DRDS
doc.MUDr Jozef Hoza, CSc, 1.lékařská fakulta UK Praha.
Pěvecký sbor je založen na zcela jiné komunikaci než soubor jako je DRDS. Každý z těchto souborů potřebuje mít "svého" vedoucího, toho, komu věří. Racionalizace o jakou usiluje pan Simon a ti druzí je přesně tím, co osobní komunikaci mezi vedoucím souboru a jemu svěřenými "dušičkami" ruší. Samozřejmě, že tuto skutečnost nejsou schopni pochopit lidé, kterým jde pouze o vlastní kariéru a zcela postrádají schopnost empatie. Těm to nevysvětlíte. Ale je potřeba bránit zbytky svobody v rozvoji dětské kreativity. Reorganizace ji ruší. V ní nastupují právě ti "druzí" - ti, co mají před sebou jen svůj vlastní prospěch, svou moc, svou kariéru. Svěřit komukoli tolik moci, kolik jí v současné době má v Českém rozhlase pan Simon, je od ředitele Českého rozhlasu čiré bláznovství, které se obrátí proti němu.
Dobrý den,
co se dělá pro děti je vždy dobré. Místo, aby vedení podporovalo tento soubor tak se nechá slyšet p. navrhovatelem, že neznemaná když to někdo dělá 25 let, tak to dělá dobře. To mě zvedlo adrenalin i 350 km od Prahy. Jsem z Paseky u šternberka , okres Olomouc. Ne na všem se musí vydělávat. Dejte p. navrhovateli průměrnou mzdu, nic jiného si nezaslouží za ta slova. Vyjádřením mě absolutně nepřesvědčil. Místo, aby jste si zakládali, že máte přínosný historický soubor, který slouží dětem, tak to bortíte. Co nestačili zničit komunisti, tak Vy je chceete zastoupit. posluchačka
Petr Svoboda
SaxyGirls Bigband
(ale vysvětlujte to manažerům a technokratům!)
Dlouhá léta jsem byl ovšem rovněž autorem a režisérem řady známých rozhlasových pořadů
JUNIOR 30
Dálnice pro písničku
režie Houpačky,Mikrofóra
3 x 60 a to stereo atd atp. a dlouhé řady dalších dalších
Mnohokrát jsem pracoval v rozhlase, v televizi i na jevišti jako režisér s dismaňáky a velmi blízce jsem znal i samotného pana prof. Dismana.
Poznal jsem jejich práci i pospolitost ze všech možných úhlů a dnes kdy moje vnučka Marie Žáková nadšeně navštěvuje dismančata nemohu uvěřit ani jako rozhlasový profík, ani jako divák, či prarodič tomu co a jakym zcela nepřijatelným způsobem se z moci čs. rozhlasu s tímto souborem má stát, nebo se již stalo.
Protože jsem po dlouhou řadu let s členy DRDS pracoval více než 200 krát, vím o čem mluvím. Chování, jakého jsme svědky nyní jak vůči souboru jako takovému, tak jeho uměleckým vedoucím nemohu a nechci chápat. Nesmyslná slova pana Simona i to s čím přichází samo ustřední vedení rozhlasu mi připadá tak příšerně a neuvěřitelně neprofesionální a nemorální (o lživosti, pokrytectví, nevděku a hlouposti ani nemluvě), že se začínám stydět, že jsem se skoro 40 let za rozhlasáka považoval. Takže protestuji a nesouhlasím co mohu.
Pavel Žák
režisér, scenarista, textař, hud.skladatel
A pak si nejsem jistá, zda sloučením nejen nezanikne duch souboru a pospolitost jeho členů, ale zda nezaniknou i někteří jeho dětští členové z důvodu nadbytečnosti a nemožnosti řídit kvalitně takový kolos.
Podepisuji, protože si přeji, aby byl Dismanův soubor zachován!! Hanba Českému Rozhlasu! Zrušili a stále ruší to co se osvědčilo: například název stanice Praha je nyní pouhá "Dvojka", pořad Stanislava Komárka "Moskytiera" zmizel, zmizela úspěšná a pro posluchače poutavá stanice Leonardo, atd.
Jiří Laburda.
Vedení ČRo sleduje vytyčenou linii.
Dobrý den, kdesi jsem napsal:
„Lidstvo druhdy sužovaly války či epidemie, nyní mu o existenci ukládají „projekty“.“
Bezpochyby i toto je obdobný případ i když v menším – národním rozsahu. Stejně jako zrušení Rádia Leonardo a „Šestky“ a jejich „ekonomické“ spojení ve „Flus“ vysílající na středních vlnách amplitudovou modulací... Věru dílo hodné rozhlasáka!
Myslím, že pláčeme dobře, dokonce i na správném hrobě, leč nejspíš zcela zbytečně. Politici i Rada mají své starosti...
| This discussion has been closed. |