Budějovická výzva

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Budějovická výzva


Nepřihlášený uživatel

#1

2014-11-11 07:02

Skvělé,skvělé.
H.M.

Nepřihlášený uživatel

#2

2014-11-11 11:43

Podepsat tuto výzvu nemůže nikdo odmítnout. Výzva má lidi spojovat, ne rozdělovat.

Nepřihlášený uživatel

#3

2014-11-12 11:24

Text je to pěkný, ale nějak nerozumím, proč tomu říkáte výzva. Pod tím slovem si představuji něco adresované někomu, aby dotyčný něco udělal nebo naopak nedělal. Tady není ždná adresace ani není řečeno, co se má či nemá dělat ...

Petr

#4 Re:

2014-11-12 11:49

#3: -  

Já vidím tu výzvu třeba v téhle větě: "Je povinností nás všech vytvářet vlastními činy a příklady ostrovy odpovědnosti, slušnosti a solidarity, které svobodu chrání od sobectví a povyšování se nad druhé, a mít dostatek vytrvalosti a odvahy o tyto ostrovy pečovat a propojovat je." Vždyť to je klíč k tomu, aby se naše země vyhrabala z toho mravního marasmu, do kterého nás někteří politici vláčejí.

A mimochodem - je moc dobře, že to není výzva PROTI někomu/něčemu, ale je sepsaná pozitivně. Aspoň mně to tak vyznívá.

Díky autorům za tento text!


Nepřihlášený uživatel

#5

2014-11-13 07:08

Svoboda není možná bez kultury, která stojí na úctě k nepsaným zákonům a na jejich zachovávání.
karel š.
Nepřihlášený uživatel

#6

2014-11-13 07:20

Život bez svobody nežijeme.


Nepřihlášený uživatel

#7

2014-11-13 07:34

S peticí se hluboce ztotožňuji a myslím si, že je velmi aktuální zvláště v dnešní době.

Nepřihlášený uživatel

#8

2014-11-13 07:54

Je to krásná filosofická esej .... ale tak obecná, že ti největší podvodníci ji klidně podepíší jako první ... a ještě se tím budou pyšnit. Musíme nacházet takové formulace, které budou jasně a konkrétně formulovat povinnosti a odpovědnost ... a ty špatné to bude bolet ... a budou se muset "odkopat".

Nepřihlášený uživatel

#9

2014-11-13 08:39

Tato výzva je přesně tím, co můžeme udělat my, kteří jsme si vědomi svých občanských povinností, kteří se pro obec angažujeme, protože bez tohoto angažmá je člověk mrtvý, není občanem, je parazitem.
Pavel F.

#10 Re:

2014-11-13 09:37

#8: -  Tato Vaše reakce je (zatím) stoprocentně nejlepší. Ještě bych maličko doplnil, že ty "konkrétně formulované povinnosti a odpovědnosti" by měl každý beze zbytku plnit a trvale dodržovat aby to ty špatné bolelo co nejvíce. Bude to ovšem "běh na velmi dlouhou trať". 

 


Nepřihlášený uživatel

#11

2014-11-13 21:02

TOHLE JE MIMOŘÁDNĚ NEBEZPEČNÁ VĚC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozorně si tu slovní mlhu přečtěte - je to totiž ze samotného textu tak zjevné, že to tam nevidíte, protože odmítnete věřit vlastním očím.  Cituji : "Svoboda je domovem pro takovou společnost, jejíž občané ctí spravedlnost, právo a toleranci"  "Nepřítelem svobody je ten, kdo postrádá smysl pro odpovědnost, slušnost a solidaritu" Z TOHO LZE OBVINIT KOHOKOLI - tedy jde o staré známé zamíchání propagandy do jinak snesitelného obsahu. Tohle je snaha o vytvoření platformy pro nejaké nové pojetí svobody jednotlivců!!!!!!!!!!!!!!! Zdřejmně směrem k touze po odejmutí občanských práv. To už tu bylo. - na podporu pronásledování lidí s odlišným názorem se přece vždy užívaly slova o tom, že někdo si svobodu nezaslouží ... Nejaký pavel F. v komentáři píše aby to ty špatné co nejvíce bolelo. Pane F vy znáte všechny ty zamlžené povinnosti o kterých mluvíte které jak říkáte "by měl každý beze zbytku plnit"? Ten kdo je neplní je ten co má trpět? TOHLE JE přinejmenším FAŠISMUS!!!!!!!!!!  Doufám že v rámci té slušnosti které máte plná ústa mě admin kontaktuje před smazáním "nevhodného obsahu" Najdete mě na facebooku - Petr Heřman - České Budějovice. 

 

Luba

#12 Svoboda bezdomovců

2014-11-14 12:04

Nerozumím smyslu tohoto řečňování "o svobodě". Svobodní nejsme od něčeho, ale k něčemu. Vnitřně svobodný člověk svou svobodu neztrácí ani ve vězení. Lidská svoboda je svobodou volby. I "za plotem" neztrácíme svou svobodu zaujmout postoj k situaci. Svobodný je člověk, který málo potřebuje. Je sice potěšitelné, že v Budějicích je takových lidí zřejmě nejvíc, ale taková svoboda není pro každého. Budějovičtí by měli vysvětlit, co si pod pojem svoboda vlastně představují, a k čemu chtějí ostatní občany vyzvat. Jestli chtějí občanstvo vyzvat k dobrovolné skromnosti a odříkání, ve snaze o udržitelný způsob života, k ochraně přírody, jejíž jsme nedílnou součástí, pak ať založí ekologické hnutí s politickými cíly a vyzvou lidi k podpoře. Pak by šlo o konkrétní věc a konkrétní výzvu. A napsat pár obecných frází a vágních pojmů - to přece ani nelze nazvat výzvou.

 


Nepřihlášený uživatel

#13

2014-11-14 22:09

Dnes jsem si přečetl stať Vojtěcha Filipa v Halo novinách. Pro informaci ji přikládám. Zdůrazněnou část textu jsem upravil já.Jako (alespoň pro mne) zajímavý dokument přikládám též pojednání o Katyni. Má to totiž přímou souvislost s uvedenou statí.
Milan Zapletal

Poučení pro pana Žáčka

Senátní volby jsou za námi. Už víme, kdo byl zvolen senátory. Mezi nezvolenými byl i Pavel Žáček, bývalý šéf Ústavu pro studium totalitních režimů, kandidující s podporou TOP 09, Svobodných a ODS v jednom z pražských senátních obvodů. Jeho volebním heslem bylo: »Hájím myšlenky listopadu 89«, přesto neprošel. Prý »v posledních měsících se uměle vytváří dojem, že vše za posledních 25 let bylo špatně a že svržení komunistické diktatury vlastně bylo omylem, který nás přivedl ke spálené zemi plné tunelářů«.

A resumé podle Pana Žáčka? »Opak je pravdou! Jdeme správnou cestou od totality k civilizovanému modelu státu, založenému na tržním hospodářství, svobodě a demokracii postavené na politických stranách. Dnes módní pokusy o změnu této cesty nazývám plíživou normalizací a budu proti nim bojovat.«

Pan Žáček - jenž se neuplatnil ani v čele ideologické instituce, jež si dala za cíl za velké podpory militantní pravice překrucovat dějiny, a také to dělala, aby přece jen ti, co přišli po něm, se snažili alespoň inzerovat práci s dokumenty, i když je také zneužívají po svém - však vůbec nehájí ony výše hlásané myšlenky, ale jen sám sebe. Své zaměření, svůj způsob zkreslování a lží, mohl sice krátce využít v čele oné instituce, jež měla převyprávět dějiny v jiném směru, než tomu bylo snad od prvopočátku naší historiografie, aby nakonec i tady se stal svou malostí a netolerantností nepohodlným. Jinde by takovou možnost neměl. Už to, jak neobjektivně, dokonce v rozporu s »blbou náladou« i Václava Havla, vše, co se děje, pokládá zřejmě za správnou cestu nastolenou v listopadu 1989, na níž má svou jistou zásluhu, dokazuje, že není schopen nic pochopit.

Tedy doplníme-li si proklamace konkrétními činy, pak podle pana Žáčka sem jistě patří podivně vzniklí zbohatlíci, kteří si rozdělili po listopadu bohatství, jež se počítalo na biliony, stejně jako korupce, a to dokonce v nejvyšších místech našeho státu, jak dokázaly v nedávné době i v současnosti šetřené aféry, tzv. církevní restituce, s nimiž nesouhlasí přes osmdesát procent našeho obyvatelstva, i třeba zničení potravinové soběstačnosti a rozprodeje našich podniků a surovinového bohatství do rukou zahraničních globalizátorů a různých mafiánů.

Nejde však jen o pana Žáčka, ale o postoj té nejpravější pravice, jež se tak pokouší bagatelizovat krach své politiky, jíž nastolila právě po listopadu 1989 a kterou občané už začínají odvrhovat. Proto nedůvěra k takovým Žáčkům vehnala některé voliče do náručí různých populistů, což je i poučením pro nás, komunisty. Nestačí totiž odhalovat falešnou interpretaci věcí, ale je třeba zároveň nastolovat nová řešení a hlavně účinněji než dosud seznamovat s nimi občany.

A pokud jde o pana Žáčka, porážka v senátních volbách by měla být pro něj poučením. Obávám se ovšem, že není schopen ve své zaslepenosti se jakkoli poučit.

-----------------------------------

Nepřihlášený uživatel

#14 Re:

2014-11-19 20:33


Nepřihlášený uživatel

#15 Re: Re:

2014-11-21 10:29

#4: Petr - Re:  

Vidím to podobně, je příjemné vidět, když se lidé angažují PRO něco pozitivního, nikoliv škarohlídsky PROTI něčemu, jak je dnes často zvykem. Přidávám proto odkaz na petici za podobnou věc, tj. petici na podporu člověka, který reprezentuje hodnoty Budějovické výzvy - svobodu, demokracii, občanskou angažovanost a plně tak ztělesňuje masarykovskou tradici:

http://branmeprezidenta.cz/

 


Nepřihlášený uživatel

#16 Stop utoku na základy demokracie.

2014-11-22 19:53

Podpořte demokraticky zvoleného prezidenta M.Zemana ve své fci. Odsuďte agresivní chování a tendenční jednání medií, tzv. demokratů ohánějících se vznosnými hesly ale nerespektující základní principy demokracie. http://e-petice.cz/petitions/apel-na-prezidenta-cr-milose-zemana.html

BACHANAKK

#17 Re: Stop utoku na základy demokracie.

2014-11-23 10:16

# 16: - Zastavte utoku na základy demokracie. 

 Máte opravdu na mysli M.Zemana,který se dle i výroku Soudu na Hrad prakticky prolhal a dle svých vlastních slov je poměrně pravidelným konzumentem alkoholu a nyní se stává "mluvčím" agresivního soudruha Putina a za svého mluvčího si povolal bývalého ,ne příliš úspěšného písálka z Práva a Haló novin soudruha Ovčáčka , který i svou dikcí v projevu silně připomíná doby snad již minulé ?

Pokud tomu tak je , zkuste se rychle probudit ! ! !

 


Nepřihlášený uživatel

#18 Re: Svoboda

2014-12-06 16:01

#1: -