Zákaz KSČM

Vážení poslanci, senátoři!

My, níže podepsaní občané České republiky, prohlašujeme:

Komunistická strana Čech a Moravy opakovaně oslabovala bezpečnost naší země prostřednictvím blokování rozpočtu armádě ČR. Někteří její členové vyjádřili podporu ruským separatistům na Ukrajině.

Komunistická strana Čech a Moravy, je politickým uskupením nebezpečně ohrožujícím demokracii a svobodu na našem území. Opakovaně volá po vystoupení naší země z NATO a EU. Nebezpečným o to více, že participuje ve složkách státní moci, zejména má své členy v obecních zastupitelstvech a příspěvkových organizacích.

Členové této politické strany se nezřekli symbolů, znaků, ideologie, která pro mnoho občanů této země znamenaly smrt, vyhnanství, ztrátu svobody, majetku, zaměstnání, vzdělání.

Komunistická strana Čech a Moravy je extrémistickou politickou stranou, která by neměla být pod ochranou našeho právního systému a tím čerpat všechny výhody, stejně jako ostatní existující demokratické uskupení na území České republiky. Je nezbytné tedy důrazně požadovat její okamžité vyloučení z demokratické soutěže politických stran. S úctou k památce všech obětí minulého režimu zdvořile žádáme poslance a senátory, aby přijali právní normu nebo učinili jiné legislativní či obdobné právní kroky, které by zakázaly propagaci komunismu v názvu a programu politických stran. Vyzýváme Vás, zakažte tento symbol nesvobody a protilidskosti!

Marek Šling    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Marek Šling svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.