Chci volit!

My, níže podepsaní občané České republiky, výzýváme tímto vládu České republiky k zajištění volebního práva pro všechny občany, kterým volební právo ze zákona přísluší.

Jsme si vědomi skutečnosti, že karanténa je v souladu s naším právním řádem důvodem k omezení volebního práva, nicméně v současné době hrozí toto omezení pro větší počet oprávněných voličů než v minulosti. Tato skutečnost není nic nového, vládě České republiky musí být známa minimálně od března tohoto roku, neboť v březnu tohoto roku byl u nás potvrzen první případ Covid-19. Zatímco vláda strašila lidi druhou a třetí vlnou, odmítly vládní strany projednat návrh opozice na korespondenční volbu, která by zajistila uplatnění volebního práva i pro ty občany, kteří budou v karanténě. Nejedná se jen o osoby v karantnéně z důvodu nemoci Covid-19, ale i pro ostatní, kteří jsou izolováni z důvodu jiných nakažlivých nemocí.

V současné době počty nakažených nemocí Covid-19 rostou a je tak důvodná obava, že v době krajských, senátních a možná i parlamentních voleb příští rok, bude značné části obyvatel znemožněno uplatnit základní demokratické právo, tedy právo volit.

Vyzýváme tedy vládu České republiky, aby učinila všechny dostupné kroky k zajištění demokratického práva občanů této země. Neříkejte, že to nejde! Jde!

za skupinu Covidens

Ivana Kudry

David Šteffel

Ivana Kudry, Covidens    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Ivana Kudry, Covidens, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.