Nechceme zahušťování Prahy

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Nechceme zahušťování Prahy


Nepřihlášený uživatel

#1

2015-01-08 11:10

To chce GUTALAGS nebo ŠARATICU a bude LÍP!!!

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2015-01-08 11:42



Nepřihlášený uživatel

#3 Re:

2015-01-08 11:46

#1: -  

 Neboj, doktor s injekcí tu bude coby dup!

Petr

#4 To je pěkná blbost

2015-01-09 09:18

Asi nějaké nepochopení pojmu. Zahušťování neznamená, že se zastaví parky. Znamená to, že se bude stavět v prolukách, v bývalých průmyslových areálech. 

Tedy přesně naopak, Praha nebude zabírat novou ornou půdu, louky, ale bude se zahušťovat uvnitř...např. výstavbou kolem stanice Hradčanská, nebo mezi Vltavskou a Nádražím Holešovice.

Za touto peticí cítím nějakou zvrácenou lobby...takzvaných aktivitstů.

Nenechte se prosím napálit!


Nepřihlášený uživatel

#5 Re: To je pěkná blbost

2015-01-09 11:19

#4: Petr - To je pěkná blbost 

 Ještě není ani předjaří a blbost už kvete až milo pohledět. Když se někde postaví barák tak, aby nezhoršoval životní podmínky residentů, není to zahuštění, je to dostavba.

Zahuštěním rozumíme pravý opak. Developer se někam vmezeří a postaví barák bez ohledu na již přetíženou infrastrukturu. O zeleni ani nemluvě. Pokud možno nejvýš s polovinou potřebných parkovacích míst aby si motoristi užili. Proti takové zástavbě jsme.

Nenechte se napálit betonáři a chutě podepisujte!

jen kopíruju

#6 Převzato odjinud

2015-01-12 08:05

Josef

#7 Re: Re: To je pěkná blbost

2015-01-12 11:59

#5: - Re: To je pěkná blbost 

 "Developer se někam vmezeří a postaví barák bez ohledu na již přetíženou infrastrukturu. O zeleni ani nemluvě. Pokud možno nejvýš s polovinou potřebných parkovacích míst aby si motoristi užili. Proti takové zástavbě jsme."

 

K tomu právě měly sloužit ty nenáviděné pražské stavební předpisy. Celostátní vyhláška spousta nástrojů, které se vznikly speciálně pro pražské prostředí, postrádá.

Tomáš Rykl

#8 Re: Re: Re: To je pěkná blbost

2015-01-12 16:17

#7: Josef - Re: Re: To je pěkná blbost 

Není nutné hned oponenta urážet jen proto, že má jiný názor než Váš. Takový přístup známe z Hradu, slušní lidé si však svedou vyměnit názory i bez invektiv.

Můj názor na věc je proti této petici. Tedy spíše zahušťovat proluky. Argumantujete přetíženou dopravou. Ale pokud lidi donutíte bydlet někde za Zličínem "na poli" (kde se má dle Vás developer realizovat), právě tito lidé budou nuceni se do centra nějak dostat a tuto dopravu zatíží ještě víc. Naopak, pokud budou bydlet v zastavěné proluce v centru, možná budou schopni jít do práce i pěšky, na kole, na bruslích ... Ze Zličína tato možnost není.

Nesouhlasím s Vašim názorem, ale souhlasím, abyste svůj názor říkal.

Petr Kučera

#9 Re: Re: Re: Re: To je pěkná blbost

2015-01-12 16:53

#8: Tomáš Rykl - Re: Re: Re: To je pěkná blbost 

 a proč by se lidi za Zličína měli "nějak"  dostávat do centra Prahy? Co když budou pracovat vedle ? A proč by se mělo stavět v prolukách ? Proč vůbec např v širším centru Prahy stavět ? Což třeba  zakládat parky aleje oživovat, nová auta vyhánět ? A na okrajích stavět dostečnou infrastrukturu - silnice, školy, zdravotní zařízení, obchody, policejní stanice a ta parkovací místa také, a to vše za developerské peníze. Co myslíte ?

Tomáš Rykl

#10 Re: Re: Re: Re: Re: To je pěkná blbost

2015-01-12 17:44

#9: Petr Kučera - Re: Re: Re: Re: To je pěkná blbost 

 Co že to?

-Park do proluky? Jakože když je série dům-dům-dům-nic-dům-dům, tak do té jedné mezery chcete nacpat park? No prosím, ale já do takového parku stejně nikdy nepůjdu. Park je třeba Stromovka, ale park do proluky?

-Nová auta vyhánět? Proč? Stačí pochopit to, co už pochopili např. V Tallinnu. MHD za symbolickou cenu nebo zdarma a je po zácpách. Kdo je pohodlný nebo musí, pojede stejně autem, ale MHD zdarma je velké lákadlo pro "střední třídu".

-Na okrajích novou infrastrukturu? No to jistě ano, kdo bude mít štěstí, že tam bude pracovat i bydlet, budiž, ale kolik Pražáků to tak má (bez ohledu na to, kde developer staví).

-Ano, postaví se ta infrastruktura za developerské peníze. A udržovat to bude developer? Jakože zimní údržba, přeasfaltování, sečení zeleně... Nene, padne to na záda magistrátu, kterej tak vydává spoustu peněz zbytečně. To už je rozumnější ty prachy vydat za tu MHD zdarma. ...než brát zemědělcům půdu, které už takhle máme míň než potřebujeme.

Vaše argumenty mě rozhodně nepřesvědčily.

Pavel Hájek

#11 Re: Re: Re: Re: Re: Re: To je pěkná blbost

2015-01-24 09:24

#10: Tomáš Rykl - Re: Re: Re: Re: Re: To je pěkná blbost 

 

abcdef

V hustě zastavěné oblasti může být i proluka nepostradatelným místem. V Praze 10-Vršovicích hned vedle ještě nedávno zapadlé ulice Krymská existuje na první pohled bezvýznamná zelená plocha. Díky aktivitě několik místních občanských sdružení se tato proluka stala středem kulturního života ve Vršovicích. Na jaře 2014 zde proběhl další z festivalů, tentokrát šly počty návštěvníků do tisíců včetně několika set cizinců, kteří se o něm dozvěděli nejspíš ze sociálních sítí.

Do Googlu stačí zadat třeba Korso Krymská.

Bohužel i tento vzácný případ bude v nejbližší době po zásluze potrestán novým developerským projektem. Letošní jaro můžete mít poslední možnost přijít a změnit své nikdy. Pokud jste z Prahy, stojí za to přijít se podívat.


Nepřihlášený uživatel

#12

2015-02-05 20:05

chceme tu žít bez věží!
Mastilovi