Za okamžité řešení „Zvýšení bezpečnosti ve městě Chebu“

Kontaktujte autora petice

Víte o rozhodnutí města Chebu pro podporu zahraničních pracovníků?

2024-10-18 15:35:45

Více zde:

Nedávná žádost společnosti DHL Solutions k.s., adresovaná Ing. Janu Vrbovi /ANO/ starostovi města Cheb, ohledně schválení zaměstnávání a ubytování dalších 200 pracovníků z Filipín, kterou odsouhlasila rada města /ANO, ODS, VOK/ ukazuje velice špatný směr v dalším socioekonomickém rozvoji města a vyvolává řadu otázek veřejnosti. Jak je zřejmé z podkladových materiálů, byl starosta vyzván k odsouhlasení žádosti, které je nezbytné pro podání hromadné žádosti. V případě, že by tento krok neudělal, společnost DHL Solution k.s. ve svém dopise informovala, že by pravděpodobně zaměstnala pracovníky z Polska, Bulharska nebo Rumunska, což by podle jejich názoru vyvolávalo ve městě Chebu větší problémy s integrací než s Filipínci. Problémy s integrací jsou již v blízkém Tachově – více zde https://t.ly/W7XQl, kde v posledních letech strmě narostl počet cizinců, což sebou přináší řadu problémů.
Tento krok zástupců města je kontroverzní a zdůrazňuje nedostatečnou péči o občany města Chebu, stejně jako o rozvoj infrastruktury a bydlení. Společnost DHL Solutions sice argumentuje, že nedostatek pracovních sil je nutné řešit zaměstnáváním cizinců, ale otázkou zůstává, proč město nevyužívá tuto příležitost ke spolupráci se zaměstnavateli, a to zejména k podpoře programu pro zaměstnávání lidí z jiných regionů České republiky. Město raději podporuje přísun zahraničních pracovníků. Navíc, místo vytváření podmínek pro růst a stabilitu rodin, Cheb dlouhodobě čelí problémům s dostupností bydlení. Rezidenční projekt kasárna na Špitálském Vrchu město za 2 roky vládnutí nedokázalo posunout k realizaci a do dnešního dne ani nezveřejnilo již přes rok zaplacenou a realizovanou studii – více zde https://smlouvy.gov.cz/smlouva/24516299?backlink=prioe
V poslední době navíc zástupci města prohlašují, že pozemky určené pro tento projekt využijí v souladu s potřebami firem, které chce nalákat do obsazení druhé etapy průmyslové zóny. Je hazardem s budoucností města a jeho obyvatel směřovat jeho rozvoj směrem k dalším skladovým halám, kde vzniknou pracovní místa pro agenturní zaměstnance a místo řešení bytové problematiky jen růst dalších ubytoven. Právě podpora rodin by měla být prioritou každého města, které usiluje o dlouhodobou prosperitu, v Chebu tomu tak bohužel není. Navíc město o jeho krocích a zejména přínosech rozvoje průmyslové zóny veřejnost neinformuje.

Za petiční výbor: Martin Černík, Údolní 2526/1, 350 02 Cheb s podporou Koalice pro Cheb

ODPOVĚĎ STAROSTY NA PETICI

2024-09-17 19:51:50

Dobrý den, na facebookových stránkách Koalice pro Cheb, jsme zveřejnili odpověď pana starosty (doporučujeme přečíst). K tomu doplňujeme text níže:

V CHEBU JE BEZPEČNOST V POŘÁDKU ❗
MĚSTO JE POD PRAVIDELNÝMI PROHLÍDKAMI CHEBU, PROVÁDĚNÝMI ZÁSTUPCEM VEDENÍ MĚSTA A ZASTUPITELEM PÁLKEM (SPD) ❗️

Vážení občané,
starosta města Chebu Ing. Jan Vrba (ANO) odpověděl na PETICI občanů, kterou podepsalo více jak 700 občanů města. Z odpovědi, vyplývá, že město vynakládá maximální úsilí v zajištění bezpečnosti v Chebu. Uklidnit občany, kteří zakládají facebookové skupiny "Krádeže v Chebu a okolí" zveřejňují na facebookových profilech videa s nepřizpůsobivými občany má mj. skutečnost, že zástupci vedení města spolu se zastupitelem SPD p. Pálkem provádí pravidelné kontroly nočního Chebu. Proč zrovna zástupce SPD provádí dohled nad bezpečností v Chebu je nám záhadou? Odpověď na PETICI jsme museli dokonce urgovat, starosta neměl potřebu nás v zákonem stanovené lhůtě ani informovat. Co je také více než zarážející je skutečnost, že se starosta města vyhýbá veřejnému projednání s občany na téma Bezpečnost ve městě Chebu. Je pravdou, že na nátlak zástupců Koalice pro Cheb a veřejnosti začala Městská policie Cheb zveřejňovat více informací ohledně její činnosti. To však v žádném případě nemůže nahradit činnost volených zástupců, zástupci vedení města se od voleb jen minimálně účastnili jednání bezpečnostní komise. Veškeré naše návrhy zohledněné v PETICI nebyly akceptovány. Prostudujte si odpověď starosty města. My s touto odpovědí zásadně nesouhlasíme, zástupcům vedení města se tuto problematiku nedaří komunikovat s veřejností a starosta jako by se bál toto téma s občany diskutovat a před občany předstoupit! Nedaří se řešit zvýšený pohyb nepřizpůsobivých občanů, bezdomovectví, okupování garáží nebo neuvěřitelný nárůst krádeží, ale i zvýšený počet fyzického napadání.
Ano, za bezpečnost primárně zodpovídá Policie ČR, která má výrazný podstav. Bohužel podle známých údajů chybí v oblasti Chebu více než 45 % policistů zejména ve výkonu pořádkové služby. Tento obrovský deficit přítomnosti příslušníků PČR v terénu zásadním způsobem spoluvytváří nepříznivý pocit bezpečí ve městě. Musíme se však ptát, kde jsou finance na zajištění této služby a zda by se nedaly využít jiným způsobem pro zajištění bezpečnosti v našem městě. Starosta a celé vedení města se musí více angažovat v této věci, fotky u nově vysazovaných květinových záhonů, které jsou taktéž předmětem vandalismu nestačí.
Samostatnou záležitostí je pak problematika rozšiřování průmyslové zóny a příliv zahraničních dělníků, připravuje se bez další komunikace s občany rozšíření průmyslové zóny tzv. PP2, a to bez jakýchkoliv vyhodnocení na dopad města v jednotlivých oblastech města. Rada města Chebu vzala pouze na vědomí závěry z tzv. Evaluační analýzy průmyslové zóny I, bez přijetí jakýchkoliv závěrů.
S postupem a čekáním zástupců města nemůžeme souhlasit a připravujeme tak další výzvu adresovanou starostovi.
M. Černík za KpCh

Za petiční výbor: Petra Eschlerová, náměstí Krále Jiřího z Poděbrad 491/2, 350 02 Cheb a Martin Černík, Údolní 2526/1, 350 02 Cheb s podporou Koalice pro Cheb

MĚSTO S ŘEŠENÍM BEZPEČNOSTI NEPOSPÍCHÁ 👎

2024-08-16 19:46:49

MĚSTO S ŘEŠENÍM BEZPEČNOSTI NEPOSPÍCHÁ 👎

Skoro před 2 měsíci jsme spolu se zástupci občanů podali na podatelnu města PETICI ZA ZVÝŠENÍ BEZPEČNOSTI V CHEBU. Tuto PETICI podpořilo více jak 700 občanů našeho města, kteří jsou s aktuální bezpečnostní situací také nespokojeni.

Reakce města však nebyla žádná. Rozhodli jsme se tedy podat stížnost starostovi města Ing. J. Vrbovi (ANO). Ten se omluvil, celý text vyjádření si můžete přečíst a názor na komunikaci s občany si udělat sami ..... Očekávali bychom, že se zástupci této problematice budou věnovat bezodkladně a se zástupci občanů navážou vzájemnou komunikaci, budou navrhovat řešení nebo realizovat opatření navržené v PETICI. Odpověď, kdy bude rada města situaci řešit jsme museli urgovat, takto si správu města a komunikaci s občany nepředstavujeme 😬... Za Koalici pro Cheb - Martin Černík

TEXT ODPOVĚDI (VÍCE NA FACEBOOKOVÉM PROFILU KOALICE PRO CHEB):

Vážený pane inženýre,
jak uvádíte ve své stížnosti na vyřízení petice ze dne 11.08.2024, byla dne 17.06.2024 podána petičním výborem petice Za okamžité řešení „Zvýšení bezpečnosti ve městě Chebu" prostřednictvím podatelny městského úřadu.
Omlouváme se, že jsme doposud na Vaši petici nereagovali. Z termínových
a organizačních důvodů přípravy podkladů nebylo možné ji projednat na schůzi rady města dne 20.06.2024, což byl termín rady města hned po Vašem doručení petice. Orgány města od té doby vzhledem k pravidelné prázdninové pauze a čerpání dovolených nezasedaly. Petice bude projednána dne 22.08.2024 na řádné schůzi rady města. Prosím tedy o strpení týkající se odpovědi. Po projednání v radě města Vám bude
neprodleně odeslána.

S pozdravem

Jan Vrba, starosta

PETICE ZA ZVÝŠENÍ BEZPEČNOSTI V CHEBU BYLA PODÁNA

2024-06-18 16:51:39

Podpisová akce k PETICI za zvýšení bezpečnosti v Chebu byla včera podána na podatelnu města. Petici podpořilo na 700 nespokojených občanů města Chebu. Zástupci KpCh budou nyní požadovat větší iniciativu ze strany města, některá doporučení jsou popsána v PETICI, ale návrhy budou předkládány i samostatně, jako například děsivá situace v garážové lokalitě Švédského vrchu. Děkujeme všem za podporu a PETICI je možné stále podepisovat zde:

Pro více informací sledujte facebookové stránky Koalice pro Cheb. Děkujeme

Za Kolalici Pro Cheb, Ing. M.Černík

PETICE - Za zvýšení bezpečnosti v Chebu

2024-05-29 19:16:18

Dobrý den, dnes zveřejněn text na facebookovém profilu Koalice pro Cheb níže. Všem podepsaným děkuji - doporučuji dále sledovat facebookový profil Koalice pro Cheb (sledujte nás pro další podrobnosti). Děkuji M.Černík, KpCh

PETICE ZA ZVÝŠENÍ BEZPEČNOSTI V CHEBU 🥷
PROSÍME O SDÍLENÍ
Podpisová akce k PETICI za zvýšení bezpečnosti v Chebu vyvrcholila dnes kontaktní akcí na ulici Svobody. Desítky lidí na pěší zóně tuto iniciativu podpořilo. Petici podepsalo cca 700 nespokojených občanů města Chebu, říká jeden z iniciátorů PETICE Martin Černík, KpCh. Celé to vzniklo na podnět občanů, doplňuje a chtěl by poděkovat zejména za iniciativu paní Petry Eschlerové z Café Domeček a dalším podporovatelům Medlenka farmářský obchod Cheb, Valdštejnova 46 nebo Květiny R.w. U Brány času nebo Radegastovna Cheb. Bylo zajímavé vyslechnout názory občanů na dění v Chebu. Obavy lidí o bezpečnost jsou opravdu vysoké, doplňuje Martin Černík z Koalice pro Cheb (KpCh). Zástupci KpCh budou nyní požadovat větší iniciativu ze strany města, některá doporučení jsou popsána v PETICI, ale návrhy budou předkládány i samostatně, jako například děsivá situace v garážové lokalitě Švédského vrchu. V příštím týdnu bude PETICE předána Město Cheb. Děkujeme všem za podporu

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

• Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.