SPŠ Nové Město nad Metují - NECHCEME NEPŘEHLEDNÝ GOOGLE MEET A ZDE JE ALTERNATIVA.

Dobrý den,

Rozhodl jsem se založit tuto petici proti používání Google Meet pro distanční výuku.

Google Meet a celá věc která se točí kolem této funkce Googlu (viz. Google Classroom) je nepřehledná a matoucí jak pro učitele tak pro žáky. Skvělá alternativa pro tuto "aplikaci" je Discord. Jsem dlouhodobý uživatel této platformy pro velké komunity a jsem schopen i pomoci se založením školního Discord Serveru a následným nastavením aby to vyhovovalo každému. Jediné co je potřeba je si stáhnout (nebo dokonce nemusíte) aplikaci Discord a připojit se na server.

Pozitiva a negativa Discordu:

+ Mnohem méně náročné na hardware jak Google Meet.
+ Všechno se dá přes "role" který obdrží každý žák, spravovat jako celek. Příklad: Žáci 3.A dostanou roli "3.A", tím se jím otevře přístup jenom a pouze do textových kanálů a hlasových kanálů pro jejich třídu.
+ Dá se založit víc jak stovka tříd (jak hlasových, tak textových např. pro řešení úkolů, výuky a komunikaci s učiteli.)
+ Všichni žáci mohou mít zapnutou kameru
+ Všechno je na jednom místě
+ Existuje i mobilní aplikace (Android/iOS) na Discord která bez problému funguje stejně jako Windows/Linux/MacOS akorát v menším měřítku.
+ Obsah odeslaný žáky se dá filtrovat tak aby neporušoval školní řád ani zákon ČR.

....a mnoho dalšího.

Discord má jediné negativum které mě v tuto chvíli napadá a to jest že pouze 25 žáků naráz může být v jedné hlasové místnosti a mít zapnutou webkameru.

Pro případný zájem či otázky mě prosím kontaktujte na email: vitekurban123@seznam.cz

Jsem schopný všechno nastavit a připravit pro výuku do jednoho dne od reakce vedení školy.

Děkuji za zvážení nabídky,

Vítek Urban, žák 3.A.

Vítek Urban    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Vítek Urban, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.