Anticharta 2011

Nechápeme nátlakové a konfrontační jednání zaměstnanců brněnských divadel vůči vedení města. Naše zkušenost při jednání s představiteli města je odlišná. Jsme přesvědčení, že je snahou brněnských radních řešit problémy konstruktivně. Současnou tíživou ekonomickou situaci pociťuje sport již delší dobu. Přesto jsme nikdy nesáhli k podobnému řešení naší neuspokojivé situace.

Dotace na brněnský sport jsou dlouhodobě ve stínu finančních dotací na kulturu. Přitom divadlo i sport ve vrcholové podobě slouží stejným způsobem k pobavení diváků. Kromě toho brněnské sportovní kluby vychovávají tisícovky dětí, kterým dávají nejen náplň volného času, ale také pomáhají v boji proti kriminalitě mládeže.

V současné tíživé ekonomické situaci se musíme kromě městských dotací sami pracně starat o naplnění našich rozpočtů, abychom nelehkou dobu přežili. Saháme ke škrtům v rozpočtech a snižujeme všemožně náklady. Což by mohlo být i návodem pro ostatní.

Unie brněnských klubů    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Unie brněnských klubů, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.