STOP likvidaci kultury v Lovosicích

Svým podpisem odsuzuji podivný a neopodstatněný postup lovosických radních (ANO + KSČM) a vědomé poškození fungujícího a stále úspěšnějšího kulturního života ve městě.

Radní ve středu 4. 3. 2020 odvolali z postu ředitele Centra kultury LOVOš Ing. Vojtěcha Krejčího. Tento mladý, skromný a perspektivní člověk vybudoval během několika let kulturní život v jinak mrtvém městě do takové podoby, že k němu s obdivou vzhlížejí i obyvatelé okolních větších i menších měst a obcí. Se svým teamem se podílel na turistickém i mediálním rozvoji Lovosic a téměř je zbavil nálepky šedivého a průmyslového města.

Odvolání ředitele Krejčího se nezakládá na žádných pochybeních a oficiální vyjádření města není podložené fakty. Jde jen o osobní nesympatie a politickou nepohodlnost.

Za likvidaci kultury v Lovosicích tak, jak ji vybudoval Vojtěch Krejčí a jeho tým, jsou zodpovědni radní: Milan Dian (ANO), Vladimír Šuma (ANO), Vladimír Hieke (ANO), Jan Lisa (ANO), Daniela Deusová (ANO), Přemysl Živný (ANO) a Milan Šramota (KSČM).

Naprosto neskutečné je, že se podle dostupných informací na post prozatimního ředitele instaloval sám radní Hieke (ANO), spojka mezi Lovochemií (AGROFERT) a radnicí, který má nulové zkušenosti s vedením organizace jako je KC LOVOš a nemá manažerské dovednosti a praxi.

Zajímavé je, že se koncem loňského roku bez výběrového řízení dostala na post šéfredaktorky radničního zpravodaje Lovosický dnešek a kurátorky nově vzniklé LOVO Galerie starostova žena Romana Dian Soukupová.

S odvoláním počkalo vedení města až do chvíle, kdy Vojtěch Krejčí spoludokončil rozsáhlou více než dvacetimilionovou rekonstrukci kulturního zařízení, přivedl rezervní fond z mínusu do několikamilionového plusu a celou organizaci kompletně přivedl k životu ke spokojenosti tisícovek návštěvníků. Připravil tak pohodlné teplé protekční místečko.

PODPISEM ŽÁDÁM O ZMĚNY VE VEDENÍ MĚSTA LOVOSICE A NÁVRAT ODVOLANÉHO ŘEDITELE ZPĚT

Desetitisíce spokojených návštěvníků a stovky vyprodaných akcí jsou nezvratitelným důkazem toho, že krok radnice byl obrovským nepromyšleným přestřelem.

Lovo Občané    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Lovo Občané svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.

Vaše telefonní číslo nebudeme veřejně zobrazovat online.