českou půdu myšlenky V.V. Pjakina (nejen jeho) přinesly. V úctě k V.V. Pjakinovi budu na zdejší stránky jeho „Otázky a odpovědi“ s českými titulky (tzn. i v úctě k Ireně Aneri) vkládat už jen samostatně.  Dnes dodatečně (a nesamostatně) ještě vkládám i video z 6.7.2015:

ODKAZ-Video: V.V.Pjakin – Otázky a odpovědi z 15.7.2015


Nepřihlášený uživatel

#3933

2015-07-22 13:12

Zlato a ropa padají, dolar dostal křídla, rubl očekává šok a svět finanční kolaps. Horké léto a v něm rodící se „sluníčková“ kultura 

Včerejšek přinesl spoustu zpráv. Vévodí jim na jedné straně zpráva o cenách zlata na pětiletém minimu (což není příznivé pro Čínu a další země, které zlato ve velkém už dlouho skupují) a zpráva o ekonomickém šoku pro Rusko, kterou vydala ruská Sberbank. Obě souvisí s tím, co jsem očekávala od nedávných dohod s Íránem – s otevřením íránského trhu pro nové investice (základ úrokových sazeb pro každou banku) a s vývozem íránské ropy (který sníží její cenu a tím oslabí ruskou měnu).

Nerozumím všem těm ekonomickým tahům a různým indexům,  ale souvislost mezi cenami ropy a ruským rublem je jasná i ekonomickému laikovi. A zatímco svět se na její nízké ceny může těšit, pro Rusko to nejsou optimistické předpovědi – podle včerejší zprávy se cena ropy může na konci roku, kdy vstoupí v platnost odstranění íránských sankcí, dostat až na 45 dolarů za barel.Dalším důvodem ruských obav je fakt, že čínská ekonomika zpomaluje a to znamená snížení poptávky po ropě.

Včerejší obchodování na čínské burze navíc přineslo prudký pokles ceny zlata – během 15 minut se dostala na pětileté minimum. K jeho nízkým cenám mělo přispět i čínské oznámení o stavu jeho vlastních zásob, které se ukázaly jako mnohem nižší, než svět očekával.

ODKAZ-Zlato a ropa padají, dolar dostal křídla, rubl očekává šok a svět finanční kolaps. Horké léto a v něm rodící se „sluníčková“ kultura


Nepřihlášený uživatel

#3934

2015-07-27 16:50

Velitel praporu Azov byl nalezen oběšený!

Jaroslav Babič, jeden z velitelů ukrajinského fašistického praporu Azov, byl nalezen oběšený v kanceláři na velitelství praporu. Zatím nejsou známé žádné podrobnosti k celému incidentu. Informaci uvedl na svém Facebooku Dmitro Linko, náměstek nejvyšší rady Ukrajiny [1]. Je však možné, že se jedná o počátek čistek uvnitř praporu, i když vyloučené není ani osobní selhání v situaci hroutící se východní fronty a počátku rozpadu Ukrajiny. Tlak na jednotlivé velitele je enormní a událost může mít i souvislost i s tím, že mnoho velitelů je zapleteno do nelegálních obchodů, od kšeftování s lidskými orgány až po prodej vojenské techniky na černém trhu. Případné vydírání a tlak, který je na ně potom vyvíjen, někteří neunesou a páchají potom sebevraždy. 

ODKAZ-Velitel praporu Azov byl nalezen oběšený!


Nepřihlášený uživatel

#3935

2015-07-27 17:00

Mimořádné zasedání NATO, Turecko a Kurdistán v hlavní roli

Původně plánované vysvětlení, proč se ve finále utkají ISIL a Kurdové, musím nechat na jiný článek, protože události se mezitím vyvinuly tak, že finále je téměř zde. Kam až bude sahat, toť otázka, ale Turecko nejen že potvrdilo to, co jsem psala – tedy že „zoufale proti všem?„, ale své zoufalství vzápětí potvrzuje i žádostí o mimořádné zasedání NATO. Před touto žádostí se ale objevily dvě „překvapivé“ zprávy:

První: „Turecko zásadně změnilo taktiku vůči IS, ale také vůči Kurdům“ (více) . Není důležité, jaký zdroj jsem použila, podstatné je, že zprávy potvrzují, že Turecko v boji proti ISIL ve skutečnosti útočí především na Kurdy a Asáda.

Druhá (a pro svět ještě překvapivější):  „Bílý dům – Turecko má právo bránit se útokům kurdských rebelů“ (více ). Touto zprávou je překvapena dokonce i Česká televize „USA hájí útoky na Kurdy, Turecko má prý právo se bránit“.

ODKAZ-Mimořádné zasedání NATO, Turecko a Kurdistán v hlavní roli


Nepřihlášený uživatel

#3936 Obyvatelé Děbalceva: Ukr. armáda ostřelovala město, aby měla Ukr. TV reportáž o útoku Ruska

2015-07-27 17:32

Obyvatelé Děbalceva: Ukr. armáda ostřelovala město, aby měla Ukr. TV reportáž o útoku Ruska 

ODKAZ-Obyvatelé Děbalceva: Ukr. armáda ostřelovala město, aby měla Ukr. TV reportáž o útoku Ruska

Joe

#3937 Re: Američané jsou vysoce agresivní

2015-07-28 11:05

#3926: Jiří Jelínek, Praha 5 - Američané jsou vysoce agresivní 

 Vasim mozna ano. Muj rozhodne NE! Takze mluvte za sebe! Spousty statu chce, aby na jejich uzemi byly americke zakladny.1.bezpecnost 2. americane jim za to kralovsky plati a za 3. ekonomicky rozvoj v cele oblasti. Nemluve o tom ze jsou to nasi pratele a spojenci s nejsilnejsi armadou na svete. Zde nikdo- tim myslim staty a jejich vlady a celkove ve svete nechce mit na svym dvorku Rusaky. Proc Asi? :-DD. Clovek se hned lip citi, kdyz mu zada kryje amik nez prolhanej vychlastanej Rus. Lide s mozkem a ti vice vzdelani jsou vzdy prozapadni. Na vychod pouze tamaroidi co nejsou schopni uspet a sami se o sebe postarat, tak chtej mit svi jisty a nasypano porad v korytku- aniz by se museli snazit. :-D


Nepřihlášený uživatel

#3938 Re: Američané jsou vysoce agresivní

2015-07-28 16:04

#3926: Jiří Jelínek, Praha 5 - Američané jsou vysoce agresivní 

 a proc? maji sem nalezt rusaci? Dekuji,nechci. Navic je docela vtipne kdyz takovy plk pise nekdo,kde Americane nejsou. Tam kde jsou, se o necem takovem ani nepremysli..)


Nepřihlášený uživatel

#3939 Re:

2015-07-28 16:05

#3935: -  

 asi nevite nic o kurdech,nejsou tak jednobarevni...


Nepřihlášený uživatel

#3940 Re: Re: Američané jsou vysoce agresivní

2015-08-03 01:17

#3938: - Re: Američané jsou vysoce agresivní 

 V Iráku, Afganistánu, Sýrii, Lýbii? Tak proto otamtud všichni utíkají do Evropy. :D


Nepřihlášený uživatel

#3941

2015-08-03 09:41

Tak v poslední době je jasně vidět kdo a jak nám vládne. Volení zástupci lidu to rozhodně nejsou. Jsou to trapné loutky které vodí USA ambasáda. Připravuje v Evropě válku pro záchranu jejich ekonomiky a vytvoření světové nadvlády. Jsou to váleční zločinci zbrojí 10 x víc než Putin, lezou mu do zahrádky a chtějí ji celou. Otevřete už konečně oči Vy co je obhajujete !


Nepřihlášený uživatel

#3942

2015-08-03 14:08

Nepřítelem není Rusko, nepřítelem je sucho a Islámský stát

Na internetu jsem narazila na rozhovor, který nabízí natolik celostní pohled na současný svět a jeho problémy, že jej považuji za hodný šíření a vkládám na zdejší stránky.    

Vývoj i předpoklad budoucnosti kapitalistické éry analyzuje v rozhovoru český politolog a bývalý poradce komunistických premiérů Adamce a Čalfy Oskar Krejčí. V určité fázi se systém může stát neudržitelným, protože sociální napětí bude vyžadovat změnu, ale tou změnou může být fašizace,“ uvedl.

Je to už sedm let od začátku velké ekonomické krize, která začala krachem amerických bank. Mnozí odborníci, jako řecký exministr financí a ekonom Varoufakis, tepali finanční systém jako cosi založeného na bublinách, na dominanci dolaru a na neustálém snižování reálných mezd. Kam jsme se v té diskusi o současném kapitalismu za sedm let dostali?

Krize, která vypukla v roce 2008, ukázala velmi slabá místa současného kapitalismu. Na první pohled to vypadalo jako úvěrová nebo bankovní krize. Ve skutečnosti se ukazuje, že způsob podnikání, kterým pracuje Západ, má výrazné limity. Vždy potřebuje oblast, ze které může vysávat dodatečné prostředky.

Existují ekonomové, kteří tvrdí, že kdyby se nezhroutil socialistický blok v roce 1989, a Západ tak nezískal obrovské miliardy, sám by dospěl ke krachu, protože rezervy neměl. V současné době se odhaduje, že je přibližně 1000 bilionů peněz, které nejsou kryté. Jsou to samozřejmě jedničky a nuly, ale v konkrétním účetnictví, kdybyste je dala na trh… Nikdo neví, co s kapitalismem dělat. I proto se dějí expanze do volných oblastí; existuje snaha vysát tu Rusko, tu Čínu. Jde o klasické rozpínání kapitálu, které naráží na své hranice.

ODKAZ-Nepřítelem není Rusko, nepřítelem je sucho a Islámský stát

ODKAZ-Uprchlíci se bouří v azylových centrech už i v Maďarsku. Debrecín zažívá povstání muslimských uprchlíků!


Nepřihlášený uživatel

#3943

2015-08-04 13:58

Situace v Jihočínském moři začíná být předehrou III. světové války. USA se pokoušejí o tichou námořní blokádu Číny v zájmu zpomalení jejího ekonomického růstu!

Vynikající analytické video o nové americké vojenské doktríně „totálního nasazení“ v Indo-pacifickém regionu. Video popisuje a přesně vystihuje stav, v jakém se nachází Čína a proč americké námořní síly horečně posilují svojí přítomnost v oblasti. Čína se stala největším dovozcem ropy na světě a předstihla tak USA. Toto představuje obrovskou hrozbu. Velmi krátce si zde popíšeme hlavní rizika tohoto stavu pro USA a pro americký dolar.

Prvním problémem je čínský růst, který je na ropě závislý. Čím rychleji Čína roste, tím více má peněz na zbrojení. Čína neskrývá ambice stát se vedoucí silou v celém prostoru západního Pacifiku a ovládnout tak mocensky celou oblast. K dosažení tohoto cíle je ale zapotřebí zajistit bezpečnost pro čínské tankery, které dováží do Číny ropu celkem ze čtyř oblastí (Severní Afrika, Arabský poloostrov, Jižní Afrika, Jižní Amerika). Čína si je vědoma, že pokud by se jednoho dne rozhodla začít dělat nezávislou politiku na USA (kterou dosud nedělá, nebo spíš jen tak napůl), USA by byly schopny prosadit vůči Číně sankce, a to včetně blokád námořních tras, podobně, jako americké lodě už od konce 70. let minulého století blokují íránské lodě.

 

ODKAZ-Situace v Jihočínském moři začíná být předehrou III. světové války. USA se pokoušejí o tichou námořní blokádu Číny v zájmu zpomalení jejího ekonomického růstu!


Nepřihlášený uživatel

#3944 Re:

2015-08-04 16:23

#3943: -  

 jeste ze tady mame takove experty jako Vy! Jiste kazda mocnost si hlida sve piskoviste a roztahovacnost Ciny ma take sve meze. Uz I v samotne Asii jde svym sousedum dost na nervy....a cinsky ekonomicky zazrak..kde? Spise chcipajici kobyla co umi jen kopirovat schopnejsi. Jo...armada to je....plna cim dal vice nespokojenych lidi,asi jako v CR.


Nepřihlášený uživatel

#3945

2015-08-05 13:47

Vezměte nohy na ramena a utíkejte, radí české ministerstvo zahraničí českým občanům na územích ovládaných separatisty na Ukrajině. Ale nejen na nich! Co se děje? Pravý sektor se pokouší o druhý státní převrat!

České ministerstvo zahraničí vydalo varování pro české občany, aby se okamžitě stáhli z východních území Ukrajiny [1]. Pokud tak neučiní, hrozí jim prý újma, možné zatčení ze strany separatistů a nehumánní zacházení. Výkřik z českého ministerstva bychom mohli přejít mlčením, ale v tomto případě nejde o iniciativu z Prahy, ale přímo z USA. Americké ministerstvo zahraničí totiž už v polovině července vydalo stejné varování [2]. A stejně tak britské [3]. Co tak najednou? Něco se děje?

Oficiálně jde pouze o obavy z eskalace bezpečnostní situace v regionu, ale ve skutečnosti jde o něco jiného. Na Ukrajině se schyluje k pokusu Pravého sektoru o státní převrat a vypuknutí naprosto reálné občanské války na území celé Ukrajiny. V Charkově probíhají nepokoje, Pravý sektor útočí na budovu pro-ruské Strany Regionů, bývalé vládnoucí strany na Ukrajině. Opět se obnovily boje na územích ovládaných separatisty. Kyjev už nemá nepřátele jen v Luhansku a Doněcku, nepřítelem začínají být i nedávní spojenci, ozbrojené bataliony a jejich štědří sponzoři, oligarchové. Ukrajina se štěpí, oblast ovládaná separatisty tak brzy může být paradoxně nejbezpečnějším místem na celé Ukrajině.

 

ODKAZ-Vezměte nohy na ramena a utíkejte, radí české ministerstvo zahraničí českým občanům na územích ovládaných separatisty na Ukrajině. Ale nejen na nich! Co se děje? Pravý sektor se pokouší o druhý státní převrat!

 


Nepřihlášený uživatel

#3946

2015-08-06 15:59

 

Kurdistán – začátek 3. světové války, konec biblické kultury a zpět na Ararat? A proč Ukrajina byla jen „lehká viróza“

Na úvod cituji:

„Proto oslabený rubl a odstoupení Putina od South streamu vlévá petrodolaru krev do žil, ale vyhráno nemá. Majdan na Ukrajině skončil připojením Krymu k Rusku – velká čára přes rozpočet. A Majdan v Turecku se právě vyvíjí směrem, že země s druhou největší armádou v NATO je nejen vstřícná k ISIL a chce tento stát, který už má kontrolu nad většinou blízkovýchodních energetických zdrojů, uznat a získat ho na svojí stranu. Zároveň Turecko vede stále přátelštější jednání s Ruskem – a média to komentují: Erdogan se setkal s Putinem, jde o událost srovnatelnou jen s připojením Krymu k Rusku. No aby ne, když Turecko je ve stejné situaci, jako Ukrajina a když barva Černého moře dostává zcela jiný odstín poté, co  byl Putin v Turecku přijat s královskými poctami.

Sledujme vývoj kolem Kobani a Ceyhanu a sledujme postoje nejen Ruska, ale i Turecka. Jestli se země s druhou nevětší armádou v NATO rozhodla raději spojit s uměle USA vytvořeným nepřítelem a dokonce se spojit i s Ruskem, čeká nás opravdu celosvětový Majdan.

ODKAZ-Kurdistán – začátek 3. světové války, konec biblické kultury a zpět na Ararat? A proč Ukrajina byla jen „lehká viróza“


Nepřihlášený uživatel

#3947 DULEŽITÉÉÉÉ

2015-08-07 18:49

Dunajská jízda je další provokací proti svrchovanosti ČR a dalším důkazem servility pražské loutkové vlády!

Českou republikou opět projede americký obrněný konvoj. Tentokrát má akce název „Dunajská jízda“ a vojáci při ní pojedou v září z Německa přes Česko a Slovensko na cvičení do Maďarska. Množství kusů techniky a mužstva bude přibližně stejné, jako při jízdě dragounů v březnu.

Oficiálně dle ministra obrany Stropnického nemá konvoj konečnou podobu. Podrobnosti cesty nejsou zatím oficiálně sděleny, i když jsme zatím zevrubně informováni o možné trase amerického konvoje.

V březnu, kdy Českem projížděla americká vojenská kolona jsme mohli vidět, jak se chovají lidé, kteří přišli tento konvoj vítat. Mohli jsme ale i vidět, že média se snažila pár dní před příjezdem konvoje americké armády zastrašit demokratické odpůrce tohoto konvoje. Ti lidé, kteří nebudou vítat „Dunajskou jízdu“, se tentokráte zřejmě nenechají od nikoho zastrašit, protože takzvaně vědí, do čeho jdou.

ODKAZ-Dunajská jízda je další provokací proti svrchovanosti ČR a dalším důkazem servility pražské loutkové vlády!


Nepřihlášený uživatel

#3948 USA ZAS TERORIZUJI JINY STAT

2015-08-10 15:05

Začíná turecký (a světový) Majdan? Bombový útok na tureckou policii, střelba na konzulát USA, demonstrace v Evropě. Videa

Útok na konzulát USA má logiku: NATO podpořilo Turecko v jeho právu se bránit, čímž jako by NATO posvětilo i turecké útoky na Kurdy. Útok na policejní stanici v Istanbulu má rovněž logiku: turecká policie dlouhodobě potlačuje domácí demonstrace na podporu Kurdů – videa jsou z 29.7.2015:

Dlouhá desetiletí osud Kurdů nikoho nezajímal, nyní se zdá, že právě v tomto národě byla nalezena správná karta v dlouhodobé hře o blízkovýchodní energetické zdroje. Celá akce začala rozložením Iráku poté, co Irák jako spojenec Ruska a Sýrie blokoval prodej ropy autonomní republikou Kurdistán. Akce ISIL byla zahájena právě na iráckém území, kde byl prezidentem poprvé zvolen Kurd , zatímco jeho konkurent Málikí byl ISIL tvrdě likvidován (Málikí odmítá diktát Washingtonu, Vznik ISIL v Sýrii + video) .

Nyní Irák právě vyhlásil rozsáhlé politické reformy v zemi (zde) , o kterých nelze říct nic jiného, než že jsou ve prospěch vzniku Kurdistánu. Kurdistán si však už začíná diktovat podmínky a pokud doposud novému iráckému vedení dodával ropu, nyní s tím končí, z čehož je Irák rozladěný („Není jasné, proč KRG přestala dodávat ropu“, „Můžu upřímně prohlásit podepsání úmrtního listu ropnému obchodu,“ řekl Mowaffak al-Rubaie, irácký politik – více).

ODKAZ-Začíná turecký (a světový) Majdan? Bombový útok na tureckou policii, střelba na konzulát USA, demonstrace v Evropě. Videa


Nepřihlášený uživatel

#3949

2015-08-12 20:28

Nechápu, proč cpeme svoje vojáky na imperiální mise štvavé USA. O tom vůbec prvotní účel Severoatlantské aliance není, aby podporovalo US agresi a udržovalopolitickou hegemonii válečného štváče USA ve světě! V historii NATO nevedlo ani jednu obrannou válku, všechny mise byly striktně agresí a to ještě na základě vylhaných podvržených argumentů jako zbraně hromadného ničení v Iráku či pofidérní spojitosti útoků 11. září s bin Ladinem. Jaké čiré pokrytectví, když na jednu stranu uctíváme padlé vojáky z Afghanistánu, kteří jsou v dané zemi agresory a na druhou stranu necháme naše země nečinně zahlcovat militantními islamisty, kteří zde mají více práv než rodilí lidé a ty, kteří se těmhle multikulti experimentům brání, nazýváme nacisty. Za to vše poděkujeme Spojeným státům, které odstartovaly geopolitické změny v muslimských zemích a Evropa v první linii sklízí plody jejich nekalých vojenských šachů!


Nepřihlášený uživatel

#3950

2015-08-15 19:35

Cvičeními NATO a Ruska blíže k válce? A začne nakonec v Estonsku?

Gradující aktivity v rámci vojenských cvičení Ruska a NATO dělají starosti bezpečnostním odborníkům. Ti varují před nedorozuměním s vážnými důsledky, když manévry vyvolávají stále větší nedůvěru a nepředvídatelnost. Rusko a NATO se podle odborníků připravují na možnou vojenskou konfrontaci, ač stále hovoří o simulovaných cvičeních proti hypotetickému nepříteli. Nejnovější manévry ukázaly, že obě strany cvičily s ohledem na schopnosti druhého a dokonce s vědomím případných válečných scénářů, uvedl tento týden ve své analýze tým autorů v Londýně sídlícího thinktanku (ELN – European Leadership Network).

Zpráva ELN přichází uprostřed nejvíce intenzivních bojů v posledních šesti měsících ve východní Ukrajině a v době, kdy Michael Fallon, ministr obrany Velké Británie, slíbil rozšířit britskou armádní výcvikovou misi na Ukrajině (zde – na stránce doporučuji video o Ukrajině, které souhrnně „informuje“ o ukrajinském dění). „Nechceme naznačovat, že vedení obou stran učinilo rozhodnutí jít do války, nebo že vojenský konflikt mezi oběma je nevyhnutelný, ale že se změnil profil cvičení,  je fakt, a to hraje velkou  roli v klimatu napětí v Evropě, „píší autoři.

Cvičení dávají důvod k obavám a přispívají k tomu, že se zvyšuje napětí, vzniklé v souvislosti s ukrajinskou krizí.  Analýza se nazývá „Příprava na nejhorší. Činí vojenská cvičení Ruska a NATO válku v Evropě pravděpodobnější?

Jestli Rusko skutečně chce projednávat platnost nezávislosti Pobaltských států, podle uvedeného zdroje s tím přišlo až v červnu letošního roku, tzn. téměř rok a půl od začátku dění na Ukrajině a po intenzivních provokacích ke vtažení do války, kterou USA tolik potřebují. Nemluvě o stěhování základen NATO téměř až do Moskvy a o všech cvičeních NATO v blízkosti ruských hranic. Děním na Ukrajině (a oddělením Krymu, kterým Rusko řeklo „dost“) , se hledají záminky k válce tu sestřeleným Boeingem, tu přes Moldávií a zdá se, že nově i Estonskem. A vojenská cvičení NATO s demonstrativními průjezdy amerických vojsk Evropou, cestujících na cvičení k ruským hranicím (!), neberou konce. A to nehovořím o Blízkém východě, který považuji za největší ohnisko možné války NATO s Ruskem. Zbývá jen věřit, že Rusko všechny provokace i nadále ustojí a veškeré agresi se i bez války ubrání .

ODKAZ-Cvičeními NATO a Ruska blíže k válce? A začne nakonec v Estonsku?