Zrušení povinnosti roušek ve školách během vyučování

Tímto žádám vládu České republiky, premiéra ČR, ministra zdravotnictví, aby přehodnotili své stanovisko a nařízení o povinném nošení roušek ve školách i během vyučování a toto zrušili.

Pokud se děti mají ve školách vzdělávat, což je prioritou a hlavní náplní školství, musí mít k tomu i podmínky. Tím, že děti budou mít zakryty dýchací cesty, je jim znemožněno plnohodnotně dýchat a okysličovat tělo a mozek. Podle vášeho nařízení musí mít zakryty dýchací cesty i o přestávkách. Děti tak mají být několik hodin bez možnosti svobodně se nadechnout. Neutrpí tím jen jejich zdraví a imunitní systém, ale i soustředění na probírané učivo.

Nesouhlasím s tím, aby kdokoliv jiný než rodiče rozhodoval o svých dětech. Pokud se někteří rodiče či zákonní zástupci dětí obávají o zdraví svých či jim svěřených dětí, měli a mají možnost děti chránit pomocí respirátoru nebo ať je jim na jejich žádost umožněna distanční výuka.

Žádáme o volné dýchání našich dětí zrušení povinnosti nosit roušky během školního vyučování.

Eva Kramářová    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Eva Kramářová, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.