Coffee on the go a kulturu na Sokolském ostrově

Na trávu u Slepého ramene přijela naše bílá dodávka v září roku 2012. Začínali jsme jako dva studenti vysoké školy.  Za téměř 10 let jsme dokázali sami bez dotačních programů vybudovat, troufám si říci, jedno z nejoblíbenějších míst v Českých Budějovicích.

Dříve Sokolák nebyl moc oblíbený, navštěvovaný a ani zcela bezpečný.

Postupně se nám spolu s Klubem K2 podařilo na Sokolák přilákat čím dál více lidí, kteří toto místo vyhledávají k odpočinku, relaxaci a zábavě a zároveň se stal místem setkávání lidí, kteří zde rádi tráví volný čas. Mnoho lidí si oblíbilo pohodovou atmosféru v kavárně u autíčka a stejně tak nespočet lidí navštěvuje akce pořádané Klubem K2, které jsou kulturním oživením v našem městě.

V současné době chce město stávající kavárnu zrušit a na jejím místě vybudovat novou, která by měla mít podobu lodních kontejnerů. Zároveň město plánuje omezení kulturních akcí. Tímto bohužel dojde k likvidaci stávající přátelské atmosféry.

Měli jsme možnost tu s Vámi strávit řadu let a moc nás naplňovalo pořádat pro Vás různé akce a místo pro Vás stále zvelebovat. Proto by nás velmi zasáhlo, kdybychom s Vámi dále nemohli být. Rádi bychom pro Vás dále vytvářeli přátelskou atmosféru, kde si na nic nehrajeme.

Místo kontejnerů, které zde město plánuje instalovat, bychom rádi uvítali:

• Rekultivaci tenisových kurtů na nové dětské hřiště včetně workout zóny, rozšíření terasy kavárny
  • Podzemní velkokapacitní kontejnery na odpad a zvýšení počtu odpadkových košů po celém Sokoláku
  • Pravidelný úklid a údržbu ostrova, včetně vysazení nové zeleně
  • Posílení strážníků MPO
  • Funkční, zpoplatněné veřejné toalety, navýšení kapacit toalet
  • Podporu kvalitních kulturních akcí ve městě
  • Informační a komunikační prostor pro akce pořádané místními organizacemi

Níže podepisuji, že nesouhlasím s likvidací stávající zavedené kavárny a se zrušením kulturních akcí. V případě, že bude město chtít rekultivovat toto místo, mělo by vše nejprve projednat se stávajícími provozovateli  Coffee on the go a Klubu K2, kteří díky své píli a aktivnímu přístupu stojí za tím, že se místo stalo ve městě tak oblíbené. Prosíme o zachování současné kavárny Coffee on the go a o zachování pořádání akcí všeho druhu, aby byl Sokolský ostrov i nadále oblíbeným kulturním místem Českých Budějovic.

Srdečně Vám děkujeme za Vaši podporu

Za Coffee on the go a za Klub K2

David Dvořák a Lukáš Michal

David Dvořák a Lukáš Michal    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji David Dvořák a Lukáš Michal svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.