MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA


Nepřihlášený uživatel

#62251

2015-10-23 10:50

Peroutka se prý paktoval s nepřítelem. Do vězení s ním, rozvrací stát! Objevil se výbušný článek ze slovenských novin, který neznáte

22. 10. 2015 18:16

Objevené množství kontroverzních prohlášení Ferdinanda Peroutky se rozrůstá. Poté, co Akademie věd objevila necenzurovanou verzi Přítomnosti s článkem, kde Peroutka označoval Hitlera za politického génia, je tu další problematický text z roku 1933. Peroutka prý obhajoval revizionistické hnutí, byl za odstoupení části Československa Maďarům a tvrdil, že Hitler u moci v Německu nám zajistí desetiletý mír.

 

„Máme ještě zákon na ochranu republiky?“ Takto nazvaný článek vyšel 12. května 1933 ve slovenském periodiku Národnie noviny a jeho základem je informace o rozhovoru, který Ferdinand Peroutka poskytl maďarskému novináři Ivorovi Dénešovi a dle autora se v něm Peroutka vyslovuje „za revizi hranic republiky Československé, čímž spáchal zločin paktování s nepřítelem“.

Autor článku ve slovenských Národních novinách, které dle otevřených zdrojů dlouhá léta platily za prestižní deník a byly nejdéle vycházejícími slovenskými politickými novinami, upozorňuje na podle něho šokující interview českého novináře Peroutky pro maďarské noviny a táže se, jak je možné, že ještě nezasáhly úřady a Peroutku nezatkly.

Text přináší citace z onoho rozhovoru, který Ferdinand Peroutka poskytl maďarskému novináři. Peroutka v něm obhajuje některé územní požadavky Maďarů a dokonce prohlašuje, že je stoupencem odstoupení části slovenského území.

„Československo nemůže ztratit celou čáru Dunaje. Území musí být odevzdané tak, aby oba státy dělila rozumná geografická hranice.(…) Dále na východě dojde k vrácení větších území v okolí Lučence a Košic a konečně maďarské území, ležící na úpatí Karpat. Musím silně zdůraznit, že vždy mluvím o územích obývaných Maďary. My revizionisti jsme vedeni myšlenkou, že pokud to všechno nedáme dobrovolně, bude nám to odňato, což samozřejmě bude uskutečněné jen válkou. Podle naší myšlenky musí revize sloužit míru a ne imperialismu. Jsem bezpodmínečným přívržencem revize, ale jen v tomto smyslu,“ měl v rozhovoru říci Peroutka.

A pokračuje dál mnohem výbušněji. „Revizní hnutí oddaluje jen to, že v Německu je u moci Hitler. Jeho vláda znamená pro Československo desetiletý mír,“ končí citace Ferdinanda Peroutky zakončená poznámkou maďarského novináře, že toto řekl Peroutka na konci rozhovoru, který trval celou noc až do ranních hodin.

 

Na to ve slovenských Národních novinách reaguje autor uvedeného článku. „Tento krásný rozhovor trval tedy až do bílého rána a možná byl pan Peroutka i opilý, když takto žvanil. Jenže co je nám do toho, jestli byl opilý, anebo nebyl. Tento pán říkal takové věci, na které je zákon, které odporují jistým paragrafům zákona na ochranu republiky! Kdyby něco podobného řekl Slovák a to ani ne novinář, ani ne vzdělaný člověk, ale jakýkoli nevzdělanec, dnes už by byl o chlebu v žaláři, byl by vyšetřovaný a vyptávali by se ho po spoluvinících a po ideovém otci takových řečí,“ uvádí se v článku s názvem „Máme ještě zákon na ochranu republiky?“.

„Pan Peroutka je ještě stále na svobodě a my s omámením křičíme, zda je ještě platný zákon na ochranu republiky, a pokud je platný, zda platí i pro pana Peroutku a podobné lidi, kteří si troufají propagovat rozdělení Slovenska, anebo odtržení jeho části od republiky. Kde jsou úřady, kde četnictvo a kde státní zastupitelství? Svoboda Slovenska je svobodou republiky, nedotknutelnost Slovenska je nedotknutelností republiky! Proč mlčí úřady, které by takovéto wienersko-peroutkovské řeči měly trestat bez ohledu na to, zda jsou to žvásty nebo ne,“ pustil se ostře do Ferdinanda Peroutky slovenský novinář.

Když se podle něho některý zoufalejší slovenský sedlák ozve a neví si rady s daňovými nedoplatky, vyhrkne, že mu za Maďarska bylo lépe, dostane přinejmenším 14 dní vězení, ačkoli tím nijak nekonspiroval ani proti integritě republiky, ani proti českému národu. "Pan Peroutka říkal mnohem horší věci a je na svobodě! Proč je na svobodě? My na pana Peroutku žalujeme a udáváme ho: Všem kompetentním úřadům. Pan Ferdinand Peroutka, redaktor Lidových novin, pražský obyvatel, dal maďarskému novináři Ivorovi Dénešovi interview, ve kterém se vyslovuje pro revizi hranic republiky Československé, čímž spáchal zločin paktování s nepřítelem. Žádáme, aby byl soudně stíhán a za svůj pobuřující čin přísně trestán,“ zakončuje slovenský novinář nebývale odsuzující text na Peroutku v Národních novinách z 12. května 1933.

ParlamentníListy.cz byly na tento článek upozorněny a rozhodly se ho v rámci stále živé diskuse na téma „kauza Peroutka“ zveřejnit. Článek s titulkem „Hitler je gentleman“, o kterém hovoří prezident Miloš Zeman a je si dle vlastních slov naprosto jistý tím, že ho četl, zatím dohledán nebyl.

Nedávný počin Akademie věd ČR by ovšem mohl dát zapravdu prezidentově teorii. Ta spočívá v tom, že Miloš Zeman mohl článek „Hitler je gentleman“ číst z prvního vydání Přítomnosti, jelikož každé číslo mohlo mít i více vydání. Bylo celkem běžné, že články v novinách a časopisech byly státem cenzurovány, pokud porušovaly platné zákony. Článek, který v nezcenzurované verzi Přítomnosti našli vědci, obsahuje Peroutkovo tvrzení, že Hitler je génius. A právě i tento text byl v dalších vydáních stejného čísla zabaven cenzorem v rámci zákona na ochranu republiky. Tedy stejné legislativní úpravy, o které hovoří i slovenský novinář ve výše uvedeném článku. Už to samo o sobě mohla být mimořádně závažná skutečnost, jak je patrné z obsahu zákona, který je k dispozici na konci článku. Na základě některých paragrafů v případě odsouzení mohl soud uložit dokonce až doživotní vězení.

Zákon na ochranu republiky začal platit od dubna roku 1923 a upravoval několik zásadních věcí. První hlava zákona řešila tzv. úklady o republiku, což obsahuje i pokusy o připojení části území republiky k cizímu státu. Druhá hlava zákona se zabývala poškozováním republiky a útoky na ústavní činitele, kam patřila třeba i urážka prezidenta republiky. Třetí hlava se zabývala ohrožováním míru v republice a její vojenské bezpečnosti. Obecně o zákonu na ochranu republikyZDE, kompletní znění ZDE.


Nepřihlášený uživatel

#62252 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je velmi zvláštní, že totality a to nejen ty komunistick

2015-10-23 10:53

#62242: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Je velmi zvláštní, že totality a to nejen ty komunistické... 

 Ono to je v Rusku takové podivné. Polsko bylo o stovky kilometrů po válce posunuto na západ. Rusko si ponechalo celou část jimi okupovaného území Polska v kterém je i Katyň.  Spíše se tedy dá věřit tomu, že ruští komunisté povraždili celou polskou vojenskou elitu naprosto záměrně, stejně jako se v tomto případě dá věřit spikleneckým teoriím, že pád ledadla s polskou politickou elitou právě u Katyně nebyl náhoda a že byla v tomto případě využita příležitost. 

Je dobré také připomenout, že Lenin bezprostředně po skončení I.světové války rozpoutal válku s Polskem a chtěl se přes Polsko spojit s Německými komunisty. Válku prohrál a Polsku se podařilo ustavit svojí východní hranici. 

Z výše uvedené a z dlouhodobě konfliktní situace mezi Poláky - katolicky smýšlejícími a komunisty v Rusku je daleko pravděpodobnější, že polskou vojenskou elitu povraždili ruští komunisté. Němci vojáky tímto způsobem dokonce nikdy nevraždili navíc nebyli s polskou elitou v žádném dramatickém ideovém konfliktu. 

 

Já nejsem Asenad!

#62253 Re:

2015-10-23 10:55

#62105: -  

Souhlas!


Nepřihlášený uživatel

#62254 Re: kdo si má kontrolovat slovnik, je prezident

2015-10-23 10:56

#62247: -  

 Jak už bylo řečeno.. Ten , kdo si má kontrolovat slovnik, je prezident. ( Tedy VÁŠ prezident, NE MŮJ ). Já, Vy i K. Schwarzenberg si můžeme mluvit, jak se nám zlíbí.


Nepřihlášený uživatel

#62255 Re: Všechny texty pana Peroutky, které se "objevují" je naprosto evidentní....

2015-10-23 10:56

#62251: -  

 ....že byl především bytostný demokrat. Kdykoliv si kdokoliv přečte vždy celý text pana Peroutky tak velmi rychle zjistí, že ony "citace" jsou minimálně zavádějící, mnohdy naprosto nesmyslné - viz. "citace" Milošem Zemanem případně dokonce ona "citace" vlastně vůbec nic necituje. 


Nepřihlášený uživatel

#62256 Re: Re:

2015-10-23 10:57

#62253: Já nejsem Asenad! - Re:  

 Ha sovětský troll hlásí nástup do služby

Já nejsem Asenad!

#62257 Re: Re: Re:

2015-10-23 11:00

#62256: - Re: Re:  

 Chceš naznačit, že neziskovky jsou nacistické organizace? Souhlas!


Nepřihlášený uživatel

#62258 Re: Re: kdo si má kontrolovat slovnik, je prezident

2015-10-23 11:01

#62254: - Re: kdo si má kontrolovat slovnik, je prezident 

 Ty jsi skopčák, nebo ukronacista?


Nepřihlášený uživatel

#62259

2015-10-23 11:06

Zeman nevládne dobře.  Dělá Česku jenom samou ostudu.  Jediné, v čem s ním souhlasím, je názor na uprchlíky. Neměli by sem být vpuštěni. Vzít k nám opravdu jen  nebohé lidi, zničené válkou, staré lidi a děti, kteří potřebují opravdu pomoci.  NE namyšlené 25 leté chlapce v plné síle, ve značkovém oblečení s nejnovějším mobilem u ucha. 

KVZ

#62260

2015-10-23 11:07

Všem kreténům , kteří špiní prezidenta Zemana, chčiji a seru do huby. 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#62261 Re:

2015-10-23 11:10

#62260: KVZ -  

To jsi udelal i Ovarovi ?  Ten ma v hube silne nasrano.  Vzdycky, kdyz ji otevre, vypadne hovno.


Nepřihlášený uživatel

#62262 Re: Re: Re: kdo si má kontrolovat slovnik, je prezident

2015-10-23 11:11

#62258: - Re: Re: kdo si má kontrolovat slovnik, je prezident 

 Není nic německého, ukrajinského či nacistického na kritice slovníku Miloše Zemana.  Z hlediska Ústavy, která definuje, jak občané mají jednat, je dokonce povinností občana slovník Miloše Zemena kritizovat.  To, že Miloš Zeman v ústavní pozici není nikomu odpověden ze svého jednání neznamená, že může jednat hanebně, neboť v takovém případě se on doouští porušování Ústavy, neboť právě na jeho jednání se vztahuje celá ústava a všechny zákony země 24 hodin denně a to proto, že každé jeho jednání je "výkon státní moci" a ten lze uplatňovat jen a pouze polde zákona, jak definuje Ústava. 

Na slibu prezidenta republiky není ani náhodou nic symbolického - slibuje, že bude jednat ve prospěch všech občanů této země a to lze v klidu dodržet, jednáním v souladu s celou Ústavou i ostatními zákony této země a to v celém rozsahu. 

Jednat tak, že přinutím řádně zvolenou a ustavenou Sněmovnu k rozpuštění a dokonce to komentovat slovy, že je to "dárek voličům", je bohužel neústavní jednání a tedy v případě ustvní pozice prezident se jedná o velezradu. 

 


Nepřihlášený uživatel

#62263 Re: Nelze pošpinit člověka v pozici absolutně beztrestného...

2015-10-23 11:13

#62260: KVZ -  

 ....není k tomu důvod a není dokonce ani čím jej pošpinit. Může tak vždy učinit jen on sám. 

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2015-10-23 11:14



Nepřihlášený uživatel

#62265 Re: Trochu pochybuji, že má Miloše Zeman názor na žadatele o azyl

2015-10-23 11:20

#62259: -  

 Právo na azyl vychází z Všeobecné deklarace lidských práv již z roku 1948 a je to jeden ze základních dokumentů OSN. Komunisticé státy se k ní připojily s výhradami v sedmdesátách letech! a i to přispělo ke vzniku Charty 77, která nepožadovala vlastně nic jiného, než dodržování této deklarace. 

Velmi pochybuji, že by toto Miloš Zeman tušil a orientoval se v současné migrační vlně natolik, aby byl schopen určit co je morální a co amorální mimo jiné proto, že není možné určit co Miloš Zeman považuje za morální a co za amorální, toto nikdy nesdělil a nesděluje. 

Vemli zajímavá slova zazněla od Václava Havla již v Dálkovém výslechu - kdy jasně řekl, že "všichni emigrovat nemůžeme", měl na tato slova na rozdíl od Miloše Zemana morální právo. 

Co by (bude) dělal východní svět bez elit? Z Ruska emigrají ročně! statisíce těch nejschopnější, nejvzdělanějších lidí. Jsou to lidé, kteří alespoň tuší co je demokracie a proč si totality na demokracii hrají. Někdy to vypadá, že se svět "rozdělí" na ty, kteří si demokracie váží a chtějí v ní žít a na ty, kterým je "jedno" že žijí v totalitě. Jejich dětem to již ovšem jedno zase nebude a zase budou emigrovat a tak stále dokola přes jednu zásadnější generační obměnu. Lidé, kteří jsou vdělaní a váží si demokracie jsou logicky na západě vítáni, jsou obohacením tamní společnosti minimálně o znalost kultury, prostředí, politické situace z které přichází. 

 

KVZ

#62266 Re:

2015-10-23 11:24

#62247: -  

 Je to nevzdělaný zdegenerovaný primitiv.


Nepřihlášený uživatel

#62267 Re: Re: Re: Re: bouřlivé oslavy MDŽ za bolševika a stovky nemanželských dětí

2015-10-23 11:26

#62132: - Re: Re: Re: bouřlivé oslavy MDŽ za bolševika a stovky nemanželských dětí 

 Bylo to fajn soudruhu, dvě soudružky na klíně, chlebíčky, klášterní tajemství ( červené víno za komunismu ), vodka a pak šukajka do rána na ubytovně... Vzpomínky. A to když přiletěly soudružky z SSSR , to teprve bylo eldorádo, že ? Je ti smutno soudruhu po těchto časech, že ?? 


Nepřihlášený uživatel

#62268 Re: STOP ZEMANOVI !!!!!!!!

2015-10-23 11:30


Nepřihlášený uživatel

#62269 Re:

2015-10-23 11:50

#62247: -  

Novinari jsou - DOBYTEK, IDIOTI.  Vlada ZKURVILA.  KUNDA SEM, KUNDA TAM. KUREV se nezastavam.

HOVORI PREZIDENT CESKE REPUBLIKY, ING. MILOS OVAR I. PRESLUSNY.

TO JE POUZE NEPATRNY VYBER Z BOHATEHO SLOVNIKU VULGARIT OZRALEHO HOVADA.


Nepřihlášený uživatel

#62270 Re: Re: kdo si má kontrolovat slovnik, je prezident

2015-10-23 11:50


Nepřihlášený uživatel

#62271 Re: Rozdíl mezí jadrným vyjádřením a oplzlostí na světě není proto....

2015-10-23 12:16

#62247: Kchárl von Billderberg -  

 ....abychom jej popírali a jadrná slova nejsou na světe proto, aby nebyla ve vhodný čas a ve vhodném kontextu použita, ale právě naopak, mají svůj smyl a řád, který ale není sepsán, nelze se jen naučit z příručky. Tam se lze naučit jen vulgární slova nepoužívat.  

Rozdíl mezi panem Schwarzenbergem a Zemanem spočívá prváě v tom, že pan Schwarzenberg je sprostý, když to má smysl a Miloš Zeman je bohužel dokonce oplzlý v ten nejnevhodnější okamžik. 

Těžko říci, kde je počátek tohoto problému u Miloše Zemana. 

Juro Jánošík

#62272 Re: Re: Re:

2015-10-23 12:38

#62241: - Re: Re:  

 "Ej mal som já pištolu, banderovská značka, ale mi ju zobrala slovenská pátračka"


Nepřihlášený uživatel

#62273 Pan Ježek sice občas uhýbá pohledem, ale vcelku jsou jeho vyjádření důvěryhodná...

2015-10-23 13:03

S Klausem bych do privatizace znovu nešel, říká ekonom Ježek

Je poměrně velká škoda, že s ním Drtinová neprobrala i Třískovo "zapojení bank do privatizace" a půjčování na privatizovaný majetek v hotovosti, který dosud nebyl splacena a také bylo obtížné určit jeho hodnotu. 

Arabela

#62274 JDĚTE DO PRDELE HAJZLOVÉ Z OSSN!!!

2015-10-23 13:33

Tvrdá kritika z OSN: Systematicky utlačujete uprchlíky a Zeman je xenofob

Jarka Polakova. Pisek.

#62275 Zhrzena laska.

2015-10-23 13:51

At delam co delam Zemana se milovat nenaucim.