Výzva k nápravě křivdy ve věci odškodnění pozůstalých Pavla Wonky zavražděného komunistickým režimem

Předsedovi Vlády ČR, Předsedovi Senátu ČR, Předsedovi Poslanecké sněmovny ČR Ministryni spravedlnosti ČR

Vážení,

Jakožto členové a příznivci čechoslovakistického hnutí, jež má býti hnutím demokratickým, dovolujeme si obrátit se na vás s naléhavou žádostí ohledně soudu ve věci potupného odškodnění pozůstalých po vězni svědomí Pavla Wonky zavražděném komunistickým režimem. Žádáme, abyste nalezli důstojný způsob, jak odčinit tuto urážku pozůstalých a spolu s nimi všech pronásledovaných a všech příznivců demokracie, a pozůstalé veřejně odškodnit. Dále žádáme aby bylo prošetřeno, jak mohlo dojít k rozsudku, který je cynickým výsměchem pozůstalým zavražděného, včetně uvedených důvodů k rozsudku, především pak rozhodnutí samotného ministerstva spravedlnosti, dále žádáme prošetření, jak je možné, že celá kauza se projednává 30 let. Tento výrok výsledek zásadně zpochybňuje naše demokratické směřování a vytváří špatné jméno celé naší justici. Žádáme též, aby z kauzy byli neprodleně přijaty závěry, které by znemožnily další podobné tak závažné pochybení, jež je možné brát jako útok proti naší demokracii i proti dobré práci jiných soudců. V případě nevyslyšení našich požadavků zvážíme naše další občanské kroky, což nemá býti výhružkou, ale projevem naší bolesti frustrace a rozhořčení.

Jicchak Seifert    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Jicchak Seifert svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.