Zastavme nové formy cenzury

Petice proti novým formám cenzury: Co přineslo prvních 10 dnů

2020-09-16 16:51:01

Vážení signatáři,

děkujeme za vaši podporu. V pondělí jsme dosáhli první mety – 10000 podpisů. Počet zahrnuje i ty, které ještě čekají na odkliknutí potvrzujícího mailu (na mnohé stále asi čeká ve složce nevyžádané pošty).

Výběr více než 40 osobností veřejného života velmi různorodých názorů (včetně např. bývalého guvernéra ČNB, bývalého velvyslance, senátorky a poslanců pěti stran) najdete na našem webu v pravém sloupci, kde pro vás shromažďujeme odkazy na další informace k tématu cenzury na sociálních sítích.

S našimi požadavky a nabídkou spolupráce jsme se obrátili na premiéra i prezidenta ČR a na *všechny* strany a hnutí zastoupené v Poslanecké sněmovně. Dnes jsme obdrželi první reakce. Všechny zveřejníme cca do týdne, abyste si mohli udělat obrázek o přístupu jednotlivých stran ještě před krajskými volbami.

Na závěr připomeňme citát z nedávné výzvy německých, švýcarských a rakouských publicistů: "Vyžeňme z veřejné debaty strach a vnesme tam odvahu. Projevme solidaritu s těmi, kteří jsou kvůli svým názorům propouštěni, cenzurováni nebo umlčováni. Ne nutně proto, že jejich názory sdílíme. Dokonce je můžeme odmítat. Ale proto, že je chceme slyšet, abychom si mohli vytvořit názor vlastní. Pojďme vyslat signál odvahy všem lidem ve veřejném životě a postavme se za svoje kolegy. Pojďme společně zvýšit cenu zbabělosti a snížit cenu odvahy.“

Pomozte nám prosím šířit informace o petici a webu vašim kolegům, přátelům a známým. Koncem září vás budeme informovat o dalším vývoji.

Všechny vás zdraví

Marian Kechlibar, Daniel Vávra, Vlastimil Veselý
www.stop-cenzure.cz

Marian Kechlibar, Daniel Vávra, Vlastimil Veselý

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

• Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.