DEJME STOP SOUČASNÉMU NEUSTÁLÉMU ROZŠIŘOVÁNÍ OBCE NEHVIZDY

My, níže podepsaní občané prostřednictvím této petice žádáme vedení města Nehvizdy, aby všemi dostupnými prostředky zabránilo v současné době dalšímu rozšiřování rodinných staveb, na území katastru Nehvizdy. Jedná se zejména o developerský projekt společnosti Canaba rozdělený na IV. etapy v oblasti u „Lentilek“ ve východní části Nehvizd směr Mochov, se kterým nesouhlasíme. Nikdo se nás nezeptal, zda zde tento projekt chceme. Doteď na nás nebyl brán zřetel. Doufáme, že nyní bude. Děkujeme.

Jako signatáři této petice se obáváme zejména:

1. Zhoršení tlaku vody Doteď není postaven nový vodovodní přivaděč, který má zajistit dostatečnou kapacitu vody do domácností. Špatný tlak vody mnozí občané pociťují i v zimních měsících, nejen v létě.

2. Zvýšení dopravní zátěže Doposud není dokončen obchvat nebo jiný sjezd za obcí a hrozí velké riziko průjezdu stavební techniky obcí. Nehledě na fakt, že po dokončení staveb bude do Nehvizd přijíždět zase o několik stovek více aut. Vedení obce tím jde proti své tezi zklidnění dopravy v obci. Přeci jen 146 domů a 24 činžovních domů není malý počet obyvatel.

3. Počet obyvatel Při současné nedostačující infrastruktuře, kdy se staví všechno na sebe, aby například škola a školka mohla upokojit nynější stav zájemců, není vhodné, aby se dále rozšiřoval počet obyvatel. Městys pro ně nemá adekvátní zázemí služeb a odpočinku. Prioritou by mělo být spíše dání stop všem developerským záměrům s následným dořešením rozvoje infrastruktury obce.

4. Developer Tento projekt podle nás nijak nepřispívá ke kultivaci místa, spíše naopak. Tato výstavba vede pouze k maximalizaci výnosů developera. Přípustná by byla pouze individuální a velmi rozvolněná výstavba s dostatečnými plochami zeleně, která bude hrazená z prostředků developera a toto bude smluvně ošetřeno.

Svým podpisem uděluji Radim Keith svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.