Žádáme nejvyšší možný nepodmíněný trest za extrémní týrání štěněte panem J.L. z Prachatic.

My, zde podepsaní, žádáme orgány činné v trestním řízení o řádné a rychlé vyšetření případu extrémního týrání štěněte osobou J.L z Prachatic, ke kterému došlo v březnu 2018. Případ je veřejně znám. Žádáme, aby, s ohledem na důkazní materiál - video zachycující konání pachatele, byl čin posuzován jako trestný čin a soud uložil pachateli trest podle § 302, odst.2, písm.b) Trestního zákona, a to trest odnětí svobody v trvání 3 léta nepodmíněně, pokud byly psu způsobeny trvalé následky nebo smrt. Pokud trvalé následky nebo smrt nenastanou, žádáme pro pachatele trest odnětí svobody v trvání 2 roky nepodmíněně podle § 302, odst1, písm.b) Trestního zákona. Chceme aby lidé, kteří týrají zvířata byli nadále odsuzováni přísně, neboť týrání zvířat je, s ohledem na naprostou bezmocnost obětí, mimořádně zavrženíhodné a pokud pachatelé odcházejí od soudů s podmíněnými tresty nebo nejsou stíháni vůbec, je to pro slušné lidi pobuřující a pro Českou republiku ostudné.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V úterý 27.3.2018, tedy přesně 14 dní ode dne, kdy Veterinární ordinace Prachatice přijala k ošetření bestiálně ztýrané štěně labradora Marleyho, sdělili Prachatičtí kriminalisté pachateli tohoto činu Jakubovi L. podezření z přečinu týrání zvířat. Marley nebude mít snad (naštěstí) trvalé následky a pachateli tedy hrozí trest odnětí svobody v trvání 2 roky nepodmíněně. Před soudem by měl stanout do dvou týdnů. Nyní je jen a pouze na tomto soudu, jaký trest udělí člověku, který napadl, dlouze mučil a téměř zabil bezbranné štěně.

DNES 27.3.2018 v 19:00 hodin TUTO PETICI UKONČUJI.

Všem, kteří jste podepsali petici, upřímně děkuji. Za Marleyho a za všechny ty zanedbávané, ponechané svému osudu, týrané a zabíjené. Za všechny, kterých se nikdo nezastal tak jako vy všichni Marleyho.

Aby se nevytratilo z paměti proč petice vznikla, umísťuji zde článek, ve kterém je video, na kterém Jakub L. mučí Marleyho. Upozorňuji, že video je mimořádně drastické: https://budejovice.idnes.cz/tyrane-stene-prachatice-mladik-vimperk-venceni-policie-pid-/budejovice-zpravy.aspx?c=A180319_122747_budejovice-zpravy_khr

Marley po intenzivní léčbě :): https://www.facebook.com/Jaggypraha

Čím bezbrannější je živá bytost, tím větší nárok má na lidskou ochranu před lidskou krutostí. Mahátmá Gándhí

Dáša Karlová